5 Redenen om naar Nicaragua te gaan


Publicatie datum:

Nicaragua is nog weinig populair onder de toeristen. Hieronder geef ik vijf redenen waarom je toch voor dit land zou moeten kiezen.

Gesponsorde koppelingen

Nog maar weinig toeristen hebben het Centraal Amerikaanse Nicaragua ontdekt. Dit tropische land, wat tussen Honduras en het toeristische Costa Rica ligt, dankt zijn impopulariteit aan een aantal zaken; zo wordt het land nog vaak geasscocieerd met de Sandinistische revolutie, zodat het al snel als gevaarlijk bestempeld wordt. Dit ten onrechte, want Nicaragua is op het moment een relatief veilig land. Daarnaast heeft het geen grote archeologische trekpleisters, en wordt het geteisterd door de dengue en de malariamug. Ook is het, na Haiti, het armste land van Latijns Amerika. 'Ga je naar Nicaragua?' werd mij vaak verbijsterd gevraagd, 'waarom nu daarheen?!'

Ondanks alle tegengeluiden heb ik afgelopen winter mijn koffer gepakt om twee maanden rond te reizen door Nicaragua. Hieronder geef ik de vijf hoofdredenen die Nicaragua in mijn ogen speciaal en de moeite waard maken:

1. Niet toeristisch!

Juist omdat het (nog) weinig bezocht wordt door toeristen krijg je een authentiek gevoel bij dit land. Geen ellenlange rijen bij een toeristische hoogtepunt, maar juist de hele plek voor jezelf. Zo is de kans groot dat wanneer je bijvoorbeeld de vulkaan Masaya bezoekt, wat zich in een prachtig natuurreservaat bevindt en je uizicht hebt in de  vulkanische krater, je het hele park voor jezelf hebt. Ook Laguna de Apoyo, een vulkanisch meer met water op lichaamstemperatuur en verzorgende mineralen, ervaar je als extra bijzonder omdat je het natuurspektakel nagenoeg in je eentje aanschouwt.

2. Reizen is spotgoedkoop

Reizen in Nicaragua is erg goedkoop. Wanneer je het met de rijkere buurman Costa Rica vergelijkt, zijn de prijzen vaak drie keer lager. Terwijl de natuur er net zo mooi is en de zon net zo warm. Dit is voor veel reizigers een fijne bijkomstigheid, vooral in tijden van de economische crisis. Zo kan je over het algemeen makkelijk hostels vinden voor zo'n 6 dollar per nacht, en kun je met de taxi voor vijftig cent naar de andere kant van de stad. Wel is het soms tenenkrommend om te zien hoe backpackers zelfs deze lage prijzen proberen af te dingen.

3. Vriendelijke mensen

De inwoners van Nicaragua behoren misschien wel tot de vriendelijkste mensen van de wereld. Ze zijn gastvrij en knopen graag een praatje aan terwijl ze in hun schommelstoelen heen en weer schommelen. Juist omdat ze niet overladen worden door toeristen, zoals in landen als Peru en Mexico, tonen ze oprechte interesse en kun je veel te weten komen over hun cultuur en gebruiken.

4. Bijzondere geschiedenis

De sandinistische revolutie zit bij de meeste volwassenen nog vers in het geheugen. Velen willen hier graag hun verhaal over kwijt, waardoor je indrukwekkende verhalen over deze tijd te weten komt. en je tegelijkertijd kan verbazen over de enorme veerkracht van deze mensen. Er heerst gek genoeg weinig wrok, maar juist veel optimisme over de toekomst. Vooral het westen van Nicaragua lijkt vertrouwen te hebben in de sandinistische president Daniel Ortega. Overal worden hoedjes en t-shirts verkocht met zijn afdruk, en elke lantaarnpaal of straatsteen is bespoten met de rood zwarte kleuren van de partij. Wanneer je doorvraagt durven sommigen wel toe te geven dat de verkiezingen corrupt zijn; zo zouden arme mensen worden omgekocht met een kip, en er schijnen zelfs dorpen van elektriciteit te worden afgesneden wanneer ze niet voor Ortega zouden stemmen. 

5. Perfecte winterzonbestemming

Nicaragua is de perfecte winterzonbestemming. Wanneer in Nederland de winter begint, dan begint aan de westkust van Nicaragua het droogseizoen, met veel zon en hoge temperaturen. Dit gecombineerd met de vele stranden, zoals San Juan del Sur, en Playa Pie de Gigante, maakt dit ideaal voor surfers en zonaanbidders. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Hoe overleef ik de vliegreis?

Tips om het vliegen zo aangenaam mogelijk te maken

TRANS SIBIERIE EXPRESS: DE RUSSISCH-CHINESE GRENS

Na 6 lange dagen onafgebroken treinreizen door een winters Russisch landschap bereikten we China. Douaneformaliteiten aan Russische en Chinese kant zorgden voor oponthoud. Vooral de Russen lieten zich daarbij van de slechtste kant zien.

Gewoon gaan!

Pak een keer je paspoort en wie weet waar je uitkomt...

Noorse grammatica 18

Passieve werkwoorden

Gratis Apenheul of met hoge Korting Apenheul, kwestie van goed zoeken.

Apenheul is een mooi dierenpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Apenheul.

Goedkoop naar Barcelona, online gratis Barcelona verkennen

Iedereen gaat tegenwoordig spotgoedkoop naar Barcelona, lees hier hoe ook jij gratis op verkenning kan in Barcelona.

Brazilië

Brazilië is een land waar ik heen ben geweest op vakantie. Hier leest u meer over dit prachtige land!

Wat is er te doen in Rio de Janeiro?

In 2014 zijn de wereldkampioenschappen voetbal in o.a. Rio de Janeiro, maar wat is er nog meer te doen in Rio de Janeiro

Dagje uit in Amsterdam, attracties Amsterdam, bezienswaardigheden Amsterdam

Overzicht van de leukste, de mooiste en belangrijkste highlights en attracties van Amsterdam.

De abdij van Vaucelles in Noord-Frankrijk

Toerische informatie over de de abdij van Vaucelles in Noord-Frankrijk

Noorse grammatica 2

Getallen, rangtelwoorden, datum en jaartallen

Help, ik wil naar Nieuw-Zeeland!

Informatie over alles wat komt kijken bij een 'working holiday' in Nieuw-Zeeland

Gezellig, gemoedelijk Dublin

Lees meer over een heerlijk weekendje weg

Op vakantie naar Marmaris, Turkije

Waar ga je heen op vakantie? Probeer Marmaris, Turkije eens!

Wat zijn de 5 grootste gebouwen ter wereld?

Hierin staat de hoogste gebouwen van de hele wereld.

De mooiste wandel- en fietstocht over Mastiles Lane in North Yorkshire, Engeland.

Eindeloos wandelen, fietsen over de Mastiles Lane en genieten van het ongerepte eeuwenoude landschap.

Do's en don'ts in Thailand

De Thaise cultuur is natuurlijk heel anders als de onze! Neem de volgende tips door en maak vrienden tijdens je reis door Thailand!

Portugees voor op vakantie

Handige woorden en zinnen in het Portugees voor als je op vakantie gaat naar Portugal of Brazilië!

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligerswerk in het buitenland, een hele ervaring.

Jong en oud gratis met vliegtuig naar het buitenland

Ja, je leest het goed het is echt mogelijk, jong en oud kunnen gratis met zelfgebouwd vliegtuig naar het buitenland.

Openbaar vervoer in Twente

Hoe is het openbaar vervoer in Twente geregeld

Gratis OV chipkaart, gratis met de trein, metro en de bus

Met een gratis OV chipkaart kun je onbeperkt reizen met de trein, met de metro en met de bus.

Noorse grammatica 3

De Noorse grammatica van bezittelijke voornaamwoorden

Een kijkje in rusland

Korte kennismaking met een deeltje van dit enorm grote land.

De Parken van Bologna

Bologna, fabelachtige metropool in het Noorden van Italië, gelegen aan de voet van de Apennijnse bergketen, is één van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa.