Goedkoop vakantiehuisje in Afrika, Karo Village, met gratis negerin


Publicatie datum:

Voor nog geen € 50,- per week een goedkoop vakantiehuisje in Afrika, Karo Village.

Gesponsorde koppelingen

Steeds meer vakantiegangers weten de weg te vinden naar Karo Village in Ethiopië. De belangrijkste reden is dat het heel goedkoop is en dat je bij je vakantiehuisje gratis een negerin tot je beschikking krijgt, die het huishouden doet en voor je kookt. Dit arrangement kost je nog geen € 50,- per week.

goedkoop vakantiehuisje in afrika

Gesponsorde koppelingen

Karo village:

Wat in de reisgidsen aangeduid wordt met Karo Village heet in het Nederlands Karo dorp. Het Karo dorp is een groot dorp gelegen op de oostelijke oever van de Omo rivier in het zuiden van Ethiopië Ethiopië. Het dorp is vernoemd naar de stam die er woont, De Karo (of Kara). De Karo stam bestaa uit ongeveer 1500 personen. De omringende stammen zijn de Hamar, de Bana, de Bashada, de beroemde Mursi en de Nyangatom. De Nyangatom, die aan de andere kant van de Omo rivier wonen, zijn hun vijanden. Al deze stammen spreken een Zuid-Omotische taal.

goedkoop vakantiehuisje in afrika

Levenswijze van de karo:

De Karo leven hoofdzakelijk van het kweken van sorghum, maïs en bonen. De Karo leven verder heel primitief en houden hun eeuwenoude gebruiken nog steeds in ere. Één van de belangrijkste gebruiken is om het lichaam te schilderen en hun gezicht te versieren. Zij maken hiervoor  gebruik van wit krijt, houtskool, oker en rode aarde. Ook snijden Karo vrouwen zich in hun borst, zodat er duidelijke littekens ontstaan, om zichzelf te verfraaien. Ook de Karo mannen snijden zich in hun borst, zodat er duidelijke littekens ontstaan, om te laten zien dat ze een vijand of een gevaarlijk dier hebben gedood. De littekens worden aangebracht met een mes of een scheermesje waarna er as wordt gewreven in. Het dragen van een grijs en oker klei hoofddeksel geeft ook het doden van een vijand of een gevaarlijk dier. Hamar hetzelfde doen.

goedkoop vakantiehuisje in afrika

Karo gebruiken:
De vrouwen hebben een heel mooie haardracht, ze smeren rode klei vermengd met boter en vet in hun haar, zodat het haar eruit ziet als een bergje koffiebonen. Vrouwen dragen nog steeds lederen kleding gemaakt van dierenhuiden. De mannen gebruiken allemaal een houten hoofdsteun om hun haar kruintje te beschermen, en, heel handig,  ze gebruiken deze houten hoofdsteun ook om op te zitten. De mannen vinden het heerlijk om uit te rusten onder het mannen huis, de chifo. Aan het einde van de oogst en in tijden van inwijding en huwelijk, komen de Karo samen om te dansen en te genieten van veel lokaal bier. Deze gelukkige tijden leiden vaak tot een huwelijk als een jongeman met succes over een stier weet te stier springen. Een Karo man kan met zoveel vrouwen trouwen als hij zich kan veroorloven, maar meestal trouwt hij met twee of drie.

goedkoop vakantiehuisje in afrika


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Waarom zijn er zoveel storingen op de Nederlandse spoorwegen?

Elke winter hoor je het weer op het nieuws, de NS heeft last van storingen! Hoe kan dit zo snel uitlopen op chaos?

Een pelgrimstocht naar Santiago

De ervaringen tijdens een wandeltocht van Jean Pied de Port naar Santiago

24/7 Feest in Chersonissos?! Of toch niet alleen dat...

Chersonissos in Kreta is onder jongeren toch wel de bekendste en populairste vakantiebestemming in Griekenland. Waarom? En wat is er voor de rest te beleven?

Kamperen op camping de Pekelinge Oostkapelle

gezellige kindervriendelijke camping, de pekelinge

Wat is er te doen in Hotel Grand Park Lara in Antalya, Turkije?

Gezellig met de hele familie naar Hotel Grand Park Lara in Antalya, lees hier wat er allemaal te doen is in Hotel Grand Park Lara in Antalya