Emigreren naar Nieuw Zeeland


Publicatie datum:

Omschrijving van het land Nieuw Zeeland

Gesponsorde koppelingen

De trend ligt erin dat steeds meer Nederlanders willen emigreren. Krantenartikelen vermelden dat 25 % van de Nederlanders plannen heeft om zich elders te vestigen. Een verklaring hiervoor zou de kredietcrisis zijn. De Nederlander is blijkbaar bang zijn baan en een deel van zijn inkomen te verliezen. De vraag die hier gesteld kan worden is: Wat is nou het beste land om naar toe te emigreren? De Verenigde Staten of een ander West-Europees land lijkt, economisch gezien, geen goede optie.

De Verenigde Staten is het land waar de kredietcrisis begonnen is en is ook het land waar de crisis het zwaarst heeft toegeslagen. In de VS wordt er een economische krimp van 6,2% vermeld in het laatste kwartaal van 2008. Sinds de komst van de credietkrisis eind 2008 zijn er 4,4 miljoen banen geschrapt en steeg de werkloosheid tot 8,1%. In West-Europese landen heeft de kredietcrisis ook toegeslagen. Ierland verwacht een krimp van 4,0% in 2009, het Verenigd Koninkrijk 3,0%, Spanje en Frankrijk 1,0% en Duitsland 2,0%. Als je aan de economische crisis wilt ontsnappen lijken de New Industrializing Countries in Azië en Australië & Nieuw-Zeeland mogelijke opties. Voor de mensen die interesse hebben om naar Nieuw-Zeeland te emigreren hier wat achtergrondinformatie over dit land.

 

 

Nieuw-Zeeland is misschien niet het eerste land waar u aan zal denken indien u Nederland wilt verlaten, maar het land is zeker een bezoek waard. Het land ligt op circa 2000 km ten zuidoosten van Australië. Er wonen ongeveer 4,2 miljoen inwoners waarvan 70% van Europese afkomst is. Het land werd in 1642 ontdekt door Abel Tasman. Nieuw-Zeeland had lange tijd een agrarische, socialistische traditie maar werd vanaf 1984 omgebouwd tot een zelfstandige industriële natie met een vrijemarkteconomie. Het huidige Nieuw-Zeeland heeft een inkomen van circa 21000 dollar per inwoner. Ter vergelijking: in Nederland is het gemiddelde inkomen ongeveer 28000 dollar per inwoner. Momenteel liggen de inkomens in Nieuw-Zeeland dus fors lager dan in Nederland.

Omdat de kredietcrisis in Nieuw-Zeeland minder effect heeft in Nederland , is het echter heel goed mogelijk dat in de toekomst het gemiddelde inkomen per inwoner in Nieuw-Zeeland hoger zal liggen dan in Nederland. Behalve de kans op een beter inkomen zijn er meer redenen om naar Nieuw-Zeeland te verhuizen. Het land wordt door veel toeristen geroemd om zijn natuurschoon.

Het land kent grote uitgestrekte regenwouden en diverse zeldzame plant- en diersoorten. Het afwisselende landschap heeft al diverse filmproducties aangetrokken. Zo zijn er veel opnamen voor de films King Kong en The chronicles of Narnia in Nieuw-Zeeland opgenomen. De films Black Sheep en de gehele Lord of the Rings trilogie zijn er zelfs volledig opgenomen. Nieuw-Zeeland kent vier grote steden: Auckland, Wellington, Christchurch en Dunedin.

De steden zijn allevier zeker het bezoeken waard. Auckland is een zeer levendige stad met diverse moderne activiteitencentra. Wellington is vooral bekend vanwege de vele festivals in de stad. Christchurch kent een aantal grote stadsparken en ligt vlakbij de Southern Alps, een uitgestrekte rotsenformatie waar veel wandeltochten worden gehouden. Dunedin is een echte studentenstad en kent een zeer levendig stadscentrum. Er treden veel bandjes op en ook de omgeving (o.a. het schiereiland Otago Peninsula) is een bezoekje waard. Genoeg redenen om naar Nieuw-Zeeland te emigreren...

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

De geschiedenis van Toscane

Toscane, het toeristische hart van Italië, ontwikkelde zich van de eerste beschavingen en de tijd van de Etrusken tot een moderne regio vol kunst en cultuur.

Griekse volkslied met de Nederlandse vertaling

Het volkslied van Griekenland en Cyprus

De geschiedenis van Europas meest bekende surfeiland: Fuerteventura

De geschiedenis van Fuerteventura, van de oudheid tot nu. Alles over de verovering en het koloniale Fuerteventura.

Wat betekent Arelaarse?

Het woord Arelaarse wordt in vele delen en vervoegingen gebruikt als puzzelwoord.

Gratis wandeling met virtuele gids door de “groene gordel” van Amsterdam.

Door de moderne techniek kun je nu wandelen met virtuele gids door de “groene gordel” van Amsterdam.

Penela, kastelenstadje in Midden-Portugal

De geschiedenis van Penela in vogelvlucht

Wat zijn de 10 kleinste landen ter wereld ??

Je hebt heel veel landen maar wat zijn de kleinste landen ??

Habib Bourguiba

Hij was president voor het leven van zijn Tunesië, maar werd toch afgezet vanwege zijn leeftijd en gezondheidsredenen. Uiteindelijk leefde hij nog 13 jaar verder onder huisarrest.

Wonen en werken op Aruba

Praktische tips voor iedereen die op Aruba wil wonen en werken

Dominicaanse Republiek

Geschiedenis van een populaire vakantiebestemming, de Dominicaanse Republiek

De fysische geografie van paraguay

Paraguay vanuit een geografisch oogpunt bekeken

Antwerpen, stad der diamanten

De Belgische stad Antwerpen, locatie van het Diamantmuseum en de Beurs voor Diamanten, is de stad der diamanten bij uitstek.

Het staatsrecht van Duitsland

Het staatsrecht van Duitsland besproken

Geografie van Uruguay

Het echte land van de Zuid-Amerikaanse staat

Werelderfgoed in Spanje - het Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Het ziekenhuis van het Heilige Kruis en Sint-Paulus is een wat onbekend bouwwerk van de Catalaanse architect Lluís Domènech i Montaner in Barcelona. Het bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid van het meesterwerk van Antoni Gaudí : de Sagrada Familia.

Israel vakantieland

Een uiteenzetting over Israel als vakantieland

Het volkslied van Frankrijk

Officiële volkslied van Frankrijk

Hoe komen al die Russen (separatisten) in Oekraïne?

De Oekraïense separatisten zijn eigenlijk Russen die al jaren in Oekraïne wonen, hoe komen al die Russen in Oekraïne?

Megen, kern van het graafschap Megen

Waar het tegenwoordige Megen nu in Noord-Brabant onder de gemeente Oss valt, lag vroeger het Graafschap Megen, dat géén deel uitmaakte van de vroegere Republiek der Zeven Vereenigde Nederlanden. Hoe zit dat?

De economie in het Romeinse Rijk in het kort

In dit artikel worden de kenmerken van de economie besproken in de verschillende staatsvormen van het oude Rome

Aegina prachtig eiland in de Saronice Golf

een kleine rondtour over het prachtige eiland Aegina.

Maffia: Bernardo Provenzano

'De Tractor' eindelijk achter slot en grendel

Romeinse staatsvormen

Dit artikel beschrijft de verschillende staatsvormen in het oude Romeinse Rijk

Thailand goedkoop verkennen

Thailand goedkoop verkennen

Quinta das Lágrimas en de legende van Pedro en Inés

Geschiedenis van de Quinta de Lágrimas en de legende van Pedro en Ines