5 Redenen om naar Nicaragua te gaan


Publicatie datum:

Nicaragua is nog weinig populair onder de toeristen. Hieronder geef ik vijf redenen waarom je toch voor dit land zou moeten kiezen.

Gesponsorde koppelingen

Nog maar weinig toeristen hebben het Centraal Amerikaanse Nicaragua ontdekt. Dit tropische land, wat tussen Honduras en het toeristische Costa Rica ligt, dankt zijn impopulariteit aan een aantal zaken; zo wordt het land nog vaak geasscocieerd met de Sandinistische revolutie, zodat het al snel als gevaarlijk bestempeld wordt. Dit ten onrechte, want Nicaragua is op het moment een relatief veilig land. Daarnaast heeft het geen grote archeologische trekpleisters, en wordt het geteisterd door de dengue en de malariamug. Ook is het, na Haiti, het armste land van Latijns Amerika. 'Ga je naar Nicaragua?' werd mij vaak verbijsterd gevraagd, 'waarom nu daarheen?!'

Ondanks alle tegengeluiden heb ik afgelopen winter mijn koffer gepakt om twee maanden rond te reizen door Nicaragua. Hieronder geef ik de vijf hoofdredenen die Nicaragua in mijn ogen speciaal en de moeite waard maken:

1. Niet toeristisch!

Juist omdat het (nog) weinig bezocht wordt door toeristen krijg je een authentiek gevoel bij dit land. Geen ellenlange rijen bij een toeristische hoogtepunt, maar juist de hele plek voor jezelf. Zo is de kans groot dat wanneer je bijvoorbeeld de vulkaan Masaya bezoekt, wat zich in een prachtig natuurreservaat bevindt en je uizicht hebt in de  vulkanische krater, je het hele park voor jezelf hebt. Ook Laguna de Apoyo, een vulkanisch meer met water op lichaamstemperatuur en verzorgende mineralen, ervaar je als extra bijzonder omdat je het natuurspektakel nagenoeg in je eentje aanschouwt.

2. Reizen is spotgoedkoop

Reizen in Nicaragua is erg goedkoop. Wanneer je het met de rijkere buurman Costa Rica vergelijkt, zijn de prijzen vaak drie keer lager. Terwijl de natuur er net zo mooi is en de zon net zo warm. Dit is voor veel reizigers een fijne bijkomstigheid, vooral in tijden van de economische crisis. Zo kan je over het algemeen makkelijk hostels vinden voor zo'n 6 dollar per nacht, en kun je met de taxi voor vijftig cent naar de andere kant van de stad. Wel is het soms tenenkrommend om te zien hoe backpackers zelfs deze lage prijzen proberen af te dingen.

3. Vriendelijke mensen

De inwoners van Nicaragua behoren misschien wel tot de vriendelijkste mensen van de wereld. Ze zijn gastvrij en knopen graag een praatje aan terwijl ze in hun schommelstoelen heen en weer schommelen. Juist omdat ze niet overladen worden door toeristen, zoals in landen als Peru en Mexico, tonen ze oprechte interesse en kun je veel te weten komen over hun cultuur en gebruiken.

4. Bijzondere geschiedenis

De sandinistische revolutie zit bij de meeste volwassenen nog vers in het geheugen. Velen willen hier graag hun verhaal over kwijt, waardoor je indrukwekkende verhalen over deze tijd te weten komt. en je tegelijkertijd kan verbazen over de enorme veerkracht van deze mensen. Er heerst gek genoeg weinig wrok, maar juist veel optimisme over de toekomst. Vooral het westen van Nicaragua lijkt vertrouwen te hebben in de sandinistische president Daniel Ortega. Overal worden hoedjes en t-shirts verkocht met zijn afdruk, en elke lantaarnpaal of straatsteen is bespoten met de rood zwarte kleuren van de partij. Wanneer je doorvraagt durven sommigen wel toe te geven dat de verkiezingen corrupt zijn; zo zouden arme mensen worden omgekocht met een kip, en er schijnen zelfs dorpen van elektriciteit te worden afgesneden wanneer ze niet voor Ortega zouden stemmen. 

5. Perfecte winterzonbestemming

Nicaragua is de perfecte winterzonbestemming. Wanneer in Nederland de winter begint, dan begint aan de westkust van Nicaragua het droogseizoen, met veel zon en hoge temperaturen. Dit gecombineerd met de vele stranden, zoals San Juan del Sur, en Playa Pie de Gigante, maakt dit ideaal voor surfers en zonaanbidders. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Het Griekse eiland Kos

Een vakantie op Kos voor zowel de strandliefhebber als de actieve toerist. Uitgaanstips en bezienswaardigheden kort uiteengezet met persoonlijke ervaringen.

Noorse grammatica 24

Deel 2 van de Noorse voorzetsels

Noorse grammatica 16

De hulpwerkwoorden

Met een poema in de jungle

In dit artikel een beschrijving van vrijwilligerswerk met wilde dieren in Bolivia.

OV en taxi tips in Hong Kong

Tips over reizen met de OV in Hong kong

Info voor goedkoop weekendje Leeuwarden, hotel Leeuwarden

Uitgebreide informatie voor een goedkoop weekendje Leeuwarden, wat is er in Leeuwarden.

Kaapstad; Vakantiebestemming nummer 1

Reisverslag Kaapstad Cape Town Zuid-Afrika bezienswaardigheden tips

London Eye, Millennium Wheel, Reuzenrad Londen

London Eye, Millennium Wheel, Reuzenrad Londen

Goedkoop naar Barcelona, online gratis Barcelona verkennen

Iedereen gaat tegenwoordig spotgoedkoop naar Barcelona, lees hier hoe ook jij gratis op verkenning kan in Barcelona.

Lijst van spullen om mee te nemen als je gaat backpacken

Ga je backpacken? Pak dan deze lijst erbij en vergeet niets mee te nemen!

Noorse grammatica 11

Zelfstandig gebruikte bijvoegelijke naamwoorden

Vakantie in Londen met de kinderen! Deel 1

Op reizen naar Londen met kinderen tips

IATA codes

Hier vind je alle IATA codes van luchthavens.

De goedkoopste last minute aanbieders, top tien goedkope last minute reizen.

In dit artikel vindt je de goedkoopste betrouwbare last minute aanbieders op een rijtje.

Gardens by the Bay, Last minute Singapore.

In het Gardens by the Bay project in Singapore groeien meer dan 26.000 planten en bloemen in verticale tuinen van 25 tot 50 meter hoog.

Goedkoop op Safari, goedkoop op fotosafari, goedkoop op filmsafari

Waarom duur op safari in Afrika als je goedkoop op foto- en filmSafari kunt.

Noorse grammatica 27

De Noorse verbindingswoorden

Vliegtuigen & Vliegen

Informatie over vliegen en vliegtuigen

Help, ik wil naar Nieuw-Zeeland!

Informatie over alles wat komt kijken bij een 'working holiday' in Nieuw-Zeeland

24/7 Feest in Chersonissos?! Of toch niet alleen dat...

Chersonissos in Kreta is onder jongeren toch wel de bekendste en populairste vakantiebestemming in Griekenland. Waarom? En wat is er voor de rest te beleven?

Goedkoop naar Zuid Afrika voor the big five

Zuid Afrika is bekend om zijn natuur (met als belangrijkste the big five), avontuur, luxe en cultuur (met als belangrijkste the small five).

Haverud Skans 453

Haverud Skans 453 Zweden 2e wereldoorlog

Een mooi bedrijfsuitje deel 1, compleet dagje uit met het bedrijf.

Een compleet dagprogramma voor een educatief en recreatief bedrijfsuitje.

Noorse grammatica 17

Bijzondere werkwoordconstructies

Gezond op reis! Wat neem je mee in de reisapotheek.

Liever geen microbes en ziektes op reis? In dit artikel lees je wat je allemaal nodig hebt in je reisapotheek.