Is Lloret de Mar veilig?


Publicatie datum:

Dit jaar verscheen Lloret de Mar in het nieuws vanwege rellen tussen de toeristen en de politie. Is Lloret de Mar nu werkelijk een gevaarlijke vakantie bestemming geworden?

Gesponsorde koppelingen

Jaarlijks trekt de badplaats Lloret de Mar rond de 130.000 toeristen die op zoek zijn naar zon, zee, strand en feesten. De grootste groep toeristen die neerstrijken in Lloret de Mar zijn jongeren tussen de 16 en 24 jaar. Lloret de Mar staat berucht om haar feesten die de hele nacht door gaan en het overmatige drankgebruik onder jongeren. Lloret de mar wordt de stad zonder regels genoemd en verscheen dit jaar in het nieuws vanwege de uit de hand gelopen rellen tussen de toeristen en de politie. Wat is er werkelijk gebeurd en is Lloret de mar echt onveilig?

Op woensdag nacht 10 augustus 2011 braken er in het uitgaanscentrum van Lloret de Mar rellen uit. Dit nieuws werd de volgende dag in meerdere landen uitgezonden en de spaanse kranten stonden er vol mee. Er werd gezegd dat de rellen waren ontstaan na een afgelast optreden van DJ Tiësto. Dit was echter slechts een bijkomende gebeurtenis die naast de rellen ontstond. Het was namelijk al de gehele week onrustig in Lloret de Mar en de nacht ervoor waren er ook al rellen tussen de politie en de toeristen uitgebroken. Bewoners van Lloret de Mar zeiden dat dit typerend is voor het hoogseizoen.

Tijdens het hoogseizoen (eind juli - begin augustus) komen er veel jonge jongens naar Lloret die op zoek zijn naar spanning in de vorm van een gevecht. Dit in combinatie met veel alcohol leidt vaak tot zinloos geweld. Zo ook tijdens de rellen op 10 augustus. Er was al veel spanning en groepjes jongens die de politie probeerden uit te dagen door met flessen te gooien en door beledigende dingen te roepen. Op een gegeven moment werd het in de discotheek Colossos onrustig doordat de stroom uitviel en er mensen door de nooduitgangen naar buiten moesten gaan. De straten van Lloret waren op dat moment vol en de ruziemakende jongens werden nog agressiever en maakte misbruik van de chaos op straat. De politie besloot dat het genoeg was geweest en besloot streng toe te treden. Ze begonnen de massa mensen met knuppels te slaan en vuurde grote rubberen kogels af. Willekeurige mensen begonnen met elkaar en met de politie te vechten op straat. Alle discotheken en restaurants moesten dicht en de mensen mochten niet naar binnen of naar buiten. De rellen zijn rond 1.00 uur ´s nachts begonnen en zijn doorgegaan tot 5.00 uur ´s ochtends waarop de politie eindelijk weer orde op de straten kon brengen.

Na deze chaotische nacht waardoor het centrum van Lloret volledig afgebroken was bleef het gelukkig erg rustig in Lloret de Mar en zijn er geen nieuwe rellen ontstaan. De inwoners van Lloret de Mar waren ontzet en klaagden over de ´vecht´ toeristen die jaarlijks de badplaats komen terroriseren. Ze waren het eens met het harde optreden van de politie en zijn het zat dat de toeristen Lloret de Mar behandelen als een plek zonder regels. ´In hun eigen land zouden de jongeren dit nooit doen, en ze denken dat zulk gedrag in Lloret de Mar wel toegstaan is´´ werd er gezegd.

Door het nieuws werd er al snel door mensen gezegd dat Lloret de Mar een gevaarlijk plek was, die men maar beter kon vermijden, maar is dat wel het geval?

Lloret de mar is een redelijk veilige vakantieplek waar dagelijks zonder problemen veilig over straat kan worden gelopen. Het is zo dat toeristen op elke vakantieplek het risico lopen om bestolen of lastig gevallen te worden, omdat toeristische gebieden helaas ook altijd criminaliteit aantrekken. Het is zelfs zo dat er seizoen dieven bestaan die speciaal naar vakantieplaatsen komen tijdens het hoog seizoen om de vele toeristen die er zijn te bestelen. Wanneer de toeristen hun spullen in de gaten houd dan is er echter geen enkel probleem. Tijdens de rustigere maanden (april mei, juni, september en oktober) is Lloret de Mar een fijne en rustige plek om te vertoeven en kan er zorgeloos over straat worden gelopen. Ook in het hoogseizoen kan er op een veilige manier vakantie gevierd worden in Lloret de Mar. Criminaliteit kan voorkomen worden door het vermijden van lastige situaties. Lastige situaties kunnen dronken agressieve jongeren zijn of alleen door een steegje lopen om 4 uur ´s nachts. Daarnaast is politie toezicht altijd aanwezig in Lloret de Mar en zijn er tijdens het hoogseizoen extra politiekrachten om ervoor te zorgen dat de toeristen veilig zijn.

De conclusie is dat Lloret de Mar wel degelijk een veilige vakantieplek is en dan vooral buiten het hoogseizoen. Toeristen kunnen hier zorgeloos genieten en feesten zonder dat zij gevaar lopen. Natuurlijk bestaat er criminaliteit in Lloret de Mar maar de cijfers hiervan liggen niet veel hoger dan in andere vakantieoorden. Ook beperkt de criminaliteit zich veelal tot kleine criminaliteit en opstootjes. Toeristen kunnen in Lloret de Mar een fijne, zorgeloze vakantie ervaren waarbij het altijd raadzaam is om op de waardevolle spullen te letten.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Werelderfgoed in Spanje - het Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Het ziekenhuis van het Heilige Kruis en Sint-Paulus is een wat onbekend bouwwerk van de Catalaanse architect Lluís Domènech i Montaner in Barcelona. Het bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid van het meesterwerk van Antoni Gaudí : de Sagrada Familia.

WikiLeaks onthult Saudi Arabie's rol in Pakistan

Terwijl Amerika zijn hulp aan Pakistan flink heeft opgeschroefd - men eist van de Pakistaanse regering dat ze harder optreedt tegen de Taliban die vanuit Pakistan opereert - blijkt Saoudie Arabie een minstens even grote rol te spelen in Pakistan, maar dan in negatieve zin.

Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal, een dal voor iedereen.

Portugese 'WIJN' weetjes

Wetenswaardigheden over Portugese wijnen en wijnstreken

Viaduc de Millau (brug van Millau)

Viaduc de Millau (brug van Millau)

De opvoeding in India en Europa: een contrast

De verschillen tussen opvoeding in India en Europa in relatie tot de psyche.

De Atheense polis

In dit artikel worden de kenmerken van de oude Atheense polis besproken

Het volkslied van België

Het officiële Volkslied van België

De ondergang van het rijk van de zon.

Hernan Cortes en zijn overmeestering van het aztekenrijk.

Parijse banlieues

Kort onderzoek naar de Banlieues in Parijs.

de Nederlandse Antillen

Toerisme op de eilanden van de Nederlandse Antillen

Emigreren naar Nieuw Zeeland

Omschrijving van het land Nieuw Zeeland

Quinta das Lágrimas en de legende van Pedro en Inés

Geschiedenis van de Quinta de Lágrimas en de legende van Pedro en Ines

Snelcursus Vlaams

Een handige lijst met de meest voorkomende Vlaamse woorden en begrippen, zodat ook u onze zuiderburen moeiteloos kunt verstaan!

Uruguay

De bufferstaat tussen Brazilië en Argentinië

De grootste boeddhistische tempel van Europa in Frederika

De grootste boeddhistische tempel van Europa staat in Lapland in het plaatsje Frederika.

Ondek Bretagne

Bretagne en haar Keltische invloeden

De invloed van het Japanse nationalisme in Azië

De opkomst van Japan als imperialistische macht in Azië.

Terschelling, het derde waddeneiland

Voor de toerist is Terschelling vakantie. Voor de eilanders is Terschelling een gevoel van rust en vrijheid.

Een reis door Kreta

Er zijn veel manieren om gratis of goedkoop te stoken en het is nog gezellig ook.

Habib Bourguiba

Hij was president voor het leven van zijn Tunesië, maar werd toch afgezet vanwege zijn leeftijd en gezondheidsredenen. Uiteindelijk leefde hij nog 13 jaar verder onder huisarrest.

De economie in het Romeinse Rijk in het kort

In dit artikel worden de kenmerken van de economie besproken in de verschillende staatsvormen van het oude Rome

Het eerste rijk ter wereld

De opkomst en val van het Perzische rijk

Het astronomisch uurwerk in Praag

Het astronomisch uurwerk in Praag

Jordanië, Land van Duizend-en-één-Nacht

Een reis door Jordanië