Gratis op vakantie naar Vladivostok


Publicatie datum:

Ik kreeg een uitnodiging om een paar weken op vakantie te komen in Wladovostok maar wat is er eigenlijk te doen in Vladivostok.

Gesponsorde koppelingen

Door mijn grote activiteit op internet wordt ik zo af en toe benadert vanuit de verste uithoeken van de wereld. Vooral mijn activiteiten met de door mij bedachte stripfiguurtjes Panda & Pandili blijven niet onopgemerkt. Zo werd ik begin vorig jaar benaderd door een speelgoedfabrikant uit Sri Lanka die graag Panda & Pandili knuffels wilde gaan maken en eind vorig jaar door een hele vriendelijke rentenier uit Peru, die enthousiast was over mijn Panda & Pandili figuurtjes, die zijn netwerk van oude collega’s in de uitgeverswereld wilde gebruiken om boekjes met Panda & Pandili mee te gaan maken. Toch keek ik vandaag heel verbaasd toen ik een e-mail ontving uit Vladivostok waarin ik uitgenodigd werd om naar Vladivostok te komen op kosten van de afzender. Natuurlijk had  ik vaak gehoord van Vladivostok maar ik moest wel even op de kaart kijken om te zien waar het nu precies ligt. Het ligt echt op het verste puntje van Rusland aan de Japanse zee. Ik tik het voor de lol in op de routeplanner van Google maps en zie dat het 11.508 km is. Volgens Google maps is het 148 uur rijden, dat valt me eigenlijk nog mee op het eerste gezicht. Als je echter even verder denkt en uitgaat van 10 uur rijden per dag ben je dus wel ruim twee weken onderweg. Best nog ver dus.

Wat is er te doen in Wladiwostok

Gegevens vladivostok:
Zeer vereerd met mijn uitnodiging ben ik meteen gaan kijken wat er allemaal te vinden is over Vladivostok. De naam Vladivostok betekend “beheers het oosten”. Vladivostok is nog niet zo’n hele oude stad, het is pas gesticht op 2 juli 1860. Je kunt er met de trein heen want het is het eindpunt van de trans-Siberische spoorlijn. Vladivostok is de thuishaven van de Russische Pacifische Vloot. Vladivostok was tot het uiteenvallen van de Sovjet Unie een gesloten stad waar geen buitenlanders mochten komen. De Chinezen hebben een wat minder eervolle benaming voor Vladivostok namelijk “Zeekomkommermoeras”. Er wonen zo’n 600.000 mensen die voor het overgrote deel werkzaam zijn in de scheepstransport, de visserij, de voedselproductie en bij de marine. Ook zijn er veel mensen werkzaam in het onderwijs bij de Medische Staatsuniversiteit van Vladivostok, de Staatsuniversiteit voor economie en dienstverlening van Vladivostok, de Staatsuniversiteit voor de kunsten van het Verre Oosten, de Technische Staatsuniversiteit voor de visserij van het Verre Oosten, de Technische Staatsuniversiteit van het Verre Oosten, de Staatsuniversiteit van het Verre Oosten, de Maritieme Staatsuniversiteit Admiraal G.I. Nevelski, de Pacifische Staatsuniversiteit voor economie en het Pacifisch Marine-instituut Admiraal S.O. Marakov  Sinds het uiteenvallen van de Sovjet Unie hebben veel buitenlandse bedrijven, vanwege de gunstige ligging van de stad, er kantoren geopend en komen er steeds meer mensen met een kantoorbaan bij een buitenlands bedrijf.

Wat is er te doen in Wladiwostok

Wat is er te doen voor toeristen in vladivostok:
In tegenstelling van wat je op het eerste gezicht zou verwachten van een stad die voornamelijk bekend staat als haven en industriestad is er in Vladivostok op cultureel gebied veel te beleven. Zo zijn er diverse musea, waaronder de vesting van Vladivostok, een archeologisch en etnografisch museum, een boekenmuseum, een krijgshistorisch museum, een wetenschapsmuseum en diverse kunstgalerijen en expositiecentra. Ook heeft Vladivostok diverse culturele centra, een aantal theaters, een filharmonie orkest en een opera gebouw. Vooral in de herfstmaanden is er veel te beleven in Vladivostok want dan wordt er ieder jaar het Internationaal Filmfestival van de Aziatisch-Pacifische regio "Pacific Meridian" en het International Vladivostok Jazz Festival georganiseerd.

Wat is er te doen in Wladiwostok

Op naar vladivostok:
De uitnodiging bleek afkomstig te zijn van Yul "Rock" Brynner, de zoon van de bekende acteur Yul  Brynner die wereldberoemd is geworden met zijn hoofdrol in de film “The King and I” en “The Ten Commandments”. De “The Ten Commandments” was met een opbrengst van 80 miljoen dollar een enorm succes wat Yul  Brynner dus geen windeieren lag. Ook zijn zoon Yul "Rock" Brynner is gecharmeerd van mijn Panda & Pandili figuurtjes en wil er graag een aantal animatie films mee gaan maken.  Dat biedt mij natuurlijk enorme perspectieven dus ik ga natuurlijk op de uitnodiging van Yul "Rock" Brynner in en reis dit najaar al af naar Vladivostok. Ik ben benieuwd wat er allemaal van komen gaat. Ik hoop daar eind van het jaar meer over te kunnen schrijven. 

Wat is er te doen in Wladiwostok

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1038
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Ik ga naar Azië en ik neem mee...

Wat moet je allemaal meenemen als je naar Azië gaat.

Dagtochtje Wijk bij Duurstede

Voormalige handelsstad is nu goede plek voor dagje weg. Wat valt er te beleven?

Vietnam (2) - Mai Chau en omgeving

Een beschrijving van mijn reiservaringen in Vietnam. In dit stuk de Muong berstam en de Mai Chau Vallei.

Carnaval op Curacao

Een uitleg over de feesten en tradities op Curacao tijdens carnaval.

Voordelig biologisch verantwoord overnachten in een groen hotel.

Nu na groene stroom en biologische voedsel ook biologisch verantwoord overnachten en vakantie vieren.

Een kijkje in rusland

Korte kennismaking met een deeltje van dit enorm grote land.

venetiaans carnaval

een kleuren spektakel op de pleinen, de straatjes en het St. Marcoplein van Venetie met zijn pracht van maskers en kleding.

Werken als hotel of camping entertainer

Wil je ook werken als entertainer en de beste tijd van je leven beleven?

De goedkoopste last minute aanbieders, top tien goedkope last minute reizen.

In dit artikel vindt je de goedkoopste betrouwbare last minute aanbieders op een rijtje.

Goedkoop vliegen, nu en in de toekomst

Hoe kun je ook in de toekomst goedkoop vliegen.

Shoppen in Milaan

Een artikel met informatie over shoppen in Milaan.

24/7 Feest in Chersonissos?! Of toch niet alleen dat...

Chersonissos in Kreta is onder jongeren toch wel de bekendste en populairste vakantiebestemming in Griekenland. Waarom? En wat is er voor de rest te beleven?

Lekker cruisen met kinderen!

Kinderen en cruisen? Gaan dat wel samen? Dit is een artikel over cruisen met kinderen.

Reisverslag vakantie Zweden: Viking graven Solleron

Serie van artikelen over bezienswaardigheden in Zweden tijdens de vakantie. Deze keer de Viking graven in Sollerön.

Noord-west Italie

De mooiste plekjes van Noord-West Italie

Thailand - het land van de glimlach II (vervolg)

Vervolg van een korte en beknopte beschijving van het land Thailand

Ontdek de verborgen schoonheid van Lucca

Een vakantiehuis Toscane is steeds populairder als accommodatie. Kies een vakantiehuis in de buurt van Lucca en ontdek een echt Toscaans juweeltje.

Op reis naar Venezuela

op vakantie naar venezuela? wat moet u nog weten?

Info voor goedkoop weekendje Leeuwarden, hotel Leeuwarden

Uitgebreide informatie voor een goedkoop weekendje Leeuwarden, wat is er in Leeuwarden.

Honeymoon

Die ene romantische reis, maar niet de geijkte all inclusieve op de Malediven? Lees de volgende tips...

Mooie Thaise vrouwen in Bangkok Sathorn, Mooie Thaise meisjes.

Door de toenemende welvaart in Thailand komen er opvallend veel mooie Thaise vrouwen op de Bangkok Sathorn.

Taganrog een heel klein beetje Nederlandse inbreng

De geschiedenis van Taganrog in Rusland en haar Nederlandse roots

De Routeplanner

Een routeplanner altijd handig natuurlijk, maar welke kunt u het best gebruiken?

populairste zomer vakantie bestemmingen voor party people

de populairste party vakanties bestemmingen van 2011 europees en internationaal

Voordelig weekendje Brussel

Een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden en de leukste attracties in Brussel.