Marokkaans trouwfeest


Publicatie datum:

Hoe ziet een Marokkaans trouwfeest eruit?

Gesponsorde koppelingen

Wat kunt u nou vewachten van een Marokkaans trouwfeest. Vaak hoor je de wildste verhalen van dansers tot in de nacht en de bruid die zich in zeven vershillende jurken moet werken. De beroemde muziek die er afgespeeld wordt en meer. In dit artikel wordt in de puntjes verteld hoe een Marokkaans trouwfeest er in het algemeen uitziet.

Het trouwfeest duurt over het algemeen 4 dagen. De eerste dag wordt er een koe of schaap geslacht. Dit ligt aan het budget.

Dan is er de tweede dag het hennafeest. Hier wordt de bruid in een kamer gezet waar haar handen en voeten worden geverfd. Meestal zijn hier alleen vrouwen aanwezig die op de muziek dansen tot in de avond. Dan is het ook tijd voor de beroemde huwelijksnacht voor de bruid en bruidegom.

De derde dag begint het mannenfeest. Nu is de bruidegom de hele dag aanwezig in een zaal met mannen waar zij samen van een maaltijd genieten en weer tot in de avond kletsen en lachen.

De vierde dag is het echte trouwfeest. Hier zal de bruidegom zeven verschillende jurken dragen, de bruid zal ongeveer 3 verschillende kledij dragen, 2 pakken en 1 traditionele mannenjurk. Iedereen zal op deze dag op zijn best gekleed zijn en cadeautjes voor het bruidspaar meenemen. In het midden van het feest geniet het bruidspaar een maaltijd samen met de gasten en gaat weer terug naar de omkleedkamers terwijl de gasten dansen.

Bij de laatste jurk van de  bruidegom zullen de bruid en bruidegom weer op hun ´´troon´´ zitten waar zij elke keer zitten als zij met andere kledij binnenkomen. Alle ogen zijn op hen gericht, want op dit moment zullen zij de ringen omdoen voor elkaar. Maar eerst zullen zij voor elkaar een dadel in elkaars mond stoppen en elkaar een slokje melk uit een kom geven wat waarschijnlijk staat voor vruchtbaarheid, geluk en een goed huwelijk. Vervolgens doen zij voor elkaar de trouwringen om. Hierna wordt de taart gesneden en uitgedeeld. De muziek gaat weer aan en iedereen danst terwijl de heer en mevrouw puntjepuntje naar hun huis gaan.

Het moment dat zij echt man en vrouw zijn, is als het huwelijkscontract is getekend, maar dit feest is belangrijk om te laten zien aan de buitenwereld dat dit een echte relatie is en beiden dus bezet zijn.

De manier waarop dit trouwfeest wordt beschreven is een manier van Marokkanen. Dus niet van de Islam. Want de Islam staat muziek niet toe. Verder is zo een groot feest ook niet aangeraden in de Islam omdat het geld beter IN het huwelijk besteed kan worden, dan aan een paar dagen feesten waarna het bruidspaar blut achterblijft om het maar grof neer te zetten. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Petra: de uit een rots gehouwen stad

Wie heeft er al gehoord van de rotsstad?

Vertaling van het Franse volkslied

Vertaling van het officiële volkslied van Frankrijk

Zeeland en het gevecht tegen de leegloop

Zeeland; de provincie waar veel Nederlanders graag hun vrije dagen spenderen, loopt langzaam maar zeker leeg.

Wat betekent Arelaarse?

Het woord Arelaarse wordt in vele delen en vervoegingen gebruikt als puzzelwoord.

Emigreren naar Nieuw Zeeland

Omschrijving van het land Nieuw Zeeland

Snelcursus Vlaams

Een handige lijst met de meest voorkomende Vlaamse woorden en begrippen, zodat ook u onze zuiderburen moeiteloos kunt verstaan!

Snel Russisch leren

Tips om de Russische taal snel onder de knie te krijgen

Egypte

handige reistips, kleding, eten en drinken, hygiene, cultuur, woordenlijst Arabisch

Spanje's alternatieve Top 10

Bijzondere steden en stadjes in Spanje

Vaticaanstad: het Sint Pietersplein en de Sint Pietersbasiliek.

Over het Sint Pietersplein en de Sint Pietersbasiliek in Vaticaanstad.

Is Lloret de Mar veilig?

Dit jaar verscheen Lloret de Mar in het nieuws vanwege rellen tussen de toeristen en de politie. Is Lloret de Mar nu werkelijk een gevaarlijke vakantie bestemming geworden?

De invloed van het Japanse nationalisme in Azië

De opkomst van Japan als imperialistische macht in Azië.

Jordanië, Land van Duizend-en-één-Nacht

Een reis door Jordanië

Fatima, een geliefd bedevaartsoord

Fatima, een geliefd bedevaartsoord

Nederlands-Aziatische handel in de zeventiende eeuw

De handel met Azië in de Gouden Eeuw

Een reis door Kreta

Er zijn veel manieren om gratis of goedkoop te stoken en het is nog gezellig ook.

Egypte

Egypte heet officieel de Arabische Republiek Egypte. De republiek telt 77,506,000 inwoners. De hoofdstad is Cairo, andere belangrijke steden zijn Alexandrië, Port Said, Suez, Tanta, en Aswan.

de Nederlandse Antillen

Toerisme op de eilanden van de Nederlandse Antillen

Zurenborg

een residentiële wijk in Antwerpen

Gardameer

Het Gardameer, geschikt voor zowel luie als actieve vakanties!

Het staatsrecht van Duitsland

Het staatsrecht van Duitsland besproken

Uruguay

De bufferstaat tussen Brazilië en Argentinië

Antwerpen, stad der diamanten

De Belgische stad Antwerpen, locatie van het Diamantmuseum en de Beurs voor Diamanten, is de stad der diamanten bij uitstek.

Quinta das Lágrimas en de legende van Pedro en Inés

Geschiedenis van de Quinta de Lágrimas en de legende van Pedro en Ines

Paraguay, het hart van Zuid-Amerika

Paraguay is ongetwijfeld het onbekendste en meest ondoordringbaar land van Zuid-Amerika. Het werd lange tijd beschouwd als een soort 'verloren paradijs'.