Wrath of the titans


Publicatie datum:

Top of Flop, Wrath of the titans recensie

Gesponsorde koppelingen

2 jaar na Clash of the Titans moet perseus (Sam Worthington) wederom ten strijde  trekken tegen titanen en ander demonisch gespuis. Acteurs Liam Neeson en Ralph Fiennes zijn ook in dit deel weer te zien als respectievelijk  Zeus en Hades.

Clash of the Titans (2010) was een film die het voornamelijk moest hebben van de vechtpartijen en 3D effecten dan van een boeiende verhaallijn of acteerwerk van de bovenste plank.  Wrath of the Titans zou hier verandering in gaan brengen, een verhaallijn die je vastpakt en pas loslaat als je de bioscoop weer uitloopt, een held die bovenal tegen zichzelf vecht en goden die realiseren hoe menselijk ze eigenlijk wel niet zijn. Wrath zou simpelweg beter worden. Is dit gelukt......neen.

Perseus die in deel 1 nog menig god het in zijn broek liet doen, had het emotionele vermogen van een cactus, maar wie heeft emoties nodig als je een zwaard door een monster klieft. Om Perseus in deel 2 een diepere kant te geven, heeft regiseur Jonathan Liebesman besloten om er maar een watje van te maken. Zijn gemilimeterde kapsel heeft ruimte gemaakt voor een krullenbolletje die het hondje van mijn buurvrouw ook heeft, zijn stoere oerkreten in de stijdt zijn vervangen door gejammer over zijn zoon. Het verhaal van Wrath helpt ook niet echt mee om een meeslepend gevoel te creeren! Kort gaat de film over een halfgod die op zoek gaat naar een wapen om een titaan mee te verslaan, DAT IS GOD!#@%@ EXACT HETZELFDE VERHAAL ALS DEEL 1! Maar ik ben niet boos.

De film slaat de plank op veel meer plaatsen mis. De introductie van een mede halfgod als komische sidekick is waarschijnlijk door een stagiare voorgedragen en om onbekende redenen in de film verwerkt, de tegenstanders in dit deel lijken meer op de zielige broertjes van de monsters uit het eerste deel.  Persoonlijk vind ik zelf toch wel de tactiek van de grieken om deze monsters te verslaan, het meest slappe aan deze hele film.  De keuze om deze monsters die vanuit een vulkaan worden gelanceerd naar het aardoppervlak om daar als brandende meteorieten neer te storten om dood en verderf te zaaien te verslaan door ze in brand te steken, lijkt me behoorlijk onproductief. Alsof je een brand blust met een vlammenwerper. Iedereen die Pokemon heeft gezien weet dat je vuur met water moet verslaan, dus iemand had even een squirtle op het veld moeten gooien, probleem opgelost. 

 

Waar Clash een testosteron gedreven actiefilm was, weet Wrath dit absoluut niet te overtreffen. Sterker nog ik zou iedereen aanraden gewoon deel 1 nog een keer te kijken in plaats van Wrath of the Titans. Voor de mensen die toch naar de Bioscoop gaan voor deze film heb ik een vraag, kan iemand van jullie uitleggen waarom de Griekse commandant een Franse achternaam heeft??? Wellicht had ik de uitleg hiervan gemist.

 

Mr Chau.

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Wrath of the titans

Top of Flop, Wrath of the titans recensie

Recensie film: Dark Ride

Recensie van de horrorfilm: Dark Ride

The Engelse Newcastle Upon Tyne

Met een cruiseschip naar het Engelse Newcastle en in één dag alle grote bezienswaardigheden bekijken? Prachtige stad met rijke historie en vele activiteiten die je gezien moet hebben.

Schoonheidssalon Beutee Renee in Twello (Gld.)

Schoonheids salon beautee renee twello gelderland orang malu massage moluks maleis verlegen mens

Filmrecensie van Habemus Papam

We hebben een Paus, (of toch niet?) Film waarin een pas gekozen paus een geestelijke crisis krijgt en het Vaticaan ontvlucht.

Ontmaskerd

Alessi Moore, een bijzonder gevoelig meisje met een bijzondere Mustang.

The Social Network, Facebook

Hoe komt het dat door de opbouw van een social network site, 2 beste vrienden uit elkaar dreef?

Recensie Schaduw van de wind door Carlos Ruiz Zafon

Recensie Schaduw van de wind door Carlos Ruiz Zafon

Essense nail fashion stickers

Een recensie van de nagelstickers van Essence

De Zoetheid van Perziken.

Prachtig verhaal rondom een perzik boom.

Boekrecensie: Alleen huilebalken hebben spijt

In dit artikel ik het boek: Alleen huilebalken hebben spijt, geschreven door Peter R. de Vries recenseren. In dit boek zijn een groot aantal reportages en columns opgenomen, geschreven door Peter R. de Vries.

Habbo

Wat kan je doen in habbo en is het leuk?

Iron Man 2 (2010)

In Iron Man 2 wordt Tony Stark zwaar onder druk gezet door overheid, pers en publiek, omdat zij willen dat de techniek van Iron Man als militaire toepassing willen gebruiken. Stark weigert zijn ontwikkeling af te staan, wat leidt tot nieuwe en sterkere tegenstanders. Wint Stark ook dit duel?

The Roommate

Psychologische student maakt het leven zuur van een andere student waarin het ontdekken van de mystery voorop staat

Alien Quadrilogy

Voor mensen die van griezelen houden.

Hotel Rwanda

Recensie van de film hotel Rwanda

Het neusje van de zalm

Een recensie over dit populaire kinderboek

Recensie Yogi Bear

Hoe het is om beer te zijn in Yellystone Park

Boekrecensie: De Windzangers, eerste boek - De Vlucht

De Vlucht is het boeiende eerste deel van de vierdelige fantasy-serie De Windzangers door Megan Lindholm, die onder het pseudoniem Robin Hobb beroemd is geworden.

Jonathan Livingston Zeemeeuw

Dit boek gaat over een meeuw die anders is dan de anderen. Ik heb er een recensie over geschreven.

Recensie: Morgen toen de oorlog begon

Een recensie van het boek: Morgen toen de oorlog begon. Het boek is geschreven door John Marsden

Pirates of the caribbean on stranger tides

Een recensie van de vierde pirates of the caribbean film, on stranger tides. Is hij net zo leuk als zijn voorgangers of kun je hier beter voor thuisblijven?

Alice in Wonderland (2010) - Tim Burton

Recensie over de film Alice in Wonderland uit 2010 geregiseerd door Tim Burton

Alle Tijd (2011)

Het twintig jaar jongere zusje van Maarten gaat samen wonen met haar vriend Teun. Dit alles tot ongenoegen van Maarten want nu moet hij zijn eigen leven gaan herzien en weer oppakken. Dit brengt veel hilarische en emotionele momenten met zich mee. Tot het moment dat Molly ernstig ziek wordt, is het leuk en grappig daar

Red Riding Hood (2011)

Hoe een leuk sprookje voor kinderen