True Grit recensie


Publicatie datum:

Een recensie van de film True Crit van Ethan en Joel Coen. Let op: spoilers! Als je niks wilt weten over de film, niet verder lezen!

Gesponsorde koppelingen

True Grit is de nieuwe film van de Coen Brothers, bekend van onder andere ‘The Big Lebowski (ook met Jeff Bridges)’. Deze nieuwe film is een western, een genre wat de Coen Brothers nog niet eerder hebben aangedaan. In de film spelen Jeff Bridges, Matt Damon en Josh Brolin als bekende namen, en Hailee Steinfeld als nieuwkomer. True Grit heeft 10 Oscar nominaties ontvangen, waaronder voor Best Film, Jeff Bridges als Best Actor in a Leading Role en Hailee Steinfeld als Best Actress in a Supporting Role.

True Grit is van origine een boek en is al eens eerder verfilmt. Het verhaal gaat over een 14 jarig meisje, Mattie Ross (Hailee Steinfeld), wiens vader wordt vermoordt door Tom Chaney (Josh Brolin). Deze pittige tante gaat op zoek naar een man die haar vader kan wreken, en zo komt ze Rooster Cogburn (Jeff Bridges) tegen, een sheriff die van zijn whisky houdt. Ook komt ze een Texas Ranger tegen, Laboeuf (Matt Damon), die ook op zoek is naar Chaney voor een andere misdaad. Het drietal gaat samen op zoek naar Chaney maar dat loopt niet soepel. Laboeuf is een beetje vol van zichzelf en iets te trots op zijn staat Texas, wat Cogburn helemaal niet kan uitstaan. Uiteindelijk lukt het met z’n drieën om Chaney en zijn bende te vinden, en eigenhandig schiet Mattie Chaney dood.

De film is typisch Coen. Het is een spannend verhaal maar is ondertussen ook hartstikke grappig. Jeff Bridges kan zich helemaal vinden in de rol van Cogburn en dat merk je. Zijn komieke timing is perfect in deze film en hij doet de rol met zoveel overtuiging dat je min of meer verwacht dat hij in het echt ook een stevig drink probleem heeft en met een ooglapje op rondloopt. Matt Damon is hierin te zien in een rol waarin je hem vaker zou willen zien. Hij lijkt misschien een vreemde keuze voor de rol van een Texas Ranger, maar het past heel goed bij hem. Ook hij brengt de rol met veel overtuiging en is grappig in deze film. De laatste tijd zie je Damon vaak in rollen zoals hij die ook deed in de Bourne trilogie, maar het zou zijn carrière goed doen om vaker iets totaal anders te doen. Hij wordt zeker onderschat in het komieke genre. Een fijne verassing is Hailee Steinfeld. Het pit van haar karakter brengt ze goed over in de film en misstaat haar niet. Je zult zeker nog veel van haar gaan horen in de toekomst.

Een kleine teleurstelling was het einde van de film. Het einde van de film was te kort en te plotseling (ondanks dat Chaney al dood is, wat eigenlijk het doel van de hele missie is). Het einde was ook een beetje slap in vergelijking met de rest van het verhaal. De toon van het einde is heel anders. De film heeft toch een lichte toon omdat het een grappige film is, naast dat het spannend is, maar het einde probeert iets te serieus te zijn.

Daarnaast is ook de muziek van de film niet heel bijzonder, het is precies wat je verwacht in een western, en daar had ik graag toch iets spannends gehoord.

Ondanks dat is de film een absolute aanrader en het zal ook zeker een klassieker gaan worden.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

50 tinten grijs

Een recensie over 50 tinten grijs, het eerste deel van de populaire trilogie.

Humphrey Leeuwarden.

Onverwacht genoegen.

goSupermodel.nl veilig?

een website voor meisjes waarbij ze kunnen communiceren, zich bezig kunnen houden met kleding en spelletjes kunnen doen.

Recensie film: Black Water

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

Zustermoord

Een recensie over het boek 'Zustermoord' van Tess Gerritsen

Filmrecensie en trailer Intouchables

Intouchables

Laptop ASUS K50i serie Review/Recensie

Recensie van de ASUS k50i-serie laptop/notebook

Recensie film: Gulliver's Travels

Recensie van de film: Gulliver's Travels.

The Book of Eli (2010)

Eli loopt al 30 jaar met zijn boek door Noord Amerika om zijn missie te volbrengen. De gevaarlijke situaties die na de Apocalyps zijn ontstaan zijn een bedreiging voor zijn boek. Kan Eli zijn boek beschermen? En lukt het hem zijn missie te voltooien?

The Last Airbender (2010)

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

Filmrecensie Mighty Aphrodite

Meerdere aspecten uit de film worden besproken in deze recensie.

Alle Tijd (2011)

Het twintig jaar jongere zusje van Maarten gaat samen wonen met haar vriend Teun. Dit alles tot ongenoegen van Maarten want nu moet hij zijn eigen leven gaan herzien en weer oppakken. Dit brengt veel hilarische en emotionele momenten met zich mee. Tot het moment dat Molly ernstig ziek wordt, is het leuk en grappig daar

Ontmaskerd

Alessi Moore, een bijzonder gevoelig meisje met een bijzondere Mustang.

Aliens (deel 2 van de Quadrilogy)

Tweede confrontatie van Ripley met de Aliens die de bewoners van planetoïde LV-426 hebben overmeesterd

Iron Man 2 (2010)

In Iron Man 2 wordt Tony Stark zwaar onder druk gezet door overheid, pers en publiek, omdat zij willen dat de techniek van Iron Man als militaire toepassing willen gebruiken. Stark weigert zijn ontwikkeling af te staan, wat leidt tot nieuwe en sterkere tegenstanders. Wint Stark ook dit duel?

Steve Jobs en vragen over leiderschap

Dit artikel gaat over de biografie van Steve Jobs en de vragen die dit bij mij oproept over de manier van leiderschap zoals dit in onze maatschappij gangbaar is.

De Zoetheid van Perziken.

Prachtig verhaal rondom een perzik boom.

Recensie film/documentaire: Supersize me

Recensie van de film/documentaire Supersize me met Morgan Spurlock

Recensie: Huawei Ascend Y300

Recensie van Huawei Ascend Y300. Huawei een opkomend merk in Nederland.

Boekrecensie: Geheime missie

Boek recensie van het boek: geheime missie, geschreven door Chris Ryan, een voormalig SAS commando.

Achter Gesloten Deuren (The Pelican Brief), John Grisham (1992)

Dit is de tweede bestseller van John Grisham na Advocaat van de Duivel (The Firm). Dit beslaat een geheel nieuw thrillergenre: The Legal thriller – combinatie van misdaadroman met een vleugje recht erin verwerkt.

Boekrecensie: Alleen huilebalken hebben spijt

In dit artikel ik het boek: Alleen huilebalken hebben spijt, geschreven door Peter R. de Vries recenseren. In dit boek zijn een groot aantal reportages en columns opgenomen, geschreven door Peter R. de Vries.

Boekrecensie: De Windzangers, eerste boek - De Vlucht

De Vlucht is het boeiende eerste deel van de vierdelige fantasy-serie De Windzangers door Megan Lindholm, die onder het pseudoniem Robin Hobb beroemd is geworden.

Recensie film: Titanic

Recensie van film Titanic

Recensie film: 13 going on 30

Recentie van de komische film: 13 going on 30