Adembenemend Montréal


Publicatie datum:

Alles over deze prachtige Canadese stad.

Gesponsorde koppelingen

Montréal, met 3,7 miljoen inwoners de één na grootste stad van Canada, is een echte wereldstad die veel te bieden voor iedereen. Met een rijke historie, veel cultuur, maar ook een hip nachtleven en meer dan genoeg winkels is Montréal een echte all-round city.

In Montréal is de Frans-Britse achtergrond van de stad is overal nog te merken. Omdat de voertaal in de stad nog altijd Frans is, kan het handig zijn om een beetje met de Franse taal bekend te zijn, maar vrees niet, ook met alleen Engels lukt het ook wel. Behalve de taal, heeft de strijd tussen de twee Europese grootmachten ook veel historie achtergelaten. Vele monumenten en standbeelden kunnen door de hele stad gevonden worden om de rijke geschiedenis en de herkomst van de inwoners te eren.

Het oude stadsgedeelte (Vieux Montréal) is goed met de voet te verkennen. Dit charmante gedeelte van de stad is nog zeer authentiek, en is gescheiden van het moderne gedeelte van de stad. Hier zal u dus ook weinig wolkenkrabbers vinden. Vanaf dit gedeelte kan u richting Mont Royal lopen, een heuvel, vanaf de top heeft u een prachtig panorama zicht over de hele stad, en kan u op een zomerse dag heerlijk genieten van het uitzicht en alles wat de stad nog meer te bieden heeft. Mocht u bijvoorbeeld van shoppen houden, dan is de wijk Westmount (waar Engels wordt gesproken) een goede optie. In dit gedeelte van de stad kan elke fanatieke shopper zijn of haar hart ophalen. De winkels herbergen elke stijl en mag dus niet worden overgeslagen.

Mocht u willen genieten van de natuur in rond om de Canadese stad, dan is Île-ste-Hélene uitstekend vertoeven. Dit kleine eilandje net voor de oever vanaf de oude stad, is een fontein van rust, midden in een miljoenenstad. Het is niet het enige eiland dat Montréal herbergt, ook de andere eilandjes zijn zeker het bezoeken waard. Voor de echte eco-toerist is het Biodôme een niet te missen atractie, dit oude wielerstadion biedt onderdak aan alle ecosystemen die op het Amerikaanse continent te vinden zijn, zoals regenwouden, maar ook ijsgrotten. Ook heeft Montréal één van de grootste botanische tuinen, ter wereld, waar u de mooiste natuurfenomenen kan vinden.

Daarnaast zijn er ook voldoende musea in de stad. Voor moderne kunst moet u in het Museé D'art Contemporain zijn. Ook bevindt zich in Montréal het oudste museum van Canada en het Museé McCord, waar u alles kan uitvinden over de Canadese geschiedenis en natuurlijk de intressante strijd tussen de Britten en de Fransen over dit enorme land.

Met McGill University en Quebec University, in het midden van de stad, heeft Montréal er ook meteen een hoop jonge inwoners erbij die de stad ten alle tijden levendig houden. Het is dan ook niet moelijk om een geweldige nacht hier te beleven. Bars en clubs zijn vaak tot laat open, en de vriendelijke bevolking van de stad maakt het uitgaan een aangename ervaring.

Mocht u met een low-budget opereren, dan moet u zeker in de wijk Plateau hier kan u goedkoper verblijven, en vooral goedkoper eten en drinken. Sommige restaurants hanteren zelfs een BYOW (Bring Your Own Wine) beleid. Dus voor echt iedereen is Montréal een stad met veel mogelijkheden.

Montréal is een geweldige en grote stad. Maar ondanks dit feit voelt de stad nog steeds klein en knus aan. Het is zeer makkelijk om de stad te verkennen en om elk hoekje is weer wat nieuws te verkennen, te beleven of te proeven. Voor de echte wereldreiziger, avonturier of levensgenieter is deze prachtige stad een belevenis. Montréal, een Brits/Franse stad in Noord Amerika, maar bovenal een honderd procent wereldstad.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Thailand - het land van de glimlach II (vervolg)

Vervolg van een korte en beknopte beschijving van het land Thailand

Voordelig weekendje Brussel

Een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden en de leukste attracties in Brussel.

Italiaans voor op vakantie

Veel gebruikte woorden en zinnen voor als je op vakantie gaat naar Italië.

Haverud Skans 453

Haverud Skans 453 Zweden 2e wereldoorlog

Ik ga naar Azië en ik neem mee...

Wat moet je allemaal meenemen als je naar Azië gaat.

Een pelgrimstocht naar Santiago

De ervaringen tijdens een wandeltocht van Jean Pied de Port naar Santiago

Rusland vakantieland?

Iedereen vraagt mij altijd of het werkelijk zo gevaarlijk is.

De abdij van Vaucelles in Noord-Frankrijk

Toerische informatie over de de abdij van Vaucelles in Noord-Frankrijk

De rust van Altafulla

Op vakantie in Altafulla het rustig gelegen dorp in het noorden Spanje.

Wat is er te doen in Walkhampton?

Walkhampton is een schitterend dorpje in het zuid oosten van Engeland, wat is er te doen in Walkhampton?

Het werelderfgoed van Italië

Wie het heeft over de luisterrijke geschiedenis van Europa, van de eerste sporen van een verbond tussen de verspreide volken en stammen, oorlogen, wetenschap en cultuur tot in deze moderne tijd.

Florence

De highlights van deze prachtige stad, Florence in Italie

Noorse grammatica 29

Ontkennende bijzinnen

Goedkoop naar Zuid Afrika voor the big five

Zuid Afrika is bekend om zijn natuur (met als belangrijkste the big five), avontuur, luxe en cultuur (met als belangrijkste the small five).

Een mooi bedrijfsuitje deel 1, compleet dagje uit met het bedrijf.

Een compleet dagprogramma voor een educatief en recreatief bedrijfsuitje.

naar welk land voor een citytrip?

Naar waar kan je het beste gaan voor een citytrip?

Last minute Kreta, Last minute Chersonissos

Chersonissos is de populairste plaats van Kreta, lees hier hoe je goedkoop naar Kreta kan.

The Cotswolds - Engeland in een notendop

Engeland is bekend als een mooi, landelijk vakantieland, maar waar vind je nu precies al die karakteristieke bezienswaardigheden? De streek The Cotswolds heeft het allemaal.

Waarom zijn er zoveel storingen op de Nederlandse spoorwegen?

Elke winter hoor je het weer op het nieuws, de NS heeft last van storingen! Hoe kan dit zo snel uitlopen op chaos?

Gran Canaria

Geen idee waar u op vakantie moet dit jaar? Waarom niet naar Gran Canaria?

Op vakantie naar Marmaris, Turkije

Waar ga je heen op vakantie? Probeer Marmaris, Turkije eens!

Noorse grammatica 3

De Noorse grammatica van bezittelijke voornaamwoorden

De mooiste eilanden die er te vinden zijn

Mocht u ooit nog wat geld en tijd over hebben; vlieg dan naar Fiji.

Toeristische Dierenmishandeling - De Olifant

Werkt u onbewust mee aan dierenleed?

Noorse grammatica 26

Ja, nei, jo