Parijse banlieues


Publicatie datum:

Kort onderzoek naar de Banlieues in Parijs.

Gesponsorde koppelingen

De resultaten van een klein research project over de ghetto's van Parijs, waar meerdere grote rellen zijn geweest. Waarom zijn deze wijken waarom ze zo zijn en waarom veranderd er niets?

Een miljoenenstad als Parijs heeft natuurlijk mooie en minder mooie wijken, maar de banlieues zijn een geval apart. In mijn onderzoek ben ik meerdere redenen tegengekomen waarom deze schrijdende situatie voortduurt. De redenen zijn echter goed te verhelpen en relatief simpel. De eerste reden waarom de inwoners van banlieues zo arm zijn is transport. Sinds ze geen geld hebben om een auto te kopen en onderhouden zijn de meeste aangewezen op het OV, wat op zich in Parijs ook prijzig kan zijn. Maar het ergste is dat in sommige wijken totaal gen OV rijdt, een buurt als Clichy-sous-Bois heeft amper een bushalte terwijl er toch zomaar 100.000 mensen wonen. De inwoners moeten ver lopen om de wijk uit te komen. Het feit dat er amper werkgelegenheid in de buurt zelf is werkt ook niet mee, hierdoor moeten de buurtbewoners wel de wijk uit om geld te verdienen, maar sommige kunnen gewoon niet de wijk uit, waardoor ze geen geld verdienen. Zelfs McDonalds opent geen vestiging in deze wijken omdat ze het risico niet willen lopen.

Een andere reden is dat er bijna geen beleid is op de huizenmarkt. Niemand probeert om de buurten meer gemixed te maken. Daardoor woont rijk bij rijk en arm bij arm. Sinds het moeilijk is voor arme mensen om geld te verdienen en zich te bemoeien met de lokale politiek blijft de negative spiraal bestaan. De regering van Parijs heeft al schulden genoeg en hebben dus geen geld om de wijken op te knappen, en hierdoor wordt het voor rijke mensen dus ook niet intressant om in deze vervallen wijken, waar anarchie heerst te gaan wonen.

Als we willen dat het veranderd zullen veel mensen moeten investeren in de banlieues, de plaatselijke regering, Europa en bedrijven. Sommige banlieues liggen op prachtige locatie's, maar als dit soort praktijken doorgaan zal het alleen maar erger worden. Mensen worden teveel gescheiden door wat ze verdienen. Als de inwoners van banlieues de kans krijgen op een normale baan, met god salaris en toegan tot het openbaar vervoer netwerk zullen er minder mensen tot criminaliteit hoeven over te gaan. Nu pest de politie de jongeren die er rondhangen met overbodige controles. De rellen van een aantal jaren geleden hebben veel impact gemaakt, maar alsnog is er weinig veranderd in Frankrijk, dit terwijl het niet zeer moeilijk is.

Het transport en beleid probleem zijn de grootste factoren in de hele situatie, maar iets wat op de achtergrond meespeeld is het probleem van racisme in Frankrijk. De meeste bewoners van Banlieues zijn niet alleen straatarm, maar ook allochtoon en worden niet gelijk behandeld als andere inwoners van het land en de stad. Als gevolg hiervan voelen de allochtonen gescheiden van de rest het land, en ze voelen zich misbruikt, wat alleen nog maar meer haatgevoelens oproept. Tegenwoordig een klein relletje kan resulteren in dagenlange strijd waar auto's in vlammen opgaan alsof het niets is.

In conclusie, meer investringen zijn nodig om de wijken erbovenop te krijgen, meer banen en gelijke behandeling en een meer gemixte groep van inwoners zouden ook gerealiseerd moeten worden. Er moet hard gewerkt worden om de ontwikkelingen van de laatste jaren ongedaan te maken, maar het is niet onmogelijk. Fransen moeten niet alleen denken aan nu, maar aan de toekomst, en dan zouden ze zien dat het probleem moet worden opgelost.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Het astronomisch uurwerk in Praag

Het astronomisch uurwerk in Praag

Australië

Een globale beschrijving van Australië

Egypte

Egypte heet officieel de Arabische Republiek Egypte. De republiek telt 77,506,000 inwoners. De hoofdstad is Cairo, andere belangrijke steden zijn Alexandrië, Port Said, Suez, Tanta, en Aswan.

Israel vakantieland

Een uiteenzetting over Israel als vakantieland

Piramiden nader bekeken.

Het geheim van de piramiden

Antwerpen, stad der diamanten

De Belgische stad Antwerpen, locatie van het Diamantmuseum en de Beurs voor Diamanten, is de stad der diamanten bij uitstek.

Het importeren van goederen binnen de EU

Dit artikel legt uit wat de voorwaarden zijn van het importeren van goederen binnen de EU

De schoonheid van de natuur in het noorden van Toscane

Het noorden van Toscane kent een grote diversiteit aan natuurschoon, van de Toscaanse Rivièra bij Versilia tot wandelen in de bergen van de Appenijnen.

Hoe komen al die Russen (separatisten) in Oekraïne?

De Oekraïense separatisten zijn eigenlijk Russen die al jaren in Oekraïne wonen, hoe komen al die Russen in Oekraïne?

Portugese 'CULINAIRE' weetjes

Wetenswaardigheden over de Portugese keuken

Werelderfgoed in Spanje - het Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Het ziekenhuis van het Heilige Kruis en Sint-Paulus is een wat onbekend bouwwerk van de Catalaanse architect Lluís Domènech i Montaner in Barcelona. Het bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid van het meesterwerk van Antoni Gaudí : de Sagrada Familia.

Rustiek Abcoude

over een klein dorp, net onder Amsterdam, wat zeker het bezoeken waard is

Réunion, een eiland vol verrassingen

Gedomineerd door torenhoge vulkanen en gezegend met een uitbundige plantengroei is Réunion het eiland bij uitstek voor een actieve natuurvakantie.

Wat zijn de 10 kleinste landen ter wereld ??

Je hebt heel veel landen maar wat zijn de kleinste landen ??

Straattaal

Straattaal is jongerentaal dat vooral wordt gesproken in de grote steden van Nederland.

Het turbulente en onbekende Paraguay

Een inleiding op het Zuidamerikaanse land Paraguay en zijn cultuur.

Bergens test

In dit artikel kunt u lezen wat de Bergens test (norsk språktest høyere nivå) inhoudt en hoe je je erop kunt voorbereiden.

Romeinse staatsvormen

Dit artikel beschrijft de verschillende staatsvormen in het oude Romeinse Rijk

Aegina prachtig eiland in de Saronice Golf

een kleine rondtour over het prachtige eiland Aegina.

Checkpoint Bollywood

De hoofdpersoon reist vanuit India naar Kashmir, een gebied waarover nog altijd strijd gevoerd wordt tussen India en Pakistan. Ook de verhoudingen tussen mannen en vrouwen komt aan de orde.

Alles over Indonesie

Wil je alles te weten komen over Indonesie? Van vakantie tot cultuur? Dan zit je hier goed!

Paraguay, het hart van Zuid-Amerika

Paraguay is ongetwijfeld het onbekendste en meest ondoordringbaar land van Zuid-Amerika. Het werd lange tijd beschouwd als een soort 'verloren paradijs'.

Een geschikt staatsmodel voor Nieuw-Caledonië.

In 2014 zal er in Nieuw-Caledonië gestemd worden door middel van een referendum. In deze paper zal besproken worden wat volgens bij het geprefereerde staatsmodel zou zijn voor Nieuw-Caledonië. Daarbij worden drie verschillende staatsvormen besproken, namelijk een elastische staat, een corporatistische staat of een p

Snel Russisch leren

Tips om de Russische taal snel onder de knie te krijgen

Terschelling, het derde waddeneiland

Voor de toerist is Terschelling vakantie. Voor de eilanders is Terschelling een gevoel van rust en vrijheid.