Parijse banlieues


Publicatie datum:

Kort onderzoek naar de Banlieues in Parijs.

Gesponsorde koppelingen

De resultaten van een klein research project over de ghetto's van Parijs, waar meerdere grote rellen zijn geweest. Waarom zijn deze wijken waarom ze zo zijn en waarom veranderd er niets?

Een miljoenenstad als Parijs heeft natuurlijk mooie en minder mooie wijken, maar de banlieues zijn een geval apart. In mijn onderzoek ben ik meerdere redenen tegengekomen waarom deze schrijdende situatie voortduurt. De redenen zijn echter goed te verhelpen en relatief simpel. De eerste reden waarom de inwoners van banlieues zo arm zijn is transport. Sinds ze geen geld hebben om een auto te kopen en onderhouden zijn de meeste aangewezen op het OV, wat op zich in Parijs ook prijzig kan zijn. Maar het ergste is dat in sommige wijken totaal gen OV rijdt, een buurt als Clichy-sous-Bois heeft amper een bushalte terwijl er toch zomaar 100.000 mensen wonen. De inwoners moeten ver lopen om de wijk uit te komen. Het feit dat er amper werkgelegenheid in de buurt zelf is werkt ook niet mee, hierdoor moeten de buurtbewoners wel de wijk uit om geld te verdienen, maar sommige kunnen gewoon niet de wijk uit, waardoor ze geen geld verdienen. Zelfs McDonalds opent geen vestiging in deze wijken omdat ze het risico niet willen lopen.

Een andere reden is dat er bijna geen beleid is op de huizenmarkt. Niemand probeert om de buurten meer gemixed te maken. Daardoor woont rijk bij rijk en arm bij arm. Sinds het moeilijk is voor arme mensen om geld te verdienen en zich te bemoeien met de lokale politiek blijft de negative spiraal bestaan. De regering van Parijs heeft al schulden genoeg en hebben dus geen geld om de wijken op te knappen, en hierdoor wordt het voor rijke mensen dus ook niet intressant om in deze vervallen wijken, waar anarchie heerst te gaan wonen.

Als we willen dat het veranderd zullen veel mensen moeten investeren in de banlieues, de plaatselijke regering, Europa en bedrijven. Sommige banlieues liggen op prachtige locatie's, maar als dit soort praktijken doorgaan zal het alleen maar erger worden. Mensen worden teveel gescheiden door wat ze verdienen. Als de inwoners van banlieues de kans krijgen op een normale baan, met god salaris en toegan tot het openbaar vervoer netwerk zullen er minder mensen tot criminaliteit hoeven over te gaan. Nu pest de politie de jongeren die er rondhangen met overbodige controles. De rellen van een aantal jaren geleden hebben veel impact gemaakt, maar alsnog is er weinig veranderd in Frankrijk, dit terwijl het niet zeer moeilijk is.

Het transport en beleid probleem zijn de grootste factoren in de hele situatie, maar iets wat op de achtergrond meespeeld is het probleem van racisme in Frankrijk. De meeste bewoners van Banlieues zijn niet alleen straatarm, maar ook allochtoon en worden niet gelijk behandeld als andere inwoners van het land en de stad. Als gevolg hiervan voelen de allochtonen gescheiden van de rest het land, en ze voelen zich misbruikt, wat alleen nog maar meer haatgevoelens oproept. Tegenwoordig een klein relletje kan resulteren in dagenlange strijd waar auto's in vlammen opgaan alsof het niets is.

In conclusie, meer investringen zijn nodig om de wijken erbovenop te krijgen, meer banen en gelijke behandeling en een meer gemixte groep van inwoners zouden ook gerealiseerd moeten worden. Er moet hard gewerkt worden om de ontwikkelingen van de laatste jaren ongedaan te maken, maar het is niet onmogelijk. Fransen moeten niet alleen denken aan nu, maar aan de toekomst, en dan zouden ze zien dat het probleem moet worden opgelost.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Het eerste rijk ter wereld

De opkomst en val van het Perzische rijk

Zine El Abidine Ben Ali

Zine El Abidine Ben Ali, na 5 ambtstermijnen viel uiteindelijk het doek voor de Tunesische president

Jordanië, Land van Duizend-en-één-Nacht

Een reis door Jordanië

Volksvergaderingen in het oude Rome

Dit artikel legt het fenomeen van de volksvergadering in de Romeinse Republiek uit

Antwerpen, stad der diamanten

De Belgische stad Antwerpen, locatie van het Diamantmuseum en de Beurs voor Diamanten, is de stad der diamanten bij uitstek.

De Cajun keuken uit Louisiana verteld

De keuken van Louisiana bestaat uit een aantal interessante invloeden.

Geografie van Uruguay

Het echte land van de Zuid-Amerikaanse staat

De opvoeding in India en Europa: een contrast

De verschillen tussen opvoeding in India en Europa in relatie tot de psyche.

Israel

Korte geschiedenis van Israel

De geschiedenis van Europas meest bekende surfeiland: Fuerteventura

De geschiedenis van Fuerteventura, van de oudheid tot nu. Alles over de verovering en het koloniale Fuerteventura.

De geschiedenis van Toscane

Toscane, het toeristische hart van Italië, ontwikkelde zich van de eerste beschavingen en de tijd van de Etrusken tot een moderne regio vol kunst en cultuur.

Waarom is er onvrede in Tunesië?

Op dit moment heerst er weer grote onvrede in Tunesië. Dagelijks komt er nieuws binnen over het land dat grote protestgolven kent. Ook nu is er weer zo’n protestgolf wat weer vele gevolgen met zich meebrengt. De reden van het protest zal je wel duidelijk worden in dit artikel.

Snel Russisch leren

Tips om de Russische taal snel onder de knie te krijgen

Het volkslied van Frankrijk

Officiële volkslied van Frankrijk

Egypte

Egypte heet officieel de Arabische Republiek Egypte. De republiek telt 77,506,000 inwoners. De hoofdstad is Cairo, andere belangrijke steden zijn Alexandrië, Port Said, Suez, Tanta, en Aswan.

Rome: het verhaal van de stichting.

Het verhaal over de stichting van de stad Rome, met Romulus en Remus.

Megen, kern van het graafschap Megen

Waar het tegenwoordige Megen nu in Noord-Brabant onder de gemeente Oss valt, lag vroeger het Graafschap Megen, dat géén deel uitmaakte van de vroegere Republiek der Zeven Vereenigde Nederlanden. Hoe zit dat?

Nederlands-Aziatische handel in de zeventiende eeuw

De handel met Azië in de Gouden Eeuw

Marokkaans trouwfeest

Hoe ziet een Marokkaans trouwfeest eruit?

Alles over Indonesie

Wil je alles te weten komen over Indonesie? Van vakantie tot cultuur? Dan zit je hier goed!

Egypte

handige reistips, kleding, eten en drinken, hygiene, cultuur, woordenlijst Arabisch

Vaticaanstad: het Sint Pietersplein en de Sint Pietersbasiliek.

Over het Sint Pietersplein en de Sint Pietersbasiliek in Vaticaanstad.

Wie bouwden de eerste echte piramides?

Informatie over wie de eerste echte piramides bouwde in Egypte.

Uruguay

De bufferstaat tussen Brazilië en Argentinië

Een reis door Kreta

Er zijn veel manieren om gratis of goedkoop te stoken en het is nog gezellig ook.