Recensie van Dan Brown's bestseller De Da Vinci Code


Publicatie datum:

De waarheid zal voor altijd verloren gaan - tenzij.....

Gesponsorde koppelingen

De Da Vinci Code, geschreven door Dan Brown, is een bestseller en pas nadat je het boek hebt gelezen, begrijp je waarom. Hoe is het mogelijk dat iemand zoveel feiten en historische informatie in een verhaal verwerkt en het tegelijkertijd zo spannend en adembenemend houdt? Met zijn vele ''wát'' en ''dat kan niet!'' momenten houdt De Da Vinci Code je de gehele tijd dat je het in je handen hebt, in zijn greep.

Robert Langdon, Harvard professor van religieuze symbologie, wordt opgeroepen om een moordmysterie, waarvan hij de primaire verdachte is, op te lossen. De bejaarde curator van het Louvre is vermoord in de Grand Gallery, maar heeft voordat hij van het leven beroofd werd, verbijsterende codes op en nabij zijn lichaam achtergelaten. Alles wat met deze moord te maken heeft, wijst in de richting van maar 1 ding - maar wat? Het is aan Langdon en de Franse cryptologe Sophie Neveu, tevens de kleindochter van de vermoorde curator, om dit mysterie te ontrafelen. Des te verder ze komen in het ontrafelen van het mysterie, des te meer ze zich realiseren dat ze nog een lange weg te gaan hebben. Het oplossen van de ene code leidt tot het ontdekken van een volgende. Zullen Langdon en Neveu erin slagen om de code te kraken en vlug de puzzelstukjes in elkaar te zetten, of zal een cruciaal historisch geheim voorgoed verloren gaan.........

Beginnend met de moord op de curator, waarbij er ook nog eens geschakeld wordt naar diverse scénes, neemt het boek je mee op een reis die veel van de lezer eist. Het is onmogelijk om het boek neer te leggen, en je wordt door Langdon en Neveu meegenomen op hun reis. De vele historische feiten zorgen ervoor dat je je naast de hoofdpersonen waant.

Het verhaal neemt zoveel verrassende wendingen, dat je op een begeven moment niet meer weet wie je kunt vertrouwen, wie betrokken is bij het mysterie en wie niet.

Met zijn korte hoofdstukken, die elk eindigen met een zogeheten 'cliffhanger', heeft het boek me een aantal uur beziggehouden. Ikzelf ben geen groot fan van boeken met al te veel (historische) feiten, maar zelfs ik betrapte mezelf erop mee te denken met de hoofdpersonen, in een poging de code te ontrafelen. Wat ik overigens nog steeds moet doen...

Ik verwachtte een boek met enorm veel saaie feiten uit het verleden en extreem ingewikkelde en verwarrende informatie, maar werd verrast met een boek dat mij in verwondering liet. Ik ben nog steeds verbaasd over hoe Brown de geschiedenis schetst als een subjectief onderdeel dat zo is ontworpen dat het de religie ten goede komt. Van de belangrijke rol die vrouwen speelden tot het geheim achter Mona Lisa's glimlach; dit boek bevat enorm veel interessante informatie waar ik nooit eerder van had gehoord.

De Da Vinci Code is zeer geschikt voor lezers die eerdere boeken van Dan Brown hebben gelezen. Als je jezelf in staat acht om de code te kraken en het mysterie te ontrafelen, moet je geen seconde twijfelen en het boek lezen. Je zult niet teleurgesteld worden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Boer Zoekt Vrouw

Het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw is een hi

Een ongewoon gesprek met God

Een recensie van het boek 'Een ongewoon gesprek met God' van Neal Donald Walsch, het boek dat je leven verandert!

Fear and Loathing in Las Vegas and Other American Stories

Recensie van een hoog aangeschreven boek uit de moderne Amerikaanse literatuur

Alle over kieskeurig.nl

Product tests, vergelijk Winkels, prijzen en maak de beste keuze op kieskeurig.nl

Iron Man 2 (2010)

In Iron Man 2 wordt Tony Stark zwaar onder druk gezet door overheid, pers en publiek, omdat zij willen dat de techniek van Iron Man als militaire toepassing willen gebruiken. Stark weigert zijn ontwikkeling af te staan, wat leidt tot nieuwe en sterkere tegenstanders. Wint Stark ook dit duel?

Een nieuw gesprek met God

Een recensie van het boek 'Een nieuw gesprek met God' van Neal Donald Walsch. Het boek dat je leven verandert!

Pirates of the caribbean on stranger tides

Een recensie van de vierde pirates of the caribbean film, on stranger tides. Is hij net zo leuk als zijn voorgangers of kun je hier beter voor thuisblijven?

Filmrecensie: 300

300 Spartaanse soldaten proberen een overmacht van Persen tegen te houden

Never Let Me Go (2011)

Ruth, Kathy en Tommy brengen hun kindertijd door in het idylischlijkende Engelse internaat. Als ze volwassen worden, krijgen ze te maken met sterke gevoelens van liefde en geluk voor elkaar. Dit alles terwijl ze wachten tot het lot hun nadert. Kunnen ze het tij nog keren?

Recentie film: Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Recensie van de eerste film in de reeks van de Lord of the Rings

Artikel over fitness

De producten die aangeboden worden is onderhandelbaar

Alle Tijd (2011)

Het twintig jaar jongere zusje van Maarten gaat samen wonen met haar vriend Teun. Dit alles tot ongenoegen van Maarten want nu moet hij zijn eigen leven gaan herzien en weer oppakken. Dit brengt veel hilarische en emotionele momenten met zich mee. Tot het moment dat Molly ernstig ziek wordt, is het leuk en grappig daar

Recensie Samsung Galaxy Ace

Info over Samsung Galaxy Ace met ervaring van gebruiker

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

Splice (2010)

Twee jonge wetenschappers worden plotseling een halt toegeroepen door de financierders voordat ze een nieuw wezen creëren om medische doelen te bereiken door het splitsen van meerdere DNA cellen van diverse organismen. Wanneer zij besluiten hun activiteiten stiekem zelf door te zetten, maken van het splitsen van DNA e

Tabatha Salon Takeover

Het is de bekende kapster Tabatha Coffey die zich ontplooit als een ware onderneemster die haar kennis en vaardigheden gebruikt om noodlijdende kapsalons te redden.

Humphrey Leeuwarden.

Onverwacht genoegen.

Top 10 free Android Game Apps

Heb jij een mobiele telefoon met het besturingssysteem Android? Dan moet je deze spellen zeker downloaden.

The Last Airbender (2010)

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

Samenvatting Crazy

samenvatting van het boek crazy

I am number four - dat blijkt!

Leuke film, maar niet speciaal.

Hotel Rwanda

Recensie van de film hotel Rwanda

Schoonheidssalon Beutee Renee in Twello (Gld.)

Schoonheids salon beautee renee twello gelderland orang malu massage moluks maleis verlegen mens

Jonathan Livingston Zeemeeuw

Dit boek gaat over een meeuw die anders is dan de anderen. Ik heb er een recensie over geschreven.

Blade Runner: The final cut.

Opstandige replica’s worden op een doornatte aarde opgejaagd door ex-agent Deckard, die zelf verliefd wordt weer een andere replicavrouw.