Prachtig Galway bay


Publicatie datum:

Ierse traditie en cultuur opsnuiven in Galway bay

Gesponsorde koppelingen

Het prachtige Galway bay. De ideale plek om de echte Ierse cultuur en traditie op te snuiven of om simpelweg te genieten van al het mooie wat Ierland te bieden heeft. 

Galway bay is gelegen in het westen van Ierland. De ideale plaats om kennis te maken met de echte Ierse cultuur en tradities. Met zijn kleine ouderwetse haven ademt Galway traditie en folklore uit.

De vissers zijn een klein half uurtje geleden aangekomen in de pittoreske haven van Galway en we kunnen nu al genieten van de verste fish and chips ooit. Verser kan niet! Na een lekker hapje in de haven kan je gemakkelijk in één van de vele traditionele pubs binnenstappen waar je zonder uitzondering verwelkomt wordt door één of meerdere muzikanten die vrolijke deuntjes spelen op viool, gitaar, bodhrum, tin whistle en andere instrumenten. Eenmaal je binnen zit met een groot glas guinness voor je neus duurt het niet lang vooraleer de trotse maar ook zeer sociale en joviale Ieren een gesprek met je aanknopen. De sfeer is geweldig en het is praktisch onmogelijk om hier voor "the final call" terug buiten te geraken. De kans is ook zeer groot dat je de pub buitenkomt met een bevallige jonge Ierse schone. Opgepast want deze jongedames zijn zeker niet op hun mondje gevallen.

Gesponsorde koppelingen

Galway is beroemd voor zijn traditionele ambachten. Naast de te verwachten winkels in de uitgebreide winkelstraten van Galway vind je dan ook talloze juwelenwinkels met kettingen en sieraden vervaardigd uit sterling silver. Ook handgemaakte traditionele Ierse instrumenten kan je hier in overvloed vinden in de vele instrumentenwinkels. Behalve winkelen en blijven hangen in de pub kan je in Galway ook zeer lekker tafelen. De truc hier is echter om in de wirwar van zijstraatjes te zoeken naar restaurantjes want in die restaurants vind je namelijk de beste prijs kwaliteit verhouding.

Ook de omgeving rond Galway is zeker de moeite waard. Een wandeling in de Iers regen door "The burrows" (de Ierse groene heuvels) doet je zeker wakker worden na een lange avond in de pub. Het is genieten van de geur van gras en van Ierland. Ook zeker een bezoek waard zijn de Cliffs of Moher. Bij deze beroemde klippen met een eeuwenoude middeleeuwse uitkijktoren vind je ook een uitgebreid bezoekerscentrum. De Aran Islands, een eilandengroep net buiten Galway die volledig vol staat met de typische Ierse muurtjes in groene velden staat bol van folklore. Niet alleen spreekt de voltallige bevolking hier enkel gaelic (oud Iers) maar er is hier geen enkele straat geasfalteerd. De beste manier om deze eilanden te verkennen is dan ook met de mountainbike. Deze zijn ter plekke te huur. Op deze eilanden vind je ook ruïnes die reeds gebouwd zouden zijn tijdens de oudheid.

Galway is ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Connemarra. Het wereldberoemde natuurgebied is namelijk maar een halve dagreis van Galway verwijderd. Perfect dus voor trektochten van een paar dagen met tent en rugzak.

Kortom, Galway bay is de ideale plaats voor een uitgebreide cultuurvakantie. Hier kan je maanden aan een stuk verblijven zonder je ook maar een seconde verveeld te hebben. Al zul je waarschijnlijk wel een fortuin hebben uitgegeven in de pub!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

De cultuur (shock) in Ghana

Vriendelijk, gastvrij, trots, nuchter, relaxed en vooral humor, vrolijk en vol levenskracht.

Vietnam (1) - Hanoi

Ga je naar Vietnam of ben je er net geweest ? Haal herinneringen op of lees verder en beslis wat je zeker moet zien of doen.

Visum aanvragen

Dit artikel biedt informatie rond visum aanvraag.

Reizen in Bolivia

Een beknopt overzicht van de hoogtepunten in Bolivia.

Uitgaan in Marmaris

Uitgaan in Marmaris is super vet, je moet alleen wel weten wat de goede tenten zijn. Hieronder een overzicht met één van de beste tenten in Marmaris!