Rome, een bruisende stad die iedereen zal vermaken.


Publicatie datum:

Een beschrijving van de meest bezochte en bekendste bezienswaardigheden in de stad Rome.

Gesponsorde koppelingen

Rome, de hoofdstad van Italië. Rome, de stad waarbinnen nog een stad gebouwd is, namelijk Vaticaanstad. Rome, de stad met ontzettend veel bezienswaardigheden waaronder de bekende Trevifontein en het Colosseum. Rome, kortom een stad die ontzettend veel te bieden heeft en waarvan we hier maar een klein deel van de sluier oplichten.

Rome.

Voordat ik vorig jaar ( zomer 2008 ) naar Rome ging, had ik alleen nog maar gelezen over deze geweldige stad. Maar nu wil ik vertellen over de geweldige dingen die ik heb gezien en tips geven voor toekomstige reizigers.

Ik begin met een tip voor de toekomstige reiziger. Tijdens mijn verblijf in Rome verbleef ik in de Bed & Breakfast Il Covo. Dit is een simpel verblijf, maar voldoet aan alle eisen. Het is opgeruimd, airco, een ijskast en nog een pluspunt: het ligt op een steenworp afstand van het Colosseum. Je moet 1 straat uitlopen en dan sta je voor het Colosseum.

Ik ga een paar van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome beschrijven en daarnaast enkele niet zo bekende bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn wanneer men tijd heeft.

Colosseum.

Wanneer men dan eindelijk voor het colosseum staat kan men het niet goed bevatten. Er komen vragen op je op als: Is dit echt door mensen gebouw? & Hoe is het mogelijk dat mensen dit gebouwd hebben?

Dit zijn geen vreemde vragen wanneer men hoort dat het colosseum ellipsvormig is en dat de langste middellijn 187 meter is en de kortste 155 meter. Het colosseum is 50 meter hoog, en in de oude tijd werden hier de spelen gehouden waarbij er plaats is voor 80.000 toeschouwers in dit immens grote bouwwerk. Op 7 juli 2007 is het Colosseum gekozen tot 1 van de 7 'nieuwe' wereldwonderen.

Trevifontein.

Iedereen wil graag de Trevifontein zien wanneer men in Rome is, daardoor is het bijna altijd ontzettend druk bij de Trevifontein. Men kan dan ook het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gaan om de ergste drukte te vermijden.

Over de Trevifontein is een bekende legende. De legende gaat als volgt: als vreemdelingen het water drinken of er een muntje in gooien over hun linkerschouder, dan kunnen zij er zeker van zijn weer in Rome terug te keren.

De Trevifontein is een geweldig schouwspel waarbij vanalles te zien is, van de fontein zelf tot aan de mensen die er zitten of langslopen en het is zeker een aanrader voor iedereen die Rome bezoekt.

Bocca della Verità ( Mond van de waarheid ).

Op het Tibereiland is de Bocca della Verità te vinden, ook bekend als: de Mond van de Waarheid. Het gaat hier om een riooldeksel van steen dat gevormd is in de vorm van een riviermasker. De Bocca della Verità is vooral bekend vanwege de legende erover. De legende zegt dat leugenaars die hun hand in deze mond steken hun arm zonder hand terugkrijgen.

Santa Maria della Concezione.

Deze bezienswaardigheid is wellicht niet zo bekend maar zeker de moeite waard. Vanaf Piazza Barberini is deze kerk makkelijk en snel te bereiken ( Men kan op weg naar de kerk ook de bijenfontein van Bernini bekijken ). De reden dat ik deze kerk aanraad en in dit rijtje noem is omdat deze kerk niet zoals alle andere is met veel pracht en praal. Hetgeen dat deze kerk zo bijzonder maakt is dat de versieringen in de kerk, tot aan de lampen, gemaakt zijn van de beenderen van monniken.

De Engelenburcht ( Castel Sant'Angelo ).

De burcht die wij nu voor ons zien, was het grafmonument dat keizer Hadrianus voor zichzelf had gebouwd. In 1277 werd de engelenburcht met het vaticaan verbonden door middel van het beroemde passetto, een wandelgang die over de stadsmuren van het Vaticaan loopt.

De benaming Castel Sant'Angelo ( Engelenburcht ) dateert uit de twaalfde eeuw, maar vindt zijn oorsprong in een nog antiekere legende. In 590, toen St. Gregoruis de Grote een plechtige processie hield om de Maagd te verzoeken de pest weg te nemen waardoor de stad geteisterd werd, verscheen er de artsengel Michaël aan de hemel, die boven op het Mausoleum plaatsnam en zijn zwaard weer in de schede stak als teken van de toegestane gratie. Ter ere van de engel werd toen een kapel gesticht en later een standbeeld opgericht om het wonder te gedenken. Sindsdien was ook de naam van het gebouw veranderd in Engelenburcht.

Met de Engelenburcht en de legende rondom de naam sluit ik dit rijtje af, natuurlijk zijn er nog tientallen andere bezienswaardigheden waaronder Piazze Navona, het Kapitool en de spaanse trappen maar het zijn er teveel om ze nu allemaal recht te doen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 17
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Werelderfgoed in Spanje - het Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Het ziekenhuis van het Heilige Kruis en Sint-Paulus is een wat onbekend bouwwerk van de Catalaanse architect Lluís Domènech i Montaner in Barcelona. Het bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid van het meesterwerk van Antoni Gaudí : de Sagrada Familia.

Korte wetenswaardigheden over reizen naar, reizen door en verblijf in de Filipijnen

Korte en handige informatie voor een verblijf in de Filipijnen

De fysische geografie van paraguay

Paraguay vanuit een geografisch oogpunt bekeken

Ecuador: biodiversiteit op de evenaar

Ecuador is voor natuurliefhebbers een paradijs

Uruguay

De bufferstaat tussen Brazilië en Argentinië

Aegina prachtig eiland in de Saronice Golf

een kleine rondtour over het prachtige eiland Aegina.

Een reis door Kreta

Er zijn veel manieren om gratis of goedkoop te stoken en het is nog gezellig ook.

De ondergang van het rijk van de zon.

Hernan Cortes en zijn overmeestering van het aztekenrijk.

De geschiedenis van Europas meest bekende surfeiland: Fuerteventura

De geschiedenis van Fuerteventura, van de oudheid tot nu. Alles over de verovering en het koloniale Fuerteventura.

Penela, kastelenstadje in Midden-Portugal

De geschiedenis van Penela in vogelvlucht

Wie bouwden de eerste echte piramides?

Informatie over wie de eerste echte piramides bouwde in Egypte.

De deltawerken

De deltawerken die gebouwd zijn na de watersnoodramp in 1953 bieden bescherming voor het zeewater, in het zuidwestelijke deel van Nederland (vooral Zeeland). In dit artikel komen de 11 belangrijkste deltawerken aan bod.

Geografie van Uruguay

Het echte land van de Zuid-Amerikaanse staat

Zeeland en het gevecht tegen de leegloop

Zeeland; de provincie waar veel Nederlanders graag hun vrije dagen spenderen, loopt langzaam maar zeker leeg.

Quinta das Lágrimas en de legende van Pedro en Inés

Geschiedenis van de Quinta de Lágrimas en de legende van Pedro en Ines

Thailand goedkoop verkennen

Thailand goedkoop verkennen

Volksvergaderingen in het oude Rome

Dit artikel legt het fenomeen van de volksvergadering in de Romeinse Republiek uit

Rome: het verhaal van de stichting.

Het verhaal over de stichting van de stad Rome, met Romulus en Remus.

Marokkaans trouwfeest

Hoe ziet een Marokkaans trouwfeest eruit?

Vertaling van het Franse volkslied

Vertaling van het officiële volkslied van Frankrijk

Wat betekent Arelaarse?

Het woord Arelaarse wordt in vele delen en vervoegingen gebruikt als puzzelwoord.

Fatima, een geliefd bedevaartsoord

Fatima, een geliefd bedevaartsoord

Wat verstaat men onder gehandicapten en gehandicaptenzorg in India?

Ook in India begint de gehandicaptenzorg zich te ontwikkelen maar wat verstaat men onder gehandicapten in India?

Parijse banlieues

Kort onderzoek naar de Banlieues in Parijs.

Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal, een dal voor iedereen.