Goedkoop naar Australie, voordelig naar Australie


Publicatie datum:

De goedkoopste vlucht naar Australië en de mooiste rondreizen door Australië.

Gesponsorde koppelingen

Met wat research en goed zoeken vlieg je voor  effe ruim €700 op-en-neer naar Perth. Hoe gaat dit. Eerst koop je een goedkoop retourvliegticket van Amsterdam naar Singapore voor ±€480. Dan vlieg je met lowcost airline TigerAir naar Perth. Ondanks dat je extra moet bijbetalen voor je check-in bagage, ben je nog belachelijk goedkoop uit. De retourvliegticket van Singapore naar Perth kost ±€236 per persoon. Wat het totaal brengt op ±€716.

Goedkoop naar Australië, voordelig naar Australië

Australië:

In het dagelijks taalgebruik heeft iedereen het altijd kortweg over Australië maar de officiële naam van het land Australië is Commonwealth of Australia of te wel in goed Nederlands, het Gemenebest Australië. Het Gemenebest Australië bestaat voor het overgrote deel uit het Australische vasteland, een groot eiland genaamd Tasmanië, en daarnaast uit een groot aantal kleine eilanden en eilandjes. Het Australische vasteland is in feite ook een heel groot eiland maar met een lengte van  4.500 km  en een breedte van 3.500 km is het zo groot dat men het een continent noemt. Ter vergelijking, Australië is met een oppervlakte van 7.700.000 vierkante kilometer 220 keer zo groot als Nederland dat met een breedte van 200 km en een lengte van 350 km slechts 35.000 vierkante kilometer beslaat. Australië heeft nog geen 22 miljoen inwoners en daardoor is er heel veel ongerepte natuur.

Goedkoop naar Australië, voordelig naar Australië

Wat heeft australië te bieden aan natuur:

Australië heeft heel veel te bieden aan iedereen die van natuur, rust, ruimte en mooi weer houdt. Voor de natuurliefhebbers is er een grote variatie aan dieren en planten te bewonderen in de enorme regenwouden maar ook in de dorre hete binnenlanden. Vooral de Australische dieren zijn heel bijzonder. Een groot deel van de Australische dieren zijn namelijk uniek in de wereld. De meest kenmerkende dieren voor Australië zijn de buideldieren waarvan de kangoeroe het meest bekend is. Rust en ruimte vindt je in Austalië in overvloed overal buiten de steden. En het weer tenslotte is gemiddeld heel aangenaam van subtropisch tot tropisch, al naar gelang het seizoen en het deel van Australië waar je je bevindt.

Goedkoop naar Australië, voordelig naar Australië

Natuurlijke highlights:

De belangrijkste natuurlijke highlights van Australische zijn het Nationaal park Uluṟu-Kata Tjuṯa met de bekende Ayers Rock (Uluṟu) en The Olgas (Kata Tjuṯa), Nationaal park Kakadu, het Willandramerengebied en het Groot Barrièrerif.

Goedkoop naar Australië, voordelig naar Australië

Nationaal park Uluru-Kata Tjuta:
Het Nationaal park Uluṟu-Kata Tjuṯa is in 1985 teruggeven aan de oorspronkelijke bewoners de Anangu. Het park wordt teruggeleased aan de regering maar het management en het onderhoud is in handen van de Anangu. Zijn runnen ook het resort bij het park waar je kunt overnachten. Het park is te bereiken met het vliegtuig die land op het vliegveld bij het resort, met de auto vanuit Darwin via de Stuart Highway en vanuit Adelaide via de Lasseret highway en met de bus vanaf Alice Spring, Darwin, Adelaide en andere grote steden. De belangrijkste bezienswaardigheden van het park zijn de bekende Ayers Rock (Uluṟu) en The Olgas (Kata Tjuṯa).

Goedkoop naar Australië, voordelig naar Australië

Nationaal Park Kakadu:
Het Nationaal park Kakadu wordt bestuurd door de Aboriginals (de oorspronkelijke bevolking) in samenwerking met de Australische regering. Dwars door het park lopen twee grote wegen, de Arnhem Highway en de Kakadu Highway. In het park ligt ook een grote plaats, Jaribu, waar van uit je het park het makkelijkst bezoeken kan. De belangrijkste bezienswaardigheden van het park zijn een groot aantal rotsschilderingen van Aboriginals en de rijke natuur. Hoewel de boomsavannes circa tachtig procent van het parkoppervlak bedekken staat het park vooral bekend om zijn wetlands die een grote rol spelen in de bekende Crocodile Dundee films.

Goedkoop naar Australië, voordelig naar Australië

Willandramerengebied:
Het Willandramerengebied bestaat uit opgedroogde zoutmeren, zandduinen en bos. Het gebied is vooral interessant voor wetenschappers en hobby wetenschappers omdat in het gebied de belangrijkste elementen van de evolutie op aarde zijn te zien en tevens de oudst bekende crematieplek ter aarde (26.000 jaar oud).

Groot barrièrerif:
Het Groot Barrièrerif is het grootste koraalrif ter wereld en de grootste toeristische attractie van Australië. Het Groot Barrièrerif ligt in de Koraalzee voor de kust van Queensland waar vanuit de plaatsen Cairns en Townsville duiktochten, rondvaarten en andere toeristische activiteiten worden georganiseerd. Het Groot Barrièrerif is 2600 kilometer lang en bestaat uit 2.900 op zich staande riffen en 900 eilanden verspreid over totaal 334.400 vierkante kilometer.

Goedkoop naar Australië, voordelig naar Australië

Toeristische plaatsen:
De volgende plaatsen hebben één of meer toeristische attracties; Adelaide, Ballarat, Benalla, Bendigo, Brisbane, Bunbury, Cairns, Canberra, Castlemaine, Clayton, Faulconbridge, Fitzroy, Hamilton, Hobart, Horsham, Launceston, Lismore, Logan, Mackay, Meckering, Melbourne, Mildura, Nathan, Orange, Perth, Shepparton en Sydney. Van deze steden hebben Sydney en Melbourne het meest te bieden. In Sydney vindt je het beroemde Sydney Opera House, de Sydney Harbour Bridge, de Bondi Beach, het Sydney Aquarium, de Darling Harbour, het Olympic Park, Chinatown, de Sydney Tower, de Taronga Zoo, de Darling Harbour, de Sydney Fish Markets het Oceanworld en de  Musea Art Gallery van Nieuw-Zuid-Wales, Australian Centre for Photography, Museum of Contemporary Art, Powerhouse Museum of Science and Design, Sydney Observatory, Museum of Sydney en het Australian Museum en de Parken Royal Botanic Gardens en Hyde Park. In Melbourne vindt je het Australian Centre for Contemporary Art, het Australian Centre for the Moving Image, het Museum Victoria, het Immigration Museum , de National Gallery of Victoria, het NGV International , het Ian Potter Centre - NGV Australia, het The Ian Potter Museum of Art at the University of Melbourne en het Heide Museum of Modern Art.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

New England trip

Reistips voor het noordoosten van Amerika, waar de Verenigde Staten haar oorsprong kent.

100 jaar Titanic!

Foobie - Foobie Artikelen - Reizen - 100 jaar Titanic

Cheap Reisje Barcelona

Tips voor de minimal spender

Air France-KLM boekt een kleiner verlies

KLM maakte minder verlies dan een jaar geleden, maar de resultaten zijn alles behalve positief.

Alanya, Turkije

Wat informatie over de Turkse badplaats Alanya

OV Chipkaart

Hoe werkt de ov-chipkaart

Beleef Madrid: tips voor mee op reis

Geniet meer van Madrid aan de hand van een paar nuttige tips

Wonen en werken in het buitenland, wat te regelen?

Handleiding ter voorbereiding van (tijdelijk) wonen en werken in het buitenland.

Goedkoop vliegen, nu en in de toekomst

Hoe kun je ook in de toekomst goedkoop vliegen.

Op wereldreis: voor of na je master?

Tips om te sparen voor je wereldreis en om de keuze te maken om voor of na je master te gaan reizen

Help, ik wil naar Nieuw-Zeeland!

Informatie over alles wat komt kijken bij een 'working holiday' in Nieuw-Zeeland

Noorse grammatica 17

Bijzondere werkwoordconstructies

Goedkoop hotel Amsterdam, goedkoop overnachten Amsterdam.

Amsterdam is de perfecte stad voor een gezellig of cultureel weekendje uit, lees hier waar je goedkoop overnachten kunt in Amsterdam.

De kracht van Indiase vrouwen

In dit artikel wordt beschreven hoe de positie van Indiase vrouwen verbetert door middel van microkredieten

Lijst van spullen om mee te nemen als je gaat backpacken

Ga je backpacken? Pak dan deze lijst erbij en vergeet niets mee te nemen!

Het Griekse eiland Kos

Een vakantie op Kos voor zowel de strandliefhebber als de actieve toerist. Uitgaanstips en bezienswaardigheden kort uiteengezet met persoonlijke ervaringen.

Last minute Kreta, Last minute Chersonissos

Chersonissos is de populairste plaats van Kreta, lees hier hoe je goedkoop naar Kreta kan.

Roadtrip voor noppes!

Lees hoe je een roadtrip maakt zonder geld mee te nemen!

De wondere wereld van mysterieus Madagaskar

Op zintuigstrelende zeilsafari rond de eilanden van Madagaskar

Mooie wandel of fietstocht Valkenburg - Maastricht

Voor weinig geld een geweldige vakantie in het Geuldal van Schin op Geul via Valkenburg naar Maastricht

Noorse grammatica 14

Het voltooid deelwoord

Gardens by the Bay, Last minute Singapore.

In het Gardens by the Bay project in Singapore groeien meer dan 26.000 planten en bloemen in verticale tuinen van 25 tot 50 meter hoog.

Tips en bezienswaardigheden in Barcelona

Zorg dat je het beste uit je trip naar Barcelona haalt! Lees dit artikel voor de beste tips en de mooiste bezienswaardigheden!

Lekker cruisen met kinderen!

Kinderen en cruisen? Gaan dat wel samen? Dit is een artikel over cruisen met kinderen.

Noorse grammatica 29

Ontkennende bijzinnen