Recensie van Dan Brown's bestseller De Da Vinci Code


Publicatie datum:

De waarheid zal voor altijd verloren gaan - tenzij.....

Gesponsorde koppelingen

De Da Vinci Code, geschreven door Dan Brown, is een bestseller en pas nadat je het boek hebt gelezen, begrijp je waarom. Hoe is het mogelijk dat iemand zoveel feiten en historische informatie in een verhaal verwerkt en het tegelijkertijd zo spannend en adembenemend houdt? Met zijn vele ''wát'' en ''dat kan niet!'' momenten houdt De Da Vinci Code je de gehele tijd dat je het in je handen hebt, in zijn greep.

Robert Langdon, Harvard professor van religieuze symbologie, wordt opgeroepen om een moordmysterie, waarvan hij de primaire verdachte is, op te lossen. De bejaarde curator van het Louvre is vermoord in de Grand Gallery, maar heeft voordat hij van het leven beroofd werd, verbijsterende codes op en nabij zijn lichaam achtergelaten. Alles wat met deze moord te maken heeft, wijst in de richting van maar 1 ding - maar wat? Het is aan Langdon en de Franse cryptologe Sophie Neveu, tevens de kleindochter van de vermoorde curator, om dit mysterie te ontrafelen. Des te verder ze komen in het ontrafelen van het mysterie, des te meer ze zich realiseren dat ze nog een lange weg te gaan hebben. Het oplossen van de ene code leidt tot het ontdekken van een volgende. Zullen Langdon en Neveu erin slagen om de code te kraken en vlug de puzzelstukjes in elkaar te zetten, of zal een cruciaal historisch geheim voorgoed verloren gaan.........

Beginnend met de moord op de curator, waarbij er ook nog eens geschakeld wordt naar diverse scénes, neemt het boek je mee op een reis die veel van de lezer eist. Het is onmogelijk om het boek neer te leggen, en je wordt door Langdon en Neveu meegenomen op hun reis. De vele historische feiten zorgen ervoor dat je je naast de hoofdpersonen waant.

Het verhaal neemt zoveel verrassende wendingen, dat je op een begeven moment niet meer weet wie je kunt vertrouwen, wie betrokken is bij het mysterie en wie niet.

Met zijn korte hoofdstukken, die elk eindigen met een zogeheten 'cliffhanger', heeft het boek me een aantal uur beziggehouden. Ikzelf ben geen groot fan van boeken met al te veel (historische) feiten, maar zelfs ik betrapte mezelf erop mee te denken met de hoofdpersonen, in een poging de code te ontrafelen. Wat ik overigens nog steeds moet doen...

Ik verwachtte een boek met enorm veel saaie feiten uit het verleden en extreem ingewikkelde en verwarrende informatie, maar werd verrast met een boek dat mij in verwondering liet. Ik ben nog steeds verbaasd over hoe Brown de geschiedenis schetst als een subjectief onderdeel dat zo is ontworpen dat het de religie ten goede komt. Van de belangrijke rol die vrouwen speelden tot het geheim achter Mona Lisa's glimlach; dit boek bevat enorm veel interessante informatie waar ik nooit eerder van had gehoord.

De Da Vinci Code is zeer geschikt voor lezers die eerdere boeken van Dan Brown hebben gelezen. Als je jezelf in staat acht om de code te kraken en het mysterie te ontrafelen, moet je geen seconde twijfelen en het boek lezen. Je zult niet teleurgesteld worden.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Top 10 iPhone/iPod touch apps

Deze apps zijn een echte must have voor op je iPhone/iPod touch

Sonny Boy

Samenvatting van een ingrijpend waar gebeurd verhaal over de verboden liefde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog

Recensie van Dan Brown's bestseller De Da Vinci Code

De waarheid zal voor altijd verloren gaan - tenzij.....

Recensie film: Lord of the Rings: The Two Towers

Recentie van de tweede film in de reeks van The Lord of the Rings

Reis naar het Middelpunt van de Aarde

Een Klassiek Science Fiction Roman uit 1864 van Jules Verne

Jack Sparrow is Back!

In Pirates 4 gaan Jack Sparrow en Captain Barbosa op zoek naar de Fountain of Youth....

Thor (2011)

De sterke en machtige maar ook arrogante Thor wordt na het veroorzaken van een enorme oorlog verbannen naar de aarde. Daar moet hij tussen de mensen leven om te bewijzen dat hij terug mag komen. Daar wordt hij de sterke verdediger van het goede en neemt verantwoordelijkheden die voorheen ondenkbaar waren geweest bij Th

Revenge: vernieuwend en verassend

De Amerikaanse hitserie Revenge weet niet alleen hoog te scoren op IMDB, de serie scoort ook goede recensies en prachtige kijkcijfers. Wat is het succes van deze vernieuwende dramaserie?

Het Standford Prison Experiment

De bewakers kropen zo ver in hun rol dat ze de gevangen zo erg lieten lijden dat het experiment na 6 dagen stopgezet werd.

Recensie HTC Sensation XE

Dit is een recensie (review) over de HTC Sensation XE met beats audio.

Filmrecensie Mighty Aphrodite

Meerdere aspecten uit de film worden besproken in deze recensie.

Recensie film: Fantastic Four

Recensie van de film: Fantastic Four.

Onuitwisbaar.

Prachtig geschreven boek van Kristen Heitzman waarbij je tot het einde wacht op de ontknoping.

Recensie film: Black Water

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

Handleiding Neobux

Neobux uitgebreid uitgelegd en natuurlijk de formule om geld te kunnen verdienen.

Black Swan Recensie

Filmrecensie van de dramatische thriller Black Swan

Big Mommas: Like Father, Like Son (2011)

FBI-agent Malcolm Turner en zijn 17-jarige zoon, Trent, gaan undercover op een kunstschool voor meisjes. Dit alles nadat Trent getuigen was van een moord. Door het leven gaande als Big Momma en Charmaine proberen ze de moordenaar te ontmaskeren, maar bovenal brengt dit zeer hilarische scènes met zich mee!

Recensie 'Alles is liefde'

Op vakantie in Marmaris, Turkije

Een recensie over een vakantie in marmaris met je vriend(in)

Recensie Season of the witch

Zeer leuke avonturen film waarbij je constant geboeid blijft

Scream 4 (2011)

Sidney Prescott, die nu ook auteur is van zelf-hulp boek, keert terug naar huis in Woodsboro als laatste stop van haar boektour. Daar maakt ze opnieuw kennis met Sheriff Dewey en Gale, die nu getrouwd zijn, en ziet haar nichtje Jill en haar tante Kate ook weer eens. Helaas, door de komst van Sidney keert ook de gevrees

Een ongewoon gesprek met God

Een recensie van het boek 'Een ongewoon gesprek met God' van Neal Donald Walsch, het boek dat je leven verandert!

Vijf kwarten van de sinaasappel

Leven op het avontuurlijkst, gevaarlijk, pijnlijk en meeslepend. Die sinaasappelen zitten er zeker in.

Recentie film: Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Recensie van de eerste film in de reeks van de Lord of the Rings

Schoonheidssalon Beutee Renee in Twello (Gld.)

Schoonheids salon beautee renee twello gelderland orang malu massage moluks maleis verlegen mens