Top 10 iPhone/iPod touch apps


Publicatie datum:

Deze apps zijn een echte must have voor op je iPhone/iPod touch

Gesponsorde koppelingen

Sinds kort heb ik een iPod touch en heb meteen een aantal apps gedownload via de appstore. Hieronder vind je een top 10 van mijn gekozen apps. Zeker de moeite waard om ze te downloaden.

10. Truth or Dare
In je eentje is het niet leuk, maar als je met een groepje speelt is het lachen geblazen! Truth or Dare is de Engelse naam voor 'doen, durven of de waarheid'. Je kunt in het begin maximaal 10 namen opgeven, en vervolgens de iPod schudden om een willekeurige naam te weergeven. Deze persoon mag kiezen tussen truth (waarheid) of dare (durven, en ook doen dus ). Waarschijnlijk zal je vaker dare doen, aangezien truth vaak erg persoonlijk is. Maar dat is ook veel leuker, als je ziet welke opdrachten daar tussen zitten!

Prijs: Gratis

9. Paper Toss
Misschien wel het meest nutteloze spel ooit, maar perfect voor als je je verveelt. Het is de bedoeling om een propje papier in de prullenbak te gooien. Maar daarmee moet je rekening houden met de stand van de wind, en de afstand van jou naar de prullenbak.

Prijs: Gratis, advertentie-vrije versie kost 80 cent maar je stoort je absoluut niet aan de ads, dus die 80 cent kun je je beter besparen.

8. iCopter
In iCopter speel je met een helikopter. Als je op het schermpje drukt gaat die omhoog, en op die manier moet je proberen niet tegen de tegemoetkomende balken te botsen (en niet tegen de boven- en onderkant), en dat blijkt toch nog aardig te tegen te vallen als je het eenmaal aan het spelen bent..

iCopter heeft veel versies, zowel betaalde als niet betaalde. Maar persoonlijk vind ik de gratis versie niet heel veel minder dan de betaalde versie (heb ze beide).

Prijs: Ligt aan de versie, ik raad de gratis versie aan

7. Traffic Rush
Chaotisch spel waar allerlei auto's, motors en vrachtwagens uit alle hoeken van je scherm komen. En nu aan jou de taak om die niet op elkaar te laten knallen.. Door met je vinger over een voertuig heen te gaan, laat je ze versnellen. En op die manier maar hopen dat je geen botsingen krijgt. Als je eenmaal begint hieraan, is het moeilijk om te stoppen: haha!

Prijs: Gratis

6. Runway
Een game waarbij je vliegtuigen moet laten landen, en ze vervolgens weer moet laten opstijgen. Ondertussen moeten ze soms nog tanken, voedsel bijgevoerd krijgen, technisch gerepareerd worden of iets heel anders. Besturing laat het soms een beetje afweten, maar toch goed voor een zesde plek

Prijs: Gratis

5. Bouncedown
Zoals de titel van het spel al zegt: bounce down (stuiter omlaag). Een spel waarbij je altijd moet proberen in het midden van het spel te blijven. Bovenaan hangen spijkers, onderin brand vuur en in het midden komen steeds balken te voorschijn die naar boven schuiven. Je kunt je poppetje naar links en rechts laten gaan, en zo maar hopen dat je het lang genoeg volhoudt!

Prijs: Gratis

4. Soosiz
Soosiz is een van de meest uitgebreide games op iPhone en iPod Touch. Soosiz is een geelgroene pluizenbol die z'n vriendjes moet bevrijden in verschillende werelden (vergelijkbaar met Mario-games). Het spel is niet altijd even makkelijk, dus een beetje geduld is wel vereist.

Prijs: €0,79

3. Scooter XL
Aanbeland in de top 3, waar Scooter XL zeker een plekje verdiend. In dit spel zit je met een rat op een scooter en moet je proberen zo lang mogelijk te blijven rijden over de platformpjes en niet te vallen. Door op het schermpje te klikken spring je. Het klinkt heel dom, maar het is echt een heel leuk verslavend spel. De gratis versie is overigens 'Rat on the run', waarin naast 'Rat on a scooter' (de kleine versie van Scooter XL) ook nog 2 andere minigames zijn.

Prijs: €0,79

2. Tap Tap
Tap Tap Revenge heeft heel veel verschillende versies. Persoonlijk vind ik de algemene spellen niet zo geweldig, maar de Coldplay en Lady GaGa editie zijn werkelijk het geld waard! Het zijn weliswaar dure apps, maar als je fan bent van enn van de twee zou ik 'm zeker kopen (en trouwens ook als je geen fan bent, zoals ik van Lady GaGa..). In Tap Tap moet je proberen op de maat van de muziek bolletjes aan te tikken, klinkt stom maar is zeker leuk. 

Prijs beide: €3,99

1. Doodle Jump
De onverschrokken nummer 1 is natuurlijk Doodle Jump. In Doodle Jump spring je met je 'doodle' omhoog, op verschillende platformpjes. Je kunt niet stoppen met springen, dus als je een platformpje mist val je. Pas op: sommige platformpjes breken af, ontploffen of verschuiven. En alsof dat nog niet genoeg is, moet je ook nog is uitkijken voor overwaaiende UFO's, rondvliegende hamburger-monsters en papierscheuren die je opslokken!

Prijs: €0,79

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 15
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Fear and Loathing in Las Vegas and Other American Stories

Recensie van een hoog aangeschreven boek uit de moderne Amerikaanse literatuur

Top 10 free Android Game Apps

Heb jij een mobiele telefoon met het besturingssysteem Android? Dan moet je deze spellen zeker downloaden.

Recensie film: Now Way Up

Recensie van de spannende film No Way Up die zich afspeeld in een ondergrondse parkeergarage.

Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief (2010)

Percy Jackson ontdekt dat hij een halfgod is, wanneer zijn moeder wordt ontvoerd door de god van de onderwereld, Hades (broer van Zeus). Percy strijd tussen twee vuren: zijn moeder redden of de lichtflits van Zeus vinden en terug brengen. Of lukt het hem allebei zodat er een wereldondergang kan worden voorkomen?

Jonathan Livingston Zeemeeuw

Dit boek gaat over een meeuw die anders is dan de anderen. Ik heb er een recensie over geschreven.

The Pelican Brief (1993)

Een jonge rechtenstudente stelt een dossier op naar aanleiding van de twee vermoordden rechters van het Hooggerechtshof. Doordat zij de waarheid zo dicht nadert, brengt zij zichzelf en anderen in groot gevaar. Zal zij het overleven en de werkelijke dader kunnen onthullen? Of legt ze het loodje tegen deze machtige man?

Samsung PS63C7700 3D Plasma-tv 63” de review.

Je eigen thuisbioscoop? Misschien is deze tv wel iets voor je. Lees verder in de review.

Achter Gesloten Deuren (The Pelican Brief), John Grisham (1992)

Dit is de tweede bestseller van John Grisham na Advocaat van de Duivel (The Firm). Dit beslaat een geheel nieuw thrillergenre: The Legal thriller – combinatie van misdaadroman met een vleugje recht erin verwerkt.

Meer awards, meer spektakel

Vrijdag 19 Oktober was het dan zover: het gouden televizier-ring gala. Heel bekend Nederland loopt uit voor deze happening. Is het eigenlijk wel een geslaagd gala?

Recensie film: Black Water

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

Recensie Drive Angry

Een film die ietswat tegenvalt, houdt je van overdreven veel actie, dan moet je dit bekijken

Recensie: Heb lief en zie niet om

Habbo

Wat kan je doen in habbo en is het leuk?

Recensie film: Dark Ride

Recensie van de horrorfilm: Dark Ride

Recensie Yogi Bear

Hoe het is om beer te zijn in Yellystone Park

Dirty Dansing musical - ZEER UITGEBREID -

Een zeer uitgebreide recensie over de musical Dirty Dansing

Recensie film: The Lord of the Rings: The Return of the King

Recensie van de derde film in de reeks van The Lord of the Rings

Olaf en Jasper met 'Weet je wat jij moet doen?

Een voorstelling van het duo Olaf en Jasper

Recensie film/documentaire: Supersize me

Recensie van de film/documentaire Supersize me met Morgan Spurlock

Het Opinel zakmes

Opinel zakmes, korte beschrijving en recensie

Red Riding Hood (2011)

Hoe een leuk sprookje voor kinderen

Filmrecensie Mighty Aphrodite

Meerdere aspecten uit de film worden besproken in deze recensie.

Vijf kwarten van de sinaasappel

Leven op het avontuurlijkst, gevaarlijk, pijnlijk en meeslepend. Die sinaasappelen zitten er zeker in.

Rio

Deze film maakt de hoge verwachtingen waar! Een echte aanrader om te kijken!

50 tinten grijs, donkerder en vrij

50 tinten wow!