In de Sahara gered door een mooie negerin met blauwe ogen


Publicatie datum:

Mijn avontuur leek gedoemd om te stranden in de Sahara maar toen zag ik haar.

Gesponsorde koppelingen

Al op het Atheneum droomde ik van Afrika, maar verstandig als ik was ging ik na het behalen van mijn diploma in de vakantie werken en daarna gewoon naar de universiteit. Daar koos ik voor het ‘minorpakket’ Human Osteoarchaeology omdat deze studie het meest in de richtingvan de  Biologische antropologie kwam en deze richting mij dus de grootste kans bood om later in Afrika te belanden voor veldonderzoek naar de evolutie van de mens en andere primaten en de fysieke adaptatie van de mens aan milieuveranderingen.

Bestemming afrika:
Ik had het geluk dat ik na drie jaar, per 1 september 2011, door kon stromen naar de masterspecialisatierichting (MSc) genaamd Human Bones Studies. Tijdens deze studie mocht ik voor het veldonderzoek naar de menselijke skelet- en gebitsanatomie, de ontwikkeling van het botweefsel in de loop der eeuwen, de morfologische veranderingen en de variaties in het skelet gerelateerd aan geslacht of leeftijd van het individu, op kosten van de universiteit naar Afrika. Mijn droom kwam uit.

Gered door een mooie negerin met blauwe ogen

De afrikaanse kust:

Na een gedegen voorbereiding vertrok ik met een 10 jaar oude maar nog in uitstekende staat verkerende Toyota Landcruiser richting Afrika. Na een rustige rit van 5 dagen stond ik op de veerboot van Tarifa naar Tanger. Met een zwoele zeewind door mijn haren en het zonnetje op mijn huid staarde ik naar de verte of ik Afrika al kon zien. Na een klein uurtje kon ik de kust van Afrika zien en begon mijn hart sneller te kloppen.

Gered door een mooie negerin met blauwe ogen

Thuiskomen in afrika:
Toen ik van de veerboot afreed de gezellige Afrikaanse drukte van Tanger in voelde het als thuiskomen. De eerste dag in Afrika overnachte ik in het Nationale park van Tazekke. De volgende dag reed ik richting de grens van Algerije om mij aan te sluiten bij een colonne waarmee ik door de Sahara via Niger naar Nigeria zou rijden. Na twee dagen rijden was ik vlak voor de grens en besloot te wachten tot er een colonne zou vertrekken. De volgende dag hadden zich voldoende voertuigen verzameld om in colonne de grens over te gaan en de woestijn in te gaan. Onder hen ook een aantal trucks met gewapende militairen, geen overbodige luxe begreep ik van de andere chauffeurs die stonden te wachten.

Gered door een mooie negerin met blauwe ogen

Een klein oponthoud, een groot gevolg:
De colonne zou in de namiddag vertrekken als de grootste hitte voorbij was. Bij de grensovergang gekomen mochten alle voertuigen zonder problemen doorrijden maar ik werd aangehouden. De grenswachten doorzochten minutieus alle hoeken en gaten van mijn auto en acht alles moest open. Ze deden ook erg moeilijk over mijn papieren en al met al was de colonne al een uur weg voordat ik eindelijk door mocht rijden. Eenmaal op weg gaf ik extra gas om de colonne zo snel mogelijk in te halen. Waar ik geen rekening mee had gehouden was dat het in Afrika veel vroeger donker wordt dan in Nederland en dus reed ik opeens alleen in het donker op een onbekende weg in Afrika. De colonne was nog in geen velden of wegen te zien dus gaf ik wat extra gas. Na twee uur stopte ik bij een splitsing, waar moest ik heen. Ik keek op mijn kaart maar had geen idee waar ik was. Wat nu, terug? Nee, ik besloot nog een uur door te rijden en als ik dan de colonne nog niet had ingehaald zou ik terugrijden. Dat is het laatste wat ik me van die rit nog herinner.

Gered door een mooie negerin met blauwe ogen

Gered door een negerin met blauwe ogen:
Ik werd wakker op een dun matrasje in een schaars verlichte ruimte. Toen mijn ogen gewend waren aan het schaarse licht zag ik dat er iemand naast mijn bed zat te dommelen. De persoon naast mij was echter zo zwart dat ik alleen contouren zag. Mijn keel voelde als schuurpapier en ik kreeg een acute kriebel hoestbui. De persoon naast mij schrok wakker en plots lichten twee helderblauwe lichtjes op in het gezicht en er verschenen twee rijen blinkende tanden in het mooiste en vriendelijkste gezicht wat ik ooit gezien had. “Heureusement, vous vivez” zei ze zacht en streelde mijn hand. “Waar ben ik?” vroeg ik. “Vous avez été inconscient pendant cinq jours”. “Wat is er gebeurt?” vroeg ik.  “Vous avez eu un accident et je viens dans le juste à temps pour sauver avant de votre voiture en feu”. Langzaam drong het tot mij door. Ik was van de weg geraakt en over de kop geslagen en was maar net op tijd gered door deze mooie negerin met haar wonderlijke blauwe ogen.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1038
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Wat zijn de 5 grootste gebouwen ter wereld?

Hierin staat de hoogste gebouwen van de hele wereld.

De voor- en nadelen van last minute reizen

Last minute reizen - iets voor u? De voor- en nadelen op een rijtje.

Saba

Informatie over Saba

Stopover in Singapore

Tips bij een stopover in Singapore. Lijst van bezienswaardigheden.

Blanes, poort tot de zuidelijke Costa Brava

Blanes is een van de meest aantrekkelijke badplaatsen van de zuidelijke Costa Brava en bovendien uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit de naburige badplaatsen.

De mooiste wandel- en fietstocht over Mastiles Lane in North Yorkshire, Engeland.

Eindeloos wandelen, fietsen over de Mastiles Lane en genieten van het ongerepte eeuwenoude landschap.

Haal het beste uit Bangkok

Activiteiten en bezienswaardigheden in Bangkok die je absoluut niet mag missen!

Wat is er te doen in Hotel Grand Park Lara in Antalya, Turkije?

Gezellig met de hele familie naar Hotel Grand Park Lara in Antalya, lees hier wat er allemaal te doen is in Hotel Grand Park Lara in Antalya

Noorse grammatica 7

De aanwijzende voornaamwoorden

Wat is er te doen in Rio de Janeiro?

In 2014 zijn de wereldkampioenschappen voetbal in o.a. Rio de Janeiro, maar wat is er nog meer te doen in Rio de Janeiro

New England trip

Reistips voor het noordoosten van Amerika, waar de Verenigde Staten haar oorsprong kent.

Berlijn: een stad om zeker te bezoeken!

Waarom is het de moeite waard om Berlijn te bezoeken?

Vakantie naar egypte

Èen van de vele ervaringen over Egypte met daarbij de voordelen en nadelen

Een weekend Maastricht

Een weekend Maastricht saai? Zeker niet! Maastricht heeft een hoop te bieden en dat voor iedereen. Lees hier meer over Maastricht!

De Routeplanner

Een routeplanner altijd handig natuurlijk, maar welke kunt u het best gebruiken?

Beach Club Doğanay bij Alanya (Turkije)

Wat informatie en persoonlijke ervaringen over het hotel

Hoe gevaarlijk is de gratis toegankelijke Trolltunga in Noorwegen?

Er is een Australische studente om het leven gekomen door een val van de Trolltunga, een bekende rots in Noorwegen. Hoe gevaarlijk is de Trolltunga in Noorwegen?

De abdij van Vaucelles in Noord-Frankrijk

Toerische informatie over de de abdij van Vaucelles in Noord-Frankrijk

Wat is Airbnb en kun je goedkoop reizen met Airbnb?

Airbnb is gevestigd in San Fransisco en biedt wereldwijd unieke accommodaties aan voor een lage prijs.

Tips voor goedkoop weekje zon in januari

tips en ervaring weekje zon in januari

Hotel vd valk Emmen

Een verblijf in het hotel vd Valk in Emmen

Noorse grammatica 14

Het voltooid deelwoord

Vive la France

Waarom een vakantie naar de Provence aan te raden is

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

Barcelona is volgens velen de mooiste stad van Spanje, lees hier hoe je goedkoop naar Barcelona kan.

Hotel Klein Zwitserland

Het mooie hotel Klein Zwitserland