Veelzijdig Beijing


Publicatie datum:

bezienswaardigheden en cultuur in Beijing

Gesponsorde koppelingen

De Verboden Stad en de Grote Muur zijn maar enkele van de culturele sites die Beijing rijk is. Achter deze wereldbekende bezienswaardigheden schuilen zoveel andere wonderbaarlijke schatten. Dit artikel neemt u mee naar een paar minder bekende Chinese parels.

 

Wangfujing insectenmarkt

Wangfujing, één van de meest toeristische wijken in Beijing, beschikt buiten de grote winkelcentra ook over een grote culinaire troef. In Wangfujing vindt men een open marktje met talrijke eetkraampjes. Dit is de bekendste insectenmarkt van Beijing. Hier vindt men Chinese specialiteiten terug zoals kakkerlakken, rupsen en schorpioenen. Voor wie deze kleine diertjes nog niet gek of speciaal genoeg zijn, hebben de chinezen nog een paar andere dingen in petto: zeepaardjes en zeesterren. De insectjes worden gefrituurd op een stokje  gestoken en daarna verorberd door de culinaire gast. Een lekkernij voor de echte durvers!

798-district

Het 798-district in Beijing is een heel bekend en uitgestrekt kunstdistrict. Vroeger was dit domein een uitgebreid fabriekencomplex, maar nu vinden er ontelbare exposities van moderne Chinese en buitenlandse kunstenaars plaats. Naast de vele kunstgalerijtjes en beeldhouwwerken bevinden zich op dit domein heel veel gezellige lunchadresjes en bars. Dit plekje is zeker een aanrader voor de zomertoeristen!

Parken

Wie zich helemaal in de Chinese cultuur wil onderdompelen, moet zeker eens een kijkje gaan nemen in de ontelbare parken die Beijing rijk is. Het Ritanpark en het Chaoyangpark zijn hier mooie voorbeelden van. Een hele dag door zie je hier groepjes mensen mahjong spelen en taijiquan (gevechtssport) beoefenen. Vooral de oudere generatie is hier in grote mate aanwezig. De Chinezen leven vooral buitenshuis en houden het hele jaar door gezellige onderonsjes in de parken, weer of geen weer!

Zomerpaleis

Het Zomerpaleis is een grote toeristische trekpleister. Vroeger was dit het buitenverblijf voor de talrijke keizers, nu is het vooral een mooie plek voor toeristen om op rust te komen. In de zomer is dit een aangename plek voor een gezellige picknick onder vrienden of familie. Wie een plekje in het uitgestrekte park of een plaats aan het Kunmingmeer weet te veroveren, zit zeker goed!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Marokkaans trouwfeest

Hoe ziet een Marokkaans trouwfeest eruit?

Is Lloret de Mar veilig?

Dit jaar verscheen Lloret de Mar in het nieuws vanwege rellen tussen de toeristen en de politie. Is Lloret de Mar nu werkelijk een gevaarlijke vakantie bestemming geworden?

Spanje's alternatieve Top 10

Bijzondere steden en stadjes in Spanje

Het staatsrecht van Duitsland

Het staatsrecht van Duitsland besproken

De Jasmijnrevolutie

De Jasmijnrevolutie in Tunesië in 2011

Nederlands-Aziatische handel in de zeventiende eeuw

De handel met Azië in de Gouden Eeuw

De watervallen van Foz do Iguaçu, een indrukwekkend schouwspel

Maak kennis met een van de grootste bezienswaardigheden van Zuid-Amerika: De watervallen van Foz do Iguaçu,

Turkije: een grootmacht in wording?

Turkse economische en democratische ontwikkelingen

Quinta das Lágrimas en de legende van Pedro en Inés

Geschiedenis van de Quinta de Lágrimas en de legende van Pedro en Ines

Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal, een dal voor iedereen.

WikiLeaks onthult Saudi Arabie's rol in Pakistan

Terwijl Amerika zijn hulp aan Pakistan flink heeft opgeschroefd - men eist van de Pakistaanse regering dat ze harder optreedt tegen de Taliban die vanuit Pakistan opereert - blijkt Saoudie Arabie een minstens even grote rol te spelen in Pakistan, maar dan in negatieve zin.

Emigreren naar Nieuw Zeeland

Omschrijving van het land Nieuw Zeeland

Zine El Abidine Ben Ali

Zine El Abidine Ben Ali, na 5 ambtstermijnen viel uiteindelijk het doek voor de Tunesische president

Een geschikt staatsmodel voor Nieuw-Caledonië.

In 2014 zal er in Nieuw-Caledonië gestemd worden door middel van een referendum. In deze paper zal besproken worden wat volgens bij het geprefereerde staatsmodel zou zijn voor Nieuw-Caledonië. Daarbij worden drie verschillende staatsvormen besproken, namelijk een elastische staat, een corporatistische staat of een p

Doetinchem

Doetinchem is een mooi plaatsje in de Achterhoek dat veel in petto heeft. Lees hier wat Doetinchem allemaal te bieden heeft

Bergens test

In dit artikel kunt u lezen wat de Bergens test (norsk språktest høyere nivå) inhoudt en hoe je je erop kunt voorbereiden.

Checkpoint Bollywood

De hoofdpersoon reist vanuit India naar Kashmir, een gebied waarover nog altijd strijd gevoerd wordt tussen India en Pakistan. Ook de verhoudingen tussen mannen en vrouwen komt aan de orde.

Romeinse staatsvormen

Dit artikel beschrijft de verschillende staatsvormen in het oude Romeinse Rijk

Megen, kern van het graafschap Megen

Waar het tegenwoordige Megen nu in Noord-Brabant onder de gemeente Oss valt, lag vroeger het Graafschap Megen, dat géén deel uitmaakte van de vroegere Republiek der Zeven Vereenigde Nederlanden. Hoe zit dat?

Politiek-Economische aspecten van de Oekraïens-Russische relaties

De politieke en economische relaties tussen Oekraïne en Rusland

Wat zijn de 10 kleinste landen ter wereld ??

Je hebt heel veel landen maar wat zijn de kleinste landen ??

Het importeren van goederen binnen de EU

Dit artikel legt uit wat de voorwaarden zijn van het importeren van goederen binnen de EU

Parijse banlieues

Kort onderzoek naar de Banlieues in Parijs.

Rome, een bruisende stad die iedereen zal vermaken.

Een beschrijving van de meest bezochte en bekendste bezienswaardigheden in de stad Rome.

Snelcursus Vlaams

Een handige lijst met de meest voorkomende Vlaamse woorden en begrippen, zodat ook u onze zuiderburen moeiteloos kunt verstaan!