Tabatha Salon Takeover


Publicatie datum:

Het is de bekende kapster Tabatha Coffey die zich ontplooit als een ware onderneemster die haar kennis en vaardigheden gebruikt om noodlijdende kapsalons te redden.

Gesponsorde koppelingen

In deze serie is het de eigenaar die de hulp van Tabatha Coffey inroept. Hij kan zelf zijn zaak niet meer redden en dit is vaak zijn laatste redmiddel. Het personeel wordt vaak verrast door de strenge houding van Tabatha en kan dit dan ook niet altijd waarderen...

De serie.


En juist omdat niet iedereen het kan waarderen wat zij doet is het zo'n succes! Welke kijker vindt het nou niet leuk om rustig op de bank te hangen en te kijken naar mensen die het verdienen om eens lekker de waarheid gezegd te krijgen? Blijkbaar heel veel, want de kijkcijfers zijn erg hoog voor dit programma die elke week op maandag bij RTL5 wordt uitgezonden en op zaterdag bij RTL8 wordt herhaald. In 2011 waren er gemiddeld 93.000 personen in de doelgroep van 20-34 jaar. Dit is een erg hoog aantal, omdat het programma op een maandagavond wordt uitgezonden. Ter vergelijking heb je bijvoorbeeld het programma The Next Hair Goeroe. Dit programma haalt 50.000 kijkers in deze doelgroep. Het succes van Tabatha loopt maar door, want seizoen 7 is al opgenomen en wordt nu in 2012 uitgezonden op RTL5. Ook de Belgen zijn tegenwoordig aan het kijken, dus het programma blijft maar groeien.
 

Het concept.


Het concept is elk programma hetzelfde. De noodlijdendeTabatha kapsalon zoekt zelf contact met het programma. Ze vragen dus zelf om hulp bij Tabatha. Tabatha komt dan bij de zaak langs, terwijl ze vooraf alles via beveiligingscamera’s heeft bekeken. Ze praat eerst met de eigenaren en dan met het personeel. Iedereen kan vertellen waarom zij denken dat het niet goed gaat. Daarna mag iedereen op modellen laten zien wat ze kunnen en wordt de zaak opgeknapt. Tabatha gaat met de eigenaren op stap om hun manier van denken aan te passen. Vaak lukt dit en is het een happy end. Maar niet voor het personeel dat niet kan knippen en het ook niet wil leren. Die kan het advies krijgen om een andere baan te zoeken. Aan het einde van het programma komt Tabatha altijd na een paar weken weer terug in de kapsalon om te kijken hoe het nu gaat. Regelmatig komt ze dan ook tot de conclusie dat het goed gaat, maar ook af en toe dat de eigenaren toch weer in hun oude gedrag teruggevallen zijn.


Mijn mening.


Mijn mening is dat dit een goed concept is. Wanneer Tabatha alleen maar aan het snauwen zou zijn zou het al snel gaan vervelen. Dit zien we immers al in voldoende andere series. Wat het verschil maakt is dat Tabatha ook haar vriendelijke kant laat zien. In de loop van de week laat ze haar strenge masker vaker af en laat ze haar vaardigheden met de schaar ook zien. Het is wel goed dat ze in het begin streng is, want het personeel en de eigenaren moeten natuurlijk wel eerst wakker geschud worden, voordat ze kunnen gaan veranderen. En wanneer ze open staan voor verandering kan Tabata weer haar leuke ik zijn en ze ook wat leren.
Toch zit er wel afwisseling in de verschillende afleveringen, want de manier waarop ze tot de eigenaren door kan dringen verschilt per keer. Ze verzint dus ook regelmatig weer wat nieuws om de gedachtengang van de eigenaren te veranderen. Ook in het laatste seizoen is de manier waarop Tabatha een zaak overneemt iets veranderd. Dit is belangrijk, want anders zou het programma wel eens kunnen gaan vervelen. Dit programma dat vooral door vrouwen wordt beken. Ik zou bijna zeggen, natuurlijk vooral door vrouwen wordt bekeken. De mannen houden er toch minder van om naar kappers en kapsalons te kijken.


Ik ben dus erg positief over dit programma omdat de Australische Tabatha Coffey niet alleen haar bitchy, maar ook haar menselijke kant laat zien. Daarnaast demonstreert ze regelmatig haar eigen knipkwaliteiten. Het is een echt good-feel show, omdat de aflevering meestal eindigt met de conclusie dat het gelukt is om een succesvolle kapsalon op te zetten en mensen houden nu eenmaal van succes! 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Top 10 free Android Game Apps

Heb jij een mobiele telefoon met het besturingssysteem Android? Dan moet je deze spellen zeker downloaden.

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

Sonny Boy

Samenvatting van een ingrijpend waar gebeurd verhaal over de verboden liefde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog

Filmrecensie: Toy Story 3

Toy Story 3... De animatiefilm van het jaar en tot nu toe de succesvolste Pixarfilm ooit. Dit 3de deel stelt beslist niet teleur en is het kijken meer dan waard!

Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Sinds een half jaar heb ik de Sony Ericcson Xperia Mini Pro in gebruik.

Fenomenale 'Verkeerde Benen'

Een recensieverslag na het meemaken van de geweldige voorleesperforamnce van Ronald Snijders: Verkeerde benen

Handleiding Neobux

Neobux uitgebreid uitgelegd en natuurlijk de formule om geld te kunnen verdienen.

Recensie Yogi Bear

Hoe het is om beer te zijn in Yellystone Park

Shutter Island (2010)

U.S. Marshal Teddy Daniels komt naar Shutter Island om de vermissing van een vrouwelijke patiënte te onderzoeken. Daarbij worden veel psychologische spelletje met hem gespeeld. Weet hij de waarheid toch te achterhalen? Of zit er meer verborgen op het eiland?

Alien 3 (deel 3 van de Quadrology)

Derde gevecht van Ripley met de Alien, verstoken van wapens op een gevangenisplaneet.

Aliens (deel 2 van de Quadrilogy)

Tweede confrontatie van Ripley met de Aliens die de bewoners van planetoïde LV-426 hebben overmeesterd

Black Butterflies (2011)

Ze zocht voor een thuis, ze zocht voor liefde... Geconfronteerd met de Apartheid in Zuid-Afrika en een vader die minister van deze triaanse geweldpleging was. Met mannen als Jack Cope en Andre Brink die haar wél liefde gaven, maar nog steeds geen thuis. In zijn eerste speech die Nelson Mandela voorlas aan het parlemen

Recensie film: Penelope

Recentie van de geweldige film over een meisje met een varkensneusje, Penelope.

Call of Duty; Black ops in 3D op de PS3.

Call of Duty; Black ops in 3D. Speelt dit nu fijn?

Recensie film: Dark Ride

Recensie van de horrorfilm: Dark Ride

Fluistertoon

Een vervolg op Geheimtaal en vergeetboek. Wauw!

Bad Taste

De 1ste film van de bekende regisseur Peter Jackson, opgenomen met een goedkoop cameraatje. In het regiedebuut van Peter Jackson is hij naast regisseur ook acteur.

Recensie film: Lord of the Rings: The Two Towers

Recentie van de tweede film in de reeks van The Lord of the Rings

Sky fall.

Een nieuwe en ijzersterke James Bond film.

Recensie: Huawei Ascend Y300

Recensie van Huawei Ascend Y300. Huawei een opkomend merk in Nederland.

The Adjustment Bureau (2011)

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet da

Recensie film: The Lord of the Rings: The Return of the King

Recensie van de derde film in de reeks van The Lord of the Rings

Recentie film: Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Recensie van de eerste film in de reeks van de Lord of the Rings

Alice in Wonderland (2010) - Tim Burton

Recensie over de film Alice in Wonderland uit 2010 geregiseerd door Tim Burton

Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief (2010)

Percy Jackson ontdekt dat hij een halfgod is, wanneer zijn moeder wordt ontvoerd door de god van de onderwereld, Hades (broer van Zeus). Percy strijd tussen twee vuren: zijn moeder redden of de lichtflits van Zeus vinden en terug brengen. Of lukt het hem allebei zodat er een wereldondergang kan worden voorkomen?