5 Redenen om naar Nicaragua te gaan


Publicatie datum:

Nicaragua is nog weinig populair onder de toeristen. Hieronder geef ik vijf redenen waarom je toch voor dit land zou moeten kiezen.

Gesponsorde koppelingen

Nog maar weinig toeristen hebben het Centraal Amerikaanse Nicaragua ontdekt. Dit tropische land, wat tussen Honduras en het toeristische Costa Rica ligt, dankt zijn impopulariteit aan een aantal zaken; zo wordt het land nog vaak geasscocieerd met de Sandinistische revolutie, zodat het al snel als gevaarlijk bestempeld wordt. Dit ten onrechte, want Nicaragua is op het moment een relatief veilig land. Daarnaast heeft het geen grote archeologische trekpleisters, en wordt het geteisterd door de dengue en de malariamug. Ook is het, na Haiti, het armste land van Latijns Amerika. 'Ga je naar Nicaragua?' werd mij vaak verbijsterd gevraagd, 'waarom nu daarheen?!'

Ondanks alle tegengeluiden heb ik afgelopen winter mijn koffer gepakt om twee maanden rond te reizen door Nicaragua. Hieronder geef ik de vijf hoofdredenen die Nicaragua in mijn ogen speciaal en de moeite waard maken:

1. Niet toeristisch!

Juist omdat het (nog) weinig bezocht wordt door toeristen krijg je een authentiek gevoel bij dit land. Geen ellenlange rijen bij een toeristische hoogtepunt, maar juist de hele plek voor jezelf. Zo is de kans groot dat wanneer je bijvoorbeeld de vulkaan Masaya bezoekt, wat zich in een prachtig natuurreservaat bevindt en je uizicht hebt in de  vulkanische krater, je het hele park voor jezelf hebt. Ook Laguna de Apoyo, een vulkanisch meer met water op lichaamstemperatuur en verzorgende mineralen, ervaar je als extra bijzonder omdat je het natuurspektakel nagenoeg in je eentje aanschouwt.

2. Reizen is spotgoedkoop

Reizen in Nicaragua is erg goedkoop. Wanneer je het met de rijkere buurman Costa Rica vergelijkt, zijn de prijzen vaak drie keer lager. Terwijl de natuur er net zo mooi is en de zon net zo warm. Dit is voor veel reizigers een fijne bijkomstigheid, vooral in tijden van de economische crisis. Zo kan je over het algemeen makkelijk hostels vinden voor zo'n 6 dollar per nacht, en kun je met de taxi voor vijftig cent naar de andere kant van de stad. Wel is het soms tenenkrommend om te zien hoe backpackers zelfs deze lage prijzen proberen af te dingen.

3. Vriendelijke mensen

De inwoners van Nicaragua behoren misschien wel tot de vriendelijkste mensen van de wereld. Ze zijn gastvrij en knopen graag een praatje aan terwijl ze in hun schommelstoelen heen en weer schommelen. Juist omdat ze niet overladen worden door toeristen, zoals in landen als Peru en Mexico, tonen ze oprechte interesse en kun je veel te weten komen over hun cultuur en gebruiken.

4. Bijzondere geschiedenis

De sandinistische revolutie zit bij de meeste volwassenen nog vers in het geheugen. Velen willen hier graag hun verhaal over kwijt, waardoor je indrukwekkende verhalen over deze tijd te weten komt. en je tegelijkertijd kan verbazen over de enorme veerkracht van deze mensen. Er heerst gek genoeg weinig wrok, maar juist veel optimisme over de toekomst. Vooral het westen van Nicaragua lijkt vertrouwen te hebben in de sandinistische president Daniel Ortega. Overal worden hoedjes en t-shirts verkocht met zijn afdruk, en elke lantaarnpaal of straatsteen is bespoten met de rood zwarte kleuren van de partij. Wanneer je doorvraagt durven sommigen wel toe te geven dat de verkiezingen corrupt zijn; zo zouden arme mensen worden omgekocht met een kip, en er schijnen zelfs dorpen van elektriciteit te worden afgesneden wanneer ze niet voor Ortega zouden stemmen. 

5. Perfecte winterzonbestemming

Nicaragua is de perfecte winterzonbestemming. Wanneer in Nederland de winter begint, dan begint aan de westkust van Nicaragua het droogseizoen, met veel zon en hoge temperaturen. Dit gecombineerd met de vele stranden, zoals San Juan del Sur, en Playa Pie de Gigante, maakt dit ideaal voor surfers en zonaanbidders. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Waar vind je gratis diamanten?

Diamanten zijn heel duur, toch worden ze gewoon gratis gevonden in de natuur, maar waar?

OV Chipkaart

Hoe werkt de ov-chipkaart

Singlereizen

Singlereizen een leuke manier om op vakantie te gaan!

Wat is er te doen in Canada, bezienswaardigheden in Canada

Bekijk hier de schoonheid en de toeristische highlights van Canada.

Hotel Klein Zwitserland

Het mooie hotel Klein Zwitserland

Vliegtuigen & Vliegen

Informatie over vliegen en vliegtuigen

Goedkope reizen, goedkope last minute, last minute reizen

De goedkoopste reizen vind je hier, alle goedkope bestemmingen op één pagina.

Hotel vd valk Emmen

Een verblijf in het hotel vd Valk in Emmen

Op vakantie naar Marmaris, Turkije

Waar ga je heen op vakantie? Probeer Marmaris, Turkije eens!

Kerstshoppen in Essen

Waar kan je gaan kerstshoppen in Essen

De mooiste wandel- en fietstocht over Mastiles Lane in North Yorkshire, Engeland.

Eindeloos wandelen, fietsen over de Mastiles Lane en genieten van het ongerepte eeuwenoude landschap.

Openbaar vervoer in Twente

Hoe is het openbaar vervoer in Twente geregeld

Alles over de OV chipkaart

Informatie over de OV-chipkaart die binnenkort in heel Nederland wordt ingevoerd.

Voordelig weekendje Brussel

Een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden en de leukste attracties in Brussel.

New York, wat te doen in The City That Never Sleeps?

Leuke tips voor als je naar New York gaat

Verstandig op Reis

Tips voor een onbezorgde vakantie

Haverud Skans 453

Haverud Skans 453 Zweden 2e wereldoorlog

Wandelen op Sardinië

de mogelijkheden en onmogelijkheden om op Sardinië te hiken

Noorse grammatica 2

Getallen, rangtelwoorden, datum en jaartallen

Noorse grammatica 23

Noorse voorzetsels deel 1

Noorse grammatica 14

Het voltooid deelwoord

Honeymoon

Die ene romantische reis, maar niet de geijkte all inclusieve op de Malediven? Lees de volgende tips...

Noorse grammatica 24

Deel 2 van de Noorse voorzetsels

Do's en don'ts in Thailand

De Thaise cultuur is natuurlijk heel anders als de onze! Neem de volgende tips door en maak vrienden tijdens je reis door Thailand!

In de Sahara gered door een mooie negerin met blauwe ogen

Mijn avontuur leek gedoemd om te stranden in de Sahara maar toen zag ik haar.