Parga


Publicatie datum:

Parga ligt op het vastenland van Griekenland in de Epirus streek. Het is een bezoek meer dan waard.

Gesponsorde koppelingen

Nooit op het vastenland van Griekenland geweest. Ga dan eens naar Parga. Een klein dorp in de Epirus streek. Een dorp dat bestaat uit 2 baaien. Een baai met het oude dorp en de andere baai met het mooie zandstrand en helder water.

Parga is een fantastische verblijfplaats op het vaste land. Het dorp heeft kleine straatjes met liefelijke witte huisjes die gebouwd zijn tegen een berg aan. Het dorp ligt als een amfitheater tegen de berg aan.De bouwstijl van de huizen is een mix van Griekse, Italiaanse en Turkse bouwstijlen. In de mooie haven heb je uitzicht op het eilandje Panaghia waar twee witte kerkjes en restanten van een oude vesting staan. 's Avonds worden in Parga de kaarsjes aangestoken voor de meest romatische en heerlijke gerechten. De baai waar het mooie zandstrand aan ligt wordt van het dorpgedeelte gescheiden door een grote heuvel. Op de kop van de heuvel staat een imposante burcht. 

In de omgeving van Parga zijn een hoop bezienswaardigheden. Je kunt onder andere een bezoek brengen aan de mooie stranden valtos beach en Lichnos beach.

*Het strand van valtos beach ligt achter de venitiaanse vestiging aan de andere kant van de heuvel. Achter het strand bevinden zich veel olijfboomgaarden. ook zijn er zoetwaterbronnen aanwezig wat het gebied moerasachtig maakt. Valtos betekend dan ook moeras. Aan het einde van het zandstrand is een smal pad dat omhoog leidt waarvandaan u zelf kunt doorlopen richting de ruïnes van het Vlacherna klooster.Bij dit klooster heb je een prachtig uitzicht over valtos en Parga.

Het strand van lichnos beach kun je bereiken met de auto of de watertaxi vanuit Parga. ook is er de mogelijkheid om wandelend naar lichnos beach te gaan. Je wandelt tussen de olijfbomen in een uur naar het strand. Aan het einde van het strand bevinden zich rotsen waarin een groot aantal grotten verscholen liggen. Zo heb je er de blauwe grot vanwege de verschillendekleuren blauw die hier te zien zijn.

*Anthoussa is een bergdorpje vier kilometer buiten Parga richting Sivota. Dit authentieke dorpje ligt verscholen tussen de vele fruitboomgaarden. Er zijn ongeveer veertig zoetwaterbronnen aanwezig die op sommige plaatsen zelfs letterlijk uit de straat komen.

*Het monument van Zalongo is opgericht voor de vrouwen van Souli die hier in 1803 met hun kinderen van de rotsen zijn gesprongen om uit handen te blijven van deTurkse overheerser.Je kunt het monument bereiken via 400 traptreden.Onderaan de rotswand ligt het klooster Zalongo.

*Ammoudia is een kleine badplaats met een perfect strand. Zeer geschikt voor families met kinderen vanwege het ondiepe water. Ammoudia ligt in een prachtige beschutte ondiepe baai. In het dorpje mondt derivier Acheron uit in zee. Aan de rivieroever liggen enkele bootjes, er wordt gevist op verse paling en er zijn enkele vistaveernes.

*Sivota heeft een aardige boulevard en staat bekend om zijn mooie zonsondergangen. In de baai van Sivota liggen twee eilandjes die gemakkelijk met de boot te bereiken zijn. Rechts van de haven ligt het strand van Sivota Iets verder vindt u de twee mooie baaien van Zerri. Mega Amos is het grootste strand rondom Sivota en heeft vele watersport mogelijkheden.

*Richting Preveza kom je vlaklangs het Necromanteion. Dit is het dodenorakel waarvan de oude Grieken dachten dat dat de doorgang was naar het hiernamaals. Een prachtig historische overblijfsel voor iedereen die geïnteresserd is in de Griekse oudheid.

Parga is te bereiken met het vliegtuig. Je vliegt op Preveza vliegveld en vandaaruit is het nog een uurtje rijden naar Parga.Preveza is overigens ook een bezoekje waard.het is een alleraardigt stadje. Preveza is de hoofdstad van de Epirus streek. ook is er een mogelijkheid om Parga te bereiken met de auto. Je vaart dan over vanuit Venetië, Ancona of Brindisi in Italië. Je gaat aan land in Igoumenitsa en vandaaruit is het ongeveer 50 minuten rijden naar Parga. Ben je een avonturier dan kan je ook met het vliegtuig naar Athene vliegen en vandaaruit met de bus verder reizen naar Parga.

In Parga zijn genoeg appartementen,pensions of hotels aanwezig. Je vindt ze van eenvoudig tot luxe. Het is maar waar je voorkeur naar uit gaat. Buiten het hoogseizoen kun je er gewoon een kamer huren in een van de vele schattige huisjes. De mensen in Parga zijn zeer gastvrij en zullen je uitnodigen voor een versnappering in hun huis als je met ze aan de praat raakt.

Ga het zien,proef de sfeer en geniet ervan.


Foobie gebruiker mirake

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 16
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

De geschiedenis van paraguay

De geschiedenis van een verborgen paradijs

Australië

Een globale beschrijving van Australië

Cinque Terre, een wandelparadijs aan de Ligurische kust.

Maak kennis met een prachtig stukje natuur gelegen aan de Ligurische kust.

Straattaal

Straattaal is jongerentaal dat vooral wordt gesproken in de grote steden van Nederland.

Het eerste rijk ter wereld

De opkomst en val van het Perzische rijk

Griekse volkslied met de Nederlandse vertaling

Het volkslied van Griekenland en Cyprus

Paraguay, het hart van Zuid-Amerika

Paraguay is ongetwijfeld het onbekendste en meest ondoordringbaar land van Zuid-Amerika. Het werd lange tijd beschouwd als een soort 'verloren paradijs'.

De ondergang van het rijk van de zon.

Hernan Cortes en zijn overmeestering van het aztekenrijk.

Uruguay

De bufferstaat tussen Brazilië en Argentinië

Cultuur Brazilie

Korte samenvatting cultuur Brazilie

Fatima, een geliefd bedevaartsoord

Fatima, een geliefd bedevaartsoord

Zine El Abidine Ben Ali

Zine El Abidine Ben Ali, na 5 ambtstermijnen viel uiteindelijk het doek voor de Tunesische president

Habib Bourguiba

Hij was president voor het leven van zijn Tunesië, maar werd toch afgezet vanwege zijn leeftijd en gezondheidsredenen. Uiteindelijk leefde hij nog 13 jaar verder onder huisarrest.

Een geschikt staatsmodel voor Nieuw-Caledonië.

In 2014 zal er in Nieuw-Caledonië gestemd worden door middel van een referendum. In deze paper zal besproken worden wat volgens bij het geprefereerde staatsmodel zou zijn voor Nieuw-Caledonië. Daarbij worden drie verschillende staatsvormen besproken, namelijk een elastische staat, een corporatistische staat of een p

Is Lloret de Mar veilig?

Dit jaar verscheen Lloret de Mar in het nieuws vanwege rellen tussen de toeristen en de politie. Is Lloret de Mar nu werkelijk een gevaarlijke vakantie bestemming geworden?

Egypte

Egypte heet officieel de Arabische Republiek Egypte. De republiek telt 77,506,000 inwoners. De hoofdstad is Cairo, andere belangrijke steden zijn Alexandrië, Port Said, Suez, Tanta, en Aswan.

Een reis door Kreta

Er zijn veel manieren om gratis of goedkoop te stoken en het is nog gezellig ook.

Aegina prachtig eiland in de Saronice Golf

een kleine rondtour over het prachtige eiland Aegina.

Rustiek Abcoude

over een klein dorp, net onder Amsterdam, wat zeker het bezoeken waard is

Op reis in Cuba

Op rondreis in en de geschiedenis van Cuba

Wat zijn de 10 kleinste landen ter wereld ??

Je hebt heel veel landen maar wat zijn de kleinste landen ??

Emigreren naar Nieuw Zeeland

Omschrijving van het land Nieuw Zeeland

De schoonheid van de natuur in het noorden van Toscane

Het noorden van Toscane kent een grote diversiteit aan natuurschoon, van de Toscaanse Rivièra bij Versilia tot wandelen in de bergen van de Appenijnen.

Holi, het Indiaas Lentefeest

In India wordt elk jaar in de lente het spectaculaire Holifeest gevierd

Het volkslied van Frankrijk

Officiële volkslied van Frankrijk