Egypte


Publicatie datum:

handige reistips, kleding, eten en drinken, hygiene, cultuur, woordenlijst Arabisch

Gesponsorde koppelingen

Egypte, het land van de farao's, pyramides en de zon die altijd schijnt. Maar het land is niet alleen mooi het kent ook vele gevaren. Hier wat handige tips voor een onvergetelijke vakantie.

Egypte algemene informatie:

Oppervlakte: ruim 1 miljoen km2  Aantal inwoners: 70,8 miljoen  Hoofdstad: Cairo  Taal: Arabisch  Godsdienst: Moslims: 94%  visum nodig: ja.

Klimaat:

In het noorden van het land heerst een middellandse zee klimaat met droge zomers en zachte winters. In de rest van het land heerst een woestijnklimaat. Gedurende de heetste periode is het sterk af te raden om een stedentrip naar Cairo te maken dit kunt u het beste doen net voor- en na de zomermaanden. De beste periode om Egypte te bezoeken is tijdens de maanden april, mei en september, oktober.

Hygiene:

Egypte is niet bepaald een schoon land. De hygiene is er zeer slecht. In het hotel is het vaak nog wel okee maar vooral in de locale restaurants en bar's is het niet altijd schoon. U zult dan ook veel zwerfhonden en katten zien die van de afval op straat leven. Ook taxi's, busjes etc. zijn niet schoon. Het is verstandig om een flesje desinfecterende handgel mee te nemen in uw handbagage.

Eten en drinken:

Vanwege de hitte en de sterke verdamping heeft u soms niet in de gaten dat u veel vocht verliest. Zorg er daarom voor dat u genoeg drinkt, minstens 2 liter op een dag. Let erop als u flesjes water koopt dat deze verzegeld zijn. Om diarree te voorkomen is het verstandig om geen kraanwater in Egypte te drinken. Let u ook op ijsklontjes en gewassen salades tijdens uw verblijf in het hotel of bij de locale restaurants en bar's. Verder kunt u alles eten wat u wilt maar houd er wel rekening mee dat de hygiene vaak slecht is. Mocht u toch diarree krijgen is het verstandig wat tabletten bij de hand te hebben. U kunt deze in elke drogisterij kopen. Bij ernstige klachten zoals buikkrampen, koorts en overgeven is het beter een arts te raadplegen.

Kleding:

Omdat het s'avonds en s'nachts flink afkoelt is het verstandig om een trui of vest mee te nemen. Katoenen kleding wordt aangeraden omdat dit het transpiratievocht beter opneemt gedurende de dag en dit irritatie aan de huid voorkomt. In en om uw hotel kunt u gerust in een mouwloos shirt en korte broek/rok lopen dit is geen probleem. Mocht u het hotel verlaten is het beter een broek of rok onder de knie te dragen en een shirt dat de ellebogen bedekt. Voor mannen geldt ook een broek tot over de knie en beter geen mouwloos shirt. Het is en blijft een Islamitisch land, u zult met respect worden behandeld als u zelf ook respect toont voor de gewoontes en gebruiken van dit land.

Geld:

De Egyptische Ponden zijn lager in waarde dan de Euro. De koers wisseld om de paar dagen. Wat de koers is op het moment dat u in Egypte bent kunt u het beste in uw hotel navragen. In de meeste gevallen kunt u uw geld omwisselen in het hotel, in elke locale bank of op het wisselkantoor. In toeristische plaatsen kunt u ook gewoon met euro's betalen. Het briefgeld in Egypte is zeer onhygienisch, desinfecterende handgel is aan te raden!

Inentingen:

Inentingen voor Hepatitis A, DTP, Bilharzia en Malaria zijn sterk aan te raden!

Vervoer:

Er rijden overdag en s'nachts veel taxi's. U kunt op elk gewenst moment van de dag een taxi nemen. Een ander alternatief is een taxibusje deze zijn een stuk goedkoper en er kunnen maximaal 14 personen mee. Verstandig is om de prijs af te spreken voordat je in de taxi stapt zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Zorg dat je gepast geld bij je hebt en let erop dat u genoeg wisselgeld terug krijgt.Het is ook mogelijk een auto te huren, meer informatie hierover vind u bij uw desbetreffende reisorganisatie. Het verkeer in Egypte is erg druk vooral in de hoofdstad Cairo. De auto's rijden kriskras en zigzag langs elkaar heen, dit is heel normaal.

Cultuur:

De bevolking in Egypte is bovenal Soennistisch Islamitisch. Het merendeel woont in de grote steden. Kijk niet verbaasd als een Egyptenaar u uitnodigd voor een kopje (zwarte) thee. Het afdingen speelt een grote rol in het dagelijks leven. U kunt vrijwel op alles afdingen, ongeveer 60 tot 65% van de vraagprijs.

Bakshees:

Het kan zijn dat ze u vragen naar Baskshees dat betekend fooi. Het is altijd verstandig voldoende kleingeld op zak te hebben om als fooi te geven. De bakshees is een goede aanvulling op het lage loon wat de Egyptenaren verdienen. Velen verwachten voor elke bewezen dienst een kleine fooi. 1 of 2 euro is genoeg voor bijvoorbeeld schoonmakers, kruiers, obers etc. Door 1 euro onder je kussen te leggen voor de schoonmakersde eerste dag in uw hotel, bent u er zeker van dat uw kamer tiptop schoon wordt gemaakt.

Ramadan:

Tijdens de vastenmaand ramadan wordt er door de meeste Moslims niet gerookt, gegeten en gedronken. Tussen bepaalde tijden is het moeilijker een restaurant of winkel te vindendat nog open is.Ook het verkrijgen van alcohol is wat lastiger. Maar het is zeker de moeite waard om deze feestmaand mee te maken. De meeste straten zijn versierd en de mensen zijn in een feestelijke stemming.

Mocht u na deze tips toch problemen hebben in het hotel, met uw gezondheid etc. schroom dan niet om uw reisgidsen van het hotel raad te plegen. Zij zijn er voor u om u te helpen met uw problemen.

Als u deze tips in acht houdt dan bent u verzekerd van een leuke en veilige vakantie in Egypte. Veel reisplezier!

Woordenlijst Arabisch:

Hallo                                                 Salaama Aleikoem

yes                                                   Naam / aywa

no                                                    Laa

dankje                                              Shokran

alsjeblieft (bij het geven)                     Afwan

sorry                                                 Assef

goedemorgen                                     Sabah el Ghier

goede avond                                      Massa el Ghier

goede nacht                                      Tesbah ala Ghier

welkom                                             Marhaba

Tot ziens                                           Salaam

Mijn naam is..                                     Ana ismy..

hoe gaat het                                      Ez zayyek

morgen                                              bokra

vandaag                                             en nahar da

Alsjeblief (als vraag)                             min fadlak

ik spreek Engels                                  Ana bat kallim Englizi

ik begrijp het niet                                Ana mish fahem

kunt u mij helpen                                Moumkin tissah etnie

hoe laat is het                                     el-saa kem

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Turkije: een grootmacht in wording?

Turkse economische en democratische ontwikkelingen

Megen, kern van het graafschap Megen

Waar het tegenwoordige Megen nu in Noord-Brabant onder de gemeente Oss valt, lag vroeger het Graafschap Megen, dat géén deel uitmaakte van de vroegere Republiek der Zeven Vereenigde Nederlanden. Hoe zit dat?

Politiek-Economische aspecten van de Oekraïens-Russische relaties

De politieke en economische relaties tussen Oekraïne en Rusland

Fatima, een geliefd bedevaartsoord

Fatima, een geliefd bedevaartsoord

Zurenborg

een residentiële wijk in Antwerpen

WikiLeaks onthult Saudi Arabie's rol in Pakistan

Terwijl Amerika zijn hulp aan Pakistan flink heeft opgeschroefd - men eist van de Pakistaanse regering dat ze harder optreedt tegen de Taliban die vanuit Pakistan opereert - blijkt Saoudie Arabie een minstens even grote rol te spelen in Pakistan, maar dan in negatieve zin.

Jeruzalem

Beknopte geschiedenis van Jeruzalem

De steden van Uruguay

De belangrijkste steden van Uruguay op een rij'tje

Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal, een dal voor iedereen.

Thailand goedkoop verkennen

Thailand goedkoop verkennen

Een reis door Kreta

Er zijn veel manieren om gratis of goedkoop te stoken en het is nog gezellig ook.

Aegina prachtig eiland in de Saronice Golf

een kleine rondtour over het prachtige eiland Aegina.

Réunion, een eiland vol verrassingen

Gedomineerd door torenhoge vulkanen en gezegend met een uitbundige plantengroei is Réunion het eiland bij uitstek voor een actieve natuurvakantie.

Holi, het Indiaas Lentefeest

In India wordt elk jaar in de lente het spectaculaire Holifeest gevierd

Cultuur Brazilie

Korte samenvatting cultuur Brazilie

Is Lloret de Mar veilig?

Dit jaar verscheen Lloret de Mar in het nieuws vanwege rellen tussen de toeristen en de politie. Is Lloret de Mar nu werkelijk een gevaarlijke vakantie bestemming geworden?

Volksvergaderingen in het oude Rome

Dit artikel legt het fenomeen van de volksvergadering in de Romeinse Republiek uit

Snelcursus Vlaams

Een handige lijst met de meest voorkomende Vlaamse woorden en begrippen, zodat ook u onze zuiderburen moeiteloos kunt verstaan!

De Jasmijnrevolutie

De Jasmijnrevolutie in Tunesië in 2011

Wonen en werken op Aruba

Praktische tips voor iedereen die op Aruba wil wonen en werken

Veelzijdig Beijing

bezienswaardigheden en cultuur in Beijing

Egypte

handige reistips, kleding, eten en drinken, hygiene, cultuur, woordenlijst Arabisch

De invloed van het Japanse nationalisme in Azië

De opkomst van Japan als imperialistische macht in Azië.

De ondergang van het rijk van de zon.

Hernan Cortes en zijn overmeestering van het aztekenrijk.

Vaticaanstad: het Sint Pietersplein en de Sint Pietersbasiliek.

Over het Sint Pietersplein en de Sint Pietersbasiliek in Vaticaanstad.