Op vakantie naar Marmaris, Turkije


Publicatie datum:

Waar ga je heen op vakantie? Probeer Marmaris, Turkije eens!

Gesponsorde koppelingen

Wil je op vakantie, een last minute boeken, even lekker naar de zon? Dan is Marmaris een uitstekende keuze om naar toe te gaan op vakantie! Rond deze tijd van het jaar (juni-aug) is het elke dag zonnig en warm en deze plaats is bruisend, maar tegelijkertijd ook ontspannend.

Je zou er voor kunnen kiezen om lekker met de auto naar Frankrijk te gaan. Maar Turkije, en dan met name Marmaris heeft een totaal andere sfeer waar je direct verliefd op zal zijn.

Gesponsorde koppelingen

Waar ligt het?

Marmaris ligt aan de Egeïsche kust in de provincie Muğla. Het inwonersaantal ligt op 32.000. Maar in de zomer zijn dat er natuurlijk veel meer!

Wat valt er  te beleven?

Marmaris zelf is eigenlijk wel een toeristisch gebied, maar dat is zeker niet vervelend! In het centrum liggen allemaal bootjes in de haven waar je een dagje een  Boottocht  kan boeken. Je gaat dan met een boot een baaientocht maken en ze doen verschillende zwem stops onderweg. Dan kan je even zwemmen of foto’s maken van de prachtige omgeving.

Verder heb je een heerlijke boulevard met eet tentjes aan de ene hand en de haven met verschillende bootjes aan de andere kant. De sfeer is fantastisch bijzonder! Als je niet wil dat iedere restaurant medewerker je naar binnen vraagt, ga dan wat meer aan de waterkant lopen.

Er valt genoeg te beleven in Marmaris en omstreken. De touroperator en het hotel of appartement waar je in verblijft zullen ook genoeg reclame maken en aanbiedingen doen gedurende je verblijf in Turkije.

Zo kun je nog op Jeepsafari, wat zeker een aanrader is, mits je een goede groep treft. Meestal ga je in groepjes met meerdere jeeps door de woeste natuur van Marmaris en omstreken. Het is zo’n verademing, de vaart waarmee je door de bossen en het zand gaat! Je bent goed een dag onderweg enmet een eet en zwemstop inbegrepen belooft het een mooie dag te zijn om nooit meer te vergeten.

Wat ook een aanrader is, is de Hammam. Een turks bad, sauna, massage met een soort zeepkussen en een kleimasker over je hele lichaam zijn vaak inbegrepen. Je kunt zelf een soort arrangement samenstellen. Maar let er wederom op dat je niet opgelicht of afgezet wordt!

Ten slotte

Het vervoer in Marmaris en Içmeler (naast Marmaris) gaat met een busje. Je hebt ze in verschillende drie verschillende kleuren die ieder een andere route volgt. De touroperator zal hier vast wel meer over vertellen. Een reisje met het busje kost heel weinig in vergelijking met Nederland. Geniet vooral van het mooie weer, de vriendelijke mensen en de prachtige omgeving!


Foobie gebruiker Secrea

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 19
Leden aangebracht: 5

Meer uit de categorie reizen

Noorse grammatica 27

De Noorse verbindingswoorden

Het grote Londen of het kleine Praag?

Paasvakantie in Londen of Praag? Geen betere kans om een onvergetelijke Pasen te beleven.

De Parken van Bologna

Bologna, fabelachtige metropool in het Noorden van Italië, gelegen aan de voet van de Apennijnse bergketen, is één van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa.

Noorse grammatica 12

De tegenwoordige tijd van de werkwoorden

Jong en oud gratis met vliegtuig naar het buitenland

Ja, je leest het goed het is echt mogelijk, jong en oud kunnen gratis met zelfgebouwd vliegtuig naar het buitenland.