Recensie: Morgen toen de oorlog begon


Publicatie datum:

Een recensie van het boek: Morgen toen de oorlog begon. Het boek is geschreven door John Marsden

Gesponsorde koppelingen

Morgen toen de oorlog begon is een boek geschreven door John Marsden. John Marsden is 59 jaar oud, woont in Australië en is schrijver van beroep. Hij heeft nog meer boeken geschreven als vervolg op Morgen toen de oorlog begon. De hoofdpersoon in het boek is Ellen. Zij is een spontaan, moedig meisje en is tussen 15 en 18 jaar oud. Zij is degene die het idee krijgt om te gaan kamperen. Als ze terugkomen van het kamperen is er ineens oorlog en moeten ze constant op hun hoede blijven. Doordat ze een aantal plannen uitvoeren om te onderzoeken wat er aan de hand is leer je Ellen goed kennen. Ikzelf vind het een erg mooi boek dat je wilt blijven lezen. De schrijver probeert tijdens de spanning en sensatie ook goed duidelijk te maken dat oorlog meer is dan dat. Oorlog is ook verdriet, angst en gevaar. Daar krijgen de hoofdpersonen namelijk ook veel mee te maken.

Ten eerste is het boek gewoon goed geschreven. Het is een verhaal dat je rustig wilt uitlezen omdat je het graag wil begrijpen. Het is ook een origineel en nieuw verhaal waarin een hoop dingen uit het dagelijks leven ook voorbij komen. Gevoelens en emoties in overvloed. Soms misschien iets te snel achter elkaar. In sommige passages in het boek doet dat wat af aan de kwaliteit van het boek omdat het op die manier moeilijker te volgen is

Doordat het verhaal een open einde heeft, en je dus niet weet hoe het nu afloopt met bijvoorbeeld de hoofdrolspelers, heeft de schrijver daarmee een motivatie toegevoegd om zijn volgende boeken te lezen. Het einde van het boek maakt je ontzettend nieuwsgierig naar de rest van de serie. Dit betekent dat de schrijver blijft boeien en de spanning erin weet te houden. Het is eigenlijk geen moment saai en dat zorgt ervoor dat je het boek wil blijven lezen. John Marsden heeft ervoor gezorgd dat het een boek is dat blijft boeien en dat doet op zo'n manier dat echte herhaling wordt voorkomen

Ook zet het verhaal je aan het denken over hoe je zelf zou reageren in zo’n situatie. Zou je dan hetzelfde doen als de personen in het boek? Of zou je het op je eigen manier aanpakken? Ook in het boek zelf is er tussen de personages veel discussie. Bijvoorbeeld of ze actie moeten ondernemen of een grotere kans willen om te overleven. Zo krijg je ook de meningen te horen van de personen en dat is erg belangrijk als je je afvraagt hoe de karakters van de hoofdpersonen nu precies in elkaar zitten. De personages overleggen en komen dan tot een oplossing. Zou je dit in het echt ook zo op kunnen lossen?

Al met al is het een boek dat simpelweg boeit en je misschien zelfs een hoop leert over jezelf. Hoe zou jij reageren als jij in een dergelijke situatie terecht zou komen? Ook wordt er goed duidelijk gemaakt door de schrijver dat oorlog vaak niet alleen spanning en sensatie is. Bij oorlog komen een hoop meer gevoelens en emoties kijken die de schrijver goed uit weet te drukken en de lezer nieuwsgierig maakt naar meer. Het maakt dat je ook het tweede boek uit de succesvolle serie wil lezen. En misschien daarna zelfs wel het derde en vierde. Een intense serie dus van John Marsden!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker LuigiZanin

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Recentie film: Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Recensie van de eerste film in de reeks van de Lord of the Rings

Onuitwisbaar.

Prachtig geschreven boek van Kristen Heitzman waarbij je tot het einde wacht op de ontknoping.

Alien Quadrilogy

Voor mensen die van griezelen houden.

Recensie film: Disturbia

Recensie van de spannende film: Disturbia

Criminal Minds

Criminal minds is een Amerikaanse misdaadserie die elke woensdagavond op veronica wordt uitgezonden.

Het Huis van de Nacht - Verkozen

Een recensie van het eerst boek van het Huis van de Nacht reeks, Verkozen. Daarnaast geef ik een korte mening over het boek.

Lord of the Flies (film)

Recensie over de film Lord of the Flies, waarin de film ook met het boek vergeleken wordt.

Het zijn net mensen van Joris Luyendijk

Recensie van het boek: Het zijn net mensen. De Arabische wereld door de ogen van een nieuws correspondent.

The Pelican Brief (1993)

Een jonge rechtenstudente stelt een dossier op naar aanleiding van de twee vermoordden rechters van het Hooggerechtshof. Doordat zij de waarheid zo dicht nadert, brengt zij zichzelf en anderen in groot gevaar. Zal zij het overleven en de werkelijke dader kunnen onthullen? Of legt ze het loodje tegen deze machtige man?

Meer awards, meer spektakel

Vrijdag 19 Oktober was het dan zover: het gouden televizier-ring gala. Heel bekend Nederland loopt uit voor deze happening. Is het eigenlijk wel een geslaagd gala?

Rotihuis Groningen

Surinaams eten bestellen bij Rotihuis Groningen

The Engelse Newcastle Upon Tyne

Met een cruiseschip naar het Engelse Newcastle en in één dag alle grote bezienswaardigheden bekijken? Prachtige stad met rijke historie en vele activiteiten die je gezien moet hebben.

Call of Duty; Black ops in 3D op de PS3.

Call of Duty; Black ops in 3D. Speelt dit nu fijn?

Recensie film: Without a Paddle

Recensie van de film: Without a Paddle

Boekrecensie: Het Ivoren Rijk door Naomi Novik

Het vierde boek in de Temeraire-serie

Recensie: Huawei Ascend Y300

Recensie van Huawei Ascend Y300. Huawei een opkomend merk in Nederland.

Onder de Kelders.

Een Grandcafe in Leeuwarden.

Rio

Deze film maakt de hoge verwachtingen waar! Een echte aanrader om te kijken!

Recensies film 'Alleen maar nette mensen'

Een geweldig film of valt hij tegen? Lees hier de recensies!

Recensie Drive Angry

Een film die ietswat tegenvalt, houdt je van overdreven veel actie, dan moet je dit bekijken

New Kids Turbo

Een recensie over de film New Kids Turbo, een film waar ik normaal gesproken niet naar toe zou gaan en die een geheel nieuwe ervaring teweeg bracht.

The Book of Eli (2010)

Eli loopt al 30 jaar met zijn boek door Noord Amerika om zijn missie te volbrengen. De gevaarlijke situaties die na de Apocalyps zijn ontstaan zijn een bedreiging voor zijn boek. Kan Eli zijn boek beschermen? En lukt het hem zijn missie te voltooien?

Alice in Wonderland (2010) - Tim Burton

Recensie over de film Alice in Wonderland uit 2010 geregiseerd door Tim Burton

Laptop ASUS K50i serie Review/Recensie

Recensie van de ASUS k50i-serie laptop/notebook

Sonny Boy

Samenvatting van een ingrijpend waar gebeurd verhaal over de verboden liefde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog