Recensies film 'Alleen maar nette mensen'


Publicatie datum:

Een geweldig film of valt hij tegen? Lees hier de recensies!

Gesponsorde koppelingen

De film

David Samuels komt uit een intellectueel Joods gezin uit het chique Amsterdam Oud-Zuid, maar wordt door zijn uiterlijk vaak als Marokkaan aangezien.

David is een man met een opmerkelijke missie: het vinden van een ghetto fabulous queen met grote tieten en een dikke bil. Zijn ouders en vrienden verklaren hem voor gek, maar David zet zijn zoektocht onverschrokken voort. Deze leidt hem naar de Bijlmer, waar hij na een aantal wilde avonturen bedrogen uit lijkt te gaan komen.

Zal David zijn ideale vrouw, een grote donkere seksgodin met booty én brains ooit vinden? Naar de gelijknamige controversiële bestseller van Robert Vuijsje.

 

Cast

Géza Weisz, Jeroen Krabbé, Annet Malherbe, Imanuelle Grives en Sigrid ten Napel

Recensies

Cinemagazine

'Alleen maar nette mensen? opent goed en zeker in het eerste half uur ontwikkelt het zich tot een leuke film. Er wordt een goed (stereotype) beeld van David en de overige karakters neergezet.

Martijn Scheepers

Algemeen Dagblad

De film getuigt van een scherpe kijk op de multiculturele samenleving die de kijker voortdurend met vragen overspoelt over kwesties als vooroordelen. Maar er kan ook vooral veel worden gelachen.

Ab Zagt

Het Parool

De voortekenen lijken goed te zijn: de trailer werkte als een trein - en als we ons niet vergissen hangt er een opgewonden sfeertje rond 'Alleen Maar Nette Mensen'.

Mark Moorman

Volkskrant

Crijns legt tempo hoog, waardoor hij inlevert aan emotie, maar in volle vaart is veel raak.

Bor Beekman

Trouw

Prettig energiek wel, maar niet meer dan even vermakelijk.

Jann Ruyters

Film-O-Rama

Uiteindelijk is Alleen Maar Nette Mensen een prima geslaagde film, ondanks wat structuurprobleempjes, en het is fijn dat Lodewijk Crijns weer met nieuwe speelfilms aan komt zetten. Hopen dat het volgende keer niet zo lang duurt.

Theodoor Steen

Filmpjekijken.com

Maar de film is bovenal een hilarische afspiegeling van een samenleving vol verschillende culturele normen en waarden en een jeugdige psychologische zoektocht naar een eigen identiteit.

Erik Boekhoven

NeerlandsFilmdoek.nl

Met name Jeroen Krabbé als de belichaming van de upperclass en nieuwkomer Imanuelle Grives als weelderige Bijlmervrouw met een sterke eigen wil, weten hun rollen heel goed net iets boven de realiteit uit te tillen. En daarmee raken ze de precies de juiste toon voor deze licht-absurdistische, satirische komedie.

Fabian Melchers

FilmTotaal

Als op zichzelf staande film is 'Alleen Maar Nette Mensen' vooral een vrolijke dertien-in-een-dozijnboekverfilming voor wie maar niet uitgekeken raakt op clichématige grappen.

Marloes den Hoed

NRC Handelsblad

De film snijdt niet diep. Hoeveel botte, incorrecte opmerkingen er ook voorbij vliegen, 'Alleen Maar Nette Mensen' is vooral koddig en kluchtig, niet veel meer.

Peter de Bruijn


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Thor (2011)

De sterke en machtige maar ook arrogante Thor wordt na het veroorzaken van een enorme oorlog verbannen naar de aarde. Daar moet hij tussen de mensen leven om te bewijzen dat hij terug mag komen. Daar wordt hij de sterke verdediger van het goede en neemt verantwoordelijkheden die voorheen ondenkbaar waren geweest bij Th

Blade Runner: The final cut.

Opstandige replica’s worden op een doornatte aarde opgejaagd door ex-agent Deckard, die zelf verliefd wordt weer een andere replicavrouw.

Het neusje van de zalm

Een recensie over dit populaire kinderboek

Fear and Loathing in Las Vegas and Other American Stories

Recensie van een hoog aangeschreven boek uit de moderne Amerikaanse literatuur

The Pelican Brief (1993)

Een jonge rechtenstudente stelt een dossier op naar aanleiding van de twee vermoordden rechters van het Hooggerechtshof. Doordat zij de waarheid zo dicht nadert, brengt zij zichzelf en anderen in groot gevaar. Zal zij het overleven en de werkelijke dader kunnen onthullen? Of legt ze het loodje tegen deze machtige man?

Gratis thuiswerk Jobrapido, is www.jobrapido.com betrouwbaar?

Er staat volop thuiswerk op www.jobrapido.com maar is Jobrapido ook betrouwbaar?

Samsung PS63C7700 3D Plasma-tv 63” de review.

Je eigen thuisbioscoop? Misschien is deze tv wel iets voor je. Lees verder in de review.

50 tinten grijs, donkerder en vrij

50 tinten wow!

New kids: Turbo

Is de film net zo grappig als de tv serie? Of begint de platvoetse humor onderhand te vervelen?

Fast & Furious 5 (2010)

De oude bekenden zijn terug en dit keer met dezelfde gevaarlijke en spannende stijl als vorige keer. Ondergedoken in Rio bereiden ze de laatste autoroof voor die zo’n grote hoeveelheid geld moet opleveren dat ze zich onder de radar kunnen bewegen zonder kans om gepakt te worden. Ze krijgen het voor elkaar om zowel de

Steve Jobs en vragen over leiderschap

Dit artikel gaat over de biografie van Steve Jobs en de vragen die dit bij mij oproept over de manier van leiderschap zoals dit in onze maatschappij gangbaar is.

Een nieuw gesprek met God

Een recensie van het boek 'Een nieuw gesprek met God' van Neal Donald Walsch. Het boek dat je leven verandert!

Geheimtaal

Een hotel, een passie, een nieuwe liefde.

Recensie Het Geheim

een recensie over het boek: het geheim.

Op vakantie in Marmaris, Turkije

Een recensie over een vakantie in marmaris met je vriend(in)

Fenomenale 'Verkeerde Benen'

Een recensieverslag na het meemaken van de geweldige voorleesperforamnce van Ronald Snijders: Verkeerde benen

Recensie film: Gulliver's Travels

Recensie van de film: Gulliver's Travels.

Filmrecensie van Habemus Papam

We hebben een Paus, (of toch niet?) Film waarin een pas gekozen paus een geestelijke crisis krijgt en het Vaticaan ontvlucht.

Achter Gesloten Deuren (The Pelican Brief), John Grisham (1992)

Dit is de tweede bestseller van John Grisham na Advocaat van de Duivel (The Firm). Dit beslaat een geheel nieuw thrillergenre: The Legal thriller – combinatie van misdaadroman met een vleugje recht erin verwerkt.

Zustermoord

Een recensie over het boek 'Zustermoord' van Tess Gerritsen

Madcatz Wireless Steering Wheel

Een artikel over het product: MadCatz Wireless Racing Wheel voor de xbox 360

Filmrecensie: Toy Story 3

Toy Story 3... De animatiefilm van het jaar en tot nu toe de succesvolste Pixarfilm ooit. Dit 3de deel stelt beslist niet teleur en is het kijken meer dan waard!

Recensie HTC Sensation XE

Dit is een recensie (review) over de HTC Sensation XE met beats audio.

Filmrecensie: Rio (2011)

Een recensie van de film

Revenge: vernieuwend en verassend

De Amerikaanse hitserie Revenge weet niet alleen hoog te scoren op IMDB, de serie scoort ook goede recensies en prachtige kijkcijfers. Wat is het succes van deze vernieuwende dramaserie?