Gratis op vakantie naar Vladivostok


Publicatie datum:

Ik kreeg een uitnodiging om een paar weken op vakantie te komen in Wladovostok maar wat is er eigenlijk te doen in Vladivostok.

Gesponsorde koppelingen

Door mijn grote activiteit op internet wordt ik zo af en toe benadert vanuit de verste uithoeken van de wereld. Vooral mijn activiteiten met de door mij bedachte stripfiguurtjes Panda & Pandili blijven niet onopgemerkt. Zo werd ik begin vorig jaar benaderd door een speelgoedfabrikant uit Sri Lanka die graag Panda & Pandili knuffels wilde gaan maken en eind vorig jaar door een hele vriendelijke rentenier uit Peru, die enthousiast was over mijn Panda & Pandili figuurtjes, die zijn netwerk van oude collega’s in de uitgeverswereld wilde gebruiken om boekjes met Panda & Pandili mee te gaan maken. Toch keek ik vandaag heel verbaasd toen ik een e-mail ontving uit Vladivostok waarin ik uitgenodigd werd om naar Vladivostok te komen op kosten van de afzender. Natuurlijk had  ik vaak gehoord van Vladivostok maar ik moest wel even op de kaart kijken om te zien waar het nu precies ligt. Het ligt echt op het verste puntje van Rusland aan de Japanse zee. Ik tik het voor de lol in op de routeplanner van Google maps en zie dat het 11.508 km is. Volgens Google maps is het 148 uur rijden, dat valt me eigenlijk nog mee op het eerste gezicht. Als je echter even verder denkt en uitgaat van 10 uur rijden per dag ben je dus wel ruim twee weken onderweg. Best nog ver dus.

Wat is er te doen in Wladiwostok

Gegevens vladivostok:
Zeer vereerd met mijn uitnodiging ben ik meteen gaan kijken wat er allemaal te vinden is over Vladivostok. De naam Vladivostok betekend “beheers het oosten”. Vladivostok is nog niet zo’n hele oude stad, het is pas gesticht op 2 juli 1860. Je kunt er met de trein heen want het is het eindpunt van de trans-Siberische spoorlijn. Vladivostok is de thuishaven van de Russische Pacifische Vloot. Vladivostok was tot het uiteenvallen van de Sovjet Unie een gesloten stad waar geen buitenlanders mochten komen. De Chinezen hebben een wat minder eervolle benaming voor Vladivostok namelijk “Zeekomkommermoeras”. Er wonen zo’n 600.000 mensen die voor het overgrote deel werkzaam zijn in de scheepstransport, de visserij, de voedselproductie en bij de marine. Ook zijn er veel mensen werkzaam in het onderwijs bij de Medische Staatsuniversiteit van Vladivostok, de Staatsuniversiteit voor economie en dienstverlening van Vladivostok, de Staatsuniversiteit voor de kunsten van het Verre Oosten, de Technische Staatsuniversiteit voor de visserij van het Verre Oosten, de Technische Staatsuniversiteit van het Verre Oosten, de Staatsuniversiteit van het Verre Oosten, de Maritieme Staatsuniversiteit Admiraal G.I. Nevelski, de Pacifische Staatsuniversiteit voor economie en het Pacifisch Marine-instituut Admiraal S.O. Marakov  Sinds het uiteenvallen van de Sovjet Unie hebben veel buitenlandse bedrijven, vanwege de gunstige ligging van de stad, er kantoren geopend en komen er steeds meer mensen met een kantoorbaan bij een buitenlands bedrijf.

Wat is er te doen in Wladiwostok

Wat is er te doen voor toeristen in vladivostok:
In tegenstelling van wat je op het eerste gezicht zou verwachten van een stad die voornamelijk bekend staat als haven en industriestad is er in Vladivostok op cultureel gebied veel te beleven. Zo zijn er diverse musea, waaronder de vesting van Vladivostok, een archeologisch en etnografisch museum, een boekenmuseum, een krijgshistorisch museum, een wetenschapsmuseum en diverse kunstgalerijen en expositiecentra. Ook heeft Vladivostok diverse culturele centra, een aantal theaters, een filharmonie orkest en een opera gebouw. Vooral in de herfstmaanden is er veel te beleven in Vladivostok want dan wordt er ieder jaar het Internationaal Filmfestival van de Aziatisch-Pacifische regio "Pacific Meridian" en het International Vladivostok Jazz Festival georganiseerd.

Wat is er te doen in Wladiwostok

Op naar vladivostok:
De uitnodiging bleek afkomstig te zijn van Yul "Rock" Brynner, de zoon van de bekende acteur Yul  Brynner die wereldberoemd is geworden met zijn hoofdrol in de film “The King and I” en “The Ten Commandments”. De “The Ten Commandments” was met een opbrengst van 80 miljoen dollar een enorm succes wat Yul  Brynner dus geen windeieren lag. Ook zijn zoon Yul "Rock" Brynner is gecharmeerd van mijn Panda & Pandili figuurtjes en wil er graag een aantal animatie films mee gaan maken.  Dat biedt mij natuurlijk enorme perspectieven dus ik ga natuurlijk op de uitnodiging van Yul "Rock" Brynner in en reis dit najaar al af naar Vladivostok. Ik ben benieuwd wat er allemaal van komen gaat. Ik hoop daar eind van het jaar meer over te kunnen schrijven. 

Wat is er te doen in Wladiwostok


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

De Schotse kilt

Informatie over de Schotse kilt & de antwoord op: wat draagt men onder de kilt?

Sevilla - Spanje

Een van de warmste steden van Europa!

Goedkope cruise op de mooiste cruiseschepen, droom cruise naar de Bahama’s

Cruises zijn nu heel voordelig, zoek nu je droomcruise uit op de mooiste cruiseschepen.

Spaans voor op vakantie

Spaanse woorden en zinnen voor op vakantie in Spanje.

Florence

De highlights van deze prachtige stad, Florence in Italie

De rust van Altafulla

Op vakantie in Altafulla het rustig gelegen dorp in het noorden Spanje.

London Eye, Millennium Wheel, Reuzenrad Londen

London Eye, Millennium Wheel, Reuzenrad Londen

Krakow

Krakow is een hele mooie, oude stad.

Gratis vakantie, gratis reizen, gratis overnachten, gratis eten

Wie droomt er niet van, een gratis vakantie met gratis overnachtingen en gratis eten.

Een kijkje in rusland

Korte kennismaking met een deeltje van dit enorm grote land.

Vive la France

Waarom een vakantie naar de Provence aan te raden is

Dagje uit in Amsterdam, attracties Amsterdam, bezienswaardigheden Amsterdam

Overzicht van de leukste, de mooiste en belangrijkste highlights en attracties van Amsterdam.

Haverud Skans 453

Haverud Skans 453 Zweden 2e wereldoorlog

De beste landen om te gaan backpacken

Ben je van plan om te gaan backpacken? Lees dan snel dit artikel voor meer informatie over geweldige landen om doorheen te reizen!

Met een poema in de jungle

In dit artikel een beschrijving van vrijwilligerswerk met wilde dieren in Bolivia.

Last minute Curaçao, goedkoop naar Curaçao

Curaçao is volgens velen het mooiste eiland van de Antillen, lees hier hoe je goedkoop naar Curaçao kan.

Goedkoop hotel Amsterdam, goedkoop overnachten Amsterdam.

Amsterdam is de perfecte stad voor een gezellig of cultureel weekendje uit, lees hier waar je goedkoop overnachten kunt in Amsterdam.

Noorse grammatica 11

Zelfstandig gebruikte bijvoegelijke naamwoorden

Wat moet je doen als je je smartphone kwijt bent op vakantie?

De vakantie alarmcentrales worden overspoeld door wanhopige mensen die hun smartphone kwijt zijn geraakt, wat moet je doen als je je smartphone kwijt bent op vakantie?

Vakantie in Australie. Bezienswaardigheden in Victoria en New South Wales. Deel 2

Australie. Tips voor route en bezienswaardigheden in Victoria en New South Wales

TRANS SIBIERIE EXPRESS: DE RUSSISCH-CHINESE GRENS

Na 6 lange dagen onafgebroken treinreizen door een winters Russisch landschap bereikten we China. Douaneformaliteiten aan Russische en Chinese kant zorgden voor oponthoud. Vooral de Russen lieten zich daarbij van de slechtste kant zien.

Wat je niet mag vergeten bij het kopen van wintersportspullen

Een geheugensteuntje voor elke wintersporter

Goedkoop op Safari, goedkoop op fotosafari, goedkoop op filmsafari

Waarom duur op safari in Afrika als je goedkoop op foto- en filmSafari kunt.

Op wereldreis: voor of na je master?

Tips om te sparen voor je wereldreis en om de keuze te maken om voor of na je master te gaan reizen

Voordelig weekendje Brussel

Een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden en de leukste attracties in Brussel.