Last minute Bulgarije, goedkoop naar Bulgarije


Publicatie datum:

Sunny Beach is de goedkope zonbestemming in Bulgarije, lees hier hoe je goedkoop naar Bulgarije kan.

Gesponsorde koppelingen

Bulgarije is de vakantiebestemming voor de jeugd dit jaar en er is daarom een heel groot aanbod aan vluchten naar deze goedkope zonbestemming. Goedkoop vliegen naar Bulgarije  kan met Transavia, Click Air, Vueling, AirBerlin, Easyjet en German Wings. Zeker voor de jeugdige vakantieganges loont het om ze op een rijtje te zetten en ze onderling goed te vergelijken. Dit kan al snel vele tientallen euro’s schelen.

Last minute Bulgarije, goedkoop naar Bulgarije

Gesponsorde koppelingen

Waarom naar Sunny Beach in Bulgarije?
Zon, zee, strand & betaalbaar: om deze vier redenen wordt Sunny Beach steeds populairder onder Nederlandse vakantiegangers. Sunny Beach, ook wel Zonnestrand genoemd, ligt aan de binnenzee de Zwarte Zee. Het is geen echte badplaats, maar doordat het zandstrand maar liefst 8 km lang is en je in de verte alleen maar water ziet, voelt het wel zo.

Last minute Bulgarije, goedkoop naar Bulgarije

Waarom Sunny Beach bekend staat als een betaalbare bestemming? Het uitgaansleven, waarvoor veel mensen naar deze plaats toe gaan, is aanzienlijk goedkoper dan in Lloret, op Kos of op Kreta. Een biertje kost je een stuk minder en gaat nog net niet gratis over de toonbank. Ook cocktails zijn meer dan betaalbaar. En elke avond uit eten is ook geen aanslag op je portemonnee. (bron: nu.nl)

Last minute Bulgarije, goedkoop naar Bulgarije

De badplaats Sunny Beach (Zonnestrand) in Bulgarije wordt ook wel het nieuwe Lloret de Mar genoemd. Maar is het hiermee daadwerkelijk te vergelijken?

Last minute Bulgarije, goedkoop naar Bulgarije

Hotels en appartementen in Sunny Beach:
Aangezien Sunny Beach een vrij nieuwe badplaats is, verrijzen er ook steeds meer nieuwe appartementencomplexen en hotels. Wanneer je een hotel of appartement boekt, heb je dus grote kans dat je in een vrij nieuw complex terecht komt. De ervaring leert echter ook dat appartementencomplexen en hotels die in aanbouw zijn vaak niet op tijd gereed zijn, waardoor je wordt overgeboekt naar een ander complex. Het kan dus een voordeel, maar ook een nadeel zijn.

Last minute Bulgarije, goedkoop naar Bulgarije

Uitgaan in Sunny Beach:
Qua uitgaan valt er in Sunny Beach veel te beleven. Je vindt hier discotheken waar je flink uit je dak kunt gaan op dance en r&b-muziek (Disco Orange, Lazur), een discotheek waar iedere avond een rockband live speelt (Iceberg) en gezellige terrasjes aan de boulevard. Maar natuurlijk kunnen de Nederlandse tenten (je moet ervan houden) ook niet ontbreken. Geheel in Lloret de Mar-stijl is er sinds 2007 de Flying Dutchman Bar met veel après-skimuziek, het Heineken House en sinds 2009 ook het Slam FM Café.

Last minute Bulgarije, goedkoop naar Bulgarije

Eten en drinken:
In Sunny Beach zijn verschillende restaurantjes waar je lekker kunt eten. Van onbekendere restaurantjes met een gevarieerde kaart (pizza/pasta etc.) tot een Mexicaans restaurant en natuurlijk de McDonald’s. Wanneer je bij een niet aanbevolen restaurant eet, loop je wel de kans dat je last van je buik krijgt, maar dat neem je dan maar voor lief (of je neemt Norrit mee).

Last minute Bulgarije, goedkoop naar Bulgarije

Prijsniveau:
Met betrekking tot de prijzen voor eten en drinken is de laatste jaren een stijging te zien. Was alles een paar jaar geleden nog heel goedkoop: 50 cent voor een biertje, voor 5 euro compleet uit eten, tegenwoordig komen de prijzen steeds meer in de buurt van de Nederlandse prijzen, maar wel lager dan de prijzen in Lloret de Mar.

Last minute Bulgarije, goedkoop naar Bulgarije

Cultuur:
Als je veel cultuur wilt snuiven moet je vooral niet naar Sunny Beach in Bulgarije gaan. Het is wel leuk om een dagje met de boot of met de bus naar Nessebar te gaan, een historisch schiereilandje dat grenst aan Sunny Beach en ook wel ‘het Dubrovnik van Bulgarije’ wordt genoemd. Er zijn allerlei monumenten en verschillende kleine winkeltjes (vooral veel toeristenwinkeltjes) maar in een halve dag heb je het al wel gezien.

Last minute Bulgarije, goedkoop naar Bulgarije

Conclusie:
In veel opzichten begint Sunny Beach steeds meer op Lloret de Mar te lijken. Zeker wat betreft het aantal Nederlanders dat hier op vakantie gaat, de Nederlandse bars en de toenemende drukte.

Last minute Bulgarije, goedkoop naar Bulgarije

Wanneer je op zoek bent naar een leuke zon-, zee- en strandbestemming met veel uitgaansgelegenheden, dan is Sunny Beach toch zeker de moeite waard. Er is alles aanwezig voor een leuke strandvakantie met vrienden of familie en je zult je er dan ook zeker vermaken. (bron: reishonger.nl)

Last minute Bulgarije, goedkoop naar Bulgarije


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Do's en don'ts in Thailand

De Thaise cultuur is natuurlijk heel anders als de onze! Neem de volgende tips door en maak vrienden tijdens je reis door Thailand!

Tips en bezienswaardigheden in Rio de Janeiro

Bezienswaardigheden en acitiviteiten in Rio de Janeiro die je absoluut niet mag missen!

De kracht van Indiase vrouwen

In dit artikel wordt beschreven hoe de positie van Indiase vrouwen verbetert door middel van microkredieten

Noorse grammatica 23

Noorse voorzetsels deel 1

venetiaans carnaval

een kleuren spektakel op de pleinen, de straatjes en het St. Marcoplein van Venetie met zijn pracht van maskers en kleding.