Prachtig Värmland


Publicatie datum:

De regio Värmland in het westen van Zweden en haar prachtige natuur trekt veel Nederlandse aandacht

Gesponsorde koppelingen

Zweden is een gigantisch land, en het herbergt vele landschappen. Värmland is één van de vele provincies en ondanks dat eht dunbevolkt is, is het een prachtige regio. De laatste jaren zijn er steeds meer Nederlanders die deze regio bezoeken en er een tweede huis kopen; maar waarom?

Värmland is ongeveer de helft van Nederland in oppervlakte, maar heeft maar iets meer dan 300.000 inwoners. Gelegen in het westen van Zweden, aan de grens met Noorwegen, bestrijkt het een speciale regio. Zowel in de geschiedenis als in de moderne tijd. Värmland is vooral een agrarische regio, waar de economie vooral op landbouw teert. Omdat de regio zoveel natuur herbergt is het ook erg populair om er een zogenaamde Stuga te hebben. Veel Zweden hebben zo'n cabine, een tweede huisje op het platteland.

 

Net zoals in Nederland, kent Zweden de trend dat het platteland leegloopt, waardoor er weinig services te vinden zijn in deze regio's; zoals supermarkten en andere winkels. Dit is niet anders in Värmland. Het overgrote gedeelte van de Zweedse bevolking trekt naar de steden en dat is te zien in de regio. Toch maakt dit uiteindelijk de regio niet minder populair, en wellicht is dit één van de redenen dat steeds meer Nederlanders in de regio terechtkomen.

 

Omdat veel land en ontroerend goed in Värmland leeg staat, is het vaak goedkoop en makkelijk om er een stuk land of een huis te kopen. Vele malen goedkoper dan in Nederland, terwijl het wellicht veel meer heeft te bieden qua natuur, terwijl je gewoon voorzien bent van alle moderne gemakken.

varmland vlag

Ondanks dat de winters streng zijn, is het klimaat in dit gedeelte redelijk gunstig om een tweede huis te hebben. Värmland heeft namelijk een aardig aantal skipistes, die het ook waard maken om in de winter te bezoeken. De zomers zijn stabieler dan in Nederland, en de uitgestrekte natuur maakt het mogelijk om mooie wandelingen of fietstochten te maken.

 

De regio is wellicht dunbevolkt, toch zijn er genoeg supermarkten en andere winkels te vinden. Dit is omdat het dicht bij de grens bij Noorwegen ligt. Veel Noren komen de grens over om goedkoper hun boodschappen te doen. Zo biedt Värmland ontzettend veel waar voor degene die veel willen zien in een korte tijd. Naast de overvloed aan natuur en  de mogelijkheid om de grens met Noorwegen te verkennen zijn er ook een aantal mooie steden in de buurt; zoals Örebro en Karlstad.

 

Karlstad is de regio's grootste stad en heeft ongeveer 60.000 inwoners. Karlstad ligt aan het grootste meer van het land; Värern. De stad werd opgericht door Koning Karl in 1584, en herbergt daardoor een aantal historische plekken. De stad zelf is waarschijnlijk vergelijkbaar met Groningen en wordt vooral gekenmerkt door mooie uitzichten over de rivier en de het meer. Karlstad is zeker niet meest levendige stad van Zweden, maar dat is juist de kracht van de regio.

 

Värmland is zeker niet de meest bekende regio van Zweden, maar heeft een erg variabel aanbod voor de Nederlandse bezoeker. De natuur in de regio is overweldigend en het klimaat is gunstig. Elk seizoen heeft een ander hoogtepunt, en het is dan ook niet verrassend dat er steeds er meer mensen naar deze regio trekken voor een vakantiehuis. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Emigreren naar Nieuw Zeeland

Omschrijving van het land Nieuw Zeeland

Rustiek Abcoude

over een klein dorp, net onder Amsterdam, wat zeker het bezoeken waard is

Viaduc de Millau (brug van Millau)

Viaduc de Millau (brug van Millau)

De ondergang van het rijk van de zon.

Hernan Cortes en zijn overmeestering van het aztekenrijk.

Wie bouwden de eerste echte piramides?

Informatie over wie de eerste echte piramides bouwde in Egypte.

Een geschikt staatsmodel voor Nieuw-Caledonië.

In 2014 zal er in Nieuw-Caledonië gestemd worden door middel van een referendum. In deze paper zal besproken worden wat volgens bij het geprefereerde staatsmodel zou zijn voor Nieuw-Caledonië. Daarbij worden drie verschillende staatsvormen besproken, namelijk een elastische staat, een corporatistische staat of een p

Wonen en werken op Aruba

Praktische tips voor iedereen die op Aruba wil wonen en werken

Snelcursus Vlaams

Een handige lijst met de meest voorkomende Vlaamse woorden en begrippen, zodat ook u onze zuiderburen moeiteloos kunt verstaan!

Ecuador: biodiversiteit op de evenaar

Ecuador is voor natuurliefhebbers een paradijs

De geschiedenis van Europas meest bekende surfeiland: Fuerteventura

De geschiedenis van Fuerteventura, van de oudheid tot nu. Alles over de verovering en het koloniale Fuerteventura.

Het eerste rijk ter wereld

De opkomst en val van het Perzische rijk

De geschiedenis van paraguay

De geschiedenis van een verborgen paradijs

Italië, de Eolische eilanden

De Eolische eilanden horen bij Italië en liggen vlakbij Sicilië

De Oud-Griekse economie

In dit artikel worden uit de verschillende periode in de Griekse oudheid de vormen van economie besproken

Paraguay, het hart van Zuid-Amerika

Paraguay is ongetwijfeld het onbekendste en meest ondoordringbaar land van Zuid-Amerika. Het werd lange tijd beschouwd als een soort 'verloren paradijs'.

De steden van Uruguay

De belangrijkste steden van Uruguay op een rij'tje

De Eerste Wereldoorlog in Kameroen

Hoe in de Eerste Wereldoorlog de strijd verliep in Duitslands Afrikaanse kolonie Kameroen.

Holi, het Indiaas Lentefeest

In India wordt elk jaar in de lente het spectaculaire Holifeest gevierd

Waarom is er onvrede in Tunesië?

Op dit moment heerst er weer grote onvrede in Tunesië. Dagelijks komt er nieuws binnen over het land dat grote protestgolven kent. Ook nu is er weer zo’n protestgolf wat weer vele gevolgen met zich meebrengt. De reden van het protest zal je wel duidelijk worden in dit artikel.

Het turbulente en onbekende Paraguay

Een inleiding op het Zuidamerikaanse land Paraguay en zijn cultuur.

Spanje's alternatieve Top 10

Bijzondere steden en stadjes in Spanje

Snel Russisch leren

Tips om de Russische taal snel onder de knie te krijgen

Zine El Abidine Ben Ali

Zine El Abidine Ben Ali, na 5 ambtstermijnen viel uiteindelijk het doek voor de Tunesische president

Portugese 'WIJN' weetjes

Wetenswaardigheden over Portugese wijnen en wijnstreken

De Paraguayaanse bevolking

De etnische structuur van de bevolking van Paraguay