Het Portugese Albufeira


Publicatie datum:

Een vakantie in Albufeira voor zowel de strandliefhebber als de actieve toerist. Uitgaanstips en bezienswaardigheden kort uiteengezet met persoonlijke ervaringen.

Gesponsorde koppelingen

De stad Albufeira ligt in het zuiden van Portugal in de provincie Algarve. Albufeira ligt ongeveer even ver van de westkust als van de Spaanse grens verwijderd. Deze stad is met name bekend door het grote uitgaansleven en goede weer. Daarnaast zijn er nog vele activiteiten te doen die u daar niet op voor hand zou verwachten. Hierbij moet u denken aan een jeep safari, dolfijnen bekijken en verder nog vele culturele bezienswaardigheden richting de westkust en het binnenland. Gaat u binnenkort op vakantie naar Albufeira en wilt u niet alleen maar op strand liggen? Bent u een natuur liefhebber? Houdt u van uitgaan? Lees dan snel verder.

Als u naar Albufeira op vakantie gaat dan zijn er een aantal plekken waar u beslist geweest moet zijn. Hieronder zal ik een overzicht geven van deze bijzondere plaatsen.

- Oud-Albufeira: Sinds een aantal jaar is Albufeira bekend geworden onder de toeristen uit alle richtingen van Europa en er kwam een structureel te kort aan appartementen en hotels in de Portugese stad. Daarom es er een geheel nieuw deel aangebouwd, genaamd nieuw-Albufeira. Het oude gedeelte is daarom extra gezellig, omdat alle feestende jongeren naar het nieuwe gedeelte gaan (The Strip). In de oude binnenstad zijn erg veel gezellige restaurantjes, winkels en marktkraampjes. Daarnaast zijn er veel entertainers te vinden, denk hierbij aan een plaatselijke Guus Meeuwis, karaoke, ballonnen knopers (van die figuurtjes), mime, kunstenaars, etc. Kortom het is vol gezelligheid dat tot in de avond uurtjes door gaat.

- Nieuw-Albufeira (rond The Strip): Zoals hierboven duidelijk is geworden dat Albufeira in een zeer korte tijd tot één van de grootste vakantiebestemmingen is uitgegroeid. Daarom was er veel vraag naar nieuwe faciliteiten die aan de oostzijde van de stad zijn gebouwd. Daardoor is er een tweede centrum gecreëerd: The Strip. Dit is een heel lange winkel straat waar allerlei winkels, souvenirs, pubs, discotheken, restaurants, etc. Langs deze straat kan je avond na avond vullen met allerlei leuke activiteiten. Het oude centrum is vooral gezellig en knus, waar het nieuwe centrum barst van de energieke muziektenten.

- Jeep-safari: In de stad kan je je inschrijven voor diverse activiteiten en waaronder ook voor een jeep safari. Denk hierbij niet aan het zien van dieren in het wild, want dan valt het gigantisch tegen. Deze safari houdt in dat je in een openlucht jeep wordt rondgereden door je persoonlijke chauffeur. Het kan zijn dat er nog anderen bij jou in de jeep zitten, maar dat is eigenlijk allemaal gezellig. De chauffeur spreekt vloeiend Engels (in ieder geval veel beter dan de gemiddelde Nederlander), dus qua taal is er prima te communiceren met hem. Hij leidt je door het binnenland van de Algarve en leert allerlei feiten over bomen, natuur en architectuur. Je stopt bij verborgen meertjes en krijgt de kans daar te zwemmen, verder is er een proeverij van de plaatselijke drank, honing, noten, vijgen, etc. Als laatste zie je hoe kurk gemaakt wordt. Voor ons is het vanzelfsprekend al dat kurk, maar het komt toch echt ergens vandaan. Dit is een prachtige ervaring die ik iedereen zou willen aanraden.

- Grottentocht en Dolfijnen: Vanuit de haven van Albufeira (aan de westzijde van de stad) zijn er allerlei boottochtjes te doen. Met de Black Runner (naam van de boot) ga je zo'n 10 á 15 km uit de kust om dolfijnen te bekijken. Dit is niet zo maar een boot, maar een speedboot met twee keer 200pk erachter, dus je vliegt zowat over het water. Eenmaal op zee gaat de kapitein opzoek naar dolfijngroepen waar je zo'n half uur de tijd hebt om te kijken, filmen en foto's te maken. Op dat moment bevind je je in de Atlantische Oceaan (nee, niet de Middellandse Zee) waar dicht langs de kust met name de twee na kleinste dolfijnensoort voor komt. Dit is toch wel wat anders dan het Dolfinarium in Harderwijk, want in de vrije natuur ziet alles er veel spectaculairder uit. Uiteindelijk keert met terug naar de kust en worden een aantal grotten bekeken, verwacht hier niet te veel van want het is niet overdonderend. Deze grottentocht is met name voor het bekijken van de dolfijnen.

- Het beste van het Westen: Deze busreis leidt je langs alle grote bezienswaardigheden van de Algarve. Met een reisleidster die tijdens de reis alles over het land vertelt van zowel het heden als de historie van Portugal. Er wordt stops gemaakt om de kerk van St. Anthonius te bekijken, het einde van de wereld langs de kliffen en op de hoogste berg van zuid Portugal, de Monchique. Daarlangs loopt bronwater dat speciale krachten zou hebben (liefdesdrank). Dit is een behoorlijk lange dag met zeer veel informatie, maar dan heb je ook in één klap de belangrijkste plaatsen van de Algarve bekeken.

- Portugezen en Portugees eten: Opvallend aan de Portugezen was dat zij de Engelse taal zeer goed onder de knie hebben. Dit komt voornamelijk doordat 80% van de toeristen Engels is. Daarnaast is het heel vriendelijk volk. Uiteraard moet men wel in het achterhoofd houden dat het uit eigen belang is, zij leven van het toerisme en willen het u daarom naar de zin maken. Zij verdienen ten slotte geld aan u en zij moeten in een aantal maanden voor een heel jaar geld verdienen. Het Portugese eten is ook overweldigend lekker. Als je gaat uit eten neem dan eens een typische Portugese Cataplana. Al met al een prima vakantiebestemming.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker WWagner

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie reizen

Kopenhagen: levendig en toegankelijk

Bezienswaardigheden in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken

Kaapstad; Vakantiebestemming nummer 1

Reisverslag Kaapstad Cape Town Zuid-Afrika bezienswaardigheden tips

Reisverslag vakantie Zweden: Viking graven Solleron

Serie van artikelen over bezienswaardigheden in Zweden tijdens de vakantie. Deze keer de Viking graven in Sollerön.

Ontdek de verborgen schoonheid van Lucca

Een vakantiehuis Toscane is steeds populairder als accommodatie. Kies een vakantiehuis in de buurt van Lucca en ontdek een echt Toscaans juweeltje.

Noorse grammatica 12

De tegenwoordige tijd van de werkwoorden

Hoe is het weer in Lloret de Mar?

Lloret de Mar is volgens velen de mooiste badplaats van Spanj en het is altijd mooi weer in Lloret de Mar.

Reizen in Londen

Een overzicht van de reismogelijkheden in Londen

Toeristische Dierenmishandeling - De Olifant

Werkt u onbewust mee aan dierenleed?

Maak kennis met Rio de Janeiro, een van de mooiste en levendigste steden ter wereld!

Dit artikel gaat over de schitterende natuur van de stad Rio de Janeiro.

Goedkoop vliegen naar je droombestemming, goedkope vliegreizen

Wie droomt er niet van een goedkope vliegreis naar een romantische zonnige bestemming.

Alles over de OV chipkaart

Informatie over de OV-chipkaart die binnenkort in heel Nederland wordt ingevoerd.

Werken op een summer camp in Amerika

Over het werken op een summer camp in Amerika

Ontdek de Amerikaanse Maagdeneilanden!

Een omschrijving van de vrij onbekende eilanden van Amerika.

Gezellig, gemoedelijk Dublin

Lees meer over een heerlijk weekendje weg

Een Paradijs

Tachtig procent regenwoud en beschermd door het WNF

Noorse grammatica 9

Hotel vd valk Emmen

Een verblijf in het hotel vd Valk in Emmen

Noorse grammatica 20

De vragende voornaamwoorden

Krakow

Krakow is een hele mooie, oude stad.

Lange vliegreizen comfortabel maken

Handige tips om je vliegreis comfotabel te maken. Begin je vakantie goed!

Noorse grammatica 28

Bijzinnen, deel 1

De rust van Altafulla

Op vakantie in Altafulla het rustig gelegen dorp in het noorden Spanje.

Beach Club Doğanay bij Alanya (Turkije)

Wat informatie en persoonlijke ervaringen over het hotel

Een weekend Maastricht

Een weekend Maastricht saai? Zeker niet! Maastricht heeft een hoop te bieden en dat voor iedereen. Lees hier meer over Maastricht!

Rusland vakantieland?

Iedereen vraagt mij altijd of het werkelijk zo gevaarlijk is.