Thailand goedkoop verkennen


Publicatie datum:

Thailand goedkoop verkennen

Gesponsorde koppelingen

Veel mensen maken de fout om alles vanuit Nederland te gaan organiseren. Vaak kun je dezelfde activiteiten veel goedkoper ter plekke regelen. Hier een aantal nuttige tips om de kosten verder te beperken.

Het begint al bij de aankomst op de vluchthaven. Honderden mensen staan te roepen en te zwaaien om je hun taxi in te loodsen. Meestal weet je als net gearriveerde toerist van toeten nog blazen en ben je geneigd om 1 van deze aandachttrekkende mensen eruit te pikken en je naar je hotel te laten vervoeren.

Hierin ben je al met 2 dingen fout bezig:

- Je hebt een hotel geboekt

- Je gaat veels te veel betalen voor je taxi

Een betere keuze is om in Nederland wel al een reisboekje te kopen met adressen van hotels/guesthouses erin. Thuis of onderweg zoek je daar iets in uit dat je wel zou kunnen bevallen. Bij aankomst op de vluchthaven ga je vervolgens naar de departure uitgang ipv de arrivaluitgang. Bij de departure uitgang mogen taxi's nl niet wachten, dus ze zijn min of meer verplicht om leeg weg te rijden. Deze taxi's zijn blij als ze iemand kunnen meenemen, dus hier kun je een veel betere prijs bedingen als bij de arrivaluitgang. Vervolgens laat je je afzetten bij het niet-geboekte hotel/guesthouse (want zonder een specifiek adres zal de taxi je naar een heel duur hotel brengen waar de chauffeur connecties heeft of een bonus krijgt als ie er klanten afzet). Als je het goed gespeeld hebt, dan ligt je op de gok uitgekozen hotel/guesthouse in een regio waar er meer liggen en kun je de buurt even afwandelen om er eentje uit te zoeken die je goed bevalt.

Ook bij het inchecken kun je vaak nog een goedkopere prijs bedingen dan ze je vragen!

Bij de meeste diensten die Thailand aanbied vragen ze standaard bijna het dubbele of soms wel meer dan het dubbele dan de dienst waard is. Dus afdingen is een must!

Bij tuk tuks kun je het beste niet helemaal tot de bodemprijs afdingen. Daarmee bezorg je jezelf nl een commissietour. Dan brengen ze je ook wel naar de bestemming uiteindelijk, maar eerst brengen ze je nog langs een legio van winkels. Hier moet je een bepaalde tijd binnen blijven (meestal 10 minuten) en dan mag je weer terug de tuk tuk in. De chauffeur krijgt dan een commissie van de eigenaar van de winkel omdat hij klanten gebracht heeft. Hierbij heb je geen verplichting tot kopen, maar als je pech hebt, dan ben je zo een halve dag kwijt aan winkelbezoekjes waar je niet om gevraagt hebt.

Bij je verdere reis door het land kun je het beste de toeristenbussen ed vermijden en gewoon de normale bussen nemen die de Thai zelf ook nemen. Deze zijn echt spotgoedkoop, hier hoef je niet af te dingen aangezien ze gewoon vaste prijzen hanteren. Ook de samtau's (auto's met achterin 2 banken tegenover elkaar) hanteren vaste prijzen die altijd zeer redelijk zijn, dus ook hier kun je onbezorgd instappen. Het allergoedkoopst is uiteraard liften. Hiermee moet je opletten dat je het aziatische liftgebaar gebruikt en niet het europese. In Azië wapperen ze met een hand op en neer ipv ons vertrouwde duimpje, dus als je dat niet weet kun je soms lang staan voordat iemand begrijpt dat je meewilt.

Bij het bezoek aan natuurparken is het handig om een Thai mee te nemen als je die mogelijkheid hebt. Meestal staan er nl 2 bordjes met prijzen: eentje in het engels en eentje in het thai's. Alleen staat op het bordje in het thai's een prijs die tot wel 10 keer lager kan zijn dan de engelse prijs. Als toerist heb je dat uiteraard niet door, want de thaise tekens zijn zo verschillend van ons schrift, dat we het niet herkennen als een prijs. Vaak kun je als je laat merken dat je het door hebt (eigenlijk alleen mogelijk dus als je een thai bij je hebt die het thaise bordje kan lezen) een kinderprijsje bedingen waardoor je toch alweer een stukje goedkoper binnen komt.

Ook met de toeristische tours/rondleidingen kun je vaak nog een beetje pingelen aangezien voor de meeste tours toch wel meerdere aanbieders zitten in dezelfde stad.

Over het algemeen kun je de supertoeristische gebieden het best vermijden aangezien ze hier bijna westerse prijzen berekenen en er ook bijna niet op valt af te dingen aangezien er toch genoeg gekken zijn die gewoon de volle mep betalen. In de wat minder toeristische gebieden valt over zowat elke prijs wel te praten en kun je de prijzen van alles terugbrengen tot iets wat voor hun nog heel royaal is en voor ons lekker goedkoop.

Deze manier van vakantie plannen zal voor veel mensen wel een beetje raar en riskant overkomen, maar het zorgt er echt voor dat je vele honderden eurootjes bespaart om nog een keertje op vakantie te kunnen gaan. In elke regio van het land zijn legio mogelijkheden om je te verplaatsen en om te overnachten. Verder leven ze bijna puur op de inkomsten uit toerisme, dus de meeste mensen zijn heel vriendelijk voor toeristen en zullen hun uiterste best doen om te helpen.

1 ding waarmee je ze beter niet kunt laten helpen is met de weg wijzen. Elke keer dat je ergens staat met een kaartje zullen er legio thai op je afkomen om je de weg te wijzen. Hierbij treden enkele problemen op:

- Ze kunnen geen kaarten maken, dus je kaart klopt waarschijnlijk niet

- Ze kunnen geen kaart lezen

- Als ze het niet snappen, dan zullen ze je gewoon de weg wijzen naar een toeristische trekpleister in de veronderstelling dat je dat ook vast wel leuk zult vinden.

Dus het beste laat je ze gewoon meekijken op het kaartje, luister je aandachtig naar hun instructies, bedank je ze vriendelijk en vervolgens loop je naar een rustiger plekje toe om zelf weer verder te studeren op je kaartje (wat hopelijk klopt). Je thaise helpers zullen niet weggaan voordat ze het idee hebben dat ze je daadwerkelijk geholpen hebben, dus de illusie wekken dat ze dat hebben gedaan is echt belangrijk.

Nou, hopelijk helpt dit artikel je om een leuke low-budget vakantie te hebben.

Have fun!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Gratis wandeling met virtuele gids door de “groene gordel” van Amsterdam.

Door de moderne techniek kun je nu wandelen met virtuele gids door de “groene gordel” van Amsterdam.

De geschiedenis van Toscane

Toscane, het toeristische hart van Italië, ontwikkelde zich van de eerste beschavingen en de tijd van de Etrusken tot een moderne regio vol kunst en cultuur.

Ecuador: biodiversiteit op de evenaar

Ecuador is voor natuurliefhebbers een paradijs

Antwerpen, stad der diamanten

De Belgische stad Antwerpen, locatie van het Diamantmuseum en de Beurs voor Diamanten, is de stad der diamanten bij uitstek.

Wat heeft hoestdrank te maken met Turkse hotels?

Hoe kan het dat een verhaal over hoestdrank mij drie bekende Turkse hotels toont?

Cinque Terre, een wandelparadijs aan de Ligurische kust.

Maak kennis met een prachtig stukje natuur gelegen aan de Ligurische kust.

Holi, het Indiaas Lentefeest

In India wordt elk jaar in de lente het spectaculaire Holifeest gevierd

Gardameer

Het Gardameer, geschikt voor zowel luie als actieve vakanties!

Italië, de Eolische eilanden

De Eolische eilanden horen bij Italië en liggen vlakbij Sicilië

De deltawerken

De deltawerken die gebouwd zijn na de watersnoodramp in 1953 bieden bescherming voor het zeewater, in het zuidwestelijke deel van Nederland (vooral Zeeland). In dit artikel komen de 11 belangrijkste deltawerken aan bod.

Waarom zijn mooie rijke Gooische vrouwen zo'n succes?

Gooische vrouwen 2 is net zo’n groot succes als Gooische vrouwen 1, waarom zijn Gooische vrouwen zo'n succes?

Veelzijdig Beijing

bezienswaardigheden en cultuur in Beijing

De geschiedenis van paraguay

De geschiedenis van een verborgen paradijs

Egypte

handige reistips, kleding, eten en drinken, hygiene, cultuur, woordenlijst Arabisch

Paraguay, het hart van Zuid-Amerika

Paraguay is ongetwijfeld het onbekendste en meest ondoordringbaar land van Zuid-Amerika. Het werd lange tijd beschouwd als een soort 'verloren paradijs'.

Werelderfgoed in Spanje - het Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Het ziekenhuis van het Heilige Kruis en Sint-Paulus is een wat onbekend bouwwerk van de Catalaanse architect Lluís Domènech i Montaner in Barcelona. Het bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid van het meesterwerk van Antoni Gaudí : de Sagrada Familia.

Het turbulente en onbekende Paraguay

Een inleiding op het Zuidamerikaanse land Paraguay en zijn cultuur.

Prachtig Värmland

De regio Värmland in het westen van Zweden en haar prachtige natuur trekt veel Nederlandse aandacht

Vertaling van het Franse volkslied

Vertaling van het officiële volkslied van Frankrijk

Uruguay

De bufferstaat tussen Brazilië en Argentinië

De Eerste Wereldoorlog in Kameroen

Hoe in de Eerste Wereldoorlog de strijd verliep in Duitslands Afrikaanse kolonie Kameroen.

Egypte

Egypte heet officieel de Arabische Republiek Egypte. De republiek telt 77,506,000 inwoners. De hoofdstad is Cairo, andere belangrijke steden zijn Alexandrië, Port Said, Suez, Tanta, en Aswan.

Parga

Parga ligt op het vastenland van Griekenland in de Epirus streek. Het is een bezoek meer dan waard.

Is Lloret de Mar veilig?

Dit jaar verscheen Lloret de Mar in het nieuws vanwege rellen tussen de toeristen en de politie. Is Lloret de Mar nu werkelijk een gevaarlijke vakantie bestemming geworden?

de Nederlandse Antillen

Toerisme op de eilanden van de Nederlandse Antillen