Op vakantie naar Marmaris, Turkije


Publicatie datum:

Waar ga je heen op vakantie? Probeer Marmaris, Turkije eens!

Gesponsorde koppelingen

Wil je op vakantie, een last minute boeken, even lekker naar de zon? Dan is Marmaris een uitstekende keuze om naar toe te gaan op vakantie! Rond deze tijd van het jaar (juni-aug) is het elke dag zonnig en warm en deze plaats is bruisend, maar tegelijkertijd ook ontspannend.

Je zou er voor kunnen kiezen om lekker met de auto naar Frankrijk te gaan. Maar Turkije, en dan met name Marmaris heeft een totaal andere sfeer waar je direct verliefd op zal zijn.

Gesponsorde koppelingen

Waar ligt het?

Marmaris ligt aan de Egeïsche kust in de provincie Muğla. Het inwonersaantal ligt op 32.000. Maar in de zomer zijn dat er natuurlijk veel meer!

Wat valt er  te beleven?

Marmaris zelf is eigenlijk wel een toeristisch gebied, maar dat is zeker niet vervelend! In het centrum liggen allemaal bootjes in de haven waar je een dagje een  Boottocht  kan boeken. Je gaat dan met een boot een baaientocht maken en ze doen verschillende zwem stops onderweg. Dan kan je even zwemmen of foto’s maken van de prachtige omgeving.

Verder heb je een heerlijke boulevard met eet tentjes aan de ene hand en de haven met verschillende bootjes aan de andere kant. De sfeer is fantastisch bijzonder! Als je niet wil dat iedere restaurant medewerker je naar binnen vraagt, ga dan wat meer aan de waterkant lopen.

Er valt genoeg te beleven in Marmaris en omstreken. De touroperator en het hotel of appartement waar je in verblijft zullen ook genoeg reclame maken en aanbiedingen doen gedurende je verblijf in Turkije.

Zo kun je nog op Jeepsafari, wat zeker een aanrader is, mits je een goede groep treft. Meestal ga je in groepjes met meerdere jeeps door de woeste natuur van Marmaris en omstreken. Het is zo’n verademing, de vaart waarmee je door de bossen en het zand gaat! Je bent goed een dag onderweg enmet een eet en zwemstop inbegrepen belooft het een mooie dag te zijn om nooit meer te vergeten.

Wat ook een aanrader is, is de Hammam. Een turks bad, sauna, massage met een soort zeepkussen en een kleimasker over je hele lichaam zijn vaak inbegrepen. Je kunt zelf een soort arrangement samenstellen. Maar let er wederom op dat je niet opgelicht of afgezet wordt!

Ten slotte

Het vervoer in Marmaris en Içmeler (naast Marmaris) gaat met een busje. Je hebt ze in verschillende drie verschillende kleuren die ieder een andere route volgt. De touroperator zal hier vast wel meer over vertellen. Een reisje met het busje kost heel weinig in vergelijking met Nederland. Geniet vooral van het mooie weer, de vriendelijke mensen en de prachtige omgeving!


Foobie gebruiker Secrea

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 19
Leden aangebracht: 5

Meer uit de categorie reizen

Last minute Milaan, goedkoop naar Milaan

Milaan is volgens velen de mooiste stad van Italië, lees hier hoe je goedkoop naar Milaan kan.

Alles over het Franse super vliegtuig de Concorde.

De Concorde is nog steeds het enige supersonische verkeersvliegtuig wat ooit in de vaart geweest is.

Rondzwerven aan het einde van de wereld: Isla Navarino, Circuito de Los Dientes

Dit artikel verschaft informatie over de indrukwekkende vijfdaagse wandeltocht, Circuito de los Dientes op Isla Navarino in het verre zuiden van Chili, het echte einde van de wereld.

Noorse grammatica 12

De tegenwoordige tijd van de werkwoorden

Wat moet je meenemen op vakantie?

Een handig lijstje met wat je niet moet vergeten als je op vakantie gaat!