In de Sahara gered door een mooie negerin met blauwe ogen


Publicatie datum:

Mijn avontuur leek gedoemd om te stranden in de Sahara maar toen zag ik haar.

Gesponsorde koppelingen

Al op het Atheneum droomde ik van Afrika, maar verstandig als ik was ging ik na het behalen van mijn diploma in de vakantie werken en daarna gewoon naar de universiteit. Daar koos ik voor het ‘minorpakket’ Human Osteoarchaeology omdat deze studie het meest in de richtingvan de  Biologische antropologie kwam en deze richting mij dus de grootste kans bood om later in Afrika te belanden voor veldonderzoek naar de evolutie van de mens en andere primaten en de fysieke adaptatie van de mens aan milieuveranderingen.

Bestemming afrika:
Ik had het geluk dat ik na drie jaar, per 1 september 2011, door kon stromen naar de masterspecialisatierichting (MSc) genaamd Human Bones Studies. Tijdens deze studie mocht ik voor het veldonderzoek naar de menselijke skelet- en gebitsanatomie, de ontwikkeling van het botweefsel in de loop der eeuwen, de morfologische veranderingen en de variaties in het skelet gerelateerd aan geslacht of leeftijd van het individu, op kosten van de universiteit naar Afrika. Mijn droom kwam uit.

Gered door een mooie negerin met blauwe ogen

De afrikaanse kust:

Na een gedegen voorbereiding vertrok ik met een 10 jaar oude maar nog in uitstekende staat verkerende Toyota Landcruiser richting Afrika. Na een rustige rit van 5 dagen stond ik op de veerboot van Tarifa naar Tanger. Met een zwoele zeewind door mijn haren en het zonnetje op mijn huid staarde ik naar de verte of ik Afrika al kon zien. Na een klein uurtje kon ik de kust van Afrika zien en begon mijn hart sneller te kloppen.

Gered door een mooie negerin met blauwe ogen

Thuiskomen in afrika:
Toen ik van de veerboot afreed de gezellige Afrikaanse drukte van Tanger in voelde het als thuiskomen. De eerste dag in Afrika overnachte ik in het Nationale park van Tazekke. De volgende dag reed ik richting de grens van Algerije om mij aan te sluiten bij een colonne waarmee ik door de Sahara via Niger naar Nigeria zou rijden. Na twee dagen rijden was ik vlak voor de grens en besloot te wachten tot er een colonne zou vertrekken. De volgende dag hadden zich voldoende voertuigen verzameld om in colonne de grens over te gaan en de woestijn in te gaan. Onder hen ook een aantal trucks met gewapende militairen, geen overbodige luxe begreep ik van de andere chauffeurs die stonden te wachten.

Gered door een mooie negerin met blauwe ogen

Een klein oponthoud, een groot gevolg:
De colonne zou in de namiddag vertrekken als de grootste hitte voorbij was. Bij de grensovergang gekomen mochten alle voertuigen zonder problemen doorrijden maar ik werd aangehouden. De grenswachten doorzochten minutieus alle hoeken en gaten van mijn auto en acht alles moest open. Ze deden ook erg moeilijk over mijn papieren en al met al was de colonne al een uur weg voordat ik eindelijk door mocht rijden. Eenmaal op weg gaf ik extra gas om de colonne zo snel mogelijk in te halen. Waar ik geen rekening mee had gehouden was dat het in Afrika veel vroeger donker wordt dan in Nederland en dus reed ik opeens alleen in het donker op een onbekende weg in Afrika. De colonne was nog in geen velden of wegen te zien dus gaf ik wat extra gas. Na twee uur stopte ik bij een splitsing, waar moest ik heen. Ik keek op mijn kaart maar had geen idee waar ik was. Wat nu, terug? Nee, ik besloot nog een uur door te rijden en als ik dan de colonne nog niet had ingehaald zou ik terugrijden. Dat is het laatste wat ik me van die rit nog herinner.

Gered door een mooie negerin met blauwe ogen

Gered door een negerin met blauwe ogen:
Ik werd wakker op een dun matrasje in een schaars verlichte ruimte. Toen mijn ogen gewend waren aan het schaarse licht zag ik dat er iemand naast mijn bed zat te dommelen. De persoon naast mij was echter zo zwart dat ik alleen contouren zag. Mijn keel voelde als schuurpapier en ik kreeg een acute kriebel hoestbui. De persoon naast mij schrok wakker en plots lichten twee helderblauwe lichtjes op in het gezicht en er verschenen twee rijen blinkende tanden in het mooiste en vriendelijkste gezicht wat ik ooit gezien had. “Heureusement, vous vivez” zei ze zacht en streelde mijn hand. “Waar ben ik?” vroeg ik. “Vous avez été inconscient pendant cinq jours”. “Wat is er gebeurt?” vroeg ik.  “Vous avez eu un accident et je viens dans le juste à temps pour sauver avant de votre voiture en feu”. Langzaam drong het tot mij door. Ik was van de weg geraakt en over de kop geslagen en was maar net op tijd gered door deze mooie negerin met haar wonderlijke blauwe ogen.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Ontdek de Veluwe!

Beleef een heerlijke vakantie op de Veluwe

Gratis Apenheul of met hoge Korting Apenheul, kwestie van goed zoeken.

Apenheul is een mooi dierenpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Apenheul.

Ontdek de Amerikaanse Maagdeneilanden!

Een omschrijving van de vrij onbekende eilanden van Amerika.

Vakantie in Spanje

Spanje is een van 's werelds meest bezochte vakantiebestemming .

Vietnam (1) - Hanoi

Ga je naar Vietnam of ben je er net geweest ? Haal herinneringen op of lees verder en beslis wat je zeker moet zien of doen.

Wandelen op Sardinië

de mogelijkheden en onmogelijkheden om op Sardinië te hiken

Hotel Klein Zwitserland

Het mooie hotel Klein Zwitserland

Noorse grammatica 2

Getallen, rangtelwoorden, datum en jaartallen

Je backpack inpakken

Sta jij ook aan het begin van een wereldreis? Dan heb je vast veel aan onderstaande inpaktips.

Gratis op vakantie naar Vladivostok

Ik kreeg een uitnodiging om een paar weken op vakantie te komen in Wladovostok maar wat is er eigenlijk te doen in Vladivostok.

Thailand - het land van de glimlach

Korte beknopte beschrijving van het land Thailand

Portugees voor op vakantie

Handige woorden en zinnen in het Portugees voor als je op vakantie gaat naar Portugal of Brazilië!

Prachtig Galway bay

Ierse traditie en cultuur opsnuiven in Galway bay

Budapest zeer de moeite waard

Budapest een stad die de moeite van het ontdekken zeker waard is.

OV Chipkaart

Hoe werkt de ov-chipkaart

Goedkoop naar Barcelona, online gratis Barcelona verkennen

Iedereen gaat tegenwoordig spotgoedkoop naar Barcelona, lees hier hoe ook jij gratis op verkenning kan in Barcelona.

Brazilië

Brazilië is een land waar ik heen ben geweest op vakantie. Hier leest u meer over dit prachtige land!

Hoe kom je aan gratis vakantiecheques ter waarde van € 100,- per stuk?

Wil je ook iemand verrassen met gratis vakantiecheques ter waarde van € 100,- per stuk, dat kan onder andere bij Roompot.

De Routeplanner

Een routeplanner altijd handig natuurlijk, maar welke kunt u het best gebruiken?

Italiaans voor op vakantie

Veel gebruikte woorden en zinnen voor als je op vakantie gaat naar Italië.

Backpackend door de US

Backpackend door Amerika is lastiger dan het lijkt!

Op reis naar Venezuela

op vakantie naar venezuela? wat moet u nog weten?

Noorse grammatica 26

Ja, nei, jo

NS Winterklaar

Winterklaar was de grootste kreet die de NS uitsprak in 2010, Wegen zijn verhard en vervangen na de strenge vorst van vorig jaar. Pekel is in grote hoeveelheden opgekocht, er zu genoeg zijn voor een compleet nieuwe winter.

Bezoek aan Samos

beschrijving samos