Top 10 free Android Game Apps


Publicatie datum:

Heb jij een mobiele telefoon met het besturingssysteem Android? Dan moet je deze spellen zeker downloaden.

Gesponsorde koppelingen

Sinds kort heb ik een nieuwe mobiele telefoon gekregen. Een HTC Desire, hier zit besturingssysteem Android op wat momenteel één van de beste systemen wordt genoemd. Hier kun je net zoals bij een iPhone naar een, zoals ze het bij Android noemen: 'een market' gaan. Op deze plek kun je applicaties downloaden of als je er weer genoeg van hebt ze verwijderen. Er zijn uiteraard ook veel spelletjes te downloaden. Hier de 15 leukste GRATIS games die ik tot nu toe getest heb (in willekeurige volgorde).

 

1. Angry Birds
Een leuk spelletje (die overigens ook voor iPhone/iPod gebruikers is) waarbij een stel varkens de eieren van vogels gestolen hebben. De 'angry birds' nemen wraak door zich bovenop de varkens te smijten, lukt het jou te winnen van de varkens? Iedere vogel heeft een andere eigenschap, sommige volgens ontploffen of splitsen zich in drieën. Vernietig de varkens en win, zeer verslavend!

2. Air Control (Lite)
Bij dit spel moet je alle de motorvliegtuigen, zweefvliegtuigen en helikopters allemaal op hun eigen baan laten landen, zonder dat ze tegen elkaar aan botsen. Op een gegeven moment komen er steeds meer en gaan sommigen zelfs sneller.

3. Bonsai Blast
Dit is een heel verslavend spel, je moet alle gekleurde balletjes weg zien te krijgen voordat ze bij het eindpunt komen, want als het zover is ben je af. Drie dezelfde balletjes naast elkaar zorgen ervoor dat die drie verdwijnen en de rij korter wordt. Ikzelf heb hem al uitgespeeld, omdat hij zo verslavend is dat ik hem zelfs tijdens de les aan het spelen was..

4. City Jump
Oók al zo'n verslavend spelletje, je moet zo ver mogelijk omhoog rennen door bij een tik op het touchscreen naar de muur van het andere gebouw te springen. Ontwijk obstakels en vliegende hindernissen. Je kunt ook power-ups pakken, heb je drie dezelfde power-ups achter elkaar? Dan schiet je een heel eind omhoog! Ook is er een 'luchtbel' die je 1x beschermt als je tegen een obstakel loopt.

5. Extreme Droid Jump
Een na-aper van de Doodle Jump, maar dan gratis! Voor wie Doodle Jump niet kennen: probeer zo hoog mogelijk te springen via kleine plateaus, als je er eentje mist val je naar beneden en ben je af. Voor de echte liefhebbers kun je beter de echte Doodle Jump kopen voor €0,73.

6. Paper Toss
Deze is misschien ook wel bekend bij sommigen van jullie. Gooi zo vaak mogelijk achter elkaar een propje in een prullenbakje. Het is alleen niet zo makkelijk als je denkt, er staat namelijk ook nog een ventilator naast. Iedere keer staat deze op een andere stand dus wordt het propje opzij geblazen, hier moet je rekening mee houden. Verschillende niveaus zijn mogelijk, maar zelfs op easy kan ik er niet meer dan 6 achter elkaar erin gooien.

7. Reaction Test
Je hebt vast wel eens op een website een spelletje gedaan waar wordt afgeteld, en op het moment dat de groene lampen gaan branden je zo snel mogelijk ergens op moet klikken. Dit is exact hetzelfde, je drukt op 'start'. Er wordt van 5 naar 0 afgeteld en vervolgens gaan zonder dat je weet wanneer de lampen groen branden, druk zo snel mogelijk op 'Go'. Mijn record is 0.149 sec.

8. Rush Hour Free
De gratis versie van Rush Hour, het spel bestaat ook in het echt. Probeer het rode auto'tje uit de spits te rijden door alle andere auto's aan de kant te schuiven. Een moeilijk, strategisch spel in virtuele vorm. De uitgebreide versie kost maar €1,46. Hierbij heb je meer uitdagingen. Het voordeel van de vorm op je mobiel: Als je het even niet meer weet, druk je gewoon op 'hint', kom je er dan nog niet uit? Druk op 'solve' en hij doet helemaal voor hoe hij moet, daarna is het jouw beurt!

9. Traffic Time
Je moet heel goed opletten op het verkeer bij dit spel, je moet namelijk proberen om met een kip over te steken bij een drukke weg. Mevrouw de kip wil namelijk haar eieren naar de overkant brengen. Voor ieder ei moet je één keer heen en weer lopen zonder overreden te worden. Het wordt nog moeilijk omdat het ook binnen een bepaalde tijd moet. Ieder level die je omhoog gaat wordt moeilijker met meer rijbanen en meer auto's.

10. Traffic Rush
Nog een verkeersspelletje, hier moet je pas goed opletten! Jij bent namelijk de verkeersregelaar van een druk kruispunt. Van alle kanten komen auto's, scooters en vrachtwagens en jij moet ervoor zorgen dat ze niet tegen elkaar aan botsen. Jij wil het toch niet op je geweten hebben dat de grootste ramp aller tijden op jouw kruispuntje gebeurd is? Erg leuk.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 15
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Jack Sparrow is Back!

In Pirates 4 gaan Jack Sparrow en Captain Barbosa op zoek naar de Fountain of Youth....

Recensie 'Alles is liefde'

Het Opinel zakmes

Opinel zakmes, korte beschrijving en recensie

Lord of the Flies (film)

Recensie over de film Lord of the Flies, waarin de film ook met het boek vergeleken wordt.

The Big Bang Theory

In dit artikel vindt je mijn recensie en leuke weetjes over deze komische tv serie.

Recensie: Heb lief en zie niet om

Het zijn net mensen van Joris Luyendijk

Recensie van het boek: Het zijn net mensen. De Arabische wereld door de ogen van een nieuws correspondent.

Top 10 iPhone/iPod touch apps

Deze apps zijn een echte must have voor op je iPhone/iPod touch

Recensie film/documentaire: Supersize me

Recensie van de film/documentaire Supersize me met Morgan Spurlock

Recensie Het Geheim

een recensie over het boek: het geheim.

Het voetbalblad Voetbal International

Over het voetbalweekblad de Voetbal International

Top 10 free Android Game Apps

Heb jij een mobiele telefoon met het besturingssysteem Android? Dan moet je deze spellen zeker downloaden.

Recensie film: Lord of the Rings: The Two Towers

Recentie van de tweede film in de reeks van The Lord of the Rings

Steve Jobs en vragen over leiderschap

Dit artikel gaat over de biografie van Steve Jobs en de vragen die dit bij mij oproept over de manier van leiderschap zoals dit in onze maatschappij gangbaar is.

Alien Resurrection (deel 4 van de Quadrology)

Ripley keert terug van de doden met buitenaards dna in haar lichaam. Hoe gaat dit aflopen?

Boekrecensie: Geheime missie

Boek recensie van het boek: geheime missie, geschreven door Chris Ryan, een voormalig SAS commando.

Olaf en Jasper met 'Weet je wat jij moet doen?

Een voorstelling van het duo Olaf en Jasper

Essense nail fashion stickers

Een recensie van de nagelstickers van Essence

Revenge: vernieuwend en verassend

De Amerikaanse hitserie Revenge weet niet alleen hoog te scoren op IMDB, de serie scoort ook goede recensies en prachtige kijkcijfers. Wat is het succes van deze vernieuwende dramaserie?

Mario Kart Wii

Wat je moet weten voordat je het koopt

Recensie: Huawei Ascend Y300

Recensie van Huawei Ascend Y300. Huawei een opkomend merk in Nederland.

The Adjustment Bureau (2011)

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet da

50 tinten grijs

Een recensie over 50 tinten grijs, het eerste deel van de populaire trilogie.

Recensie Yogi Bear

Hoe het is om beer te zijn in Yellystone Park

New kids: Turbo

Is de film net zo grappig als de tv serie? Of begint de platvoetse humor onderhand te vervelen?