Het Griekse eiland Kos


Publicatie datum:

Een vakantie op Kos voor zowel de strandliefhebber als de actieve toerist. Uitgaanstips en bezienswaardigheden kort uiteengezet met persoonlijke ervaringen.

Gesponsorde koppelingen

Kos is een Grieks eiland dat zeer dicht tegen de Turkse kust aan ligt. Het eiland staat bekend om de groene natuur, de mooie stranden en de goede uitgaansgelegenheid. Daarnaast zijn er ook nog diverse activiteiten te doen op dit mooie en intrigerende eiland. Hierbij moet men denken aan een warm water bron aan de zuidoost kust, een uitstapje naar Turkije of naar een vulkaaneiland in de buurt. Gaat u binnenkort op vakantie naar Kos en wilt u niet alleen maar op strand liggen? Bent u een natuur liefhebber? Houdt u van uitgaan? Lees dan snel verder.

Als u naar Kos op vakantie gaat dan zijn er een aantal plekken waar u beslist geweest moet zijn. Hieronder zal ik een overzicht geven van deze bijzondere plaatsen.

Kos-Stad Johannietersburcht: Vroeger waren de Grieken en Turken niet echt twee handen op één buik. Door de aanval van de tegenstander te weren, hebben de Grieken op Kos een burcht gebouwd. Omdat Kos zeer dicht langs de Turkse kust ligt, was het erg aannemelijk dat zij veelvuldig aangevallen werden. Het is daarom ook zeker de moeite waard om deze burcht eens te bekijken en een rondje te wandelen. Met name de uitzicht op de zee, de Mandrakihaven en het Gouverneurspaleis zijn erg spectaculair.

Zonsopkomst: Eigenlijk is net als in elk land de zonsopkomst erg mooi. Doordat veel mensen nog liggen te slapen rond die tijd is de natuur nog in ruste en kan men intens genieten van deze verschijning. Mensen die liefhebber zijn van fotografie is het aan te raden eens wat foto's te nemen in de vroege ochtenduren. De sfeer is onbeschrijfelijk.

Embros Thermé: Voor de Nederlanders is dit een ideale attractie, want het is namelijk helemaal gratis. De Embros Thermé is een warm water bron. Van uit het binnenste van het eiland wordt het water opgewarmd en stroomt op deze specifieke plek uit een spleet. Sommigen beweren dat dit heilige krachten heeft en dat reuma kan worden genezen, dit is uiteraard niet wetenschappelijk bewezen. Veel mensen ervaren dit als een zeer plezierige en ontspannen activiteit. Het is wel aan te raden om dit vroeg in de ochtend te doen, omdat het water dan nog niet zo heet is. Rond het middag uur wordt het bad ook nog verwarmt door de zon en is het op sommige plekken boven de 60 graden Celsius (veel te heet). Daarnaast is het vroeg in de ochtend nog lekker rustig zonder al te veel toeristen.

Bodrum, Turkije: Met de boot vanuit de Mandrakihaven van Kos naar het vaste land bij Bodrum. Ondanks dat het zo vlak bij elkaar ligt, is het een wereld van verschil tussen deze beide plaatsen. Daarnaast beseft niet iedereen dan je vanuit Europa (Kos) naar een geheel ander continent verplaatst, Bodrum (Azië). De grenscontrole is daarom erg strikt en het duurt een redelijke lange tijd voordat iedereen gecontroleerd is en op de boot is toegelaten. Eenmaal aangekomen in Bodrum zie je een geheel andere cultuur, alsof je in een nieuwe wereld terecht gekomen bent. Je rijdt met een bus het eiland over en bekijkt plekken zoals een ouderwets auditorium (nog steeds in gebruik), oude windmolens, wereldberoemd goudcentrum en als laatste de bazaar en andere kleine winkeltjes. Turkse mensen zijn heel vriendelijk, want het is namelijk gewoon een toeristen plaats en zij willen ook geld verdienen. Pas echter wel op het eten daar, door de extreme warmte (lees: 45 á 50 graden Celsius) zijn de koelkasten niet altijd optimaal. Voedselvergiftiging is zo opgelopen en zonde van je vakantie. De kosten voor deze trip zijn relatief niet duur en daarom ook erg aantrekkelijk om deze kans te pakken.

Uitgaansleven: Kos staat niet speciaal bekend om haar uitgaansleven, maar als men daar rondloopt is het overduidelijk dat er goed gefeest wordt. Niet alleen in de discotheken, maar ook in de barretjes en restaurantjes zit het helemaal vol. Het gaat er pas rond een uur of 20 á 21uur leven, dus kom er niet rond de Hollandse tijd van 18uur. Het is dan nog veel te warm om te eten daarom zijn praktisch alle activiteiten 3 uur later dan wij gewend zijn. Kortom uitgaan op Kos is de moeite waard.

Vulkaaneiland - Nisyros: Dit kleine eiland ligt ongeveer een uur varen van Kos af. Met zo'n 1500 inwoners is het een zeer kleine populatie dat daar leeft. De grootste attractie van het eiland ligt precies in het midden op de berg, namelijk de vulkaan. Als men dit eiland gaat bezoeken zal er ongetwijfeld een bus naar het midden der eiland rijden. Daar zijn grote kraters te bewonderen waar men ook daadwerkelijk in kan lopen. Tijdens deze wandeling door zo'n gat loop je door de zwavelwolken die naar rotte eieren stinken. Pas echter wel op: heeft u last van astma wordt het afgeraden naar beneden te gaan. Zolang je goede schoenen aan hebt, kan er eigenlijk niets gebeuren. Onder goed schoeisel wordt verstaan dichte schoenen (slippers kan eventueel, maar dat loopt niet fijn).


Foobie gebruiker WWagner

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie reizen

Noorse grammatica 23

Noorse voorzetsels deel 1

Goedkoop naar Barcelona, online gratis Barcelona verkennen

Iedereen gaat tegenwoordig spotgoedkoop naar Barcelona, lees hier hoe ook jij gratis op verkenning kan in Barcelona.

Zeilen in Kroatië

Zeilen langs de kustlijn van Kroatië is een geweldige ervaring

Waar vind je gratis diamanten?

Diamanten zijn heel duur, toch worden ze gewoon gratis gevonden in de natuur, maar waar?

Prachtig Galway bay

Ierse traditie en cultuur opsnuiven in Galway bay

London Eye, Millennium Wheel, Reuzenrad Londen

London Eye, Millennium Wheel, Reuzenrad Londen

Spaans voor op vakantie

Spaanse woorden en zinnen voor op vakantie in Spanje.

Een kijkje in rusland

Korte kennismaking met een deeltje van dit enorm grote land.

Vakantiepech

Het hebben van pech op vakantie.

Gewoon gaan!

Pak een keer je paspoort en wie weet waar je uitkomt...

Zomervakantie, waar naartoe?

Waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je vakantiebestemming

Noorse grammatica 24

Deel 2 van de Noorse voorzetsels

De wondere wereld van mysterieus Madagaskar

Op zintuigstrelende zeilsafari rond de eilanden van Madagaskar

Goedkope ruimtevluchten, goedkoop vliegen in de ruimte

Over een paar jaar voor iedereen goedkope ruimte vluchten met de mooiste vliegtuigen.

Krakow

Krakow is een hele mooie, oude stad.

Goedkoop naar Australie, voordelig naar Australie

De goedkoopste vlucht naar Australië en de mooiste rondreizen door Australië.

NS Winterklaar

Winterklaar was de grootste kreet die de NS uitsprak in 2010, Wegen zijn verhard en vervangen na de strenge vorst van vorig jaar. Pekel is in grote hoeveelheden opgekocht, er zu genoeg zijn voor een compleet nieuwe winter.

Nieuw Zeeland

Wat moet je gezien hebben in Nieuw Zeeland?

Air France-KLM boekt een kleiner verlies

KLM maakte minder verlies dan een jaar geleden, maar de resultaten zijn alles behalve positief.

Last minute Barcelona, goedkoop naar Barcelona

Barcelona is volgens velen de mooiste stad van Spanje, lees hier hoe je goedkoop naar Barcelona kan.

Thailand - het land van de glimlach II (vervolg)

Vervolg van een korte en beknopte beschijving van het land Thailand

Hoe gevaarlijk is de gratis toegankelijke Trolltunga in Noorwegen?

Er is een Australische studente om het leven gekomen door een val van de Trolltunga, een bekende rots in Noorwegen. Hoe gevaarlijk is de Trolltunga in Noorwegen?

Reisverslag vakantie Zweden: Viking graven Solleron

Serie van artikelen over bezienswaardigheden in Zweden tijdens de vakantie. Deze keer de Viking graven in Sollerön.

Thailand - het land van de glimlach

Korte beknopte beschrijving van het land Thailand

Openbaar vervoer in Twente

Hoe is het openbaar vervoer in Twente geregeld