True Grit recensie


Publicatie datum:

Een recensie van de film True Crit van Ethan en Joel Coen. Let op: spoilers! Als je niks wilt weten over de film, niet verder lezen!

Gesponsorde koppelingen

True Grit is de nieuwe film van de Coen Brothers, bekend van onder andere ‘The Big Lebowski (ook met Jeff Bridges)’. Deze nieuwe film is een western, een genre wat de Coen Brothers nog niet eerder hebben aangedaan. In de film spelen Jeff Bridges, Matt Damon en Josh Brolin als bekende namen, en Hailee Steinfeld als nieuwkomer. True Grit heeft 10 Oscar nominaties ontvangen, waaronder voor Best Film, Jeff Bridges als Best Actor in a Leading Role en Hailee Steinfeld als Best Actress in a Supporting Role.

True Grit is van origine een boek en is al eens eerder verfilmt. Het verhaal gaat over een 14 jarig meisje, Mattie Ross (Hailee Steinfeld), wiens vader wordt vermoordt door Tom Chaney (Josh Brolin). Deze pittige tante gaat op zoek naar een man die haar vader kan wreken, en zo komt ze Rooster Cogburn (Jeff Bridges) tegen, een sheriff die van zijn whisky houdt. Ook komt ze een Texas Ranger tegen, Laboeuf (Matt Damon), die ook op zoek is naar Chaney voor een andere misdaad. Het drietal gaat samen op zoek naar Chaney maar dat loopt niet soepel. Laboeuf is een beetje vol van zichzelf en iets te trots op zijn staat Texas, wat Cogburn helemaal niet kan uitstaan. Uiteindelijk lukt het met z’n drieën om Chaney en zijn bende te vinden, en eigenhandig schiet Mattie Chaney dood.

De film is typisch Coen. Het is een spannend verhaal maar is ondertussen ook hartstikke grappig. Jeff Bridges kan zich helemaal vinden in de rol van Cogburn en dat merk je. Zijn komieke timing is perfect in deze film en hij doet de rol met zoveel overtuiging dat je min of meer verwacht dat hij in het echt ook een stevig drink probleem heeft en met een ooglapje op rondloopt. Matt Damon is hierin te zien in een rol waarin je hem vaker zou willen zien. Hij lijkt misschien een vreemde keuze voor de rol van een Texas Ranger, maar het past heel goed bij hem. Ook hij brengt de rol met veel overtuiging en is grappig in deze film. De laatste tijd zie je Damon vaak in rollen zoals hij die ook deed in de Bourne trilogie, maar het zou zijn carrière goed doen om vaker iets totaal anders te doen. Hij wordt zeker onderschat in het komieke genre. Een fijne verassing is Hailee Steinfeld. Het pit van haar karakter brengt ze goed over in de film en misstaat haar niet. Je zult zeker nog veel van haar gaan horen in de toekomst.

Een kleine teleurstelling was het einde van de film. Het einde van de film was te kort en te plotseling (ondanks dat Chaney al dood is, wat eigenlijk het doel van de hele missie is). Het einde was ook een beetje slap in vergelijking met de rest van het verhaal. De toon van het einde is heel anders. De film heeft toch een lichte toon omdat het een grappige film is, naast dat het spannend is, maar het einde probeert iets te serieus te zijn.

Daarnaast is ook de muziek van de film niet heel bijzonder, het is precies wat je verwacht in een western, en daar had ik graag toch iets spannends gehoord.

Ondanks dat is de film een absolute aanrader en het zal ook zeker een klassieker gaan worden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Het Huis van de Nacht - Verkozen

Een recensie van het eerst boek van het Huis van de Nacht reeks, Verkozen. Daarnaast geef ik een korte mening over het boek.

The Pelican Brief (1993)

Een jonge rechtenstudente stelt een dossier op naar aanleiding van de twee vermoordden rechters van het Hooggerechtshof. Doordat zij de waarheid zo dicht nadert, brengt zij zichzelf en anderen in groot gevaar. Zal zij het overleven en de werkelijke dader kunnen onthullen? Of legt ze het loodje tegen deze machtige man?

The Last Airbender (2010)

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

Splice (2010)

Twee jonge wetenschappers worden plotseling een halt toegeroepen door de financierders voordat ze een nieuw wezen creëren om medische doelen te bereiken door het splitsen van meerdere DNA cellen van diverse organismen. Wanneer zij besluiten hun activiteiten stiekem zelf door te zetten, maken van het splitsen van DNA e

Recensie film: Dark Ride

Recensie van de horrorfilm: Dark Ride

Recensie film: Lord of the Rings: The Two Towers

Recentie van de tweede film in de reeks van The Lord of the Rings

The Adjustment Bureau (2011)

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet da

Recensie Season of the witch

Zeer leuke avonturen film waarbij je constant geboeid blijft

Recensie Drive Angry

Een film die ietswat tegenvalt, houdt je van overdreven veel actie, dan moet je dit bekijken

Shutter Island (2010)

U.S. Marshal Teddy Daniels komt naar Shutter Island om de vermissing van een vrouwelijke patiënte te onderzoeken. Daarbij worden veel psychologische spelletje met hem gespeeld. Weet hij de waarheid toch te achterhalen? Of zit er meer verborgen op het eiland?

Verboden.

The book of mortals.

Recensie film: Titanic

Recensie van film Titanic

Sky fall.

Een nieuwe en ijzersterke James Bond film.

The Social Network, Facebook

Hoe komt het dat door de opbouw van een social network site, 2 beste vrienden uit elkaar dreef?

Recensie film: Black Water

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

The Uninvited 2003

Een erg verwarrende horror die je aan het denken zet.

Recensie HTC Sensation XE

Dit is een recensie (review) over de HTC Sensation XE met beats audio.

Criminal Minds

Criminal minds is een Amerikaanse misdaadserie die elke woensdagavond op veronica wordt uitgezonden.

Scream 4 (2011)

Sidney Prescott, die nu ook auteur is van zelf-hulp boek, keert terug naar huis in Woodsboro als laatste stop van haar boektour. Daar maakt ze opnieuw kennis met Sheriff Dewey en Gale, die nu getrouwd zijn, en ziet haar nichtje Jill en haar tante Kate ook weer eens. Helaas, door de komst van Sidney keert ook de gevrees

Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes pakt met zijn partner Dr. John Watsen de seriemoordenaar en zwarte magier Blackwood op. Na Blackwoods zelfmoord actie staat hij op uit de dood. Lukt het Holmes om dit mysterie te ontrafelen? Of eindigt het definitie voor de meest bekende detective uit Londen?

Filmrecensie Mighty Aphrodite

Meerdere aspecten uit de film worden besproken in deze recensie.

New kids: Turbo

Is de film net zo grappig als de tv serie? Of begint de platvoetse humor onderhand te vervelen?

Alien (deel 1 van de Quadrilogy)

Het eerste contact van Ridley met de Aliens op planetoïde LV-426 en de besmetting

Reis naar het Middelpunt van de Aarde

Een Klassiek Science Fiction Roman uit 1864 van Jules Verne

Fast & Furious 5 (2010)

De oude bekenden zijn terug en dit keer met dezelfde gevaarlijke en spannende stijl als vorige keer. Ondergedoken in Rio bereiden ze de laatste autoroof voor die zo’n grote hoeveelheid geld moet opleveren dat ze zich onder de radar kunnen bewegen zonder kans om gepakt te worden. Ze krijgen het voor elkaar om zowel de