Goedkoop naar Alanya, voordelig naar Alanya.


Publicatie datum:

7 dagen Alanya met 6 personen voor maar incl. appartement € 69,- per persoon.

Gesponsorde koppelingen

In Alanya zelf is de belangrijkste bezienswaardigheid de in de 13de eeuw gebouwde historische burcht van Alanya (lijkt op de Chinese Muur in het klein). Een andere veel bezochte bezienswaardigheid is de zogenaamde Piratengrot. De Piratengrot is, door de nauwe doorgangen, alleen bereikbaar met een kleine boot. In de grot hangen en staan een aantal mooie druipstenen (zogenaamde stalactieten en stalagmieten). Nog een bekende bezienswaardigheid is de zogenaamde Liefdesgrot (bekend geworden door de beroemde passage uit een Turkse roman waarbij de stoere held, op het hoogtepunt van het verhaal, zijn vurige pijlen in de liefdesgrot van zijn geliefde schiet.) Wat je wel goed moet bedenken voordat je de grot ingaat is dat de enige uitgang van de grot op 10 meter hoogte steil boven het water ligt waar je langs een smal pad naar beneden kunt of in één keer naar beneden het water in kunt springen. Verder liggen er aan weerszijden van de grote rots, waar Alanya op gebouwd is, twee mooie stranden, het Ooststrand en het Cleopatrastrand. Het Cleopatrastrand heet zo omdat Cleopatra het vroeger gekregen heeft van haar Romeinse minnaar Marcus Antonio.

Goedkoop naar Alanya, voordelig naar Alanya.

Gesponsorde koppelingen

Goedkoop appartement huren in alanya:

In Alanya huur je al een 6 persoons appartement, van een particulier, voor maar € 69,- per persoon per week. Hiervoor heb je een mooi appartement op 15 minuten loopafstand van het  centrum van Alanya met uitzicht op de Burcht van Alanya en op 20 minuten loopafstand van het Cleopatra strand en  van het uitgaanscentrum. Het appartement is ondanks deze lage prijs heel compleet met o.a. airco, een slaapkamer met een tweepersoons bed en twee slaapkamers met elk 2 éénpersoons bedden, drie privé balkons waarvan een met tuinmeubelen en een barbecue, kleurentelevisie met een satellietverbinding voor o.a. alle Nederlandse televisie zenders, een koelkast, een 4 pits fornuis en een ligbad. Bovendien is er bedlinnen is aanwezig De enige beperking is dat er geen huisdieren in mogen en dat het niet aan  studenten wordt verhuurd.

Goedkoop naar Alanya, voordelig naar Alanya.

Goedkoop vliegen naar alanya:

Goedkoop vliegen naar Alanya kan niet rechtstreeks want er is geen vliegveld in Alanya. Je kunt wel goedkoop (voor ongeveer € 260,-)  vliegen naar het nabijgelegen Antalya, dit kan met Transavia, Click Air, Vueling, AirBerlin, Easyjet en German Wings. Er is een groot aanbod aan vluchten naar deze stad. Het loont zeker om ze op een rijtje te zetten en ze te vergelijken. Dit kan al snel vele euro’s schelen. Vanaf Antalya is het nog zo’n 138 kilometer. De makkelijkste manier om van het vliegveld van Antalya naar Alanya te reizen is door je met de taxi naar de taxi-halte bij de grote weg te laten brengen. Vandaar uit kun je door met een bordje Alanya bij de taxi-halte te gaan staan op de volgende bus te wachten. Het langste wat wij tot nu toe gewacht hebben was 20 minuten. Dit gaat prima en is heel goedkoop.

Goedkoop naar Alanya, voordelig naar Alanya.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

The Cotswolds - Engeland in een notendop

Engeland is bekend als een mooi, landelijk vakantieland, maar waar vind je nu precies al die karakteristieke bezienswaardigheden? De streek The Cotswolds heeft het allemaal.

Noorse grammatica 24

Deel 2 van de Noorse voorzetsels

Noord-west Italie

De mooiste plekjes van Noord-West Italie

Australie vakantieland

Een van de mooiste landen waar ik geweest ben bij mijn reizen in de wereld.

OV en taxi tips in Hong Kong

Tips over reizen met de OV in Hong kong