Goedkoop naar Costa Rica, voordelig naar Costa Rica.


Publicatie datum:

Wat is de goedkoopste manier om voordelig naar Costa Rica te gaan?

Gesponsorde koppelingen

Bijna iedereen droomt er van om nog eens een keer naar Costa Rica te gaan. De meeste mensen denken echter dat dat voor hen veel  te duur is. Als je gewoon een standaard vliegreis boekt is dat ook het geval. Er zijn echter ook manieren om goedkoop of zelfs gratis naar Costa Rica te gaan.

Gesponsorde koppelingen

Costa Rica:
De naam Costa Rica is Spaans voor “Rijke Kust”. Costa Rica is een Midden-Amerikaans land dat aan de noordkant grenst aan Nicaragua en aan de zuidkant aan Panama. Costa Rica doet zijn naam eer aan want het is een van de meest welvarende landen van Latijns-Amerika. Costa Rica  heeft sinds 1949 geen leger meer en ondanks dat heerst er al sinds 1948 een vredig klimaat in Costa Rica. Costa Rica heeft 7 provincies namelijk San José , Alajuela, Cartago, Heredia, Puntarenas, Guanacaste en Limón.

Het klimaat in Costa Rica:
Costa Rica heeft een klimaat dat aan de kust en in de bergen heel verschillend is. In de laaglanden van de beide kuststroken  is het met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 30°C altijd tropisch heet. In de bergen van het binnenland is het overdag meestal aangenaam warm met een temperatuur van rond de 25°C, ’s avonds koelt het in de bergen van het binnenland af tot zo’n 17°C. De hoeveelheid neerslag die in Costa Rica is ook heel verschillend. Het varieert van plaatsen waar 9000 millimeter per  valt tot plaatsen met zo’n 1500 millimeter per jaar valt.

Costa Rica strand

Accommodaties in Costa Rica:
De infrastructuur van Costa Rica is niet perfect. Er zijn ook bijna geen  super-de-luxe hotels. Alleen  aan de westkust zijn de eerste luxe internationale ketenhotels neergestreken. De meeste hotels in Costa Rica zijn goede middenklasse hotels met kamer is voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet en voor de interne klimaatbeheersing een ventilator. De meeste hotels hebben geen zwembad of andere overbodige luxe te bieden. Alle hotels zijn wel karakteristiek voor de omgeving waar ze in liggen worden regelmatig door diverse touroperators gecontroleerd op service en kwaliteit.

Welke vliegmaatschappijen verkopen goedkope  vliegtickets naar Costa Rica?
Er komen steeds meer vliegmaatschappijen die goedkope vliegtickets Costa Rica aanbieden. Vanuit Nederland kun je onder andere met KLM, Lufthansa , Northwest en Iberia goedkoop naar Costa Rica vliegen. De ticketprijzen voor vluchten naar Costa Rica variëren  sterk per seizoen. Daarnaast varieert  de ticketprijs binnen een seizoen ook nog met het tijdstip en het moment van de week. Ook het moment van boeken heeft invloed op de hoogte van de prijs voor een vliegticket naar Cost Rica. Uit recent onderzoek is gebleken dat de goedkoopste vliegtickets naar Costa Rica verkocht worden bij World Ticket Center. World Ticket Center is namelijk zelfs nog een fractie goedkoper dan Cheaptickets.nl en Vliegwinkel.nl.

traditional Costa Rican girls


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Alles over reisverzekeringen

Alle informatie over reisverzekeringen.

De voor- en nadelen van last minute reizen

Last minute reizen - iets voor u? De voor- en nadelen op een rijtje.

Vakantie aan het Veluwemeer

Waarom ver reizen als er in Nederland zoveel mooie plekjes zijn?

Het Portugese Albufeira

Een vakantie in Albufeira voor zowel de strandliefhebber als de actieve toerist. Uitgaanstips en bezienswaardigheden kort uiteengezet met persoonlijke ervaringen.

Hoe kun je zien waar een vliegtuig vliegt?

Je zwaait iemand uit op Schiphol en wilt graag weten waar hij vliegt, hoe kun je zien waar een vliegtuig vliegt?