Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona


Publicatie datum:

Barcelona is volgens velen de mooiste stad van Spanje, lees hier hoe je goedkoop naar Barcelona kan.

Gesponsorde koppelingen

Barcelona is een schitterende stad die je zeker één keer in je leven bezoeken moet. Goedkoop vliegen naar Barcelona  kan met Transavia, Click Air, Vueling, AirBerlin, Easyjet en German Wings. Er is een groot aanbod aan vluchten naar deze wereldstad. Het loont zeker om ze op een rijtje te zetten en ze te vergelijken. Dit kan al snel vele euro’s schelen.

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

Gesponsorde koppelingen

Wereldstad:
Barcelona is een uitzonderlijk mooie wereldstad, schitterend gelegen aan de Middellandse zee. Als je dus even genoeg hebt van de drukke binnenstad, kun je meteen naar het strand om heerlijk te relaxen!  Barcelona heeft vele beroemde bezienswaardigheden waarvan de Sagrada Familia de bekendste is. Deze wereldberoemde door Gaudi ontworpen kathedraal is nog steeds niet af! Verwacht wordt, dat pas in 2030 de laatste steen gelegd gaat worden. De hele stad staat bekend om de mooie bouwwerken ontworpen door Antonio Gaudi.

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

FC barcelona:
Barcelona staat ook bekend om haar grote voetbalclub FC Barcelona. Volgens mij, op dit moment, de beste voetbalclub ter wereld. deze club heeft het grootste stadion van Europa: 98.983 zitplaatsen. Voor voetballiefhebbers is een bezoekje aan de voetbaltempel Camp Nou en zijn museum echt een onvergetelijke ervaring!

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

Shoppen:
Als je van shoppen houdt is Barcelona echt het einde. Onder de naam ‘Shopping Line’ heeft Barcelona een 5 km-lange route uitgestippeld, grotendeels verkeersvrij en. In Port Vell vindt u aan de waterkant het shopping- en ontspanningscomplex Maremàgnum. Daar vlakbij vind je La Rambla: Barcelona’s meest kleurrijke straat met straatentertainment , bloemenstalletjes, krantenkiosken enz.. Een echte aanrader is ook de overdekte versmarkt la Boqueria! Voor exclusieve mode- en designwinkels kun je terecht in de wijk Eixample. Daar vind je o.a. Passeig de Gràcia, ook wel de Champs Elysées van Catalonië genoemd. Ook in de zone van de Diagonal vind je talrijke warenhuizen en met merkartikelen. Tip: nabij Plaça de les Gloriès vind je Els Encants, dit is de meest authentieke vlooienmarkt van de stad. Deze markt is op ma., wo., vr. en za.

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

Tips voor kinderen:
Voor kinderen is er ook van alles te doen. Je kunt met ze naar het gigantische Aquarium of de Zoo of naar het pretpark Tibidabo en het chocolademuseum. Aanrader: het tweedaagse ticket voor de Bus Turístic (zie ook de rubriek ‘Discover').

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

L’Aquarium  de Barcelona:
Het aquarium is, één van de leukste attracties voor jong en oud, vind je aan de haven van Barcelona. Hier zwemmen duizenden grote en kleine vissen, waaronder haaien, rond in de enorme waterbassins. Er zijn drie verschillende bassins. Het Oceanarium (4.000.000 liter water!) heeft als thema het oceaanleven. De twee andere bassins zijn gewijd aan het leven in tropische wateren en de Middellandse Zee. Je loopt er door speciale glazen tunnels waardoor het bijna lijkt of u onderwater bent en de vissen links, rechts en boven u voorbij komen.

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

Ervaren duikers kunnen in het aquarium zelfs zwemmen met haaien. Dit mag natuurlijk niet zomaar, je moet eerst een cursus doorlopen waarin je alles leert over haaien en hun gedrag. Daarna mag je onder begeleiding het bassin in en kennismaken met de 15 haaien die er rondzwemmen, een unieke ervaring. Uiteraard moet je in goede conditie zijn en je duikbrevet meenemen. Deze ervaring is kost € 300.

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

Het aquarium wil de kennis over het zeeleven graag verbreiden. Er zijn interactieve exposities en speciale workshops voor groepen. Ook een groep kinderen kan aan zo’n workshop deelnemen, ze leren dan op speelse hoe het zeesysteem werkt. O.a. dor een spel te spelen waarbij kinderen als ontdekkingsreiziger de geheimen van de zee leren kennen. Verder zijn er ook geregeld theatervoorstellingen met als thema de zee.

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

Geïnteresseerden kunne een speciale rondleiding door de technische ruimten van het aquarium krijgen. Dan laat men je zien hoe de vissen worden opgevangen voordat ze in het aquarium worden uitgezet en waar al dat water vandaan komt en hoe het wordt behandeld?

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

Barcelona zoo:
De dierentuin van Barcelona ligt naast het oude centrum van de stad in het Parc de la Ciutadella,  vlak bij het strand. Het is een hele mooie dierentuin, met hele ruime hokken voor de dieren. Er zijn natuurlijk leeuwen, tijgers, nijlpaarden en apen, maar ook dieren die alleen in Spanje voorkomen. Zoals de Iberische steenbok en de Iberische wolf. Ook is er een mooi dolfinarium. Hier kun je achter glas naar de dolfijnen kijken. De dolfijnen komen dan nieuwsgierig naar het venster om naar jou te kijken. De dierentuin van Barcelona doet ook veel aan de instandhouding van bedreigde diersoorten. Er worden o.a. in een speciaal centrum inheemse watervogels gefokt om ze later uit te zetten in een beschermd natuurgebied in Catalonië (de Doñana). Verder heeft de dierentuin elektrische autootjes, picknickplaatsen en een minitreintje. In het park rond de dierentuin is een grote vijver, waar u een roeibootje kunt huren.

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

Tibidabo Parc D’attractions:
Dit is het oudste pretpark van Spanje (en het op 1 na oudste nog bestaande van Europa. In dit pretpark  staan mooie oude attracties. (sommige van het begin van de vorige eeuw!, in goed onderhouden staat natuurlijk). Je moet dan ook niet rekenen op de allernieuwste supersnelle achtbanen maar vooral voor de wat jongere kinderen is het erg geschikt. N.B. Vanaf de Tibidabo heb je een schitterend uitzicht over heel Barcelona.

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

Transbordador Aeri Del Port:
Dit is een kabelbaan van de haven naar de top van de Montjuïc. De kabels hangen zo’n 100 meter boven de stad en je hebt dus een spectaculair uitzicht. Dit is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Je vertrekt van een platform op de Sant Sebastiá toren. Iedere kwartier vertrekt er een cabine die onderweg stopt bij de Jaume I toren bij het World Trade Center.

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

Musea:
Interessante musea: het Picassomuseum, de Fundació Juan Miró, het Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Museum voor Hedendaagse Kunst, kortweg MACBA), het Museu Nacional d’Art de Catalunya (Nationaal Museum voor Catalaanse Kunst, kortweg MNAC) met een grote romaanse en gotische collectie, het CosmoCaixa (museum van wetenschappen) en de Fundació Suñol in de Passeig de Gràcia met kunst uit de 20ste eeuw (Picasso, Miró, Warhol,...).

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

Openbaar vervoer:
In Barcelona verplaatst je je het best met bus en/of metro. De metro is goedkoop, werkt efficiënt en brengt u met 6 lijnen naar de belangrijkste bezienswaardigheden. Maar ook het busnetwerk is goed met meer dan 80 routes

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

Om naar Spanje te reizen, is een geldige identiteitskaart vereist. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben een identiteitsbewijs met pasfoto nodig.

Afstand luchthaven - centrum: ± 12 km.

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

U kunt op verschillende manieren van de luchthaven naar het centrum pendelen. Met de trein (RENFE) elke 30 min. met stops in de stations Sants, Plaça de Catalunya, Arc de Triomf en Clot (ca. € 1,40 enkele rit). Met de Aerobús elke 10 min. naar Plaça d'Espanya, Urgell, Plaça de la Universitat en Plaça de Catalunya of met een taxi.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Australie vakantieland

Een van de mooiste landen waar ik geweest ben bij mijn reizen in de wereld.

Alles over reisverzekeringen

Alle informatie over reisverzekeringen.

Noorse grammatica 10

De trappen van vergelijking

Bezoek aan Samos

beschrijving samos

Voorbereiding vakantie in Australie. Ervaringen en tips

Naar Australie. Keuze van vliegmaatschappij, camper of personenauto en waar te huren; tips voor bagage, documenten en literatuur