de Nederlandse Antillen


Publicatie datum:

Toerisme op de eilanden van de Nederlandse Antillen

Gesponsorde koppelingen

De Nederlandse Antillen bestaan uit zes eilanden die zich bevinden in het Caribisch gebied. Aruba, Bonaire en Curaçao behoren tot de zogenoemde Benedenwindse Eilanden. Deze eilandgroep wordt ook wel "de ABC-eilanden" genoemd. De Bovenwindse eilanden bestaan uit Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Deze eilanden zijn tamelijk minder bekend bij het Nederlandse volk. Beide eilandgroepen behoren tot de Kleine antillen.

De Benedenwindse eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao

De Benedenwindse Eilanden bestaan uit ongeveer vijftien eilanden, waaronder de ABC-eilanden en liggen voor de kust van Venezuela, Zuid-Amerika in de Caribische Zee. Al deze eilanden hebben te maken met pasaatwinden, arriverend vanuit het noordoosten. De eilanden zijn smal en lang en de noordkust is rotsig. Vanwege de noordoostelijke wind liggen de meeste accommodaties op de ABC-eilanden in het zuidwesten. Hier liggen tevens ook de hoofdsteden Oranjestad in Aruba, Kralendijk in Bonaire en Willemstad in Curaçao.

Aruba, het kleinste eiland ligt het meest westelijk. Het grootste eiland, Curaçao ligt in het midden en Bonaire is het meest oostelijke eiland. Het totale oppervlakte van de eilanden is 912 km². De grootte van het eiland Aruba is te vergelijken met het eiland Texel in Nederland. Het meest dichtbevolkte eiland is Curaçao, met meer dan 150.000 inwoners. De oorspronkelijke bewoners van de ABC-eilanden waren indianen. Tegenwoordig is de huige bevolking zeer multicultureel. Er zijn meer dan veertig nationaliteiten te vinden.

Het feit dat de ABC-eilanden vrij populair zijn als vakantiebestemming is voornamelijk te danken aan het aangename klimaat. De luchtvochtigheid is laag en er waait altijd een verkoelende wind. De gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar rond de 28 graden Celsius. Ook de temperatuur van het water is ongeveer 25 graden. De eilanden zijn daarom ook erg populair onder de duikers en snorkelaars, dit geldt met name voor Bonaire. Dit eiland wordt ook wel het duikersparadijs genoemd. De koraalriffen rondom dit eiland zijn uitgeroepen tot Nationaal Park. Alle drie de eilanden bieden vele watersportmogelijkheden. Ook het uitgaansleven, voornamelijk in Curaçao biedt alle vormen van entertainment.

Hoewel de lokale bevolking voornamelijk Papiamento spreekt, is de officiële taal is nog steeds Nederlands. Papiamento is een taal met vele invloeden van Spaans, Portugees, Nederlands, Engels en Afrikaans. Door het grote aantal Amerikaanse toeristen wordt er door de meerderheid van de bevolking overwegend Engels gesproken. Vooral Aruba is ingesteld op de Amerikanen. Men rekent er in dollars en vele hotels en faciliteiten zijn ingericht naar de smaak van de Amerikanen. Dit betekent vooral luxe hotels, casino's en vele nachtclubs. Dankzij een steeds groter aanbod van chartervluchten neemt de populariteit van de eilanden toe bij Nederlandse vakantiegangers. De voornaamste redenen van toerisme uit het buitenland zijn het tropische klimaat en witte stranden omringd door palmbomen.

 

De Bovenwindse Eilanden Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba

De Bovenwindse Eilanden bestaan uit vele eilandjes en eilandgroepen en liggen als een verticale reeks in de Caribische Zee, vanaf Puerto Rico tot aan Venezuela. Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba behoren tot de tweede eilandgroep van de Nederlandse Antillen en worden ook wel de SSS-eilanden genoemd. Van deze drie eilanden is Sint Maarten de belangrijkste toeristische bestemming.

Sint Maarten bestaat uit twee delen: het Nederlandse deel en het Franse deel dat Saint Martin wordt genoemd. Saint Martin is een onderdeel van de Franse Antillen. De hoofdstad van het Nederlandse deel, Sint Maarten heet Philipsburg. Zowel deze stad als andere delen van het eiland zijn zeer ingesteld op passagiers van cruiseschepen. Het eiland beschikt over een aantal prachtig witte stranden, zoals Mullet Bay, Baie Orientale en Mako Bay.

Bezoekers van het eiland Saba bestaan voornamelijk uit liefhebbers van rust en dagtoeristen. In tegenstelling tot Sint Maarten zijn hier weinig stranden te vinden. Het landschap wordt gevormd door een vulkaan. De Mount Scenery kan worden beklommen en is daarom de belangrijkste attractie voor het eiland.

Sint Eustatius is ook wel bekend als Statia. Dit eiland was in het verleden een van de belangrijkste havens in het Caribisch gebied. Net als op Saba kunnen op dit eiland mooie wandelingen worden gemaakt.

In tegenstelling tot de ABC-eilanden, waar voornamelijk Papiamento wordt gesproken, is de omgangstaal op de SSS-eilanden Engels.

 


Bronvermelding:

www.aruba.com

www.tourismbonaire.com

www.curacao.com

www.st-maarten.com

www.sabatourism.com

www.statiatourism.com


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Checkpoint Bollywood

De hoofdpersoon reist vanuit India naar Kashmir, een gebied waarover nog altijd strijd gevoerd wordt tussen India en Pakistan. Ook de verhoudingen tussen mannen en vrouwen komt aan de orde.

Het eerste rijk ter wereld

De opkomst en val van het Perzische rijk

Alles over Indonesie

Wil je alles te weten komen over Indonesie? Van vakantie tot cultuur? Dan zit je hier goed!

Wonen en werken op Aruba

Praktische tips voor iedereen die op Aruba wil wonen en werken

De geschiedenis van Europas meest bekende surfeiland: Fuerteventura

De geschiedenis van Fuerteventura, van de oudheid tot nu. Alles over de verovering en het koloniale Fuerteventura.

Het volkslied van België

Het officiële Volkslied van België

De Oud-Griekse economie

In dit artikel worden uit de verschillende periode in de Griekse oudheid de vormen van economie besproken

Is Lloret de Mar veilig?

Dit jaar verscheen Lloret de Mar in het nieuws vanwege rellen tussen de toeristen en de politie. Is Lloret de Mar nu werkelijk een gevaarlijke vakantie bestemming geworden?

Antwerpen, stad der diamanten

De Belgische stad Antwerpen, locatie van het Diamantmuseum en de Beurs voor Diamanten, is de stad der diamanten bij uitstek.

Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal, een dal voor iedereen.

Israel

Korte geschiedenis van Israel

De watervallen van Foz do Iguaçu, een indrukwekkend schouwspel

Maak kennis met een van de grootste bezienswaardigheden van Zuid-Amerika: De watervallen van Foz do Iguaçu,

Thailand goedkoop verkennen

Thailand goedkoop verkennen

Jordanië, Land van Duizend-en-één-Nacht

Een reis door Jordanië

Uruguay

De bufferstaat tussen Brazilië en Argentinië

Rome: het verhaal van de stichting.

Het verhaal over de stichting van de stad Rome, met Romulus en Remus.

Australië

Een globale beschrijving van Australië

Een geschikt staatsmodel voor Nieuw-Caledonië.

In 2014 zal er in Nieuw-Caledonië gestemd worden door middel van een referendum. In deze paper zal besproken worden wat volgens bij het geprefereerde staatsmodel zou zijn voor Nieuw-Caledonië. Daarbij worden drie verschillende staatsvormen besproken, namelijk een elastische staat, een corporatistische staat of een p

Quinta das Lágrimas en de legende van Pedro en Inés

Geschiedenis van de Quinta de Lágrimas en de legende van Pedro en Ines

Werelderfgoed in Spanje - het Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Het ziekenhuis van het Heilige Kruis en Sint-Paulus is een wat onbekend bouwwerk van de Catalaanse architect Lluís Domènech i Montaner in Barcelona. Het bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid van het meesterwerk van Antoni Gaudí : de Sagrada Familia.

Paraguay, het hart van Zuid-Amerika

Paraguay is ongetwijfeld het onbekendste en meest ondoordringbaar land van Zuid-Amerika. Het werd lange tijd beschouwd als een soort 'verloren paradijs'.

de Nederlandse Antillen

Toerisme op de eilanden van de Nederlandse Antillen

Egypte

handige reistips, kleding, eten en drinken, hygiene, cultuur, woordenlijst Arabisch

De Eerste Wereldoorlog in Kameroen

Hoe in de Eerste Wereldoorlog de strijd verliep in Duitslands Afrikaanse kolonie Kameroen.

Dominicaanse Republiek

Geschiedenis van een populaire vakantiebestemming, de Dominicaanse Republiek