Red Riding Hood (2011)


Publicatie datum:

Hoe een leuk sprookje voor kinderen

Gesponsorde koppelingen

“Tot de bloedmaan afneemt, zal je nooit echt veilig zijn.” De pakkende beginzin van een spannende trailer voor een moderne verfilming van het sprookje “Roodkapje en de wolf”. Amanda Seyfried lijkt een sterke rol neer te zetten in een nieuwe fantasy horrorfilm met een romantisch kantje. Een klein romantisch kantje, want in de trailer ligt de nadruk op de spanning in de film, op de wolf die het kleine dorpje teistert. Maar loste de film die verwachtingen van spanning in?

Korte samenvatting
Valerie (Amanda Seyfried) is een jonge vrouw in een afgelegen dorp die zich tussen twee mannen bevindt: Peter, haar jeugdliefde (Shiloh Fernandez) en Henry, haar verloofde (Max Irons). De plannen die ze eerst had om met Peter om weg te lopen vallen in het water wanneer haar zus wordt vermoord door de weerwolf die al decennia het dorp teistert. De geplaagde dorpsbewoners besluiten het heft in eigen handen te nemen en op de wolf te jagen. Zo wordt ook een geroemde priester (Gary Oldman) erbij gehaald. Deze vertelt hen dat de wolf één van hen is, een doodgewone dorpsbewoner die al jaren tussen hen leeft. Dat leidt ertoe dat de priester zonder problemen zware middelen mag gebruiken om te ontdekken wie de wolf is.

Een mooi begin
Ondanks de neerwaartse spiraal waarin de film al snel zou duiken, was het begin belovend. De hoge verwachtingen die we al hadden door de sterke hoofdrolspeelster, leken meteen ingelost te worden, zelfs voor zij op het scherm verscheen. Een eerste scène over twee kinderen (Valerie en Peter) die samen op een konijn gingen jagen deed de spanning in de zaal stijgen. Jammer genoeg waren de twee kinderen talentvoller als meer dan de helft van de cast voor de rest van de film, de zich 10 jaar later zou afspelen.

Een goede horrorfilm is... misselijkmakend romantisch?
Niemand ging naar deze film kijken in de hoop op een hoofdzakelijk romantisch verhaal. Door de profilering als horrorfilm was een groot deel van de zaal gevuld met adolescente jongens die hoopten op veel bloederige scènes met hopelijk een paar stomende “liefdes”-scènes om hun af te leiden. Geen moeilijk publiek dus, maar jammer genoeg kon de film deze lage verwachtingen niet inlossen. Waarom niet? De film leek eerder op een slechte romantische komedie die je kijkt op een all-girls sleepover dan op een akelige horrorfilm. Roodkapje en de wolf was hun inspiratie? Ik wil dat sprookjesboek waaruit zij het hebben ook wel eens lezen. Misschien hadden de schrijvers een doktersromannetje gelezen dat zich eveneens losjes gebaseerd had op het oorspronkelijke sprookje.

Dus de film had een ander doelpubliek als verwacht?
Was dat maar het enige probleem. Als de film zich had geprofileerd als romantische film, waren er gewoon een hoop teleurgestelde tienermeisjes geweest. De romantische scènes werden ingevuld door ongeïnspireerde mannen. Talentloos durf ik ze niet noemen, want met dat script zou ik ook futloos worden. Kijk maar naar Amanda Seyfried: hoewel ze de rol zo sterk als ze maar kon invulde, kon zelfs zij niet naar behoren stralen onder de druk van het sterk cliché script. Een talentloze schrijver was gewoon het probleem. Ze had beter gewoon het originele sprookje genomen en letterlijk verfilmd. Zelfs dàt was beter geweest.

Oh ja, er was ook nog een pratende wolf om de teleurstelling te vervolmaken.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Samsung PS63C7700 3D Plasma-tv 63” de review.

Je eigen thuisbioscoop? Misschien is deze tv wel iets voor je. Lees verder in de review.

50 tinten grijs, donkerder en vrij

50 tinten wow!

Jack Sparrow is Back!

In Pirates 4 gaan Jack Sparrow en Captain Barbosa op zoek naar de Fountain of Youth....

Nachtschade (Blindsighted), Karin Slaughter (2002)

Dit is de eerste literaire thriller in de Sara Linton-reeks dat zorgt voor bloedstollende spanning en levensechte personages.

Een ongewoon gesprek met God

Een recensie van het boek 'Een ongewoon gesprek met God' van Neal Donald Walsch, het boek dat je leven verandert!

Recensie film: Fast Food Nation

Recensie van de dramafilm Fast Food Nation.

Filmrecensie: Toy Story 3

Toy Story 3... De animatiefilm van het jaar en tot nu toe de succesvolste Pixarfilm ooit. Dit 3de deel stelt beslist niet teleur en is het kijken meer dan waard!

Anders van Anita Terpstra

Heftig verhaal. Het kan mij niet heftig genoeg zijn

The Fighter (2011)

The Fighter is een drama over de onwaarschijnlijke weg naar de lichtgewicht titel van de Ierse bokser Micky Ward. Zijn Rocky-achtige verhaal wordt grotendeels bepaald door zijn half-broer Dicky, een voormalig bokser die nu de functie van trainer bekleed. Dicky is verslaafd aan drugs, vrouwen en de rest dat niet meer me

Essense nail fashion stickers

Een recensie van de nagelstickers van Essence

Recensie Yogi Bear

Hoe het is om beer te zijn in Yellystone Park

The Adjustment Bureau (2011)

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet da

The Uninvited 2003

Een erg verwarrende horror die je aan het denken zet.

The woman in black

The woman in black. De nieuwste film van James Watkins met als hoofdrolspeler niemand minder dan Daniel Radcliffe.

Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Sinds een half jaar heb ik de Sony Ericcson Xperia Mini Pro in gebruik.

Recensie film: Lord of the Rings: The Two Towers

Recentie van de tweede film in de reeks van The Lord of the Rings

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

Never Let Me Go (2011)

Ruth, Kathy en Tommy brengen hun kindertijd door in het idylischlijkende Engelse internaat. Als ze volwassen worden, krijgen ze te maken met sterke gevoelens van liefde en geluk voor elkaar. Dit alles terwijl ze wachten tot het lot hun nadert. Kunnen ze het tij nog keren?

Big Mommas: Like Father, Like Son (2011)

FBI-agent Malcolm Turner en zijn 17-jarige zoon, Trent, gaan undercover op een kunstschool voor meisjes. Dit alles nadat Trent getuigen was van een moord. Door het leven gaande als Big Momma en Charmaine proberen ze de moordenaar te ontmaskeren, maar bovenal brengt dit zeer hilarische scènes met zich mee!

Rio

Deze film maakt de hoge verwachtingen waar! Een echte aanrader om te kijken!

Recensie: Morgen toen de oorlog begon

Een recensie van het boek: Morgen toen de oorlog begon. Het boek is geschreven door John Marsden

Recensie 'Alles is liefde'

Red Riding Hood (2011)

Hoe een leuk sprookje voor kinderen

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Nadat Edward James heeft omgebracht, zint zijn oude maatje Victoria op wraak en creëert een nieuw vampierenleger. Zij heeft het voorzien op Bella en wordt in bescherming genomen door Edward en Jacob, beide geliefden van Bella en aartsrivalen. Kunnen ze deze missie volbrengen zonder elkaar in de haren te vliegen? En vo

Op vakantie in Marmaris, Turkije

Een recensie over een vakantie in marmaris met je vriend(in)