Kaapstad; Vakantiebestemming nummer 1


Publicatie datum:

Reisverslag Kaapstad Cape Town Zuid-Afrika bezienswaardigheden tips

Gesponsorde koppelingen

Kaapstad, gelegen in Zuid-Afrika, is meerdere malen door de hoog aangeschreven website “TripAdvisor” benoemd tot de nummer één reisbestemming in de wereld. Maar waarom? Waarom zou de hele wereld de schoonheden van Kaapstad en haar omgeving moeten ontdekken? Omdat een bezoek aan de “Moederstad” je geheugen nooit zal verlaten en de noodzaak om de wereldstad opnieuw te bezoeken aan je opgedrongen wordt. Dit artikel zal proberen een aantal van deze schoonheden te benoemen, maar er is natuurlijk maar één manier om deze echt te ondervinden en dat is door een vliegticket te boeken. 

Die Afrikaanse taal

Vele mensen zullen bij Kaapstad aan de Afrikaanse taal denken die veel gelijkenissen heeft met de Nederlandse taal. Dit komt door de aanwezigheid van de Nederlanders vanaf 1652 in het land die van Kaapstad een zeer belangrijke tussenstop maakte op de handelsroute naar Indië. Deze Afrikaanse taal is voor Nederlanders redelijk te verstaan wanneer er langzaam gesproken wordt, de taal kan ook hilarische momenten opleveren voor de Nederlander. Er zijn namelijk nogal wat woorden waarbij je in de lach kunt schieten wanneer men deze hoort. Zo wordt een string een “amperbroekie” genoemd, is de “Hoërskool” gewoon een middelbare school en kun je langs de wegen borden vinden met het woord “aftrekplek” (dit betekend simpelweg een parkeerplaats).

Bezienswaardigheden

Na de kennismaking met de Afrikaanse taal is zeer waarschijnlijk het eerste wat iedere toerist zal opvallen: de adembenemende tafelberg. Deze platte berg van meer dan 1000 meter hoog is vanaf vele plekken in de stad en haar omgeving te bewonderen en neemt werkelijk waar bij iedere weerzien een beetje van je adem weg. Een mooie plek om de berg in zijn geheel en de ernaast gelegen bergen Devil’s Peak en Lion’s Head te bewonderen is vanaf het “Blouberg Strand”. Daarnaast moet natuurlijk ook het fantastische uitzicht vanaf de berg zelf bewonderd worden. Je kan hiervoor de berg avontuurlijk beklimmen via gemarkeerde wandelroutes, maar je kan ook de kabelbaan nemen die je in no-time 1000 meter omhoog brengt. Om eenvoudig de vele andere bezienswaardigheden van de stad te bekijken kan men één van de touristische bussen nemen voor een aannemelijke prijs met vele op- en afstap mogelijkheden. Een must-do tijdens een dergelijke trip is uitstappen bij de botanische tuin “Kirstenbosch”, vooral een bezoek tijdens één van de vele georganiseerde zomerconcerten is een aanrader. 

In Kaapstad kan ook zeker gewinkeld worden. Bijvoorbeeld aan het prachtig gelegen V&A Waterfront, wat wel wat voor de meer welvarende is weggelegd. Maar er zijn iets meer buiten het centrum ook zeer grote winkelcentra te vinden met voor ieders wat wils, zoals “Canal Walk”. Kaapstad is dan wel een wereldstad, maar qua uitgaven valt het alleszins mee. Zo kan men tegen een redelijke prijs uit eten voor vaak een zeer goede kwaliteit. Aan te raden zijn bijvoorbeeld “Beluga” met overheerlijke gerechten, “Mama Africa” en “Africa Café” voor niet alleen lekker eten, maar ook om de Afrikaanse cultuur te proeven en “La Boheme” om heerlijk en goedkoop tussen de locals in plaats van de toeristen te dineren. Een andere goede plek om de locals te ontmoeten is op “Signall Hill”. Hier genieten dagelijks ontzettend veel mensen van de prachtige Afrikaanse zonsondergangen. Ook voor het uitgaan moet je in Kaapstad zijn. Een aantal bezoektips zijn de strandtenten aan het strand van Camps Bay,de uitgaansstraat “Long Street” met ontzettend veel kroegen en “Club 31”, een club op de 31ste verdieping van een bank. 

Wildlife

Wanneer men aan Afrika denkt, denkt men ook gauw aan dieren in het wild. Hiervoor hoef je geeneens naar één van de vele wildparken, maar direct buiten Kaapstad is al veel “wildlife” te vinden. Zo is de kans zeer groot dat je bavianen tegen komt langs de kant van de weg en kun je pinguïns vinden op de stranden (o.a. bij Simon’s Town en Betty’s Bay). Tijdens een aantal maanden van het jaar kun je o.a. in het plaatsje Hermanus (ongeveer 2 uur rijden vanaf Kaapstad) tevens walvissen vanaf de kant al spotten. Daarnaast vertrekken er ook vele tours om de waanzinnige beesten van dichterbij te kunnen bekijken. Tevens is er vlakbij Kaapstad bij het plaatsje Houtbaai “Seal Island” te vinden. Dit is een eiland vlak voor de kust van Houtbaai waar duizenden zeehonden op leven. Deze trekken op hun beurt weer de witte haaien aan die in grote getallen rondom Kaapstad leven. Als je het aandurft kun je deze indrukwekkende beesten van zeer dichtbij via een kooi in het water bewonderen. 

Omgeving

Ook al raak je in Kaapstad zelf al niet snel uitgekeken, is er in de directe omgeving nog veel meer te bewonderen. Zo kun je naar een wildpark gaan op de “Big 5” te spotten van zeer dichtbij. Ook kun je kiezen uit tientallen prachtige stranden om te bezoeken. Deze stranden zijn werkelijk waar adembenemend, nadelen zijn welk de koude temperatuur van de zee en de witte haaien die hier vertoeven. Vele stranden werken daarom gelukkig wel met “haaienspotters” en waarschuwingsvlaggen en signalen wanneer er haaien voor de kust zijn gespot. Wanneer men in Nederland naar supermarkt gaat valt het op dat er vele wijnen uit Zuid-Afrika te vinden zijn. Een absolute must-do is dan ook een bezoek brengen aan deze wijnlanden gelegen direct naast Kaapstad, bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan de studenten- en wijnstad “Stellenbosch”. Stellenbosch heeft een overvloed aan wijnboerderijen waarlangs vele tours worden georganiseerd. Daarnaast kan men er ook nog eens goed uitgaan en ligt het midden in de prachtige natuur. Een laatste aanrader is het rijden van de “Tuinroute”/”Garden Route”. Deze tour brengt je langs de prachtige Zuid-Afrikaanse zuidkust en langs en door tientallen prachtige, pittoreske plaatsjes, bezienswaardigheden en natuur schoonheden. 

Naast al deze prachtige bezienswaardigheden heeft Kaapstad helaas ook een andere kant. In de wereldstad heerst een zeer groot verschil tussen rijk en arm en nog niet alle sporen van de apartheid zijn geheel verdwenen. Aan de buitenkant van de stad wonen miljoenen mensen in “Townships”. Je doet er dan ook niet verkeerd aan ook deze kant van de stad te bekijken. Dit kan natuurlijk door een bezoek te brengen aan Robbeneiland (waar Nelson Mandela jaren is opgesloten) en/of het District 6 museum een bezoek te brengen. Maar daarnaast moet ook eigenlijk iedereen die Kaapstad een bezoek brengt, een Township een bezoek brengen. Er worden tours georganiseerd waardoor je op een compleet veilige manier een bezoek kunt afleggen. Het is indrukwekkend om te zien hoe deze miljoenen mensen wonen en op te merken dat de mensen zich daar gelukkig maken met wat ze hebben en de manier waarop ze leven. Naast het doen van een tour kan men ook op een andere manier een township ervaren, namelijk door naar Mzoli’s te gaan. Mzoli’s is een plek midden in een township waar iedere zondag gebraait (“het Afrikaanse barbecueën”) kan worden. Het is een fantastische manier om je tussen de locals in een township te bevinden. Het eten van de braai is heerlijk en er wordt iedere zondag weer een fantastisch feest gevierd door de locals waarbij hevig gedanst wordt. Mzoli’s is de manier om de Afrikaanse cultuur te beleven. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Lekker cruisen met kinderen!

Kinderen en cruisen? Gaan dat wel samen? Dit is een artikel over cruisen met kinderen.

Noorse grammatica 10

De trappen van vergelijking

Cheap Reisje Barcelona

Tips voor de minimal spender

Italiaans voor op vakantie

Veel gebruikte woorden en zinnen voor als je op vakantie gaat naar Italië.

Goedkoop naar Costa Rica, voordelig naar Costa Rica.

Wat is de goedkoopste manier om voordelig naar Costa Rica te gaan?

Kerstshoppen in Essen

Waar kan je gaan kerstshoppen in Essen

Bezoek topattracties in Toscane

Bezoek de volgende vijf topattracties van de streek wanneer u in een vakantiehuis Toscane verblijft.

Op reis naar Venezuela

op vakantie naar venezuela? wat moet u nog weten?

Stedentrip New York City

Stedentrip New York City van voorbereiding tot terugreis

Tips en bezienswaardigheden in Rio de Janeiro

Bezienswaardigheden en acitiviteiten in Rio de Janeiro die je absoluut niet mag missen!

Noord-west Italie

De mooiste plekjes van Noord-West Italie

Goedkoop naar Zuid Afrika voor the big five

Zuid Afrika is bekend om zijn natuur (met als belangrijkste the big five), avontuur, luxe en cultuur (met als belangrijkste the small five).

Parijs is een mooie stad maar net iets te ver weg.

We gingen voor een goedkoop Pinksterweekend naar Parijs. Parijs zouden we nooit halen maar wat er wel gebeurde veranderde ons leven.

Een kijkje in rusland

Korte kennismaking met een deeltje van dit enorm grote land.

Vliegen vanaf eelde

Wilt u graag op vakantie en bent u de massa van de grote vliegvelden zat? Dan is een vakantie vanaf Eelde voor u een uitkomst . .

Ik ga naar Azië en ik neem mee...

Wat moet je allemaal meenemen als je naar Azië gaat.

Noorse grammatica 11

Zelfstandig gebruikte bijvoegelijke naamwoorden

Shoppen in Milaan

Een artikel met informatie over shoppen in Milaan.

De mooiste eilanden die er te vinden zijn

Mocht u ooit nog wat geld en tijd over hebben; vlieg dan naar Fiji.

London Eye, Millennium Wheel, Reuzenrad Londen

London Eye, Millennium Wheel, Reuzenrad Londen

Hoe vind je snel de highlights van Amsterdam?

Hoe vind je snel Het Anne Frank huis, de Westerkerk, de Jordaan, het homo-monument, het Oosterpark, de dam en De Nieuwe kerk.

Voordelig biologisch verantwoord overnachten in een groen hotel.

Nu na groene stroom en biologische voedsel ook biologisch verantwoord overnachten en vakantie vieren.

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligerswerk in het buitenland, een hele ervaring.

Een mooi bedrijfsuitje deel 1, compleet dagje uit met het bedrijf.

Een compleet dagprogramma voor een educatief en recreatief bedrijfsuitje.

Openbaar vervoer in Twente

Hoe is het openbaar vervoer in Twente geregeld