Tabatha Salon Takeover


Publicatie datum:

Het is de bekende kapster Tabatha Coffey die zich ontplooit als een ware onderneemster die haar kennis en vaardigheden gebruikt om noodlijdende kapsalons te redden.

Gesponsorde koppelingen

In deze serie is het de eigenaar die de hulp van Tabatha Coffey inroept. Hij kan zelf zijn zaak niet meer redden en dit is vaak zijn laatste redmiddel. Het personeel wordt vaak verrast door de strenge houding van Tabatha en kan dit dan ook niet altijd waarderen...

De serie.


En juist omdat niet iedereen het kan waarderen wat zij doet is het zo'n succes! Welke kijker vindt het nou niet leuk om rustig op de bank te hangen en te kijken naar mensen die het verdienen om eens lekker de waarheid gezegd te krijgen? Blijkbaar heel veel, want de kijkcijfers zijn erg hoog voor dit programma die elke week op maandag bij RTL5 wordt uitgezonden en op zaterdag bij RTL8 wordt herhaald. In 2011 waren er gemiddeld 93.000 personen in de doelgroep van 20-34 jaar. Dit is een erg hoog aantal, omdat het programma op een maandagavond wordt uitgezonden. Ter vergelijking heb je bijvoorbeeld het programma The Next Hair Goeroe. Dit programma haalt 50.000 kijkers in deze doelgroep. Het succes van Tabatha loopt maar door, want seizoen 7 is al opgenomen en wordt nu in 2012 uitgezonden op RTL5. Ook de Belgen zijn tegenwoordig aan het kijken, dus het programma blijft maar groeien.
 

Het concept.


Het concept is elk programma hetzelfde. De noodlijdendeTabatha kapsalon zoekt zelf contact met het programma. Ze vragen dus zelf om hulp bij Tabatha. Tabatha komt dan bij de zaak langs, terwijl ze vooraf alles via beveiligingscamera’s heeft bekeken. Ze praat eerst met de eigenaren en dan met het personeel. Iedereen kan vertellen waarom zij denken dat het niet goed gaat. Daarna mag iedereen op modellen laten zien wat ze kunnen en wordt de zaak opgeknapt. Tabatha gaat met de eigenaren op stap om hun manier van denken aan te passen. Vaak lukt dit en is het een happy end. Maar niet voor het personeel dat niet kan knippen en het ook niet wil leren. Die kan het advies krijgen om een andere baan te zoeken. Aan het einde van het programma komt Tabatha altijd na een paar weken weer terug in de kapsalon om te kijken hoe het nu gaat. Regelmatig komt ze dan ook tot de conclusie dat het goed gaat, maar ook af en toe dat de eigenaren toch weer in hun oude gedrag teruggevallen zijn.


Mijn mening.


Mijn mening is dat dit een goed concept is. Wanneer Tabatha alleen maar aan het snauwen zou zijn zou het al snel gaan vervelen. Dit zien we immers al in voldoende andere series. Wat het verschil maakt is dat Tabatha ook haar vriendelijke kant laat zien. In de loop van de week laat ze haar strenge masker vaker af en laat ze haar vaardigheden met de schaar ook zien. Het is wel goed dat ze in het begin streng is, want het personeel en de eigenaren moeten natuurlijk wel eerst wakker geschud worden, voordat ze kunnen gaan veranderen. En wanneer ze open staan voor verandering kan Tabata weer haar leuke ik zijn en ze ook wat leren.
Toch zit er wel afwisseling in de verschillende afleveringen, want de manier waarop ze tot de eigenaren door kan dringen verschilt per keer. Ze verzint dus ook regelmatig weer wat nieuws om de gedachtengang van de eigenaren te veranderen. Ook in het laatste seizoen is de manier waarop Tabatha een zaak overneemt iets veranderd. Dit is belangrijk, want anders zou het programma wel eens kunnen gaan vervelen. Dit programma dat vooral door vrouwen wordt beken. Ik zou bijna zeggen, natuurlijk vooral door vrouwen wordt bekeken. De mannen houden er toch minder van om naar kappers en kapsalons te kijken.


Ik ben dus erg positief over dit programma omdat de Australische Tabatha Coffey niet alleen haar bitchy, maar ook haar menselijke kant laat zien. Daarnaast demonstreert ze regelmatig haar eigen knipkwaliteiten. Het is een echt good-feel show, omdat de aflevering meestal eindigt met de conclusie dat het gelukt is om een succesvolle kapsalon op te zetten en mensen houden nu eenmaal van succes! 


Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Tabatha Salon Takeover

Het is de bekende kapster Tabatha Coffey die zich ontplooit als een ware onderneemster die haar kennis en vaardigheden gebruikt om noodlijdende kapsalons te redden.

Recensie film: Without a Paddle

Recensie van de film: Without a Paddle

Wrath of the titans

Top of Flop, Wrath of the titans recensie

The Fighter (2011)

The Fighter is een drama over de onwaarschijnlijke weg naar de lichtgewicht titel van de Ierse bokser Micky Ward. Zijn Rocky-achtige verhaal wordt grotendeels bepaald door zijn half-broer Dicky, een voormalig bokser die nu de functie van trainer bekleed. Dicky is verslaafd aan drugs, vrouwen en de rest dat niet meer me

Het zijn net mensen van Joris Luyendijk

Recensie van het boek: Het zijn net mensen. De Arabische wereld door de ogen van een nieuws correspondent.

Recensie Gebr.

Ik heb een boekverslag gemaakt over het boek Gebr. Echt een aanrader.

Recensie 'Alles is liefde'

Het Huis van de Nacht - Verkozen

Een recensie van het eerst boek van het Huis van de Nacht reeks, Verkozen. Daarnaast geef ik een korte mening over het boek.

Zustermoord

Een recensie over het boek 'Zustermoord' van Tess Gerritsen

Rotihuis Groningen

Surinaams eten bestellen bij Rotihuis Groningen

Sonny Boy

Samenvatting van een ingrijpend waar gebeurd verhaal over de verboden liefde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog

Recensie film: Black Water

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

127 Hours

Een echte drama van wat iemand doormaakt wanneer hij gevangen zit in een Canyon en niet meer weet wat hij moet doen

Kroller Muller Museum: Jachthuis Sint Hubertus

Jonathan Livingston Zeemeeuw

Dit boek gaat over een meeuw die anders is dan de anderen. Ik heb er een recensie over geschreven.

Recensie Samsung Galaxy Ace

Info over Samsung Galaxy Ace met ervaring van gebruiker

Recensie films: Willy Wonka- en Charlie & The Chocolate Factory (1971 & 2005)

Het verschil tussen de beide Chocolate Factory films uit 1971 en 2005.

Romeo over Juliet Theater versie

Een recensie over het toneestuk: Romeo over Julia

The woman in black

The woman in black. De nieuwste film van James Watkins met als hoofdrolspeler niemand minder dan Daniel Radcliffe.

Black Butterflies (2011)

Ze zocht voor een thuis, ze zocht voor liefde... Geconfronteerd met de Apartheid in Zuid-Afrika en een vader die minister van deze triaanse geweldpleging was. Met mannen als Jack Cope en Andre Brink die haar wél liefde gaven, maar nog steeds geen thuis. In zijn eerste speech die Nelson Mandela voorlas aan het parlemen

Ontmaskerd

Alessi Moore, een bijzonder gevoelig meisje met een bijzondere Mustang.

Recensie film: Step Up

Recensie van de film Step Up.

Het nieuwe album van de Foo Fighters genaamd Wasting Light

De Foo Fighters zijn weer terug van weg geweest.

Sky fall.

Een nieuwe en ijzersterke James Bond film.

Sprookjes Keizerin of een depressieve vrouw die opzoek was naar geluk maar het niet vond?

Een recensie over het ware verhaal van Keizerin Elisabeth, ook wel Sisi of Sissi genoemd.