Emigreren naar Nieuw Zeeland


Publicatie datum:

Omschrijving van het land Nieuw Zeeland

Gesponsorde koppelingen

De trend ligt erin dat steeds meer Nederlanders willen emigreren. Krantenartikelen vermelden dat 25 % van de Nederlanders plannen heeft om zich elders te vestigen. Een verklaring hiervoor zou de kredietcrisis zijn. De Nederlander is blijkbaar bang zijn baan en een deel van zijn inkomen te verliezen. De vraag die hier gesteld kan worden is: Wat is nou het beste land om naar toe te emigreren? De Verenigde Staten of een ander West-Europees land lijkt, economisch gezien, geen goede optie.

De Verenigde Staten is het land waar de kredietcrisis begonnen is en is ook het land waar de crisis het zwaarst heeft toegeslagen. In de VS wordt er een economische krimp van 6,2% vermeld in het laatste kwartaal van 2008. Sinds de komst van de credietkrisis eind 2008 zijn er 4,4 miljoen banen geschrapt en steeg de werkloosheid tot 8,1%. In West-Europese landen heeft de kredietcrisis ook toegeslagen. Ierland verwacht een krimp van 4,0% in 2009, het Verenigd Koninkrijk 3,0%, Spanje en Frankrijk 1,0% en Duitsland 2,0%. Als je aan de economische crisis wilt ontsnappen lijken de New Industrializing Countries in Azië en Australië & Nieuw-Zeeland mogelijke opties. Voor de mensen die interesse hebben om naar Nieuw-Zeeland te emigreren hier wat achtergrondinformatie over dit land.

 

 

Nieuw-Zeeland is misschien niet het eerste land waar u aan zal denken indien u Nederland wilt verlaten, maar het land is zeker een bezoek waard. Het land ligt op circa 2000 km ten zuidoosten van Australië. Er wonen ongeveer 4,2 miljoen inwoners waarvan 70% van Europese afkomst is. Het land werd in 1642 ontdekt door Abel Tasman. Nieuw-Zeeland had lange tijd een agrarische, socialistische traditie maar werd vanaf 1984 omgebouwd tot een zelfstandige industriële natie met een vrijemarkteconomie. Het huidige Nieuw-Zeeland heeft een inkomen van circa 21000 dollar per inwoner. Ter vergelijking: in Nederland is het gemiddelde inkomen ongeveer 28000 dollar per inwoner. Momenteel liggen de inkomens in Nieuw-Zeeland dus fors lager dan in Nederland.

Omdat de kredietcrisis in Nieuw-Zeeland minder effect heeft in Nederland , is het echter heel goed mogelijk dat in de toekomst het gemiddelde inkomen per inwoner in Nieuw-Zeeland hoger zal liggen dan in Nederland. Behalve de kans op een beter inkomen zijn er meer redenen om naar Nieuw-Zeeland te verhuizen. Het land wordt door veel toeristen geroemd om zijn natuurschoon.

Het land kent grote uitgestrekte regenwouden en diverse zeldzame plant- en diersoorten. Het afwisselende landschap heeft al diverse filmproducties aangetrokken. Zo zijn er veel opnamen voor de films King Kong en The chronicles of Narnia in Nieuw-Zeeland opgenomen. De films Black Sheep en de gehele Lord of the Rings trilogie zijn er zelfs volledig opgenomen. Nieuw-Zeeland kent vier grote steden: Auckland, Wellington, Christchurch en Dunedin.

De steden zijn allevier zeker het bezoeken waard. Auckland is een zeer levendige stad met diverse moderne activiteitencentra. Wellington is vooral bekend vanwege de vele festivals in de stad. Christchurch kent een aantal grote stadsparken en ligt vlakbij de Southern Alps, een uitgestrekte rotsenformatie waar veel wandeltochten worden gehouden. Dunedin is een echte studentenstad en kent een zeer levendig stadscentrum. Er treden veel bandjes op en ook de omgeving (o.a. het schiereiland Otago Peninsula) is een bezoekje waard. Genoeg redenen om naar Nieuw-Zeeland te emigreren...


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Het volkslied van Frankrijk

Officiële volkslied van Frankrijk

Wat verstaat men onder gehandicapten en gehandicaptenzorg in India?

Ook in India begint de gehandicaptenzorg zich te ontwikkelen maar wat verstaat men onder gehandicapten in India?

Gardameer

Het Gardameer, geschikt voor zowel luie als actieve vakanties!

Is Lloret de Mar veilig?

Dit jaar verscheen Lloret de Mar in het nieuws vanwege rellen tussen de toeristen en de politie. Is Lloret de Mar nu werkelijk een gevaarlijke vakantie bestemming geworden?

Jeruzalem

Beknopte geschiedenis van Jeruzalem

Waarom is er onvrede in Tunesië?

Op dit moment heerst er weer grote onvrede in Tunesië. Dagelijks komt er nieuws binnen over het land dat grote protestgolven kent. Ook nu is er weer zo’n protestgolf wat weer vele gevolgen met zich meebrengt. De reden van het protest zal je wel duidelijk worden in dit artikel.

Wat zijn de 10 kleinste landen ter wereld ??

Je hebt heel veel landen maar wat zijn de kleinste landen ??

Megen, kern van het graafschap Megen

Waar het tegenwoordige Megen nu in Noord-Brabant onder de gemeente Oss valt, lag vroeger het Graafschap Megen, dat géén deel uitmaakte van de vroegere Republiek der Zeven Vereenigde Nederlanden. Hoe zit dat?

Vertaling van het Franse volkslied

Vertaling van het officiële volkslied van Frankrijk

Penela, kastelenstadje in Midden-Portugal

De geschiedenis van Penela in vogelvlucht

Geografie van Uruguay

Het echte land van de Zuid-Amerikaanse staat

Marokkaans trouwfeest

Hoe ziet een Marokkaans trouwfeest eruit?

De Atheense polis

In dit artikel worden de kenmerken van de oude Atheense polis besproken

Het staatsrecht van Duitsland

Het staatsrecht van Duitsland besproken

Turkije: een grootmacht in wording?

Turkse economische en democratische ontwikkelingen

Viva Las Vegas

Tips en advies voor als u de prachtige en enerverende stad Las Vegas wilt bezoeken

Jordanië, Land van Duizend-en-één-Nacht

Een reis door Jordanië

Zeeland en het gevecht tegen de leegloop

Zeeland; de provincie waar veel Nederlanders graag hun vrije dagen spenderen, loopt langzaam maar zeker leeg.

Cultuur Brazilie

Korte samenvatting cultuur Brazilie

Spanje's alternatieve Top 10

Bijzondere steden en stadjes in Spanje

Israel vakantieland

Een uiteenzetting over Israel als vakantieland

Rome: het verhaal van de stichting.

Het verhaal over de stichting van de stad Rome, met Romulus en Remus.

Checkpoint Bollywood

De hoofdpersoon reist vanuit India naar Kashmir, een gebied waarover nog altijd strijd gevoerd wordt tussen India en Pakistan. Ook de verhoudingen tussen mannen en vrouwen komt aan de orde.

Zine El Abidine Ben Ali

Zine El Abidine Ben Ali, na 5 ambtstermijnen viel uiteindelijk het doek voor de Tunesische president

Griekse volkslied met de Nederlandse vertaling

Het volkslied van Griekenland en Cyprus