Wat heeft hoestdrank te maken met Turkse hotels?


Publicatie datum:

Hoe kan het dat een verhaal over hoestdrank mij drie bekende Turkse hotels toont?

Gesponsorde koppelingen

Toen ik mijn eerste eigen ervaring van een onwaarschijnlijk toeval publiceerde, had ik niet verwacht dat dit een vervolg zou hebben. Al gauw volgde echter een artikel over mijn tweede en derde ervaring van een onwaarschijnlijk toeval. En vandaag heb ik weer iets meegemaakt wat alle toeval te boven gaat. Al weer een bewijs dat toeval niet bestaat.

Toeval bestaat niet deel 4

Drie jaar geleden heb ik met mijn vrouw en kinderen onze zomervakantie doorgebracht in de Turkse badplaats Side. We verbleven in een eenvoudig, niet te groot, appartementen hotel met de naam Sun City. We hadden bewust gekozen voor een niet zo groot appartementen hotel want we houden niet van overdreven luxe, massale, all inclusive, vijf sterren ressorts. Toch zouden we ook daar later nog belanden.

Toeval bestaat niet deel 4

Vijf sterren all inclusive ressort turquoise:
Wij verbleven dus tien dagen in het eenvoudige appartementen hotel Sun City. Het toeval wilde echter dat mijn zwager, zonder dat we het van elkaar wisten, met zijn gezin in diezelfde periode ook een vakantie geboekt had in Side. Zij kwamen twee dagen na ons aan en verbleven in een overdreven luxe, massale, all inclusive, vijf sterren ressort met de naam Turquoise. Mijn zwager en zijn gezin vonden het heel leuk om een dagje samen met ons door te brengen en ze nodigden ons uit om een hele dag bij hun op het vijf sterren ressort door te brengen. Dit vonden wij ook een heel leuk idee. Mijn zwager kocht vervolgens vier all inclusive arrangementen voor één hele dag en verraste  ons daarmee. Door deze toevallige samenloop van omstandigheden en mijn royale zwager maakten wij dus kennis met het vijf sterren ressort Turquoise.

Toeval bestaat niet deel 4

Vijf sterren all inclusive ressort royal dragon:
Wij hebben erg genoten van het verblijf in het vijf sterren ressort Turquoise maar we waren het er wel over eens dat wij één dag leuk vonden maar dat we ons toch meer thuis voelden in ons eenvoudige hotel Sun City. We wisten toen dus zeker dat we de goede keuze hadden gemaakt. Ik had dus niet verwacht dat we ooit nog eens zelf een hele week in een vijf sterren ressort zouden belanden. Toch was dit wel wat er een jaar later gebeurde. Het jaar na onze eerste vakantie in Side waren mijn schoonouders 40 jaar getrouwd. Ter ere daarvan wilden ze graag een week met hun kinderen en kleinkinderen op vakantie. Zodoende belanden we dat jaar in de herfstvakantie in het meest luxe vijf sterren ressort wat ik ooit gezien heb. Dit vijf sterren ressort heet de Royal Dragon en het duurde een paar dagen voordat ik de weg wist in dit gigantische ressort. Er was zoveel dat ik er niet eens aan begin om alles te beschrijven, want dat zou een artikel op zich worden. Één ding vond ik echter zo bizar dat ik dat zal proberen te beschrijven, dat was het lopend buffet. Het hotel heeft 568 kamers en dus zitten er tijdens het eten zo’n 1500 mensen tegelijk te eten. Toch is het geen dringen bij het, extreem rijk gesorteerde buffet. Ik heb daarom eens opgemeten hoe groot dit buffet was. De buffetzaal was 60 meter lang en 10 meter breed. De achterzijde was een aaneengesloten buffet van 60 meter waarbij op de eerste 20 meter een tiental koks verse gerechten stond te bereiden en uit te delen. Op de kopse kanten van de buffetzaal stonden twee buffetten van ieder 10 meter. In het midden van de zaal stonden 6 dwars opgestelde buffetten van 4 meter waar je aan  weerskanten langs kon lopen en tenslotte stonden er tussen de “toegangspoorten” ook nog 6 buffetten van ieder 4 meter. Al met al was de totale lengte van alle buffetten tesamen dus 148 meter!!

Toeval bestaat niet deel 4

Toeval bestaat niet:
We hebben dus toevallig in twee jaar na elkaar in drie Turkse hotels verbleven, Sun City, Turquoise en Royal Dragon. Wat wil nu het “toeval”. Ik heb gister een artikel geschreven over hoestdrank. Toen ik mijn hoestdrank artikel vervolgens publiceerde kwam er een automatisch gegenereerde advertentie bij te staan voor drie Turkse hotels, Sun City, Turquoise en Royal Dragon!!! En ook nog in de juiste volgorde!! Ik heb hier meteen een screenshot van gemaakt omdat ik dat ongelooflijk toevallig vond. Eerst dacht ik dat het kwam door de cookies op onze computer. Om dit te controleren ben ik via een free proxyserver service naar mijn hoestdrank artikel gegaan en ook toen verscheen dezelfde advertentie. Het is  dus echt zuiver toeval. Ik heb ook gekeken hoeveel hotels er zijn aan de Turkse Riviéra en bij de eerste de beste reisaanbieder kon je al kiezen uit 994 hotels.

Toeval bestaat niet deel 4

Conclusie:
Dat er bij mijn artikel over hoestdrank een advertentie voor Turkse hotels komt te staan is al redelijk toevallig maar gezien de tijd van het jaar nog enigszins verklaarbaar. Dat echter van de bijna 1000 mogelijke hotels precies de drie hotels waar we opeenvolgend zijn geweest in de juiste volgorde in de advertentie staan gaat alle toeval voorbij. Ook dit keer moet ik concluderen; toeval bestaat niet!!

Naschrift:
Na het schrijven van dit artikel kwam ik er achter dat mijn vrouw die middag op het internet allerlei hotels in Turkije had bekeken. Dit verklaard het toevallig verschijnen van de drie hotels. De cookies van de door mijn vrouw bezochte websites hebben hun werk erg goed gedaan.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1038
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Ondek Bretagne

Bretagne en haar Keltische invloeden

Geografie van Uruguay

Het echte land van de Zuid-Amerikaanse staat

Een geschikt staatsmodel voor Nieuw-Caledonië.

In 2014 zal er in Nieuw-Caledonië gestemd worden door middel van een referendum. In deze paper zal besproken worden wat volgens bij het geprefereerde staatsmodel zou zijn voor Nieuw-Caledonië. Daarbij worden drie verschillende staatsvormen besproken, namelijk een elastische staat, een corporatistische staat of een p

De watervallen van Foz do Iguaçu, een indrukwekkend schouwspel

Maak kennis met een van de grootste bezienswaardigheden van Zuid-Amerika: De watervallen van Foz do Iguaçu,

Alles over Indonesie

Wil je alles te weten komen over Indonesie? Van vakantie tot cultuur? Dan zit je hier goed!

Een reis door Kreta

Er zijn veel manieren om gratis of goedkoop te stoken en het is nog gezellig ook.

Australië

Een globale beschrijving van Australië

Holi, het Indiaas Lentefeest

In India wordt elk jaar in de lente het spectaculaire Holifeest gevierd

De ondergang van het rijk van de zon.

Hernan Cortes en zijn overmeestering van het aztekenrijk.

Wat zijn de 10 kleinste landen ter wereld ??

Je hebt heel veel landen maar wat zijn de kleinste landen ??

Zine El Abidine Ben Ali

Zine El Abidine Ben Ali, na 5 ambtstermijnen viel uiteindelijk het doek voor de Tunesische president

Réunion, een eiland vol verrassingen

Gedomineerd door torenhoge vulkanen en gezegend met een uitbundige plantengroei is Réunion het eiland bij uitstek voor een actieve natuurvakantie.

Straattaal

Straattaal is jongerentaal dat vooral wordt gesproken in de grote steden van Nederland.

De geschiedenis van Toscane

Toscane, het toeristische hart van Italië, ontwikkelde zich van de eerste beschavingen en de tijd van de Etrusken tot een moderne regio vol kunst en cultuur.

Snelcursus Vlaams

Een handige lijst met de meest voorkomende Vlaamse woorden en begrippen, zodat ook u onze zuiderburen moeiteloos kunt verstaan!

de Nederlandse Antillen

Toerisme op de eilanden van de Nederlandse Antillen

Korte wetenswaardigheden over reizen naar, reizen door en verblijf in de Filipijnen

Korte en handige informatie voor een verblijf in de Filipijnen

Politiek-Economische aspecten van de Oekraïens-Russische relaties

De politieke en economische relaties tussen Oekraïne en Rusland

Parijse banlieues

Kort onderzoek naar de Banlieues in Parijs.

Spanje's alternatieve Top 10

Bijzondere steden en stadjes in Spanje

Het staatsrecht van Duitsland

Het staatsrecht van Duitsland besproken

De Atheense polis

In dit artikel worden de kenmerken van de oude Atheense polis besproken

Wat betekent Arelaarse?

Het woord Arelaarse wordt in vele delen en vervoegingen gebruikt als puzzelwoord.

Rome: het verhaal van de stichting.

Het verhaal over de stichting van de stad Rome, met Romulus en Remus.

Portugese 'CULINAIRE' weetjes

Wetenswaardigheden over de Portugese keuken