Doetinchem


Publicatie datum:

Doetinchem is een mooi plaatsje in de Achterhoek dat veel in petto heeft. Lees hier wat Doetinchem allemaal te bieden heeft

Gesponsorde koppelingen

Rond carnaval zegt men heel vaak dat men naar Leutekum gaat, maar wat zal men dan eigenlijk bedoelen? Veel mensen hebben nog nooit van de plaats Leutekum gehoort, dat is ook niet zo gek, want het is de carnavalsnaam van het enige echte Achterhoekse plaatsje Doetinchem!

Gesponsorde koppelingen

Doetinchem bestaat al heel erg lang. Het was altijd al een rustig stadje met dorpse kenmerken totdat de 2e wereldoorlog ontstond en een deel van Doetinchem volledig gebombaardeerd werd. Zo was bijvoorbeeld de kerk aan een paar kanten volledig gebombaardeerd. Doetinchem was niet meer het rustige leuke dorpse stadje, nee het was een groot oorlogsgebied. Daarom is Doetinchem weer helemaal opgebouwd na de 2e wereldoorlog en de gezellige sfeer is inmiddels terug.

Wie in Doetinchem loopt zal het vast en zeker opmerken, de vele monumenten die de stad bied. Neem bijvoorbeeld het laatste stukje van de stadsmuur. Vroeger had Doetinchem een enige echte stadsmuur. Later is deze afgebroken en een heel klein stukje is nog terug te vinden bij de molen in Doetinchem. Dit plekje is onder touristen zeer populair en word door sommigen ook gebruikt als bankje bij vermoeidheid in de benen.

In Doetinchem vind je ook een biliotheek, deze bevind zich in het oude gebouw van het Brewinc College. Het gebouw van het oude Brewinc College heeft een grote opknapbeurt gekregen en inmiddels heeft de bibliotheek zich daarin gevestigd. Het gebouw is zeer modern en de bibliotheek is heel erg mooi van binnen. Het is absoluut de moeite waard om lid te worden!

In Doetinchem vind je achter de V&D, waar vroeger het warenhuis Huls zat, nog een monument. Het is een levensgroot beeld van 2 handen. Deze gebaart naar bevrijdingsdag, en op bevrijdingsdag leggen mensen daar bloemen neer als nagedachtenis aan de overledenen in de 2e wereldoorlog.

Zoals al eerder in dit artikel vermeld stond, is Doetinchem een stad met dorpse kenmerken, het heeft namelijk een bos! De Kruisbergse bossen zijn erg mooi en je kunt er flink wandelen, er is genoeg te zien!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Checkpoint Bollywood

De hoofdpersoon reist vanuit India naar Kashmir, een gebied waarover nog altijd strijd gevoerd wordt tussen India en Pakistan. Ook de verhoudingen tussen mannen en vrouwen komt aan de orde.

Het volkslied van België

Het officiële Volkslied van België

Zine El Abidine Ben Ali

Zine El Abidine Ben Ali, na 5 ambtstermijnen viel uiteindelijk het doek voor de Tunesische president

Italië, de Eolische eilanden

De Eolische eilanden horen bij Italië en liggen vlakbij Sicilië

Een geschikt staatsmodel voor Nieuw-Caledonië.

In 2014 zal er in Nieuw-Caledonië gestemd worden door middel van een referendum. In deze paper zal besproken worden wat volgens bij het geprefereerde staatsmodel zou zijn voor Nieuw-Caledonië. Daarbij worden drie verschillende staatsvormen besproken, namelijk een elastische staat, een corporatistische staat of een p