Parga


Publicatie datum:

Parga ligt op het vastenland van Griekenland in de Epirus streek. Het is een bezoek meer dan waard.

Gesponsorde koppelingen

Nooit op het vastenland van Griekenland geweest. Ga dan eens naar Parga. Een klein dorp in de Epirus streek. Een dorp dat bestaat uit 2 baaien. Een baai met het oude dorp en de andere baai met het mooie zandstrand en helder water.

Parga is een fantastische verblijfplaats op het vaste land. Het dorp heeft kleine straatjes met liefelijke witte huisjes die gebouwd zijn tegen een berg aan. Het dorp ligt als een amfitheater tegen de berg aan.De bouwstijl van de huizen is een mix van Griekse, Italiaanse en Turkse bouwstijlen. In de mooie haven heb je uitzicht op het eilandje Panaghia waar twee witte kerkjes en restanten van een oude vesting staan. 's Avonds worden in Parga de kaarsjes aangestoken voor de meest romatische en heerlijke gerechten. De baai waar het mooie zandstrand aan ligt wordt van het dorpgedeelte gescheiden door een grote heuvel. Op de kop van de heuvel staat een imposante burcht. 

In de omgeving van Parga zijn een hoop bezienswaardigheden. Je kunt onder andere een bezoek brengen aan de mooie stranden valtos beach en Lichnos beach.

*Het strand van valtos beach ligt achter de venitiaanse vestiging aan de andere kant van de heuvel. Achter het strand bevinden zich veel olijfboomgaarden. ook zijn er zoetwaterbronnen aanwezig wat het gebied moerasachtig maakt. Valtos betekend dan ook moeras. Aan het einde van het zandstrand is een smal pad dat omhoog leidt waarvandaan u zelf kunt doorlopen richting de ruïnes van het Vlacherna klooster.Bij dit klooster heb je een prachtig uitzicht over valtos en Parga.

Het strand van lichnos beach kun je bereiken met de auto of de watertaxi vanuit Parga. ook is er de mogelijkheid om wandelend naar lichnos beach te gaan. Je wandelt tussen de olijfbomen in een uur naar het strand. Aan het einde van het strand bevinden zich rotsen waarin een groot aantal grotten verscholen liggen. Zo heb je er de blauwe grot vanwege de verschillendekleuren blauw die hier te zien zijn.

*Anthoussa is een bergdorpje vier kilometer buiten Parga richting Sivota. Dit authentieke dorpje ligt verscholen tussen de vele fruitboomgaarden. Er zijn ongeveer veertig zoetwaterbronnen aanwezig die op sommige plaatsen zelfs letterlijk uit de straat komen.

*Het monument van Zalongo is opgericht voor de vrouwen van Souli die hier in 1803 met hun kinderen van de rotsen zijn gesprongen om uit handen te blijven van deTurkse overheerser.Je kunt het monument bereiken via 400 traptreden.Onderaan de rotswand ligt het klooster Zalongo.

*Ammoudia is een kleine badplaats met een perfect strand. Zeer geschikt voor families met kinderen vanwege het ondiepe water. Ammoudia ligt in een prachtige beschutte ondiepe baai. In het dorpje mondt derivier Acheron uit in zee. Aan de rivieroever liggen enkele bootjes, er wordt gevist op verse paling en er zijn enkele vistaveernes.

*Sivota heeft een aardige boulevard en staat bekend om zijn mooie zonsondergangen. In de baai van Sivota liggen twee eilandjes die gemakkelijk met de boot te bereiken zijn. Rechts van de haven ligt het strand van Sivota Iets verder vindt u de twee mooie baaien van Zerri. Mega Amos is het grootste strand rondom Sivota en heeft vele watersport mogelijkheden.

*Richting Preveza kom je vlaklangs het Necromanteion. Dit is het dodenorakel waarvan de oude Grieken dachten dat dat de doorgang was naar het hiernamaals. Een prachtig historische overblijfsel voor iedereen die geïnteresserd is in de Griekse oudheid.

Parga is te bereiken met het vliegtuig. Je vliegt op Preveza vliegveld en vandaaruit is het nog een uurtje rijden naar Parga.Preveza is overigens ook een bezoekje waard.het is een alleraardigt stadje. Preveza is de hoofdstad van de Epirus streek. ook is er een mogelijkheid om Parga te bereiken met de auto. Je vaart dan over vanuit Venetië, Ancona of Brindisi in Italië. Je gaat aan land in Igoumenitsa en vandaaruit is het ongeveer 50 minuten rijden naar Parga. Ben je een avonturier dan kan je ook met het vliegtuig naar Athene vliegen en vandaaruit met de bus verder reizen naar Parga.

In Parga zijn genoeg appartementen,pensions of hotels aanwezig. Je vindt ze van eenvoudig tot luxe. Het is maar waar je voorkeur naar uit gaat. Buiten het hoogseizoen kun je er gewoon een kamer huren in een van de vele schattige huisjes. De mensen in Parga zijn zeer gastvrij en zullen je uitnodigen voor een versnappering in hun huis als je met ze aan de praat raakt.

Ga het zien,proef de sfeer en geniet ervan.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker mirake

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 16
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Is Lloret de Mar veilig?

Dit jaar verscheen Lloret de Mar in het nieuws vanwege rellen tussen de toeristen en de politie. Is Lloret de Mar nu werkelijk een gevaarlijke vakantie bestemming geworden?

De Jasmijnrevolutie

De Jasmijnrevolutie in Tunesië in 2011

Wat heeft hoestdrank te maken met Turkse hotels?

Hoe kan het dat een verhaal over hoestdrank mij drie bekende Turkse hotels toont?

De ondergang van het rijk van de zon.

Hernan Cortes en zijn overmeestering van het aztekenrijk.

Petra: de uit een rots gehouwen stad

Wie heeft er al gehoord van de rotsstad?

Korte wetenswaardigheden over reizen naar, reizen door en verblijf in de Filipijnen

Korte en handige informatie voor een verblijf in de Filipijnen

Zurenborg

een residentiële wijk in Antwerpen

Maffia: Bernardo Provenzano

'De Tractor' eindelijk achter slot en grendel

Rome: het verhaal van de stichting.

Het verhaal over de stichting van de stad Rome, met Romulus en Remus.

Israel vakantieland

Een uiteenzetting over Israel als vakantieland

Nederlands-Aziatische handel in de zeventiende eeuw

De handel met Azië in de Gouden Eeuw

Cultuur Brazilie

Korte samenvatting cultuur Brazilie

Vaticaanstad: het Sint Pietersplein en de Sint Pietersbasiliek.

Over het Sint Pietersplein en de Sint Pietersbasiliek in Vaticaanstad.

De watervallen van Foz do Iguaçu, een indrukwekkend schouwspel

Maak kennis met een van de grootste bezienswaardigheden van Zuid-Amerika: De watervallen van Foz do Iguaçu,

De geschiedenis van Europas meest bekende surfeiland: Fuerteventura

De geschiedenis van Fuerteventura, van de oudheid tot nu. Alles over de verovering en het koloniale Fuerteventura.

Uruguay

De bufferstaat tussen Brazilië en Argentinië

Australië

Een globale beschrijving van Australië

De Paraguayaanse bevolking

De etnische structuur van de bevolking van Paraguay

Geografie van Uruguay

Het echte land van de Zuid-Amerikaanse staat

Griekse volkslied met de Nederlandse vertaling

Het volkslied van Griekenland en Cyprus

Wat verstaat men onder gehandicapten en gehandicaptenzorg in India?

Ook in India begint de gehandicaptenzorg zich te ontwikkelen maar wat verstaat men onder gehandicapten in India?

Het importeren van goederen binnen de EU

Dit artikel legt uit wat de voorwaarden zijn van het importeren van goederen binnen de EU

De Eerste Wereldoorlog in Kameroen

Hoe in de Eerste Wereldoorlog de strijd verliep in Duitslands Afrikaanse kolonie Kameroen.

Turkije: een grootmacht in wording?

Turkse economische en democratische ontwikkelingen

WikiLeaks onthult Saudi Arabie's rol in Pakistan

Terwijl Amerika zijn hulp aan Pakistan flink heeft opgeschroefd - men eist van de Pakistaanse regering dat ze harder optreedt tegen de Taliban die vanuit Pakistan opereert - blijkt Saoudie Arabie een minstens even grote rol te spelen in Pakistan, maar dan in negatieve zin.