Het Portugese Albufeira


Publicatie datum:

Een vakantie in Albufeira voor zowel de strandliefhebber als de actieve toerist. Uitgaanstips en bezienswaardigheden kort uiteengezet met persoonlijke ervaringen.

Gesponsorde koppelingen

De stad Albufeira ligt in het zuiden van Portugal in de provincie Algarve. Albufeira ligt ongeveer even ver van de westkust als van de Spaanse grens verwijderd. Deze stad is met name bekend door het grote uitgaansleven en goede weer. Daarnaast zijn er nog vele activiteiten te doen die u daar niet op voor hand zou verwachten. Hierbij moet u denken aan een jeep safari, dolfijnen bekijken en verder nog vele culturele bezienswaardigheden richting de westkust en het binnenland. Gaat u binnenkort op vakantie naar Albufeira en wilt u niet alleen maar op strand liggen? Bent u een natuur liefhebber? Houdt u van uitgaan? Lees dan snel verder.

Als u naar Albufeira op vakantie gaat dan zijn er een aantal plekken waar u beslist geweest moet zijn. Hieronder zal ik een overzicht geven van deze bijzondere plaatsen.

- Oud-Albufeira: Sinds een aantal jaar is Albufeira bekend geworden onder de toeristen uit alle richtingen van Europa en er kwam een structureel te kort aan appartementen en hotels in de Portugese stad. Daarom es er een geheel nieuw deel aangebouwd, genaamd nieuw-Albufeira. Het oude gedeelte is daarom extra gezellig, omdat alle feestende jongeren naar het nieuwe gedeelte gaan (The Strip). In de oude binnenstad zijn erg veel gezellige restaurantjes, winkels en marktkraampjes. Daarnaast zijn er veel entertainers te vinden, denk hierbij aan een plaatselijke Guus Meeuwis, karaoke, ballonnen knopers (van die figuurtjes), mime, kunstenaars, etc. Kortom het is vol gezelligheid dat tot in de avond uurtjes door gaat.

- Nieuw-Albufeira (rond The Strip): Zoals hierboven duidelijk is geworden dat Albufeira in een zeer korte tijd tot één van de grootste vakantiebestemmingen is uitgegroeid. Daarom was er veel vraag naar nieuwe faciliteiten die aan de oostzijde van de stad zijn gebouwd. Daardoor is er een tweede centrum gecreëerd: The Strip. Dit is een heel lange winkel straat waar allerlei winkels, souvenirs, pubs, discotheken, restaurants, etc. Langs deze straat kan je avond na avond vullen met allerlei leuke activiteiten. Het oude centrum is vooral gezellig en knus, waar het nieuwe centrum barst van de energieke muziektenten.

- Jeep-safari: In de stad kan je je inschrijven voor diverse activiteiten en waaronder ook voor een jeep safari. Denk hierbij niet aan het zien van dieren in het wild, want dan valt het gigantisch tegen. Deze safari houdt in dat je in een openlucht jeep wordt rondgereden door je persoonlijke chauffeur. Het kan zijn dat er nog anderen bij jou in de jeep zitten, maar dat is eigenlijk allemaal gezellig. De chauffeur spreekt vloeiend Engels (in ieder geval veel beter dan de gemiddelde Nederlander), dus qua taal is er prima te communiceren met hem. Hij leidt je door het binnenland van de Algarve en leert allerlei feiten over bomen, natuur en architectuur. Je stopt bij verborgen meertjes en krijgt de kans daar te zwemmen, verder is er een proeverij van de plaatselijke drank, honing, noten, vijgen, etc. Als laatste zie je hoe kurk gemaakt wordt. Voor ons is het vanzelfsprekend al dat kurk, maar het komt toch echt ergens vandaan. Dit is een prachtige ervaring die ik iedereen zou willen aanraden.

- Grottentocht en Dolfijnen: Vanuit de haven van Albufeira (aan de westzijde van de stad) zijn er allerlei boottochtjes te doen. Met de Black Runner (naam van de boot) ga je zo'n 10 á 15 km uit de kust om dolfijnen te bekijken. Dit is niet zo maar een boot, maar een speedboot met twee keer 200pk erachter, dus je vliegt zowat over het water. Eenmaal op zee gaat de kapitein opzoek naar dolfijngroepen waar je zo'n half uur de tijd hebt om te kijken, filmen en foto's te maken. Op dat moment bevind je je in de Atlantische Oceaan (nee, niet de Middellandse Zee) waar dicht langs de kust met name de twee na kleinste dolfijnensoort voor komt. Dit is toch wel wat anders dan het Dolfinarium in Harderwijk, want in de vrije natuur ziet alles er veel spectaculairder uit. Uiteindelijk keert met terug naar de kust en worden een aantal grotten bekeken, verwacht hier niet te veel van want het is niet overdonderend. Deze grottentocht is met name voor het bekijken van de dolfijnen.

- Het beste van het Westen: Deze busreis leidt je langs alle grote bezienswaardigheden van de Algarve. Met een reisleidster die tijdens de reis alles over het land vertelt van zowel het heden als de historie van Portugal. Er wordt stops gemaakt om de kerk van St. Anthonius te bekijken, het einde van de wereld langs de kliffen en op de hoogste berg van zuid Portugal, de Monchique. Daarlangs loopt bronwater dat speciale krachten zou hebben (liefdesdrank). Dit is een behoorlijk lange dag met zeer veel informatie, maar dan heb je ook in één klap de belangrijkste plaatsen van de Algarve bekeken.

- Portugezen en Portugees eten: Opvallend aan de Portugezen was dat zij de Engelse taal zeer goed onder de knie hebben. Dit komt voornamelijk doordat 80% van de toeristen Engels is. Daarnaast is het heel vriendelijk volk. Uiteraard moet men wel in het achterhoofd houden dat het uit eigen belang is, zij leven van het toerisme en willen het u daarom naar de zin maken. Zij verdienen ten slotte geld aan u en zij moeten in een aantal maanden voor een heel jaar geld verdienen. Het Portugese eten is ook overweldigend lekker. Als je gaat uit eten neem dan eens een typische Portugese Cataplana. Al met al een prima vakantiebestemming.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker WWagner

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie reizen

Noorse grammatica 11

Zelfstandig gebruikte bijvoegelijke naamwoorden

Zomervakantie, waar naartoe?

Waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je vakantiebestemming

Last minute Bulgarije, goedkoop naar Bulgarije

Sunny Beach is de goedkope zonbestemming in Bulgarije, lees hier hoe je goedkoop naar Bulgarije kan.

Vakantie of overwinteren in Albir - Costa Blanca Spanje

Ontdek het mooie en rustige Albir aan de Costa Blanca. Albir is een mooie en rustige badplaats gelegen in de Provincie ALfaz Del Pi aan de Costa Blanca.

Bezwaar maken tegen verkeersboetes

Bezwaar maken tegen Nederlandse verkeersboetes, naheffingsaanslagen en dergelijken

5 Redenen om naar Nicaragua te gaan

Nicaragua is nog weinig populair onder de toeristen. Hieronder geef ik vijf redenen waarom je toch voor dit land zou moeten kiezen.

Reizen in Bolivia

Een beknopt overzicht van de hoogtepunten in Bolivia.

Prachtig Galway bay

Ierse traditie en cultuur opsnuiven in Galway bay

Hoe is het weer in Lloret de Mar?

Lloret de Mar is volgens velen de mooiste badplaats van Spanj en het is altijd mooi weer in Lloret de Mar.

Alles over reisverzekeringen

Alle informatie over reisverzekeringen.

Vive la France

Waarom een vakantie naar de Provence aan te raden is

Noorse grammatica 6

Wederkerende voornaamwoorden en wederkerende werkwoorden

Acht top locaties in Nicaragua

Top locaties in het Centraal Amerikaanse land Nicaragua die je niet mag missen!

Noorse grammatica 12

De tegenwoordige tijd van de werkwoorden

Goedkope cruise op de mooiste cruiseschepen, droom cruise naar de Bahama’s

Cruises zijn nu heel voordelig, zoek nu je droomcruise uit op de mooiste cruiseschepen.

The Cotswolds - Engeland in een notendop

Engeland is bekend als een mooi, landelijk vakantieland, maar waar vind je nu precies al die karakteristieke bezienswaardigheden? De streek The Cotswolds heeft het allemaal.

Zeilen in Kroatië

Zeilen langs de kustlijn van Kroatië is een geweldige ervaring

Tips en bezienswaardigheden in Rio de Janeiro

Bezienswaardigheden en acitiviteiten in Rio de Janeiro die je absoluut niet mag missen!

Goedkoop vliegen, nu en in de toekomst

Hoe kun je ook in de toekomst goedkoop vliegen.

Ik ga naar Azië en ik neem mee...

Wat moet je allemaal meenemen als je naar Azië gaat.

Gewoon gaan!

Pak een keer je paspoort en wie weet waar je uitkomt...

Vliegtuigen & Vliegen

Informatie over vliegen en vliegtuigen

Wat is er te doen in Hotel Grand Park Lara in Antalya, Turkije?

Gezellig met de hele familie naar Hotel Grand Park Lara in Antalya, lees hier wat er allemaal te doen is in Hotel Grand Park Lara in Antalya

Het Portugese Albufeira

Een vakantie in Albufeira voor zowel de strandliefhebber als de actieve toerist. Uitgaanstips en bezienswaardigheden kort uiteengezet met persoonlijke ervaringen.

Roadtrip voor noppes!

Lees hoe je een roadtrip maakt zonder geld mee te nemen!