Gratis op vakantie naar Vladivostok


Publicatie datum:

Ik kreeg een uitnodiging om een paar weken op vakantie te komen in Wladovostok maar wat is er eigenlijk te doen in Vladivostok.

Gesponsorde koppelingen

Door mijn grote activiteit op internet wordt ik zo af en toe benadert vanuit de verste uithoeken van de wereld. Vooral mijn activiteiten met de door mij bedachte stripfiguurtjes Panda & Pandili blijven niet onopgemerkt. Zo werd ik begin vorig jaar benaderd door een speelgoedfabrikant uit Sri Lanka die graag Panda & Pandili knuffels wilde gaan maken en eind vorig jaar door een hele vriendelijke rentenier uit Peru, die enthousiast was over mijn Panda & Pandili figuurtjes, die zijn netwerk van oude collega’s in de uitgeverswereld wilde gebruiken om boekjes met Panda & Pandili mee te gaan maken. Toch keek ik vandaag heel verbaasd toen ik een e-mail ontving uit Vladivostok waarin ik uitgenodigd werd om naar Vladivostok te komen op kosten van de afzender. Natuurlijk had  ik vaak gehoord van Vladivostok maar ik moest wel even op de kaart kijken om te zien waar het nu precies ligt. Het ligt echt op het verste puntje van Rusland aan de Japanse zee. Ik tik het voor de lol in op de routeplanner van Google maps en zie dat het 11.508 km is. Volgens Google maps is het 148 uur rijden, dat valt me eigenlijk nog mee op het eerste gezicht. Als je echter even verder denkt en uitgaat van 10 uur rijden per dag ben je dus wel ruim twee weken onderweg. Best nog ver dus.

Wat is er te doen in Wladiwostok

Gegevens vladivostok:
Zeer vereerd met mijn uitnodiging ben ik meteen gaan kijken wat er allemaal te vinden is over Vladivostok. De naam Vladivostok betekend “beheers het oosten”. Vladivostok is nog niet zo’n hele oude stad, het is pas gesticht op 2 juli 1860. Je kunt er met de trein heen want het is het eindpunt van de trans-Siberische spoorlijn. Vladivostok is de thuishaven van de Russische Pacifische Vloot. Vladivostok was tot het uiteenvallen van de Sovjet Unie een gesloten stad waar geen buitenlanders mochten komen. De Chinezen hebben een wat minder eervolle benaming voor Vladivostok namelijk “Zeekomkommermoeras”. Er wonen zo’n 600.000 mensen die voor het overgrote deel werkzaam zijn in de scheepstransport, de visserij, de voedselproductie en bij de marine. Ook zijn er veel mensen werkzaam in het onderwijs bij de Medische Staatsuniversiteit van Vladivostok, de Staatsuniversiteit voor economie en dienstverlening van Vladivostok, de Staatsuniversiteit voor de kunsten van het Verre Oosten, de Technische Staatsuniversiteit voor de visserij van het Verre Oosten, de Technische Staatsuniversiteit van het Verre Oosten, de Staatsuniversiteit van het Verre Oosten, de Maritieme Staatsuniversiteit Admiraal G.I. Nevelski, de Pacifische Staatsuniversiteit voor economie en het Pacifisch Marine-instituut Admiraal S.O. Marakov  Sinds het uiteenvallen van de Sovjet Unie hebben veel buitenlandse bedrijven, vanwege de gunstige ligging van de stad, er kantoren geopend en komen er steeds meer mensen met een kantoorbaan bij een buitenlands bedrijf.

Wat is er te doen in Wladiwostok

Wat is er te doen voor toeristen in vladivostok:
In tegenstelling van wat je op het eerste gezicht zou verwachten van een stad die voornamelijk bekend staat als haven en industriestad is er in Vladivostok op cultureel gebied veel te beleven. Zo zijn er diverse musea, waaronder de vesting van Vladivostok, een archeologisch en etnografisch museum, een boekenmuseum, een krijgshistorisch museum, een wetenschapsmuseum en diverse kunstgalerijen en expositiecentra. Ook heeft Vladivostok diverse culturele centra, een aantal theaters, een filharmonie orkest en een opera gebouw. Vooral in de herfstmaanden is er veel te beleven in Vladivostok want dan wordt er ieder jaar het Internationaal Filmfestival van de Aziatisch-Pacifische regio "Pacific Meridian" en het International Vladivostok Jazz Festival georganiseerd.

Wat is er te doen in Wladiwostok

Op naar vladivostok:
De uitnodiging bleek afkomstig te zijn van Yul "Rock" Brynner, de zoon van de bekende acteur Yul  Brynner die wereldberoemd is geworden met zijn hoofdrol in de film “The King and I” en “The Ten Commandments”. De “The Ten Commandments” was met een opbrengst van 80 miljoen dollar een enorm succes wat Yul  Brynner dus geen windeieren lag. Ook zijn zoon Yul "Rock" Brynner is gecharmeerd van mijn Panda & Pandili figuurtjes en wil er graag een aantal animatie films mee gaan maken.  Dat biedt mij natuurlijk enorme perspectieven dus ik ga natuurlijk op de uitnodiging van Yul "Rock" Brynner in en reis dit najaar al af naar Vladivostok. Ik ben benieuwd wat er allemaal van komen gaat. Ik hoop daar eind van het jaar meer over te kunnen schrijven. 

Wat is er te doen in Wladiwostok

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Toeristische Dierenmishandeling - De Olifant

Werkt u onbewust mee aan dierenleed?

Noorse grammatica 1

Zelfstandig naamwoorden/substantiver

Een andere kant van Spanje

Van Valencia to Javea, een minder toeristisch, maar prachtig stuk van Spanje en tips om het te ontdekken

Reizen in Bolivia

Een beknopt overzicht van de hoogtepunten in Bolivia.

Rondzwerven aan het einde van de wereld: Isla Navarino, Circuito de Los Dientes

Dit artikel verschaft informatie over de indrukwekkende vijfdaagse wandeltocht, Circuito de los Dientes op Isla Navarino in het verre zuiden van Chili, het echte einde van de wereld.

De beste landen om te gaan backpacken

Ben je van plan om te gaan backpacken? Lees dan snel dit artikel voor meer informatie over geweldige landen om doorheen te reizen!

Noorse grammatica 6

Wederkerende voornaamwoorden en wederkerende werkwoorden

Wat moet je meenemen op vakantie?

Een handig lijstje met wat je niet moet vergeten als je op vakantie gaat!

Vakantie in Australie. Bezienswaardigheden in Victoria en New South Wales. Deel 1

Australie. Tips voor route en bezienswaardigheden in Victoria en New South Wales

Wonen en werken in het buitenland, wat te regelen?

Handleiding ter voorbereiding van (tijdelijk) wonen en werken in het buitenland.

Gratis parkeren in Valkenburg, lees hier de verborgen plek.

Gratis parkeren in Valkenburg, lees hier de verborgen plek. Er is echt maar één plek in Valkenburg waar je gratis lang mag parkeren, lees hier waar dat is in Valkenburg, het mooiste vakantiedorp van Nederland.

Noorse grammatica 7

De aanwijzende voornaamwoorden

Op reis naar Venezuela

op vakantie naar venezuela? wat moet u nog weten?

Lissabon: Adembenemende stad!

Een stad die het waard is om naar toe te reizen! Moet zeker in je steden wishlist staan.

Voordelig weekendje Brussel

Een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden en de leukste attracties in Brussel.

Saba

Informatie over Saba

Noorse grammatica 4

Samengevoegde woorden

Het Portugese Albufeira

Een vakantie in Albufeira voor zowel de strandliefhebber als de actieve toerist. Uitgaanstips en bezienswaardigheden kort uiteengezet met persoonlijke ervaringen.

De goedkoopste skivakantie, goedkoopste wintersportvakantie, goedkope skivakantie, goedkope wintersportvakantie

Op zoek naar een goedkope wintersportvakantie? Lees hier hoe je goedkoop en toch gezellig op skivakantie kunt!!

Uitgaan in Marmaris

Uitgaan in Marmaris is super vet, je moet alleen wel weten wat de goede tenten zijn. Hieronder een overzicht met één van de beste tenten in Marmaris!

Mont Saint Michel in Normandië Frankrijk, Mont Saint-Michel

In dit artikel lees je alles over het mooiste schiereiland van Frankrijk en misschien wel ter wereld.

Goedkoop hotel Amsterdam, goedkoop overnachten Amsterdam.

Amsterdam is de perfecte stad voor een gezellig of cultureel weekendje uit, lees hier waar je goedkoop overnachten kunt in Amsterdam.

Noorse grammatica 18

Passieve werkwoorden

Prachtig Galway bay

Ierse traditie en cultuur opsnuiven in Galway bay

Tips en bezienswaardigheden in Barcelona

Zorg dat je het beste uit je trip naar Barcelona haalt! Lees dit artikel voor de beste tips en de mooiste bezienswaardigheden!