Recensie Het Geheim


Publicatie datum:

een recensie over het boek: het geheim.

Gesponsorde koppelingen

Dit is een recensie over het boek: Het Geheim van Anna Enquist.

Recensie ‘’Het Geheim’’

 

Het Geheim is een roman dat geschreven is door Anna Enquist. Het boek is opgebouwd uit flashbacks. Het verhaal wordt getoond door de ogen van Wanda Wiericke en haar ex man Bouw. Tussendoor word er in korte scènes het leven van Wanda beschreven. Ze heeft een leven, waarin geheimen een hele grote rol spelen. Maar er is één geheim wat het belangrijkste is, en waar het eigenlijk om gaat in het boek.
Ook gaat het verhaal over de kracht van de muziek, grote verdriet, en liefde.. Je staat er niet bij stil dat er een geheim is. Pas in het laatste deel kom je erachter, en dan wordt de lezer weer herinnerd aan de titel. Het is duidelijk te merken, dat de auteur inspeelt op de gevoelend van de lezer. Hierdoor leer je de hoofdpersonen echt kennen. Er komen veel droevige gebeurtenissen in het verhaal voor. De gedachten en gevoelens van de personen zijn veel belangrijker dan de gebeurtenissen zelf. Ondanks dit blijft het boek heel realistisch en begrijpbaar. De spannende momenten komen elke keer precies op het goede tijdstip. Het boek blijft hierdoor verrassend en zeker niet saai. Een goed voorbeeld hiervan is het fragment waarin Wanda achter ‘het geheim’ komt. Het wordt mooi verteld, en hier stijgt de spanning ook heel erg.
Anna Enquist heeft een mooi verhaal geschreven door veel diepgang in het boek te stoppen dat toch makkelijk leesbaar is. Het taalgebruik is simpel, soms zelfs kinderlijk. Er komen weinig dialogen in het boek voor. De enkele dialogen die wel voorkomen in het verhaal, worden heel realistisch beschreven en komen goed over. Door alle flashbacks is het verhaal in het begin een beetje verwarrend. Pas wanneer je de dubbele verhaallijn door hebt leest het heel makkelijk. Deze twee verhalen komen op het einde samen. In het laatste deel van het boek word alles duidelijk, en eigenlijk snap je dan pas het verhaal. Het boek heeft een open einde, dat past eigenlijk niet zo bij de rest van het boek. Het verhaal eindigt zonder dat het doel, waar je in de voorgaande hoofdstukken over gelezen hebt, bereikt wordt.

Wat je ook duidelijk merkt is de liefde heeft voor de piano, en dat is ook een van de onderwerpen van dit boek. Het is een mooi verhaal over een vrouw die in het gewone leven niet om kan gaan met emoties, en die niet in staat is een normale relatie te onderhouden. Wanneer zij piano speelt dan word ze heel rustig en lijkt alles goed te gaan. Haar pianospel is perfect. Haar leven daarentegen is helemaal het tegenovergestelde. Zelfs iemand die niets om muziek geeft zal na het lezen van deze roman ontroerd zijn.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Recensie film: Black Water

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

Zustermoord

Een recensie over het boek 'Zustermoord' van Tess Gerritsen

Madcatz Wireless Steering Wheel

Een artikel over het product: MadCatz Wireless Racing Wheel voor de xbox 360

The Social Network, Facebook

Hoe komt het dat door de opbouw van een social network site, 2 beste vrienden uit elkaar dreef?

Jonathan Livingston Zeemeeuw

Dit boek gaat over een meeuw die anders is dan de anderen. Ik heb er een recensie over geschreven.

Black Swan

Recensie Black Swan

Filmrecensie: Toy Story 3

Toy Story 3... De animatiefilm van het jaar en tot nu toe de succesvolste Pixarfilm ooit. Dit 3de deel stelt beslist niet teleur en is het kijken meer dan waard!

Blade Runner: The final cut.

Opstandige replica’s worden op een doornatte aarde opgejaagd door ex-agent Deckard, die zelf verliefd wordt weer een andere replicavrouw.

Achter Gesloten Deuren (The Pelican Brief), John Grisham (1992)

Dit is de tweede bestseller van John Grisham na Advocaat van de Duivel (The Firm). Dit beslaat een geheel nieuw thrillergenre: The Legal thriller – combinatie van misdaadroman met een vleugje recht erin verwerkt.

Olaf en Jasper met 'Weet je wat jij moet doen?

Een voorstelling van het duo Olaf en Jasper

Red Riding Hood (2011)

Hoe een leuk sprookje voor kinderen

Recensie: Huawei Ascend Y300

Recensie van Huawei Ascend Y300. Huawei een opkomend merk in Nederland.

El Toro

Een spaans Restaurant in Leeuwarden.

Het Standford Prison Experiment

De bewakers kropen zo ver in hun rol dat ze de gevangen zo erg lieten lijden dat het experiment na 6 dagen stopgezet werd.

Kroller Muller Museum: Jachthuis Sint Hubertus

Tabatha Salon Takeover

Het is de bekende kapster Tabatha Coffey die zich ontplooit als een ware onderneemster die haar kennis en vaardigheden gebruikt om noodlijdende kapsalons te redden.

goSupermodel.nl veilig?

een website voor meisjes waarbij ze kunnen communiceren, zich bezig kunnen houden met kleding en spelletjes kunnen doen.

Recensie film: Fantastic Four

Recensie van de film: Fantastic Four.

The Engelse Newcastle Upon Tyne

Met een cruiseschip naar het Engelse Newcastle en in één dag alle grote bezienswaardigheden bekijken? Prachtige stad met rijke historie en vele activiteiten die je gezien moet hebben.

De Zoetheid van Perziken.

Prachtig verhaal rondom een perzik boom.

50 tinten grijs

Een recensie over 50 tinten grijs, het eerste deel van de populaire trilogie.

Essense nail fashion stickers

Een recensie van de nagelstickers van Essence

Alien Resurrection (deel 4 van de Quadrology)

Ripley keert terug van de doden met buitenaards dna in haar lichaam. Hoe gaat dit aflopen?

Aliens (deel 2 van de Quadrilogy)

Tweede confrontatie van Ripley met de Aliens die de bewoners van planetoïde LV-426 hebben overmeesterd

Ontmaskerd

Alessi Moore, een bijzonder gevoelig meisje met een bijzondere Mustang.