Wrath of the titans


Publicatie datum:

Top of Flop, Wrath of the titans recensie

Gesponsorde koppelingen

2 jaar na Clash of the Titans moet perseus (Sam Worthington) wederom ten strijde  trekken tegen titanen en ander demonisch gespuis. Acteurs Liam Neeson en Ralph Fiennes zijn ook in dit deel weer te zien als respectievelijk  Zeus en Hades.

Clash of the Titans (2010) was een film die het voornamelijk moest hebben van de vechtpartijen en 3D effecten dan van een boeiende verhaallijn of acteerwerk van de bovenste plank.  Wrath of the Titans zou hier verandering in gaan brengen, een verhaallijn die je vastpakt en pas loslaat als je de bioscoop weer uitloopt, een held die bovenal tegen zichzelf vecht en goden die realiseren hoe menselijk ze eigenlijk wel niet zijn. Wrath zou simpelweg beter worden. Is dit gelukt......neen.

Perseus die in deel 1 nog menig god het in zijn broek liet doen, had het emotionele vermogen van een cactus, maar wie heeft emoties nodig als je een zwaard door een monster klieft. Om Perseus in deel 2 een diepere kant te geven, heeft regiseur Jonathan Liebesman besloten om er maar een watje van te maken. Zijn gemilimeterde kapsel heeft ruimte gemaakt voor een krullenbolletje die het hondje van mijn buurvrouw ook heeft, zijn stoere oerkreten in de stijdt zijn vervangen door gejammer over zijn zoon. Het verhaal van Wrath helpt ook niet echt mee om een meeslepend gevoel te creeren! Kort gaat de film over een halfgod die op zoek gaat naar een wapen om een titaan mee te verslaan, DAT IS GOD!#@%@ EXACT HETZELFDE VERHAAL ALS DEEL 1! Maar ik ben niet boos.

De film slaat de plank op veel meer plaatsen mis. De introductie van een mede halfgod als komische sidekick is waarschijnlijk door een stagiare voorgedragen en om onbekende redenen in de film verwerkt, de tegenstanders in dit deel lijken meer op de zielige broertjes van de monsters uit het eerste deel.  Persoonlijk vind ik zelf toch wel de tactiek van de grieken om deze monsters te verslaan, het meest slappe aan deze hele film.  De keuze om deze monsters die vanuit een vulkaan worden gelanceerd naar het aardoppervlak om daar als brandende meteorieten neer te storten om dood en verderf te zaaien te verslaan door ze in brand te steken, lijkt me behoorlijk onproductief. Alsof je een brand blust met een vlammenwerper. Iedereen die Pokemon heeft gezien weet dat je vuur met water moet verslaan, dus iemand had even een squirtle op het veld moeten gooien, probleem opgelost. 

 

Waar Clash een testosteron gedreven actiefilm was, weet Wrath dit absoluut niet te overtreffen. Sterker nog ik zou iedereen aanraden gewoon deel 1 nog een keer te kijken in plaats van Wrath of the Titans. Voor de mensen die toch naar de Bioscoop gaan voor deze film heb ik een vraag, kan iemand van jullie uitleggen waarom de Griekse commandant een Franse achternaam heeft??? Wellicht had ik de uitleg hiervan gemist.

 

Mr Chau.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Nachtschade (Blindsighted), Karin Slaughter (2002)

Dit is de eerste literaire thriller in de Sara Linton-reeks dat zorgt voor bloedstollende spanning en levensechte personages.

New kids: Turbo

Is de film net zo grappig als de tv serie? Of begint de platvoetse humor onderhand te vervelen?

Recensie film: Penelope

Recentie van de geweldige film over een meisje met een varkensneusje, Penelope.

Boer Zoekt Vrouw

Het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw is een hi

Het land van de Samen - Annica Wennström

Het land van de Samen - Annica Wennström

Black Swan Recensie

Filmrecensie van de dramatische thriller Black Swan

Recensie Drive Angry

Een film die ietswat tegenvalt, houdt je van overdreven veel actie, dan moet je dit bekijken

The Last Airbender (2010)

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

Onder de Kelders.

Een Grandcafe in Leeuwarden.

Black Swan

Recensie Black Swan

Recensie Gebr.

Ik heb een boekverslag gemaakt over het boek Gebr. Echt een aanrader.

Verboden.

The book of mortals.

Romeo over Juliet Theater versie

Een recensie over het toneestuk: Romeo over Julia

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

Hotel Rwanda

Recensie van de film hotel Rwanda

The Book of Eli (2010)

Eli loopt al 30 jaar met zijn boek door Noord Amerika om zijn missie te volbrengen. De gevaarlijke situaties die na de Apocalyps zijn ontstaan zijn een bedreiging voor zijn boek. Kan Eli zijn boek beschermen? En lukt het hem zijn missie te voltooien?

Thor (2011)

De sterke en machtige maar ook arrogante Thor wordt na het veroorzaken van een enorme oorlog verbannen naar de aarde. Daar moet hij tussen de mensen leven om te bewijzen dat hij terug mag komen. Daar wordt hij de sterke verdediger van het goede en neemt verantwoordelijkheden die voorheen ondenkbaar waren geweest bij Th

Ontmaskerd

Alessi Moore, een bijzonder gevoelig meisje met een bijzondere Mustang.

The Adjustment Bureau (2011)

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet da

Knight and Day een film met Cameron Diaz en Tom Cruise

Een recensie van een van de leukste komedies van de afgelopen tijd!

Filmrecensie: Rio (2011)

Een recensie van de film

Het voetbalblad Voetbal International

Over het voetbalweekblad de Voetbal International

Alien 3 (deel 3 van de Quadrology)

Derde gevecht van Ripley met de Alien, verstoken van wapens op een gevangenisplaneet.

The Roommate

Psychologische student maakt het leven zuur van een andere student waarin het ontdekken van de mystery voorop staat

The Social Network, Facebook

Hoe komt het dat door de opbouw van een social network site, 2 beste vrienden uit elkaar dreef?