Het toppunt van schoonheid, de mooiste rondingen van de Islam


Publicatie datum:

De mooiste rondingen van deze aardbol komen voor rekening van de Islam.

Gesponsorde koppelingen

Het toppunt van architectonische schoonheid in deze wereld komt volgens mij voor rekening van de Islam. Één van de beroemste voorbeelden hiervan is de Taj Mahal in India die in 1663 gebouwd werd. Maar als je denkt dat het bouwen van dit soort melagomane Islamitische bouwwerken alleen in het verre verleden mogelijk was heb je het mis. Ook in onze tijd worden er nog van dit soort onvoorstelbaar mooie grote Islamitische bouwwerken gebouwd. Het meest recente en indrukwekkende voorbeeld hiervan is de Sheik Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi. De bouw van de  Sheik Zayed Grand Mosque begon in 1998 en hij werd geopend in 2007. De moskee is vernoemd naar sjeik Zayid bin Sultan al Nuhayyan, de grondlegger en eerste president van de Verenigde Arabische Emiraten, die er ook begraven ligt.

Sheik Zayed Grand Mosque

Gesponsorde koppelingen

Sheik Zayed Grand Mosque

Kenmerken van de Sheik Zayed Grand Moskee:
De Sheik Zayed Grand Mosque heeft een totale oppervlakte van 22.400 vierkante meter. De met een ondergronds water coolsysteem gekoelde centrale binnenplaats (gekoeld omdat de gelovigen anders er niet op blote voeten kunnen lopen) heeft een oppervlakte van 17.000 vierkante meter en biedt plaats aan 28.000 personen. De grootste gebedsruimte biedt plaats aan 9.000 personen. De twee kleinere gebedsruimtes die exclusief bedoeld zijn voor de vrouwen bieden ieder plaats aan 1500 vrouwen. De totale moskee biedt dus ruimte aan 40.000 personen. De vier minaretten op de hoeken van de moskee zijn 115 meter hoog. De moskee heeft 82 met wit marmer verfraaide koepels. De grootste koepel is die van de centrale gebedsruimte. De grootste koepel is 85 meter hoog en heeft een diameter van 32.3 meter. De totale bouwkosten bedroegen € 427.000.000,-

Sheik Zayed Grand Mosque

Het grootste tapijt ter wereld:
In de Sheik Zayed Grand Mosque ligt het grootste Perzische tapijt ter wereld. Het tapijt is gemaakt door in totaal 1250 personen die samen het tapijt met circa 2.268.000.000 knopen uit 35.000 kilogram wol en 12.000 katoen hebben geknoopt.

Sheik Zayed Grand Mosque

De grootste kroonluchter ter wereld:
In de Sheik Zayed Grand Mosque hangt ook de grootste kroonluchter ter wereld. Er hangen totaal 7 grote van koper en goud vervaardigde kroonluchters in de moskee waarvan de grootste 8.000 kilogram weegt en een hoogte heeft van 15 meter en een diameter van 10 meter.

Sheik Zayed Grand Mosque


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Rondzwerven aan het einde van de wereld: Isla Navarino, Circuito de Los Dientes

Dit artikel verschaft informatie over de indrukwekkende vijfdaagse wandeltocht, Circuito de los Dientes op Isla Navarino in het verre zuiden van Chili, het echte einde van de wereld.

Noorse grammatica 12

De tegenwoordige tijd van de werkwoorden

De Heenreis... onderweg naar Roemenië!

Momenteel loop ik stage in Roemenië, maar vanaf September ga ik hier wonen! Hier kun je lezen wat ik allemaal meemaak in dit bijzondere land.

Het grote Londen of het kleine Praag?

Paasvakantie in Londen of Praag? Geen betere kans om een onvergetelijke Pasen te beleven.

Bijzondere belevenissen en gevoelens in Berlijn

Het is 25 jaar geleden dat de Berlijnse muur viel, pas het laatste jaar besef ik me hoe wanhopig de inwoners van deze stad zich gevoeld moeten hebben.