Een reis door Kreta


Publicatie datum:

Er zijn veel manieren om gratis of goedkoop te stoken en het is nog gezellig ook.

Gesponsorde koppelingen

Ik was eind jaren tachtig met mijn vriendin op vakantie op Kreta. We waren pas getrouwd en hadden niet veel geld dus hadden we alleen een ticket gekocht, een zogenaamde campingvlucht heette dat toentertijd want je moest een verblijfplaats opgeven om een ticket te kunnen kopen en een adres van een camping volstond daarvoor. Dit werd verder echter helemaal niet gecontroleerd als je eenmaal op Kreta was. Eenmaal op Kreta aangekomen huurde we met zijn tweeën een brommertje en met als enige bagage een sporttas en een rugzak tuften we het hele eiland rond.

Goedkoop stoken

Gesponsorde koppelingen

Na een week belandden we via allerlei hobbelige bergpaden aan de nog onontwikkelde zuidkant van het eiland. Daar troffen we een groot strand aan waar geen mens te zien was. We kleedden ons uit en zwommen in het warme glasheldere water.

Toen we klaar waren in het water liepen we zonder ons aan te kleden over het strand en ontdekten even verderop een vijftal verlaten hutten van takken en riet met fladderende gerafelde kleden in de deuropeningen. (Hier woonden in de jaren zestig een groep  hippies hoorden we later). We besloten hier te overnachten. Heerlijk die vrijheid zo zonder kleren.

We verzamelden een flinke hoeveelheid hout en toen het donker werd ontstaken we een kampvuur. Het vuur was echt het enige licht, waar je verder ook keek was een ondoordringbare duisternis. Het was heerlijk warm en het enige geluid wat we hoorden was het geknapper van het vuur. Gelukzalig genoten we van de heerlijke straling van het kampvuur op onze blote huid.

Zo zaten we een hele tijd stil te genieten bij het knapperende kampvuur, gebiologeerd door de steeds weer wisselende flakkerende vlammen. Op een gegeven moment ging mijn vriendin staan met haar handen op haar achterhoofd. Half in trance stond ze te wiegen en te genieten van de warmte van het vuur op haar blote huid. Blijf zo staan fluisterde ik, dan neem ik een foto van je. Ik liep een heel eind het strand op om de ondoordringbare duisternies met daarin als enige lichtpunt mijn vriendin en het kampvuur vast te leggen.

Goedkoop stoken

Toen we een paar weken later weer thuis waren en we onze vakantiefoto’s zaten te bekijken met onze vrienden vroegen ze, wat is dit nou voor foto. Oh, zei ik, daar is mijn vriendin gratis aan het stoken.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Australië

Een globale beschrijving van Australië

Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal, een dal voor iedereen.

Megen, kern van het graafschap Megen

Waar het tegenwoordige Megen nu in Noord-Brabant onder de gemeente Oss valt, lag vroeger het Graafschap Megen, dat géén deel uitmaakte van de vroegere Republiek der Zeven Vereenigde Nederlanden. Hoe zit dat?

Hoe komen al die Russen (separatisten) in Oekraïne?

De Oekraïense separatisten zijn eigenlijk Russen die al jaren in Oekraïne wonen, hoe komen al die Russen in Oekraïne?

Het staatsrecht van Duitsland

Het staatsrecht van Duitsland besproken