Red Riding Hood (2011)


Publicatie datum:

Hoe een leuk sprookje voor kinderen

Gesponsorde koppelingen

“Tot de bloedmaan afneemt, zal je nooit echt veilig zijn.” De pakkende beginzin van een spannende trailer voor een moderne verfilming van het sprookje “Roodkapje en de wolf”. Amanda Seyfried lijkt een sterke rol neer te zetten in een nieuwe fantasy horrorfilm met een romantisch kantje. Een klein romantisch kantje, want in de trailer ligt de nadruk op de spanning in de film, op de wolf die het kleine dorpje teistert. Maar loste de film die verwachtingen van spanning in?

Korte samenvatting
Valerie (Amanda Seyfried) is een jonge vrouw in een afgelegen dorp die zich tussen twee mannen bevindt: Peter, haar jeugdliefde (Shiloh Fernandez) en Henry, haar verloofde (Max Irons). De plannen die ze eerst had om met Peter om weg te lopen vallen in het water wanneer haar zus wordt vermoord door de weerwolf die al decennia het dorp teistert. De geplaagde dorpsbewoners besluiten het heft in eigen handen te nemen en op de wolf te jagen. Zo wordt ook een geroemde priester (Gary Oldman) erbij gehaald. Deze vertelt hen dat de wolf één van hen is, een doodgewone dorpsbewoner die al jaren tussen hen leeft. Dat leidt ertoe dat de priester zonder problemen zware middelen mag gebruiken om te ontdekken wie de wolf is.

Een mooi begin
Ondanks de neerwaartse spiraal waarin de film al snel zou duiken, was het begin belovend. De hoge verwachtingen die we al hadden door de sterke hoofdrolspeelster, leken meteen ingelost te worden, zelfs voor zij op het scherm verscheen. Een eerste scène over twee kinderen (Valerie en Peter) die samen op een konijn gingen jagen deed de spanning in de zaal stijgen. Jammer genoeg waren de twee kinderen talentvoller als meer dan de helft van de cast voor de rest van de film, de zich 10 jaar later zou afspelen.

Een goede horrorfilm is... misselijkmakend romantisch?
Niemand ging naar deze film kijken in de hoop op een hoofdzakelijk romantisch verhaal. Door de profilering als horrorfilm was een groot deel van de zaal gevuld met adolescente jongens die hoopten op veel bloederige scènes met hopelijk een paar stomende “liefdes”-scènes om hun af te leiden. Geen moeilijk publiek dus, maar jammer genoeg kon de film deze lage verwachtingen niet inlossen. Waarom niet? De film leek eerder op een slechte romantische komedie die je kijkt op een all-girls sleepover dan op een akelige horrorfilm. Roodkapje en de wolf was hun inspiratie? Ik wil dat sprookjesboek waaruit zij het hebben ook wel eens lezen. Misschien hadden de schrijvers een doktersromannetje gelezen dat zich eveneens losjes gebaseerd had op het oorspronkelijke sprookje.

Dus de film had een ander doelpubliek als verwacht?
Was dat maar het enige probleem. Als de film zich had geprofileerd als romantische film, waren er gewoon een hoop teleurgestelde tienermeisjes geweest. De romantische scènes werden ingevuld door ongeïnspireerde mannen. Talentloos durf ik ze niet noemen, want met dat script zou ik ook futloos worden. Kijk maar naar Amanda Seyfried: hoewel ze de rol zo sterk als ze maar kon invulde, kon zelfs zij niet naar behoren stralen onder de druk van het sterk cliché script. Een talentloze schrijver was gewoon het probleem. Ze had beter gewoon het originele sprookje genomen en letterlijk verfilmd. Zelfs dàt was beter geweest.

Oh ja, er was ook nog een pratende wolf om de teleurstelling te vervolmaken.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Recencie over de film Thor 2011

Een samenvatting en recensie van de film Thor 2011

Recensie film: Disturbia

Recensie van de spannende film: Disturbia

Wrath of the titans

Top of Flop, Wrath of the titans recensie

Google Chrome, een alternatieve internet browser van hoge kwaliteit!

Internet Explorer, Safari, NetScape.. Allemaal verschillende internet browsers. Welke is dan het beste?

Recensie film: Penelope

Recentie van de geweldige film over een meisje met een varkensneusje, Penelope.

Recensie film: The Lord of the Rings: The Return of the King

Recensie van de derde film in de reeks van The Lord of the Rings

Recensie Breaking Bad

Recensie Breaking Bad, een Amerikaanse drama/misdaadserie

Fluistertoon

Een vervolg op Geheimtaal en vergeetboek. Wauw!

Hotel Rwanda

Recensie van de film hotel Rwanda

goSupermodel.nl veilig?

een website voor meisjes waarbij ze kunnen communiceren, zich bezig kunnen houden met kleding en spelletjes kunnen doen.

Het land van de Samen - Annica Wennström

Het land van de Samen - Annica Wennström

Recensie: Heb lief en zie niet om

Recensie van Dan Brown's bestseller De Da Vinci Code

De waarheid zal voor altijd verloren gaan - tenzij.....

Black Swan

Recensie Black Swan

Boer Zoekt Vrouw

Het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw is een hi

Handleiding Neobux

Neobux uitgebreid uitgelegd en natuurlijk de formule om geld te kunnen verdienen.

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Nadat Edward James heeft omgebracht, zint zijn oude maatje Victoria op wraak en creëert een nieuw vampierenleger. Zij heeft het voorzien op Bella en wordt in bescherming genomen door Edward en Jacob, beide geliefden van Bella en aartsrivalen. Kunnen ze deze missie volbrengen zonder elkaar in de haren te vliegen? En vo

Recensie film: Black Water

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

Artikel over fitness

De producten die aangeboden worden is onderhandelbaar

True Grit recensie

Een recensie van de film True Crit van Ethan en Joel Coen. Let op: spoilers! Als je niks wilt weten over de film, niet verder lezen!

Recensie films: Willy Wonka- en Charlie & The Chocolate Factory (1971 & 2005)

Het verschil tussen de beide Chocolate Factory films uit 1971 en 2005.

Sprookjes Keizerin of een depressieve vrouw die opzoek was naar geluk maar het niet vond?

Een recensie over het ware verhaal van Keizerin Elisabeth, ook wel Sisi of Sissi genoemd.

Iron Man 2 (2010)

In Iron Man 2 wordt Tony Stark zwaar onder druk gezet door overheid, pers en publiek, omdat zij willen dat de techniek van Iron Man als militaire toepassing willen gebruiken. Stark weigert zijn ontwikkeling af te staan, wat leidt tot nieuwe en sterkere tegenstanders. Wint Stark ook dit duel?

Recensie: Huawei Ascend Y300

Recensie van Huawei Ascend Y300. Huawei een opkomend merk in Nederland.

Recensie film: Turtles can fly

Recensie van de film Turtles can fly