Marokkaans trouwfeest


Publicatie datum:

Hoe ziet een Marokkaans trouwfeest eruit?

Gesponsorde koppelingen

Wat kunt u nou vewachten van een Marokkaans trouwfeest. Vaak hoor je de wildste verhalen van dansers tot in de nacht en de bruid die zich in zeven vershillende jurken moet werken. De beroemde muziek die er afgespeeld wordt en meer. In dit artikel wordt in de puntjes verteld hoe een Marokkaans trouwfeest er in het algemeen uitziet.

Het trouwfeest duurt over het algemeen 4 dagen. De eerste dag wordt er een koe of schaap geslacht. Dit ligt aan het budget.

Dan is er de tweede dag het hennafeest. Hier wordt de bruid in een kamer gezet waar haar handen en voeten worden geverfd. Meestal zijn hier alleen vrouwen aanwezig die op de muziek dansen tot in de avond. Dan is het ook tijd voor de beroemde huwelijksnacht voor de bruid en bruidegom.

De derde dag begint het mannenfeest. Nu is de bruidegom de hele dag aanwezig in een zaal met mannen waar zij samen van een maaltijd genieten en weer tot in de avond kletsen en lachen.

De vierde dag is het echte trouwfeest. Hier zal de bruidegom zeven verschillende jurken dragen, de bruid zal ongeveer 3 verschillende kledij dragen, 2 pakken en 1 traditionele mannenjurk. Iedereen zal op deze dag op zijn best gekleed zijn en cadeautjes voor het bruidspaar meenemen. In het midden van het feest geniet het bruidspaar een maaltijd samen met de gasten en gaat weer terug naar de omkleedkamers terwijl de gasten dansen.

Bij de laatste jurk van de  bruidegom zullen de bruid en bruidegom weer op hun ´´troon´´ zitten waar zij elke keer zitten als zij met andere kledij binnenkomen. Alle ogen zijn op hen gericht, want op dit moment zullen zij de ringen omdoen voor elkaar. Maar eerst zullen zij voor elkaar een dadel in elkaars mond stoppen en elkaar een slokje melk uit een kom geven wat waarschijnlijk staat voor vruchtbaarheid, geluk en een goed huwelijk. Vervolgens doen zij voor elkaar de trouwringen om. Hierna wordt de taart gesneden en uitgedeeld. De muziek gaat weer aan en iedereen danst terwijl de heer en mevrouw puntjepuntje naar hun huis gaan.

Het moment dat zij echt man en vrouw zijn, is als het huwelijkscontract is getekend, maar dit feest is belangrijk om te laten zien aan de buitenwereld dat dit een echte relatie is en beiden dus bezet zijn.

De manier waarop dit trouwfeest wordt beschreven is een manier van Marokkanen. Dus niet van de Islam. Want de Islam staat muziek niet toe. Verder is zo een groot feest ook niet aangeraden in de Islam omdat het geld beter IN het huwelijk besteed kan worden, dan aan een paar dagen feesten waarna het bruidspaar blut achterblijft om het maar grof neer te zetten. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Buitenlandse geleerden in de Republiek

Buitenlandse geleerden en hun beweegredenen om naar de Republiek te komen

De grootste boeddhistische tempel van Europa in Frederika

De grootste boeddhistische tempel van Europa staat in Lapland in het plaatsje Frederika.

Het volkslied van Frankrijk

Officiële volkslied van Frankrijk

Zeeland en het gevecht tegen de leegloop

Zeeland; de provincie waar veel Nederlanders graag hun vrije dagen spenderen, loopt langzaam maar zeker leeg.

De geschiedenis van paraguay

De geschiedenis van een verborgen paradijs

Wat betekent Arelaarse?

Het woord Arelaarse wordt in vele delen en vervoegingen gebruikt als puzzelwoord.

Portugese 'CULINAIRE' weetjes

Wetenswaardigheden over de Portugese keuken

De watervallen van Foz do Iguaçu, een indrukwekkend schouwspel

Maak kennis met een van de grootste bezienswaardigheden van Zuid-Amerika: De watervallen van Foz do Iguaçu,

Griekse volkslied met de Nederlandse vertaling

Het volkslied van Griekenland en Cyprus

Thailand goedkoop verkennen

Thailand goedkoop verkennen

Rome, een bruisende stad die iedereen zal vermaken.

Een beschrijving van de meest bezochte en bekendste bezienswaardigheden in de stad Rome.

De geschiedenis van Europas meest bekende surfeiland: Fuerteventura

De geschiedenis van Fuerteventura, van de oudheid tot nu. Alles over de verovering en het koloniale Fuerteventura.

Aegina prachtig eiland in de Saronice Golf

een kleine rondtour over het prachtige eiland Aegina.

Een geschikt staatsmodel voor Nieuw-Caledonië.

In 2014 zal er in Nieuw-Caledonië gestemd worden door middel van een referendum. In deze paper zal besproken worden wat volgens bij het geprefereerde staatsmodel zou zijn voor Nieuw-Caledonië. Daarbij worden drie verschillende staatsvormen besproken, namelijk een elastische staat, een corporatistische staat of een p

Rustiek Abcoude

over een klein dorp, net onder Amsterdam, wat zeker het bezoeken waard is

Waarom is er onvrede in Tunesië?

Op dit moment heerst er weer grote onvrede in Tunesië. Dagelijks komt er nieuws binnen over het land dat grote protestgolven kent. Ook nu is er weer zo’n protestgolf wat weer vele gevolgen met zich meebrengt. De reden van het protest zal je wel duidelijk worden in dit artikel.

Penela, kastelenstadje in Midden-Portugal

De geschiedenis van Penela in vogelvlucht

Straattaal

Straattaal is jongerentaal dat vooral wordt gesproken in de grote steden van Nederland.

Wonen en werken op Aruba

Praktische tips voor iedereen die op Aruba wil wonen en werken

Het eerste rijk ter wereld

De opkomst en val van het Perzische rijk

Viaduc de Millau (brug van Millau)

Viaduc de Millau (brug van Millau)

De deltawerken

De deltawerken die gebouwd zijn na de watersnoodramp in 1953 bieden bescherming voor het zeewater, in het zuidwestelijke deel van Nederland (vooral Zeeland). In dit artikel komen de 11 belangrijkste deltawerken aan bod.

Rome: het verhaal van de stichting.

Het verhaal over de stichting van de stad Rome, met Romulus en Remus.

WikiLeaks onthult Saudi Arabie's rol in Pakistan

Terwijl Amerika zijn hulp aan Pakistan flink heeft opgeschroefd - men eist van de Pakistaanse regering dat ze harder optreedt tegen de Taliban die vanuit Pakistan opereert - blijkt Saoudie Arabie een minstens even grote rol te spelen in Pakistan, maar dan in negatieve zin.

Bergens test

In dit artikel kunt u lezen wat de Bergens test (norsk språktest høyere nivå) inhoudt en hoe je je erop kunt voorbereiden.