Het Griekse eiland Kos


Publicatie datum:

Een vakantie op Kos voor zowel de strandliefhebber als de actieve toerist. Uitgaanstips en bezienswaardigheden kort uiteengezet met persoonlijke ervaringen.

Gesponsorde koppelingen

Kos is een Grieks eiland dat zeer dicht tegen de Turkse kust aan ligt. Het eiland staat bekend om de groene natuur, de mooie stranden en de goede uitgaansgelegenheid. Daarnaast zijn er ook nog diverse activiteiten te doen op dit mooie en intrigerende eiland. Hierbij moet men denken aan een warm water bron aan de zuidoost kust, een uitstapje naar Turkije of naar een vulkaaneiland in de buurt. Gaat u binnenkort op vakantie naar Kos en wilt u niet alleen maar op strand liggen? Bent u een natuur liefhebber? Houdt u van uitgaan? Lees dan snel verder.

Als u naar Kos op vakantie gaat dan zijn er een aantal plekken waar u beslist geweest moet zijn. Hieronder zal ik een overzicht geven van deze bijzondere plaatsen.

Kos-Stad Johannietersburcht: Vroeger waren de Grieken en Turken niet echt twee handen op één buik. Door de aanval van de tegenstander te weren, hebben de Grieken op Kos een burcht gebouwd. Omdat Kos zeer dicht langs de Turkse kust ligt, was het erg aannemelijk dat zij veelvuldig aangevallen werden. Het is daarom ook zeker de moeite waard om deze burcht eens te bekijken en een rondje te wandelen. Met name de uitzicht op de zee, de Mandrakihaven en het Gouverneurspaleis zijn erg spectaculair.

Zonsopkomst: Eigenlijk is net als in elk land de zonsopkomst erg mooi. Doordat veel mensen nog liggen te slapen rond die tijd is de natuur nog in ruste en kan men intens genieten van deze verschijning. Mensen die liefhebber zijn van fotografie is het aan te raden eens wat foto's te nemen in de vroege ochtenduren. De sfeer is onbeschrijfelijk.

Embros Thermé: Voor de Nederlanders is dit een ideale attractie, want het is namelijk helemaal gratis. De Embros Thermé is een warm water bron. Van uit het binnenste van het eiland wordt het water opgewarmd en stroomt op deze specifieke plek uit een spleet. Sommigen beweren dat dit heilige krachten heeft en dat reuma kan worden genezen, dit is uiteraard niet wetenschappelijk bewezen. Veel mensen ervaren dit als een zeer plezierige en ontspannen activiteit. Het is wel aan te raden om dit vroeg in de ochtend te doen, omdat het water dan nog niet zo heet is. Rond het middag uur wordt het bad ook nog verwarmt door de zon en is het op sommige plekken boven de 60 graden Celsius (veel te heet). Daarnaast is het vroeg in de ochtend nog lekker rustig zonder al te veel toeristen.

Bodrum, Turkije: Met de boot vanuit de Mandrakihaven van Kos naar het vaste land bij Bodrum. Ondanks dat het zo vlak bij elkaar ligt, is het een wereld van verschil tussen deze beide plaatsen. Daarnaast beseft niet iedereen dan je vanuit Europa (Kos) naar een geheel ander continent verplaatst, Bodrum (Azië). De grenscontrole is daarom erg strikt en het duurt een redelijke lange tijd voordat iedereen gecontroleerd is en op de boot is toegelaten. Eenmaal aangekomen in Bodrum zie je een geheel andere cultuur, alsof je in een nieuwe wereld terecht gekomen bent. Je rijdt met een bus het eiland over en bekijkt plekken zoals een ouderwets auditorium (nog steeds in gebruik), oude windmolens, wereldberoemd goudcentrum en als laatste de bazaar en andere kleine winkeltjes. Turkse mensen zijn heel vriendelijk, want het is namelijk gewoon een toeristen plaats en zij willen ook geld verdienen. Pas echter wel op het eten daar, door de extreme warmte (lees: 45 á 50 graden Celsius) zijn de koelkasten niet altijd optimaal. Voedselvergiftiging is zo opgelopen en zonde van je vakantie. De kosten voor deze trip zijn relatief niet duur en daarom ook erg aantrekkelijk om deze kans te pakken.

Uitgaansleven: Kos staat niet speciaal bekend om haar uitgaansleven, maar als men daar rondloopt is het overduidelijk dat er goed gefeest wordt. Niet alleen in de discotheken, maar ook in de barretjes en restaurantjes zit het helemaal vol. Het gaat er pas rond een uur of 20 á 21uur leven, dus kom er niet rond de Hollandse tijd van 18uur. Het is dan nog veel te warm om te eten daarom zijn praktisch alle activiteiten 3 uur later dan wij gewend zijn. Kortom uitgaan op Kos is de moeite waard.

Vulkaaneiland - Nisyros: Dit kleine eiland ligt ongeveer een uur varen van Kos af. Met zo'n 1500 inwoners is het een zeer kleine populatie dat daar leeft. De grootste attractie van het eiland ligt precies in het midden op de berg, namelijk de vulkaan. Als men dit eiland gaat bezoeken zal er ongetwijfeld een bus naar het midden der eiland rijden. Daar zijn grote kraters te bewonderen waar men ook daadwerkelijk in kan lopen. Tijdens deze wandeling door zo'n gat loop je door de zwavelwolken die naar rotte eieren stinken. Pas echter wel op: heeft u last van astma wordt het afgeraden naar beneden te gaan. Zolang je goede schoenen aan hebt, kan er eigenlijk niets gebeuren. Onder goed schoeisel wordt verstaan dichte schoenen (slippers kan eventueel, maar dat loopt niet fijn).


Foobie gebruiker WWagner

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie reizen

Eger: barokstadje aan de rand van het Bukkgebergte in Noord Oost Hongarije

Bezienswaardigheden in Eger, tips voor een toeristisch bezoekje

De mooiste wandel- en fietstocht over Mastiles Lane in North Yorkshire, Engeland.

Eindeloos wandelen, fietsen over de Mastiles Lane en genieten van het ongerepte eeuwenoude landschap.

Vakantie of overwinteren in Albir - Costa Blanca Spanje

Ontdek het mooie en rustige Albir aan de Costa Blanca. Albir is een mooie en rustige badplaats gelegen in de Provincie ALfaz Del Pi aan de Costa Blanca.

Shoppen in Milaan

Een artikel met informatie over shoppen in Milaan.

Noorse grammatica 12

De tegenwoordige tijd van de werkwoorden

Kaapstad; Vakantiebestemming nummer 1

Reisverslag Kaapstad Cape Town Zuid-Afrika bezienswaardigheden tips

Dagtochtje Wijk bij Duurstede

Voormalige handelsstad is nu goede plek voor dagje weg. Wat valt er te beleven?

Bruisend nachtleven in Bangkok Thailand

Bangkok is nog steeds een zeer populaire vakantie bestemming voor jong en oud.

Cheap Reisje Barcelona

Tips voor de minimal spender

De beste landen om te gaan backpacken

Ben je van plan om te gaan backpacken? Lees dan snel dit artikel voor meer informatie over geweldige landen om doorheen te reizen!

Goedkoop vliegen naar je droombestemming, goedkope vliegreizen

Wie droomt er niet van een goedkope vliegreis naar een romantische zonnige bestemming.

Italiaans voor op vakantie

Veel gebruikte woorden en zinnen voor als je op vakantie gaat naar Italië.

Je backpack inpakken

Sta jij ook aan het begin van een wereldreis? Dan heb je vast veel aan onderstaande inpaktips.

Het Griekse eiland Kos

Een vakantie op Kos voor zowel de strandliefhebber als de actieve toerist. Uitgaanstips en bezienswaardigheden kort uiteengezet met persoonlijke ervaringen.

De Parken van Bologna

Bologna, fabelachtige metropool in het Noorden van Italië, gelegen aan de voet van de Apennijnse bergketen, is één van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa.

Goedkoop vliegen, nu en in de toekomst

Hoe kun je ook in de toekomst goedkoop vliegen.

Lijst van spullen om mee te nemen als je gaat backpacken

Ga je backpacken? Pak dan deze lijst erbij en vergeet niets mee te nemen!

Vakantie in Spanje

Spanje is een van 's werelds meest bezochte vakantiebestemming .

Gezond op reis! Wat neem je mee in de reisapotheek.

Liever geen microbes en ziektes op reis? In dit artikel lees je wat je allemaal nodig hebt in je reisapotheek.

Hotel Klein Zwitserland

Het mooie hotel Klein Zwitserland

Noorse grammatica 11

Zelfstandig gebruikte bijvoegelijke naamwoorden

Rusland vakantieland?

Iedereen vraagt mij altijd of het werkelijk zo gevaarlijk is.

Het grote Londen of het kleine Praag?

Paasvakantie in Londen of Praag? Geen betere kans om een onvergetelijke Pasen te beleven.

Reizen in Londen

Een overzicht van de reismogelijkheden in Londen

OV en taxi tips in Hong Kong

Tips over reizen met de OV in Hong kong