Hoe kies je de juiste slaapzak?


Publicatie datum:

Kamperen lijkt na jaren nog steeds erg geliefd. Welke slaapzakken passen er bij jouw behoeften? Dit artikel helpt je makkelijk kiezen.

Gesponsorde koppelingen

Kamperen lijkt na jaren nog steeds erg geliefd. Er blijft meer dan genoeg keus betreffende onderdak om in te kamperen. Doorgaans is 1 punt vaststaand, je rust merendeels in de slaapzak. Welke slaapzakken passen er bij jouw behoeften?

U kunt op tig van manieren meuren bij het kamperen. Zo blijven er de slaapmatten, luchtbedjes,  en tevens top matrassen.
Slaapmatten alsook luchtbedjes worden dikwijls gebruikt tijdens het kampeerreisje in een caravan. Heel veel goed weer kampeerders kopen een dekenmodel aan. Recht toe recht aan dekenmodel slaapzakken blijven heel veel gebruikt aangezien zij behoorlijk goedkoop blijken.


U kan de dekenslaapzak behalve als outdoor slaapzak evenzeer als deken aanwenden. Wanneer u zichzelf om wilt draaien middenin uw warme slaapzak, verdraait nooit de volledige warme slaapzak mee. Twee deken types zijn eveneens vaak gemakkelijk aan mekaar te koppelen door middel van de ritssluiting.

Verscheidene exemplaren slaapzakken uitgelegd

Er bestaan voor de allerkleinsten onder ons de zogenaamde kleinere kinderslaapzakken. 'T blijft aangenaam om gedurende 't bergbeklimmen of backpacken over een zo lichtwegend als mogelijk dekenmodel slaapzak te beschikken. Aangaande dit soort ietwat minder wegende slaapzakken kun jij een keuze maken uit 1 mummy type alsmede de deken modellen slaapzakken. Een buitenkant aangaande de mummieslaapzak is over het algemeen van kunststof materiaal gemaakt. En dit maakt dat ie gemakkelijk opdroogt alsook minder groot lijkt. Als een aangekochte slaapzak één van synthetische materie slaapzakvulling heeft en je transpiratie tegen zal moeten gaan kunt u zeker overwegen om er een katoenen laken zak bij te kopen. Gewoon, voor het geval dat.


Donzen mummy slaapzakken zijn 't meest gebruikt bij kampeeruitjes. Het is bewezen een genoegen om bij een kampeer vakantie te mogen ronken in de van dons gemaakte warme slaapzak. 'T nadeel van een donzen dekenmodel slaapzak blijft helaas dat die flink minder voordelig zijn in verhouding tot van kunststof vervaardigde mummie slaapzakken. Daarnaast kost ‘t veel meer tijd om de van dons gemaakte warme slaapzak te reinigen nadien.

Enkele baten en ook nadelige punten  

Met 1 zelf opblaasbare slaapmat blijft het warmer wanneer u de matras-hoes gebruikt. Zo voelt het net alsof je thuis ligt. 'T nadeel voor slaap matten is jammergenoeg dat zij een betrekkelijk lang inpakvolume hebben. Tevens zijn luchtbedjes veelal goedkoper.


Voor 't kampeerreisje is nog steeds een ieder vertrouwd met 1 luchtbedje. Sinds kort blijken dergelijke canvas luchtbedden veel marktaandeel verloren aan verschillende PVC luchtbedden. Deze top (bovenkant) bij een plastic luchtbed voelt  zoals fluwelen stof. Een pluspunt voor een luchtbed is het kleine pak volume. Indien je luchtbedje aan lekkage onderhevig is, snurkt u desalniettemin op de ondergrond, dit in contrast tot een slaapmat. Een luchtbedje blijft helaas toch wel wat minder  qua isolering in vergelijking met de self-inflated.


Ingeval je tijdens het kamperen last krijgt in uw bovenzijde van uw rug kan het zogenaamd opleg matras uitkomst bieden en verlichting geven aan uw rug.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Prachtig Galway bay

Ierse traditie en cultuur opsnuiven in Galway bay

Noorse grammatica 12

De tegenwoordige tijd van de werkwoorden

Goedkoop vliegen naar je droombestemming, goedkope vliegreizen

Wie droomt er niet van een goedkope vliegreis naar een romantische zonnige bestemming.

Werken op een summer camp in Amerika

Over het werken op een summer camp in Amerika

Wat is er te doen in Hotel Aska Lara Deluxe ?

Lekker met de hele familie naar Hotel Aska Lara Deluxe in Antalya, lees hier wat er allemaal te doen is in Hotel Aska Lara Deluxe in Antalya

Stedentrip New York City

Stedentrip New York City van voorbereiding tot terugreis

De Routeplanner

Een routeplanner altijd handig natuurlijk, maar welke kunt u het best gebruiken?

Noorse grammatica 22

De Noorse bijwoorden deel 2

Op vakantie naar Marmaris, Turkije

Waar ga je heen op vakantie? Probeer Marmaris, Turkije eens!

Hoe vind je snel de highlights van Amsterdam?

Hoe vind je snel Het Anne Frank huis, de Westerkerk, de Jordaan, het homo-monument, het Oosterpark, de dam en De Nieuwe kerk.

De kracht van Indiase vrouwen

In dit artikel wordt beschreven hoe de positie van Indiase vrouwen verbetert door middel van microkredieten

Shoppen in Milaan

Een artikel met informatie over shoppen in Milaan.

Carnaval op Curacao

Een uitleg over de feesten en tradities op Curacao tijdens carnaval.

Do's en don'ts in Thailand

De Thaise cultuur is natuurlijk heel anders als de onze! Neem de volgende tips door en maak vrienden tijdens je reis door Thailand!

Eifelsteig

Eifelsteig -Een bijzondere lange afstandswandeling vlak over de grens

Gardens by the Bay, Last minute Singapore.

In het Gardens by the Bay project in Singapore groeien meer dan 26.000 planten en bloemen in verticale tuinen van 25 tot 50 meter hoog.

IATA codes

Hier vind je alle IATA codes van luchthavens.

Burkina Faso, het land van de integere mens

Over Burkina Faso, een veelzijdig maar arm land

Haverud Skans 453

Haverud Skans 453 Zweden 2e wereldoorlog

Vakantie in Spanje

Spanje is een van 's werelds meest bezochte vakantiebestemming .

Goedkoop op Safari, goedkoop op fotosafari, goedkoop op filmsafari

Waarom duur op safari in Afrika als je goedkoop op foto- en filmSafari kunt.

Noorse grammatica 4

Samengevoegde woorden

De abdij van Vaucelles in Noord-Frankrijk

Toerische informatie over de de abdij van Vaucelles in Noord-Frankrijk

Vakantie of overwinteren in Albir - Costa Blanca Spanje

Ontdek het mooie en rustige Albir aan de Costa Blanca. Albir is een mooie en rustige badplaats gelegen in de Provincie ALfaz Del Pi aan de Costa Blanca.

Zomervakantie, waar naartoe?

Waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je vakantiebestemming