Veelzijdig Beijing


Publicatie datum:

bezienswaardigheden en cultuur in Beijing

Gesponsorde koppelingen

De Verboden Stad en de Grote Muur zijn maar enkele van de culturele sites die Beijing rijk is. Achter deze wereldbekende bezienswaardigheden schuilen zoveel andere wonderbaarlijke schatten. Dit artikel neemt u mee naar een paar minder bekende Chinese parels.

 

Gesponsorde koppelingen

Wangfujing insectenmarkt

Wangfujing, één van de meest toeristische wijken in Beijing, beschikt buiten de grote winkelcentra ook over een grote culinaire troef. In Wangfujing vindt men een open marktje met talrijke eetkraampjes. Dit is de bekendste insectenmarkt van Beijing. Hier vindt men Chinese specialiteiten terug zoals kakkerlakken, rupsen en schorpioenen. Voor wie deze kleine diertjes nog niet gek of speciaal genoeg zijn, hebben de chinezen nog een paar andere dingen in petto: zeepaardjes en zeesterren. De insectjes worden gefrituurd op een stokje  gestoken en daarna verorberd door de culinaire gast. Een lekkernij voor de echte durvers!

798-district

Het 798-district in Beijing is een heel bekend en uitgestrekt kunstdistrict. Vroeger was dit domein een uitgebreid fabriekencomplex, maar nu vinden er ontelbare exposities van moderne Chinese en buitenlandse kunstenaars plaats. Naast de vele kunstgalerijtjes en beeldhouwwerken bevinden zich op dit domein heel veel gezellige lunchadresjes en bars. Dit plekje is zeker een aanrader voor de zomertoeristen!

Parken

Wie zich helemaal in de Chinese cultuur wil onderdompelen, moet zeker eens een kijkje gaan nemen in de ontelbare parken die Beijing rijk is. Het Ritanpark en het Chaoyangpark zijn hier mooie voorbeelden van. Een hele dag door zie je hier groepjes mensen mahjong spelen en taijiquan (gevechtssport) beoefenen. Vooral de oudere generatie is hier in grote mate aanwezig. De Chinezen leven vooral buitenshuis en houden het hele jaar door gezellige onderonsjes in de parken, weer of geen weer!

Zomerpaleis

Het Zomerpaleis is een grote toeristische trekpleister. Vroeger was dit het buitenverblijf voor de talrijke keizers, nu is het vooral een mooie plek voor toeristen om op rust te komen. In de zomer is dit een aangename plek voor een gezellige picknick onder vrienden of familie. Wie een plekje in het uitgestrekte park of een plaats aan het Kunmingmeer weet te veroveren, zit zeker goed!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Korte wetenswaardigheden over reizen naar, reizen door en verblijf in de Filipijnen

Korte en handige informatie voor een verblijf in de Filipijnen

Wat betekent Arelaarse?

Het woord Arelaarse wordt in vele delen en vervoegingen gebruikt als puzzelwoord.

Rome: het verhaal van de stichting.

Het verhaal over de stichting van de stad Rome, met Romulus en Remus.

Wat heeft hoestdrank te maken met Turkse hotels?

Hoe kan het dat een verhaal over hoestdrank mij drie bekende Turkse hotels toont?

Is Lloret de Mar veilig?

Dit jaar verscheen Lloret de Mar in het nieuws vanwege rellen tussen de toeristen en de politie. Is Lloret de Mar nu werkelijk een gevaarlijke vakantie bestemming geworden?