de Nederlandse Antillen


Publicatie datum:

Toerisme op de eilanden van de Nederlandse Antillen

Gesponsorde koppelingen

De Nederlandse Antillen bestaan uit zes eilanden die zich bevinden in het Caribisch gebied. Aruba, Bonaire en Curaçao behoren tot de zogenoemde Benedenwindse Eilanden. Deze eilandgroep wordt ook wel "de ABC-eilanden" genoemd. De Bovenwindse eilanden bestaan uit Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Deze eilanden zijn tamelijk minder bekend bij het Nederlandse volk. Beide eilandgroepen behoren tot de Kleine antillen.

De Benedenwindse eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao

De Benedenwindse Eilanden bestaan uit ongeveer vijftien eilanden, waaronder de ABC-eilanden en liggen voor de kust van Venezuela, Zuid-Amerika in de Caribische Zee. Al deze eilanden hebben te maken met pasaatwinden, arriverend vanuit het noordoosten. De eilanden zijn smal en lang en de noordkust is rotsig. Vanwege de noordoostelijke wind liggen de meeste accommodaties op de ABC-eilanden in het zuidwesten. Hier liggen tevens ook de hoofdsteden Oranjestad in Aruba, Kralendijk in Bonaire en Willemstad in Curaçao.

Aruba, het kleinste eiland ligt het meest westelijk. Het grootste eiland, Curaçao ligt in het midden en Bonaire is het meest oostelijke eiland. Het totale oppervlakte van de eilanden is 912 km². De grootte van het eiland Aruba is te vergelijken met het eiland Texel in Nederland. Het meest dichtbevolkte eiland is Curaçao, met meer dan 150.000 inwoners. De oorspronkelijke bewoners van de ABC-eilanden waren indianen. Tegenwoordig is de huige bevolking zeer multicultureel. Er zijn meer dan veertig nationaliteiten te vinden.

Het feit dat de ABC-eilanden vrij populair zijn als vakantiebestemming is voornamelijk te danken aan het aangename klimaat. De luchtvochtigheid is laag en er waait altijd een verkoelende wind. De gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar rond de 28 graden Celsius. Ook de temperatuur van het water is ongeveer 25 graden. De eilanden zijn daarom ook erg populair onder de duikers en snorkelaars, dit geldt met name voor Bonaire. Dit eiland wordt ook wel het duikersparadijs genoemd. De koraalriffen rondom dit eiland zijn uitgeroepen tot Nationaal Park. Alle drie de eilanden bieden vele watersportmogelijkheden. Ook het uitgaansleven, voornamelijk in Curaçao biedt alle vormen van entertainment.

Hoewel de lokale bevolking voornamelijk Papiamento spreekt, is de officiële taal is nog steeds Nederlands. Papiamento is een taal met vele invloeden van Spaans, Portugees, Nederlands, Engels en Afrikaans. Door het grote aantal Amerikaanse toeristen wordt er door de meerderheid van de bevolking overwegend Engels gesproken. Vooral Aruba is ingesteld op de Amerikanen. Men rekent er in dollars en vele hotels en faciliteiten zijn ingericht naar de smaak van de Amerikanen. Dit betekent vooral luxe hotels, casino's en vele nachtclubs. Dankzij een steeds groter aanbod van chartervluchten neemt de populariteit van de eilanden toe bij Nederlandse vakantiegangers. De voornaamste redenen van toerisme uit het buitenland zijn het tropische klimaat en witte stranden omringd door palmbomen.

 

De Bovenwindse Eilanden Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba

De Bovenwindse Eilanden bestaan uit vele eilandjes en eilandgroepen en liggen als een verticale reeks in de Caribische Zee, vanaf Puerto Rico tot aan Venezuela. Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba behoren tot de tweede eilandgroep van de Nederlandse Antillen en worden ook wel de SSS-eilanden genoemd. Van deze drie eilanden is Sint Maarten de belangrijkste toeristische bestemming.

Sint Maarten bestaat uit twee delen: het Nederlandse deel en het Franse deel dat Saint Martin wordt genoemd. Saint Martin is een onderdeel van de Franse Antillen. De hoofdstad van het Nederlandse deel, Sint Maarten heet Philipsburg. Zowel deze stad als andere delen van het eiland zijn zeer ingesteld op passagiers van cruiseschepen. Het eiland beschikt over een aantal prachtig witte stranden, zoals Mullet Bay, Baie Orientale en Mako Bay.

Bezoekers van het eiland Saba bestaan voornamelijk uit liefhebbers van rust en dagtoeristen. In tegenstelling tot Sint Maarten zijn hier weinig stranden te vinden. Het landschap wordt gevormd door een vulkaan. De Mount Scenery kan worden beklommen en is daarom de belangrijkste attractie voor het eiland.

Sint Eustatius is ook wel bekend als Statia. Dit eiland was in het verleden een van de belangrijkste havens in het Caribisch gebied. Net als op Saba kunnen op dit eiland mooie wandelingen worden gemaakt.

In tegenstelling tot de ABC-eilanden, waar voornamelijk Papiamento wordt gesproken, is de omgangstaal op de SSS-eilanden Engels.

 


Bronvermelding:

www.aruba.com

www.tourismbonaire.com

www.curacao.com

www.st-maarten.com

www.sabatourism.com

www.statiatourism.com


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Viva Las Vegas

Tips en advies voor als u de prachtige en enerverende stad Las Vegas wilt bezoeken

Parga

Parga ligt op het vastenland van Griekenland in de Epirus streek. Het is een bezoek meer dan waard.

Wat betekent Arelaarse?

Het woord Arelaarse wordt in vele delen en vervoegingen gebruikt als puzzelwoord.

Cinque Terre, een wandelparadijs aan de Ligurische kust.

Maak kennis met een prachtig stukje natuur gelegen aan de Ligurische kust.

Romeinse staatsvormen

Dit artikel beschrijft de verschillende staatsvormen in het oude Romeinse Rijk

Snelcursus Vlaams

Een handige lijst met de meest voorkomende Vlaamse woorden en begrippen, zodat ook u onze zuiderburen moeiteloos kunt verstaan!

Australië

Een globale beschrijving van Australië

Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal, een dal voor iedereen.

Het astronomisch uurwerk in Praag

Het astronomisch uurwerk in Praag

Prachtig Värmland

De regio Värmland in het westen van Zweden en haar prachtige natuur trekt veel Nederlandse aandacht

De Oud-Griekse economie

In dit artikel worden uit de verschillende periode in de Griekse oudheid de vormen van economie besproken

Griekse volkslied met de Nederlandse vertaling

Het volkslied van Griekenland en Cyprus

Parijse banlieues

Kort onderzoek naar de Banlieues in Parijs.

De opvoeding in India en Europa: een contrast

De verschillen tussen opvoeding in India en Europa in relatie tot de psyche.

Petra: de uit een rots gehouwen stad

Wie heeft er al gehoord van de rotsstad?

Rome, een bruisende stad die iedereen zal vermaken.

Een beschrijving van de meest bezochte en bekendste bezienswaardigheden in de stad Rome.

de Nederlandse Antillen

Toerisme op de eilanden van de Nederlandse Antillen

Rome: het verhaal van de stichting.

Het verhaal over de stichting van de stad Rome, met Romulus en Remus.

Ecuador: biodiversiteit op de evenaar

Ecuador is voor natuurliefhebbers een paradijs

Aegina prachtig eiland in de Saronice Golf

een kleine rondtour over het prachtige eiland Aegina.

De ondergang van het rijk van de zon.

Hernan Cortes en zijn overmeestering van het aztekenrijk.

Portugese 'CULINAIRE' weetjes

Wetenswaardigheden over de Portugese keuken

Buitenlandse geleerden in de Republiek

Buitenlandse geleerden en hun beweegredenen om naar de Republiek te komen

Hoe komen al die Russen (separatisten) in Oekraïne?

De Oekraïense separatisten zijn eigenlijk Russen die al jaren in Oekraïne wonen, hoe komen al die Russen in Oekraïne?

Réunion, een eiland vol verrassingen

Gedomineerd door torenhoge vulkanen en gezegend met een uitbundige plantengroei is Réunion het eiland bij uitstek voor een actieve natuurvakantie.