Parijse banlieues


Publicatie datum:

Kort onderzoek naar de Banlieues in Parijs.

Gesponsorde koppelingen

De resultaten van een klein research project over de ghetto's van Parijs, waar meerdere grote rellen zijn geweest. Waarom zijn deze wijken waarom ze zo zijn en waarom veranderd er niets?

Een miljoenenstad als Parijs heeft natuurlijk mooie en minder mooie wijken, maar de banlieues zijn een geval apart. In mijn onderzoek ben ik meerdere redenen tegengekomen waarom deze schrijdende situatie voortduurt. De redenen zijn echter goed te verhelpen en relatief simpel. De eerste reden waarom de inwoners van banlieues zo arm zijn is transport. Sinds ze geen geld hebben om een auto te kopen en onderhouden zijn de meeste aangewezen op het OV, wat op zich in Parijs ook prijzig kan zijn. Maar het ergste is dat in sommige wijken totaal gen OV rijdt, een buurt als Clichy-sous-Bois heeft amper een bushalte terwijl er toch zomaar 100.000 mensen wonen. De inwoners moeten ver lopen om de wijk uit te komen. Het feit dat er amper werkgelegenheid in de buurt zelf is werkt ook niet mee, hierdoor moeten de buurtbewoners wel de wijk uit om geld te verdienen, maar sommige kunnen gewoon niet de wijk uit, waardoor ze geen geld verdienen. Zelfs McDonalds opent geen vestiging in deze wijken omdat ze het risico niet willen lopen.

Een andere reden is dat er bijna geen beleid is op de huizenmarkt. Niemand probeert om de buurten meer gemixed te maken. Daardoor woont rijk bij rijk en arm bij arm. Sinds het moeilijk is voor arme mensen om geld te verdienen en zich te bemoeien met de lokale politiek blijft de negative spiraal bestaan. De regering van Parijs heeft al schulden genoeg en hebben dus geen geld om de wijken op te knappen, en hierdoor wordt het voor rijke mensen dus ook niet intressant om in deze vervallen wijken, waar anarchie heerst te gaan wonen.

Als we willen dat het veranderd zullen veel mensen moeten investeren in de banlieues, de plaatselijke regering, Europa en bedrijven. Sommige banlieues liggen op prachtige locatie's, maar als dit soort praktijken doorgaan zal het alleen maar erger worden. Mensen worden teveel gescheiden door wat ze verdienen. Als de inwoners van banlieues de kans krijgen op een normale baan, met god salaris en toegan tot het openbaar vervoer netwerk zullen er minder mensen tot criminaliteit hoeven over te gaan. Nu pest de politie de jongeren die er rondhangen met overbodige controles. De rellen van een aantal jaren geleden hebben veel impact gemaakt, maar alsnog is er weinig veranderd in Frankrijk, dit terwijl het niet zeer moeilijk is.

Het transport en beleid probleem zijn de grootste factoren in de hele situatie, maar iets wat op de achtergrond meespeeld is het probleem van racisme in Frankrijk. De meeste bewoners van Banlieues zijn niet alleen straatarm, maar ook allochtoon en worden niet gelijk behandeld als andere inwoners van het land en de stad. Als gevolg hiervan voelen de allochtonen gescheiden van de rest het land, en ze voelen zich misbruikt, wat alleen nog maar meer haatgevoelens oproept. Tegenwoordig een klein relletje kan resulteren in dagenlange strijd waar auto's in vlammen opgaan alsof het niets is.

In conclusie, meer investringen zijn nodig om de wijken erbovenop te krijgen, meer banen en gelijke behandeling en een meer gemixte groep van inwoners zouden ook gerealiseerd moeten worden. Er moet hard gewerkt worden om de ontwikkelingen van de laatste jaren ongedaan te maken, maar het is niet onmogelijk. Fransen moeten niet alleen denken aan nu, maar aan de toekomst, en dan zouden ze zien dat het probleem moet worden opgelost.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Rome, een bruisende stad die iedereen zal vermaken.

Een beschrijving van de meest bezochte en bekendste bezienswaardigheden in de stad Rome.

Vrouwen in Congo

Vrouwen in Congo (DRC) hebben het vaak niet gemakkelijk. Bekend zijn de vele verkrachtingen als oorlogswapen en dit is na de oorlog niet verdwenen. In dit stuk beschrijf ik mijn indrukken tijdens een reis in Congo.

de Nederlandse Antillen

Toerisme op de eilanden van de Nederlandse Antillen

De Atheense polis

In dit artikel worden de kenmerken van de oude Atheense polis besproken

Veelzijdig Beijing

bezienswaardigheden en cultuur in Beijing

Checkpoint Bollywood

De hoofdpersoon reist vanuit India naar Kashmir, een gebied waarover nog altijd strijd gevoerd wordt tussen India en Pakistan. Ook de verhoudingen tussen mannen en vrouwen komt aan de orde.

Snel Russisch leren

Tips om de Russische taal snel onder de knie te krijgen

De schoonheid van de natuur in het noorden van Toscane

Het noorden van Toscane kent een grote diversiteit aan natuurschoon, van de Toscaanse Rivièra bij Versilia tot wandelen in de bergen van de Appenijnen.

Bergens test

In dit artikel kunt u lezen wat de Bergens test (norsk språktest høyere nivå) inhoudt en hoe je je erop kunt voorbereiden.

Wonen en werken op Aruba

Praktische tips voor iedereen die op Aruba wil wonen en werken

Een geschikt staatsmodel voor Nieuw-Caledonië.

In 2014 zal er in Nieuw-Caledonië gestemd worden door middel van een referendum. In deze paper zal besproken worden wat volgens bij het geprefereerde staatsmodel zou zijn voor Nieuw-Caledonië. Daarbij worden drie verschillende staatsvormen besproken, namelijk een elastische staat, een corporatistische staat of een p

Volksvergaderingen in het oude Rome

Dit artikel legt het fenomeen van de volksvergadering in de Romeinse Republiek uit

Uruguay

De bufferstaat tussen Brazilië en Argentinië

Alles over Indonesie

Wil je alles te weten komen over Indonesie? Van vakantie tot cultuur? Dan zit je hier goed!

De invloed van het Japanse nationalisme in Azië

De opkomst van Japan als imperialistische macht in Azië.

De Jasmijnrevolutie

De Jasmijnrevolutie in Tunesië in 2011

Quinta das Lágrimas en de legende van Pedro en Inés

Geschiedenis van de Quinta de Lágrimas en de legende van Pedro en Ines

Vaticaanstad: het Sint Pietersplein en de Sint Pietersbasiliek.

Over het Sint Pietersplein en de Sint Pietersbasiliek in Vaticaanstad.

De geschiedenis van Toscane

Toscane, het toeristische hart van Italië, ontwikkelde zich van de eerste beschavingen en de tijd van de Etrusken tot een moderne regio vol kunst en cultuur.

Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal, een dal voor iedereen.

De fysische geografie van paraguay

Paraguay vanuit een geografisch oogpunt bekeken

Het importeren van goederen binnen de EU

Dit artikel legt uit wat de voorwaarden zijn van het importeren van goederen binnen de EU

Wie bouwden de eerste echte piramides?

Informatie over wie de eerste echte piramides bouwde in Egypte.

Waarom is er onvrede in Tunesië?

Op dit moment heerst er weer grote onvrede in Tunesië. Dagelijks komt er nieuws binnen over het land dat grote protestgolven kent. Ook nu is er weer zo’n protestgolf wat weer vele gevolgen met zich meebrengt. De reden van het protest zal je wel duidelijk worden in dit artikel.

Ecuador: biodiversiteit op de evenaar

Ecuador is voor natuurliefhebbers een paradijs