Wrath of the titans


Publicatie datum:

Top of Flop, Wrath of the titans recensie

Gesponsorde koppelingen

2 jaar na Clash of the Titans moet perseus (Sam Worthington) wederom ten strijde  trekken tegen titanen en ander demonisch gespuis. Acteurs Liam Neeson en Ralph Fiennes zijn ook in dit deel weer te zien als respectievelijk  Zeus en Hades.

Gesponsorde koppelingen

Clash of the Titans (2010) was een film die het voornamelijk moest hebben van de vechtpartijen en 3D effecten dan van een boeiende verhaallijn of acteerwerk van de bovenste plank.  Wrath of the Titans zou hier verandering in gaan brengen, een verhaallijn die je vastpakt en pas loslaat als je de bioscoop weer uitloopt, een held die bovenal tegen zichzelf vecht en goden die realiseren hoe menselijk ze eigenlijk wel niet zijn. Wrath zou simpelweg beter worden. Is dit gelukt......neen.

Perseus die in deel 1 nog menig god het in zijn broek liet doen, had het emotionele vermogen van een cactus, maar wie heeft emoties nodig als je een zwaard door een monster klieft. Om Perseus in deel 2 een diepere kant te geven, heeft regiseur Jonathan Liebesman besloten om er maar een watje van te maken. Zijn gemilimeterde kapsel heeft ruimte gemaakt voor een krullenbolletje die het hondje van mijn buurvrouw ook heeft, zijn stoere oerkreten in de stijdt zijn vervangen door gejammer over zijn zoon. Het verhaal van Wrath helpt ook niet echt mee om een meeslepend gevoel te creeren! Kort gaat de film over een halfgod die op zoek gaat naar een wapen om een titaan mee te verslaan, DAT IS GOD!#@%@ EXACT HETZELFDE VERHAAL ALS DEEL 1! Maar ik ben niet boos.

De film slaat de plank op veel meer plaatsen mis. De introductie van een mede halfgod als komische sidekick is waarschijnlijk door een stagiare voorgedragen en om onbekende redenen in de film verwerkt, de tegenstanders in dit deel lijken meer op de zielige broertjes van de monsters uit het eerste deel.  Persoonlijk vind ik zelf toch wel de tactiek van de grieken om deze monsters te verslaan, het meest slappe aan deze hele film.  De keuze om deze monsters die vanuit een vulkaan worden gelanceerd naar het aardoppervlak om daar als brandende meteorieten neer te storten om dood en verderf te zaaien te verslaan door ze in brand te steken, lijkt me behoorlijk onproductief. Alsof je een brand blust met een vlammenwerper. Iedereen die Pokemon heeft gezien weet dat je vuur met water moet verslaan, dus iemand had even een squirtle op het veld moeten gooien, probleem opgelost. 

 

Waar Clash een testosteron gedreven actiefilm was, weet Wrath dit absoluut niet te overtreffen. Sterker nog ik zou iedereen aanraden gewoon deel 1 nog een keer te kijken in plaats van Wrath of the Titans. Voor de mensen die toch naar de Bioscoop gaan voor deze film heb ik een vraag, kan iemand van jullie uitleggen waarom de Griekse commandant een Franse achternaam heeft??? Wellicht had ik de uitleg hiervan gemist.

 

Mr Chau.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Criminal Minds

Criminal minds is een Amerikaanse misdaadserie die elke woensdagavond op veronica wordt uitgezonden.

Fear and Loathing in Las Vegas and Other American Stories

Recensie van een hoog aangeschreven boek uit de moderne Amerikaanse literatuur

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Nadat Edward James heeft omgebracht, zint zijn oude maatje Victoria op wraak en creëert een nieuw vampierenleger. Zij heeft het voorzien op Bella en wordt in bescherming genomen door Edward en Jacob, beide geliefden van Bella en aartsrivalen. Kunnen ze deze missie volbrengen zonder elkaar in de haren te vliegen? En vo

Met wie trouw jij, gratis consult en Geld, Liefde en Geluk

Dit klopt zo goed dat je er bang van wordt! Lees hier hoe je met behulp van een online helderziende te weten kunt komen met wie jij trouwt.

El Toro

Een spaans Restaurant in Leeuwarden.