Rome, een bruisende stad die iedereen zal vermaken.


Publicatie datum:

Een beschrijving van de meest bezochte en bekendste bezienswaardigheden in de stad Rome.

Gesponsorde koppelingen

Rome, de hoofdstad van Italië. Rome, de stad waarbinnen nog een stad gebouwd is, namelijk Vaticaanstad. Rome, de stad met ontzettend veel bezienswaardigheden waaronder de bekende Trevifontein en het Colosseum. Rome, kortom een stad die ontzettend veel te bieden heeft en waarvan we hier maar een klein deel van de sluier oplichten.

Rome.

Voordat ik vorig jaar ( zomer 2008 ) naar Rome ging, had ik alleen nog maar gelezen over deze geweldige stad. Maar nu wil ik vertellen over de geweldige dingen die ik heb gezien en tips geven voor toekomstige reizigers.

Ik begin met een tip voor de toekomstige reiziger. Tijdens mijn verblijf in Rome verbleef ik in de Bed & Breakfast Il Covo. Dit is een simpel verblijf, maar voldoet aan alle eisen. Het is opgeruimd, airco, een ijskast en nog een pluspunt: het ligt op een steenworp afstand van het Colosseum. Je moet 1 straat uitlopen en dan sta je voor het Colosseum.

Ik ga een paar van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome beschrijven en daarnaast enkele niet zo bekende bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn wanneer men tijd heeft.

Colosseum.

Wanneer men dan eindelijk voor het colosseum staat kan men het niet goed bevatten. Er komen vragen op je op als: Is dit echt door mensen gebouw? & Hoe is het mogelijk dat mensen dit gebouwd hebben?

Dit zijn geen vreemde vragen wanneer men hoort dat het colosseum ellipsvormig is en dat de langste middellijn 187 meter is en de kortste 155 meter. Het colosseum is 50 meter hoog, en in de oude tijd werden hier de spelen gehouden waarbij er plaats is voor 80.000 toeschouwers in dit immens grote bouwwerk. Op 7 juli 2007 is het Colosseum gekozen tot 1 van de 7 'nieuwe' wereldwonderen.

Trevifontein.

Iedereen wil graag de Trevifontein zien wanneer men in Rome is, daardoor is het bijna altijd ontzettend druk bij de Trevifontein. Men kan dan ook het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gaan om de ergste drukte te vermijden.

Over de Trevifontein is een bekende legende. De legende gaat als volgt: als vreemdelingen het water drinken of er een muntje in gooien over hun linkerschouder, dan kunnen zij er zeker van zijn weer in Rome terug te keren.

De Trevifontein is een geweldig schouwspel waarbij vanalles te zien is, van de fontein zelf tot aan de mensen die er zitten of langslopen en het is zeker een aanrader voor iedereen die Rome bezoekt.

Bocca della Verità ( Mond van de waarheid ).

Op het Tibereiland is de Bocca della Verità te vinden, ook bekend als: de Mond van de Waarheid. Het gaat hier om een riooldeksel van steen dat gevormd is in de vorm van een riviermasker. De Bocca della Verità is vooral bekend vanwege de legende erover. De legende zegt dat leugenaars die hun hand in deze mond steken hun arm zonder hand terugkrijgen.

Santa Maria della Concezione.

Deze bezienswaardigheid is wellicht niet zo bekend maar zeker de moeite waard. Vanaf Piazza Barberini is deze kerk makkelijk en snel te bereiken ( Men kan op weg naar de kerk ook de bijenfontein van Bernini bekijken ). De reden dat ik deze kerk aanraad en in dit rijtje noem is omdat deze kerk niet zoals alle andere is met veel pracht en praal. Hetgeen dat deze kerk zo bijzonder maakt is dat de versieringen in de kerk, tot aan de lampen, gemaakt zijn van de beenderen van monniken.

De Engelenburcht ( Castel Sant'Angelo ).

De burcht die wij nu voor ons zien, was het grafmonument dat keizer Hadrianus voor zichzelf had gebouwd. In 1277 werd de engelenburcht met het vaticaan verbonden door middel van het beroemde passetto, een wandelgang die over de stadsmuren van het Vaticaan loopt.

De benaming Castel Sant'Angelo ( Engelenburcht ) dateert uit de twaalfde eeuw, maar vindt zijn oorsprong in een nog antiekere legende. In 590, toen St. Gregoruis de Grote een plechtige processie hield om de Maagd te verzoeken de pest weg te nemen waardoor de stad geteisterd werd, verscheen er de artsengel Michaël aan de hemel, die boven op het Mausoleum plaatsnam en zijn zwaard weer in de schede stak als teken van de toegestane gratie. Ter ere van de engel werd toen een kapel gesticht en later een standbeeld opgericht om het wonder te gedenken. Sindsdien was ook de naam van het gebouw veranderd in Engelenburcht.

Met de Engelenburcht en de legende rondom de naam sluit ik dit rijtje af, natuurlijk zijn er nog tientallen andere bezienswaardigheden waaronder Piazze Navona, het Kapitool en de spaanse trappen maar het zijn er teveel om ze nu allemaal recht te doen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 17
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie regios-landen

Egypte

Egypte heet officieel de Arabische Republiek Egypte. De republiek telt 77,506,000 inwoners. De hoofdstad is Cairo, andere belangrijke steden zijn Alexandrië, Port Said, Suez, Tanta, en Aswan.

Portugese 'WIJN' weetjes

Wetenswaardigheden over Portugese wijnen en wijnstreken

Geografie van Uruguay

Het echte land van de Zuid-Amerikaanse staat

Snelcursus Vlaams

Een handige lijst met de meest voorkomende Vlaamse woorden en begrippen, zodat ook u onze zuiderburen moeiteloos kunt verstaan!

Australië

Een globale beschrijving van Australië

Wat zijn de 10 kleinste landen ter wereld ??

Je hebt heel veel landen maar wat zijn de kleinste landen ??

Zeeland en het gevecht tegen de leegloop

Zeeland; de provincie waar veel Nederlanders graag hun vrije dagen spenderen, loopt langzaam maar zeker leeg.

Rome: het verhaal van de stichting.

Het verhaal over de stichting van de stad Rome, met Romulus en Remus.

De geschiedenis van paraguay

De geschiedenis van een verborgen paradijs

De geschiedenis van Toscane

Toscane, het toeristische hart van Italië, ontwikkelde zich van de eerste beschavingen en de tijd van de Etrusken tot een moderne regio vol kunst en cultuur.

Gardameer

Het Gardameer, geschikt voor zowel luie als actieve vakanties!

Spanje's alternatieve Top 10

Bijzondere steden en stadjes in Spanje

Penela, kastelenstadje in Midden-Portugal

De geschiedenis van Penela in vogelvlucht

Wat betekent Arelaarse?

Het woord Arelaarse wordt in vele delen en vervoegingen gebruikt als puzzelwoord.

De geschiedenis van Europas meest bekende surfeiland: Fuerteventura

De geschiedenis van Fuerteventura, van de oudheid tot nu. Alles over de verovering en het koloniale Fuerteventura.

Alles over Indonesie

Wil je alles te weten komen over Indonesie? Van vakantie tot cultuur? Dan zit je hier goed!

Veelzijdig Beijing

bezienswaardigheden en cultuur in Beijing

Werelderfgoed in Spanje - het Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Het ziekenhuis van het Heilige Kruis en Sint-Paulus is een wat onbekend bouwwerk van de Catalaanse architect Lluís Domènech i Montaner in Barcelona. Het bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid van het meesterwerk van Antoni Gaudí : de Sagrada Familia.

Antwerpen, stad der diamanten

De Belgische stad Antwerpen, locatie van het Diamantmuseum en de Beurs voor Diamanten, is de stad der diamanten bij uitstek.

De Zaanse taal

alles over het Zaans

Het turbulente en onbekende Paraguay

Een inleiding op het Zuidamerikaanse land Paraguay en zijn cultuur.

Portugese 'CULINAIRE' weetjes

Wetenswaardigheden over de Portugese keuken

Petra: de uit een rots gehouwen stad

Wie heeft er al gehoord van de rotsstad?

Thailand goedkoop verkennen

Thailand goedkoop verkennen

Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal, een dal voor iedereen.