Kleinwalsertal


Publicatie datum:

Het Kleinwalsertal, een dal voor iedereen.

Gesponsorde koppelingen

Het Kleinwalsertal is een mooi gebied voor een verblijf, zowel in de zomer als in de winter. Het dal biedt vele mogelijkheden op verschillende vlakken en voor verschillende leeftijden. Een plek waar je nog kunt genieten van de rust, ruimte, prachtige natuur en dat op slechts 850 km. van Utrecht... 

Algemeen

Het Kleinwalsertal is een mooi gebied in het Voralgebergte op slechts 850 km. van Utrecht. Het dal behoort politiek gezien bij Oostenrijk, maar is alleen te bereiken via Duitsland. Het dal bestaat uit 4 kleine dorpjes; Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad. De dorpjes liggen op een minimale hoogte van 1.000 meter. Daarnaast wordt het dal aan 3 zijden omgeven door bergen. Bovenstaande zorgt ervoor dat het Kleinwalsertal een ideale ligging heeft en tussen december en april sneeuwzeker is.

 

Accommodaties

De afgelopen jaren heeft het dal steeds meer naamsbekendheid gekregen en wordt het steeds toeristischer. Door de toenemende aantallen toeristen heeft het Kleinwalsertal door de jaren heen een mooi aanbod gecreeerd, wat betreft accommodatie- & wintersportmogelijkheden. In elk dorp zijn er luxe 5-sterren hotels, herbergen, pensions en (winter)campings te vinden. Dus voor iedere wens en budget is er wel een accommodatie te vinden.

 

Wintersport

In het dal bevinden zich 3 grotere skigebieden; de Kanzelwand (aangesloten op de Fellhorn, Duitsland), sportgebeid Ifen en de Walmerdingerhorn. In elk gebied zijn er zowel blauwe, rode als zwarte pistes te vinden. Tevens liggen er verschillende oefenpistes aan de doorgaande weg in het dal en een 3-tal funparken in de grotere gebieden. Alle pistes zijn toegankelijk voor skiers en snowboarders. Dit alles maakt het een prima gebied voor zowel de beginnende als de (ver)gevorderde skier en snowboarder. 

Naast het skien en snowboarden zijn er uitstekende mogelijkheden voor langlaufers en wandelaars. De langlaufers kunnen terecht op 1 van de langlaufloipes met in totaal 42 km. aan geprepareerde sporen (43% blauw, 48 % rood en 10% zwart). De wandelaars zijn door het hele dal welkom op de (aangelegde en geprepareerde) winter wandelwegen en kunnen genieten van de prachtige natuur die het dal te bieden heeft.

 

Zomers

In het zomerseizoen wordt het dal bezocht door vele wandelaars en mountainbikers die komen genieten van de vele mogelijkheden die het dal biedt in het zomerseizoen en uiteraard om te genieten van de natuur, met zijn rust en ruimte.

 

Tot slot

Het Kleinwalsertal is een prima gebied voor een verblijf in de winter, maar ook in de zomer. het dal biedt vele mogelijkheden voor iedere leeftijd en biedt een prachtig plekje waar je nog kunt genieten van de rust, ruimte en natuur, en dat op slechts 850 km. van Utrecht.....

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

De deltawerken

De deltawerken die gebouwd zijn na de watersnoodramp in 1953 bieden bescherming voor het zeewater, in het zuidwestelijke deel van Nederland (vooral Zeeland). In dit artikel komen de 11 belangrijkste deltawerken aan bod.

De Zaanse taal

alles over het Zaans

Buitenlandse geleerden in de Republiek

Buitenlandse geleerden en hun beweegredenen om naar de Republiek te komen

Emigreren naar Nieuw Zeeland

Omschrijving van het land Nieuw Zeeland

Piramiden nader bekeken.

Het geheim van de piramiden

Zeeland en het gevecht tegen de leegloop

Zeeland; de provincie waar veel Nederlanders graag hun vrije dagen spenderen, loopt langzaam maar zeker leeg.

Rome, een bruisende stad die iedereen zal vermaken.

Een beschrijving van de meest bezochte en bekendste bezienswaardigheden in de stad Rome.

Paraguay, het hart van Zuid-Amerika

Paraguay is ongetwijfeld het onbekendste en meest ondoordringbaar land van Zuid-Amerika. Het werd lange tijd beschouwd als een soort 'verloren paradijs'.

Uruguay

De bufferstaat tussen Brazilië en Argentinië

Volksvergaderingen in het oude Rome

Dit artikel legt het fenomeen van de volksvergadering in de Romeinse Republiek uit

Antwerpen, stad der diamanten

De Belgische stad Antwerpen, locatie van het Diamantmuseum en de Beurs voor Diamanten, is de stad der diamanten bij uitstek.

De Jasmijnrevolutie

De Jasmijnrevolutie in Tunesië in 2011

Snelcursus Vlaams

Een handige lijst met de meest voorkomende Vlaamse woorden en begrippen, zodat ook u onze zuiderburen moeiteloos kunt verstaan!

Gratis wandeling met virtuele gids door de “groene gordel” van Amsterdam.

Door de moderne techniek kun je nu wandelen met virtuele gids door de “groene gordel” van Amsterdam.

Parijse banlieues

Kort onderzoek naar de Banlieues in Parijs.

De Eerste Wereldoorlog in Kameroen

Hoe in de Eerste Wereldoorlog de strijd verliep in Duitslands Afrikaanse kolonie Kameroen.

Prachtig Värmland

De regio Värmland in het westen van Zweden en haar prachtige natuur trekt veel Nederlandse aandacht

De Atheense polis

In dit artikel worden de kenmerken van de oude Atheense polis besproken

Egypte

handige reistips, kleding, eten en drinken, hygiene, cultuur, woordenlijst Arabisch

WikiLeaks onthult Saudi Arabie's rol in Pakistan

Terwijl Amerika zijn hulp aan Pakistan flink heeft opgeschroefd - men eist van de Pakistaanse regering dat ze harder optreedt tegen de Taliban die vanuit Pakistan opereert - blijkt Saoudie Arabie een minstens even grote rol te spelen in Pakistan, maar dan in negatieve zin.

Parga

Parga ligt op het vastenland van Griekenland in de Epirus streek. Het is een bezoek meer dan waard.

Egypte

Egypte heet officieel de Arabische Republiek Egypte. De republiek telt 77,506,000 inwoners. De hoofdstad is Cairo, andere belangrijke steden zijn Alexandrië, Port Said, Suez, Tanta, en Aswan.

Portugese 'CULINAIRE' weetjes

Wetenswaardigheden over de Portugese keuken

Zurenborg

een residentiële wijk in Antwerpen

Rome: het verhaal van de stichting.

Het verhaal over de stichting van de stad Rome, met Romulus en Remus.