Gratis naar Alanya kasteel in Turkije


Publicatie datum:

Het kasteel voor de kust is van Alanya is beeldbepalend voor de stad, lees hier hoe je gratis naar dat kasteel kunt.

Gesponsorde koppelingen

Voor de kust van de turkse stad Alanya ligt het kasteel van Alanya op een schiereiland dat wordt gevormd door een enorme in de zee liggende hoge rots. De turkse naam voor het kasteel is Alanya Kalesi. Het kasteel stamt uit het begin van de dertiende eeuw. Met de bouw van het kasteel werd begonnen in 1220 door Alaeddin Keykubad I nadat hij de stad Alanya had veroverd. Het werd gebouwd als onderdeel van de uitgebreide verdedigingswerken waar ook de grote beeldbepalende achthoekige verdedigingstoren van de haven van Alanya, de Kizil Kule (Rode Toren), toe behoort. Het kasteel van Alanya is gebouwd op een rotsachtig eiland van 250 meter hoog en is dus, waar je ook bent in Alanya, een duidelijk oriëntatiepunt zodat je altijd de aan de linkerzijde gelegen haven en het aan de rechterzijde gelegen strand.

Gratis naar Alanya kasteel

Naar Alanya kasteel:

Toen wij dit jaar met ons gezin onze vakantie vierde in een hotel in Alanya was het eerste wat we zagen, toen we met de transferbus Alanya bereikten, de lange kasteelmuur op het rotsachtige schiereiland voor de kust. Ook toen we arriveerden in ons hotel aan de noordelijke rand van de stad bleek dat we, als we boven naast of op de glijbanen stonden het kasteel duidelijk konden zien. Ik kreeg dus al meteen de kriebels om op de kasteelmuur te staan. Mijn reisgenoten niet. Het duurde echter nog 2 dagen voordat ik ook werkelijk op de kasteelmuur zou staan. De eerste twee dagen hebben we de directe omgeving van het hotel verkend maar de derde dag besloot ik, omdat niemand met me mee wou lopen, om alleen naar het kasteel te lopen om de kasteelmuur te beklimmen.

Gratis naar Alanya kasteel

Veel te doen in ALANYA kasteel:

Aangezien ik een fervent wandelaar ben en de omstandigheden met een temperatuur van zo’n 38 graden en een lekker zeewindje optimaal waren ging ik de derde dag alleen op pad. Ik liep de stad door en na een kwartiertje stond ik al bij de weg die de rots opging richting het kasteel. Niet geheel tot mijn verbazing was ik de enige die lopend de steile weg opliep. Het was een komen en gaan van taxi’s en bussen die elkaar behoorlijk in de weg zaten. Na een kwartiertje stijgen kwam ik bij een smal tunneltje wat de toegang vormde tot het kasteel. Tot mijn verbazing was de TOEGANG TOT HET KASTEEL GRATIS, dit had ik nooit verwacht in een land waar ze het van de toeristen moeten hebben. Binnen de kasteelmuren bleek de weg nog een heel eind te stijgen en naarmate ik hoger kwam stonden er steeds meer restaurantjes en souvenir stalletjes met oude vrouwtjes die hun handwerkjes aan de man brachten.

Gratis naar Alanya kasteel

Gratis op kasteelmuur ALANYA kasteel:

Na nog eens een kwartiertje lopen bereikte ik het hoofdgebouw boven op de top van het schiereiland. In het hoofdgebouw is een museum waar je voor moet betalen maar ik zag geen mensen lopen achter de kantelen van de kasteelmuur van dit hoofdgebouw dus ging ik daar niet naar binnen. Ik liep naar de rechterkant van het hoofdgebouw, waar heel veel mensen over het hoofdpad liepen en waar een aantal van hen aan het eind daarvan naar rechts over een smal betonnen padje naar een plateau liepen, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over de haven van Alanya. Ik liep echter rechtdoor over een klein keienpadje wat ogenschijnlijk nergens naar toe leid. Ik liep verder en verder door wat bosschages tot ik aan de achterkant van het hoofdgebouw was aangekomen. Daar klom ik via wat uitstekende stenen een meter of drie omhoog en toen stond ik op de smalle looprichel bovenop de kasteelmuur die achter de kantelen langs loopt. Ik had mijn doel bereikt en het was nog gratis ook! Vanaf de kasteelmuur heb je een fantastisch uitzicht op het strand met de blauwe zee, de stad Alanya en het daar achtergelegen Taurus gebergte en de zich langs de rotsen naar beneden slingerende kasteelmuur.

Gratis naar Alanya kasteel


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

TRANS SIBIERIE EXPRESS: DE RUSSISCH-CHINESE GRENS

Na 6 lange dagen onafgebroken treinreizen door een winters Russisch landschap bereikten we China. Douaneformaliteiten aan Russische en Chinese kant zorgden voor oponthoud. Vooral de Russen lieten zich daarbij van de slechtste kant zien.

Mont Saint Michel in Normandië Frankrijk, Mont Saint-Michel

In dit artikel lees je alles over het mooiste schiereiland van Frankrijk en misschien wel ter wereld.

De Schotse kilt

Informatie over de Schotse kilt & de antwoord op: wat draagt men onder de kilt?

De kracht van Indiase vrouwen

In dit artikel wordt beschreven hoe de positie van Indiase vrouwen verbetert door middel van microkredieten

Noorse grammatica 17

Bijzondere werkwoordconstructies

100 jaar Titanic!

Foobie - Foobie Artikelen - Reizen - 100 jaar Titanic

Noorse grammatica 24

Deel 2 van de Noorse voorzetsels

Goedkoop naar Australie, voordelig naar Australie

De goedkoopste vlucht naar Australië en de mooiste rondreizen door Australië.

Noorse grammatica 23

Noorse voorzetsels deel 1

Alles over reisverzekeringen

Alle informatie over reisverzekeringen.

Gezellig, gemoedelijk Dublin

Lees meer over een heerlijk weekendje weg

Noorse grammatica 12

De tegenwoordige tijd van de werkwoorden

New England trip

Reistips voor het noordoosten van Amerika, waar de Verenigde Staten haar oorsprong kent.

Noorse grammatica 21

Bijwoorden 1

Kaapstad; Vakantiebestemming nummer 1

Reisverslag Kaapstad Cape Town Zuid-Afrika bezienswaardigheden tips

Noorse grammatica 6

Wederkerende voornaamwoorden en wederkerende werkwoorden

Acht top locaties in Nicaragua

Top locaties in het Centraal Amerikaanse land Nicaragua die je niet mag missen!

Uitgaan in Marmaris

Uitgaan in Marmaris is super vet, je moet alleen wel weten wat de goede tenten zijn. Hieronder een overzicht met één van de beste tenten in Marmaris!

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligerswerk in het buitenland, een hele ervaring.

Het Portugese Albufeira

Een vakantie in Albufeira voor zowel de strandliefhebber als de actieve toerist. Uitgaanstips en bezienswaardigheden kort uiteengezet met persoonlijke ervaringen.

Goedkoop hotel Amsterdam, goedkoop overnachten Amsterdam.

Amsterdam is de perfecte stad voor een gezellig of cultureel weekendje uit, lees hier waar je goedkoop overnachten kunt in Amsterdam.

Noorse grammatica 3

De Noorse grammatica van bezittelijke voornaamwoorden

Ontdek de Veluwe!

Beleef een heerlijke vakantie op de Veluwe

Adembenemend Montréal

Alles over deze prachtige Canadese stad.

Wat is er te doen in Rio de Janeiro?

In 2014 zijn de wereldkampioenschappen voetbal in o.a. Rio de Janeiro, maar wat is er nog meer te doen in Rio de Janeiro