Een gratis oase van rust midden in de Sahara


Publicatie datum:

In gedachte daalde ik af naar een willekeurige plaats in de Sahara, het bleek een oase van rust.

Gesponsorde koppelingen

Hallo, toevallige lezer. Zoals je misschien wel gemerkt hebt schrijf ik sinds april 2011 nagenoeg ieder dag een artikel. De directe aanleiding hiervoor was dat mijn zoveelste creatieve project, net toen ik er leuk aan begon te verdienen, geblokkeerd werd omdat ik eerst toestemming moest vragen aan de legale vertegenwoordigers van het merk Björn Borg, om mijn, volgens iedereen, geniale persiflage die ik bedacht had, naar aanleiding van de Björn Borg gekte van mijn kinderen, in de vorm van het Boern Bdrog logo, te mogen gebruiken om t-shirts en andere kleding mee te maken en te verkopen. Omdat ik geen zin had om mijn tijd en mijn energie in een, bij voorbaat gedoemd te verliezen, zich lang voortslepende merken rechtszaak  te steken, ging ik op zoek naar een nieuwe creatieve uitdaging waar ik geld mee kon verdienen. Ik besloot mijn website om te bouwen tot een website die in zijn geheel bestond uit links en reviews over thuiswerk omdat daarmee, volgens diverse bronnen op internet, met de op mijn website aanwezige Google Adsense advertenties veel geld was te verdienen. Bij het schrijven van een review over Xead.nl, de oorspronkelijke naam van Plazilla.com, raakte ik geïnteresseerd in het concept van artikelen schrijven en geld verdienen met de advertenties die bij deze artikelen komen te staan. In eerste instantie schreef ik een aantal levensbeschouwende artikelen maar al gauw legde ik me toe op het schrijven over commercieel interessante artikelen om meer advertentie inkomsten te genereren. Dit lukte goed maar en na het plaatsen van meer dan 500 artikelen en het bestuderen van het klikgedrag van mijn lezers, heb ik een neus gekregen voor de behoeftes van zoekende mensen op internet. De grootste behoefte van zoekende mensen op internet is net als in het echte leven een moment van geestelijke rust en vervoering. Dat is ook de reden dat vooral het gratis downloaden van films en muziek zo populair is. Een, qua reclame opbrengsten, succesvol artikel gaat dus over een manier waarop je gratis een moment van geestelijke rust en vervoering kunt verkrijgen. Vandaar de keuze voor het onderwerp.

Een oase van rust

Gratis oase van rust:

Er zijn enorm veel producten op de markt die je een moment van geestelijke rust en vervoering geven. Het is niet toevallig dat de meeste van deze producten onevenredig zwaar belast worden omdat de overheid weet dat de behoefte van de mens naar geestelijke rust en vervoering sterker is dan de ratio en ze dus dwangmatig deze onevenredig zwaar belaste producten blijven kopen waardoor ook de verkoopprijzen door de aanbieders kunstmatig hoog kunnen worden gehouden. Toch is er één “product” waarmee je gratis een moment van geestelijke rust en vervoering kan bereiken. Dit “product” is je fantasie. Het gebruiken van je fantasie is geheel gratis en behoeft geen kunstmatige hulpmiddelen zoals beeldschermen, luidsprekers, vervoersmiddelen enzovoorts. Het is gewoon een kwestie van doen en veel trainen.

Een oase van rust

Midden in de sahara:

In deze alinea ga ik een fantasie oefening met je doen. Concentreer je op de volgende vraag. Neem een willekeurige plaats in gedachte ergens ter wereld en concentreer je daar op. Stel je voor dat je er op twee kilometer hoogte heen zweeft. Je hangt nu boven de plaats die je in gedachten hebt genomen. Vanaf deze hoogte kun je nog niet zien wat er op de plaats op de grond precies is. Nu begin je heel rustig te dalen en het eerste wat je opvalt is dat het steeds warmer wordt. Na een paar minuten dalen dringt deze aangename warmte op een prettige manier je lichaam binnen. Om langer van dit eerste moment van geestelijke rust en vervoering te genieten stop je nu met dalen en blijft gewichtloos zweven. Je hebt een geweldig uitzicht vanaf de plaats waar je nu bent. Je zweeft heel rustig om je as in de rondte en je blik glijdt rondom langs de horizon. Het is vreemd maar ondanks je gevoel van oneindige geestelijke rust en vervoering voel je na een relatief korte tijd toch de drang om verder af te dalen.

Een oase van rust

Een oase van rust:

In gedachte was ik naar de Sahara gezweefd en hing ik daar dus al enige tijd in de lucht. Ik ben na een paar minuten verder afgedaald en, in tegenstelling tot wat ik, vanaf de grote hoogte waarop ik hing, had verwacht landde ik niet in een eindeloze hete zandvlakte maar in de enige oase die daar aanwezig is. Hoe is dat in vredesnaam mogelijk. De kans dat je in deze oneindige grote zandwoestijn precies in deze oase land is nagenoeg nihil. Maar toch lukt dat met je fantasie.

Een oase van rust

De echte een oase van rust:
Het mooie en verslavende van internet is dat je je fantasiën kunt naspelen. Door middel van het programma Google Earth ga ik proberen mijn fantasie na te spelen. Ik start Google Earth en ga naar de Sahara. Ik kies een willekeurige plaats uit om in de Sahara te landen. Dan gebeurt er iets wat ik nooit verwacht had. Ik land precies in de enige oase in een oneindige grote zandwoestijn. Naarmate ik verder inzoom met Google Earth des te duidelijker wordt de persoon die in de oase onder een palmboom zit. Ik kan zelfs zo ver inzoomen dat ik het gezicht van de persoon die daar zit kan zien. Hij komt me op de een of andere manier bekend voor. Dan opeens zie ik het, jij bent het. Je hebt precies gedaan wat ik vroeg en door de titel van mijn artikel ben je naar de Sahara gezweefd en vervolgens in precies dezelfde oase geland waar ik nu naar kijk met Google Earth. 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Prachtig Galway bay

Ierse traditie en cultuur opsnuiven in Galway bay

Noorse grammatica 15

De voltooid verleden tijd

Wat is er te doen in Canada, bezienswaardigheden in Canada

Bekijk hier de schoonheid en de toeristische highlights van Canada.

Napels - Een reisverslag van deze stad en haar omgeving.

Mijn reisverslag van Napels en omgeving met bezoek aan centrum stad.

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

Barcelona is volgens velen de mooiste stad van Spanje, lees hier hoe je goedkoop naar Barcelona kan.

Het toppunt van schoonheid, de mooiste rondingen van de Islam

De mooiste rondingen van deze aardbol komen voor rekening van de Islam.

Hoe is Grand Park Lara ontstaan en hoe is het nu?

Het Grand Park Lara hotel bestaat nog niet zo lang, hoe is het ontstaan en hoe is het nu?

Haal het beste uit Bangkok

Activiteiten en bezienswaardigheden in Bangkok die je absoluut niet mag missen!

Ik ga naar Azië en ik neem mee...

Wat moet je allemaal meenemen als je naar Azië gaat.

The Cotswolds - Engeland in een notendop

Engeland is bekend als een mooi, landelijk vakantieland, maar waar vind je nu precies al die karakteristieke bezienswaardigheden? De streek The Cotswolds heeft het allemaal.

Lissabon: Adembenemende stad!

Een stad die het waard is om naar toe te reizen! Moet zeker in je steden wishlist staan.

Noorse grammatica 29

Ontkennende bijzinnen

Het grote Londen of het kleine Praag?

Paasvakantie in Londen of Praag? Geen betere kans om een onvergetelijke Pasen te beleven.

Noorse grammatica 23

Noorse voorzetsels deel 1

Goedkoop vakantiehuisje in Afrika, Karo Village, met gratis negerin

Voor nog geen € 50,- per week een goedkoop vakantiehuisje in Afrika, Karo Village.

De goedkoopste last minute aanbieders, top tien goedkope last minute reizen.

In dit artikel vindt je de goedkoopste betrouwbare last minute aanbieders op een rijtje.

Noorse grammatica 19

De gebiedende wijs en de partisipp-vormen

Vakantie in Londen met de kinderen! Deel 1

Op reizen naar Londen met kinderen tips

Mont Saint Michel in Normandië Frankrijk, Mont Saint-Michel

In dit artikel lees je alles over het mooiste schiereiland van Frankrijk en misschien wel ter wereld.

Singlereizen

Singlereizen een leuke manier om op vakantie te gaan!

Met een poema in de jungle

In dit artikel een beschrijving van vrijwilligerswerk met wilde dieren in Bolivia.

Werken op een summer camp in Amerika

Over het werken op een summer camp in Amerika

Op de camping in eigen land

Op de camping in eigen land is goedkoop en zeker niet saai. Naast het prijskaartje zijn er ook andere voordelen...

Goedkoop naar Barcelona, online gratis Barcelona verkennen

Iedereen gaat tegenwoordig spotgoedkoop naar Barcelona, lees hier hoe ook jij gratis op verkenning kan in Barcelona.

Gratis Apenheul of met hoge Korting Apenheul, kwestie van goed zoeken.

Apenheul is een mooi dierenpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Apenheul.