Goedkoop naar Zuid Afrika voor the big five


Publicatie datum:

Zuid Afrika is bekend om zijn natuur (met als belangrijkste the big five), avontuur, luxe en cultuur (met als belangrijkste the small five).

Gesponsorde koppelingen

Het is de droom van menig vakantieganger, een safari in de ongerepte wildernis van Zuid Afrika. In dit artikel informatie over Zuid Afrika en hoe je goedkoop naar Zuid Afrika kunt reizen.

Zuid Afrika

Gesponsorde koppelingen

Zuid Afrika:

De officiële Afrikaanse naam van  Zuid Afrika is Republiek van Suid-Afrika, de Engelse naam is Republic of South Africa. De drie hoofdsteden van Zuid-Afrika zijn de bestuurlijke hoofdstad Pretoria, de wetgevende hoofdstad Kaapstad en de rechterlijke hoofdstad Bloemfontein. Zuid Afrika  wordt net als Curaçao, Sint-Maarten, Aruba, Suriname en Indonesië ook wel een verwantsschapsland genoemd omdat er ooit een Nederlandse koloniale aanwezigheid was.

Zuid Afrika algemeen:

Zuid-Afrika bestaat uit het uiterste zuiden van het continent Afrika en de Prins Edward-eilanden en beslaat een oppervlakte van 1.219.912 km². De 2800 kilometere lange kustlijn van Zuid-Afrika grenst aan de westkant aan de Atlantische Oceaan en aan de oostkant aan de Indische oceaan. Het Zuid-Afrikaanse landschap kenmerkt zich door een smalle kustvlakte die landinwaarts overgaan in ruige heuvels. Het binnenland van Zuid-Afrika bestaat voor het grootst gedeelte uit hoogvlaktes.

Grondstoffen:

Zuid-Afrika is rijk aan delftstoffen. De belangrijkste delftsstoffen zijn aardgas, antimoon, chroom, diamanten, fosfaten, goud, ijzererts, koper, mangaan, nikkel, platina, steenkool, tin, uranium, vanadium en zout.

Klimaat

Klimaat:Big five

Het klimaat in Zuid-Afrika varieert van een woestijnklimaat in het Noordwesten, via een steppeklimaat in het middendeel van het land en een gematigd klimaat met zomerregen in het oostelijke deel van het binnenland tot een gematigd koel klimaat en een subtropisch klimaat met het hele jaar regen aan de oostkust en in het uiterste zuidelijke puntje aan de kust.

Natuur:

In Zuid-Afrika komen meer dan 20.000 verschillende soorten planten voor. Het meest voorkomende landschap in Zuid-Afrika  is grasland en in het noordoostelijk deel van het land bosveld. In Zuid-Afrika  leeft een grote rijkdom aan dieren waarvan de zogenaamde “big five” de leeuw, de olifant, de luipaard, de neushoorn en de buffel verreweg het bekends zijn. Ander bekende soorten zijn de giraffe, het nijlpaard, de hyena de gnoe en de impala, ook wel bekend als de “small five”.

Small five

Goedkoop naar Zuid Afrika:

Er zijn op internet tal van maatschappijen die goedkope vluchten naar Zuid Afrika aanbieden. Waar je bij het boeken van een vlucht echter op moet letten is de bestemming van de vlucht. Een vlucht naar Pretoria is vaak goedkoper dan een vlucht naar Kaapstad maar houdt er rekening mee dat je dan nog wel bijna 500 kilometer verwijderd bent van het meer mondaine Kaapstad. Ter vergelijking, een vlucht naar Pretoria is er al voor € 624,- en een vlucht naar Kaapstad voor € 735,-. Als je vooral naar Zuid Afrika gaat voor het maken van Safari’s en te genieten van de natuur is Pretoria echter een prima keuze.

Meer informatie:
Voor uitgebreide informatie over Zuid Afrika verwijs ik je graag naar http://nl.wikipedia.org/wiki/Zuid-Afrika


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Noord-west Italie

De mooiste plekjes van Noord-West Italie

Wandelen op Sardinië

de mogelijkheden en onmogelijkheden om op Sardinië te hiken

Noorse grammatica 6

Wederkerende voornaamwoorden en wederkerende werkwoorden

Wat moet je doen als je je smartphone kwijt bent op vakantie?

De vakantie alarmcentrales worden overspoeld door wanhopige mensen die hun smartphone kwijt zijn geraakt, wat moet je doen als je je smartphone kwijt bent op vakantie?

Mont Saint Michel in Normandië Frankrijk, Mont Saint-Michel

In dit artikel lees je alles over het mooiste schiereiland van Frankrijk en misschien wel ter wereld.