Australie vakantieland


Publicatie datum:

Een van de mooiste landen waar ik geweest ben bij mijn reizen in de wereld.

Gesponsorde koppelingen

Australie is voor veel mensen een droom om naar toe te gaan. Zeker jongeren die na hun studie een wereldreis willen maken. Het land heeft alles, bergen, bossen, woestijn, flora en fauna, stranden enz. De mensen zijn gastvrij en vriendelijk.

AUSTRALIERS

Door de vele immigranten is er zo'n beetje een mix ontstaan van alles wat er in Europa zit. Er zijn natuurlijk veel Britten want het land is ontstaan als een gevangenen kolonie voor Britse misdadigers. Toen het industriele tijdperk zijn intrede deed kwamen er mensen uit Nederland, Italie, Griekenland enz.

De grootste Griekse gemeenschap buiten Griekenland zit in Melbourne.

De immigranten moesten met hard werken een bestaan opbouwen. Allen dus geen luilakken. Ik heb er gesproken die met 16 jaar illegaal kwamen, en nu werkelijk een imperium opgebouwd hebben. Het is anders als in de V.S. Er zitten niet veel Afrikanen of moslims. Ze zijn in Australie altijd voorzichtig geweest met het toelaten van immigranten. De Australiers zijn niet moeilijk. Vaak wel een beetje aan de ruwe kant maar toch ook gastvrij. In het binnenland ligt dat wat moeilijker. Daar voelt de lokale grootgrondbezitter zich koning in zijn eigen rijk. Voor de gemiddelde toerist telt echter dat hij meestal zal toeven in de steden als Sidney aan Bondi Beach of aan de Gold Coast, of de Great Barrier Reef.

CULTUUR

Nou dat is een beetje als in de V.S. Ik vond altijd dat de mensen weinig hadden met cultuur. Ze leven vaak buiten door het fijne klimaat en hebben dan een barbeque met vrienden of buren. Gastvrij zijn ze dan ook. Maar aan musea, tentoonstellingen, kunst, muziek of architectuur vond ik het beperkt.

Dat is weer anders met sport. Het zijn fanaten op sportgebied. Dat kun je ook wel merken bij de Olympische Spelen of de Tour de France. Voor een relatief kleine gemeenschap wordt er op sportgebied veel gepresteerd.

Je zag wel vaak de oorspronkelijke Engelsen met hun typische Engelse gezelschapsspelen. Britse gezelligheid en regeltjes voor de kleding enz. Je ziet ook veel immigranten bij elkaar klitten. Nederlandse kolonies of Italiaanse.

Wel kon je hier toch een gezellige pub of ''cafe'' vinden, iets wat ik in de V.S als nieuwe wereld altijd miste. Daar is altijd een bar, met die verrekte televisie aan. In Australie zijn dus wel gezellige pubs te  vinden. Laten we dat ook cultuur noemen.

De B.Y.O. was ook een aparte ervaring. Niet elk restaurant in Australie heeft een drankvergunning. Als er in de straat bijvoorbeeld een slijterij is, moet je daar je wijn kopen en mag je die meenemen naar het restaurant. Dus regeltjes kennen ze daar ook. En die kunnen nog verschillen in de diverse deelstaten.

Opletten dus.

NATUUR

Daar kun je op alle fronten en overal van genieten. Ik heb duizenden kilometers geredenen je komt op de mooiste plekjes waarvan je denkt dat daar nog nooit iemand is geweest. Soms een paar uur rijden zonder dat je iemand tegenkomt is ook een gewaarwording. Wel atijd opletten met je route: als er branden ontstaan dan is het levensgevaarlijk. Ik heb dan ook altijd een kompas mee en kijk goed rond hoe ik aan het rijden ben. Ontsnappingsroutes in gedachte hebben. En in de nacht opletten voor opspringende kangoeroes natuurlijk want die zoeken dan het asfalt op.

De politie is er strikt. Gooi vooral geen blikje, lipje of peuk weg. Ook begrijpelijk want de afstanden zijn gigantisch en als er iets gebeurt dan is het vaak moeilijk beheersbaar. Maar de bossen, bergen en zee zijn prachtig. Laat staan dat je op het strand uren langs de branding kunt crossen met je auto. Niemand kom je tegen. Of als je met een boot op Swan River vaart in Perth waar de mooiste landhuizen staan. Of door de wijngebieden rond Aidelaide. Er is voor iedereen wel iets wat boeiend is. Als ik nog jong was zou ik er onmiddellijk naar emigreren. Mijn zoon heeft dat inmiddels al 3 jaar geleden gedaan.

KOSTEN

Ik vond het niet zo duur. Ik ben er een 10-tal keren geweest en kon altijd wel voor een redelijke prijs een hotel vinden. Ook autohuur is niet duur. De boodschappen zijn vergelijkbaar met hier. Vliegen was wel duurder. Er waren geen prijsvechters, tenminste toen ik er was niet.  Dus een vluchtje van Brisbane naar Melbourne betaalde ik 380 dollar voor, en voor Perth- Brisbane betaalde ik 460 dollar. Dat zou beter moeten kunnen. Maar voor de rest ben ik geen idiote prijzen tegen gekomen. Fatsoenlijke restaurants voor een net prijsje. Heerlijke oesters en andere vis natuurlijk. Jammer dat het zo'n lange vlucht is, anders zou ik er wel meer naar toe wilen gaan. Geen drukte, ruimte, fijn klimaat, westers en ga zo maar door.

CRIMINALITEIT

Dat heb ik weinig gezien. Ook mijn zoon en personeel zijn nooit met zakkenrollers of dieven of vechters geconfronteerd. Ik vond de politie nogal strikt met een paar kilometer te hard rijden, ook als was er geen verkeer te bekennen. Je moet blijven opletten op die gasten. Bij de douane zoeken ze ook letterlijk naar alles wat met eten of planten te maken heeft. Neem nooit iets dergelijks mee want je krijgt gegarandeerd gedonder. Ook wel weer begrijpelijk, want als er iets besmettelijks binnen komt in dat gigantische land dan is dat meteen een onbeheersbaar probleem.

Je moet wel de tijd nemen om in Australie rond te gaan. In een paar weken heb je niks gezien. Ik  zou zeggen ga een maand en maak minstens 2 of 3 trips in het land. Zoek vooraf waar je eigen interesse naar uitgaat. 100 % zeker een onvergetelijke topper.

fredira 25 mei 2012

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Zeilen in Kroatië

Zeilen langs de kustlijn van Kroatië is een geweldige ervaring

Brazilië

Brazilië is een land waar ik heen ben geweest op vakantie. Hier leest u meer over dit prachtige land!

Noorse grammatica 14

Het voltooid deelwoord

Kanovaren in Finland

Finland als avontuurlijke vakantie: kanovaren in de natuur! Ik heb een week lang gevaren en het is een unieke beleving, een aanrader!

Hoe kies je de juiste slaapzak?

Kamperen lijkt na jaren nog steeds erg geliefd. Welke slaapzakken passen er bij jouw behoeften? Dit artikel helpt je makkelijk kiezen.

Gastvrij Portugal

Beleef, ontdek, ervaar en proef Portugal

Noorse grammatica 29

Ontkennende bijzinnen

Een gratis oase van rust midden in de Sahara

In gedachte daalde ik af naar een willekeurige plaats in de Sahara, het bleek een oase van rust.

Acht top locaties in Nicaragua

Top locaties in het Centraal Amerikaanse land Nicaragua die je niet mag missen!

Saba

Informatie over Saba

Stopover in Singapore

Tips bij een stopover in Singapore. Lijst van bezienswaardigheden.

Wat is Airbnb en kun je goedkoop reizen met Airbnb?

Airbnb is gevestigd in San Fransisco en biedt wereldwijd unieke accommodaties aan voor een lage prijs.

Op de camping in eigen land

Op de camping in eigen land is goedkoop en zeker niet saai. Naast het prijskaartje zijn er ook andere voordelen...

Werken als hotel of camping entertainer

Wil je ook werken als entertainer en de beste tijd van je leven beleven?

Last minute Milaan, goedkoop naar Milaan

Milaan is volgens velen de mooiste stad van Italië, lees hier hoe je goedkoop naar Milaan kan.

De Routeplanner

Een routeplanner altijd handig natuurlijk, maar welke kunt u het best gebruiken?

Voordelig weekendje Brussel

Een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden en de leukste attracties in Brussel.

Een mooi bedrijfsuitje deel 1, compleet dagje uit met het bedrijf.

Een compleet dagprogramma voor een educatief en recreatief bedrijfsuitje.

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligerswerk in het buitenland, een hele ervaring.

Ontdek de Amerikaanse Maagdeneilanden!

Een omschrijving van de vrij onbekende eilanden van Amerika.

Vietnam (2) - Mai Chau en omgeving

Een beschrijving van mijn reiservaringen in Vietnam. In dit stuk de Muong berstam en de Mai Chau Vallei.

Noorse grammatica 1

Zelfstandig naamwoorden/substantiver

Wat moet je meenemen op vakantie?

Een handig lijstje met wat je niet moet vergeten als je op vakantie gaat!

Vakantie aan het Veluwemeer

Waarom ver reizen als er in Nederland zoveel mooie plekjes zijn?

NS Winterklaar

Winterklaar was de grootste kreet die de NS uitsprak in 2010, Wegen zijn verhard en vervangen na de strenge vorst van vorig jaar. Pekel is in grote hoeveelheden opgekocht, er zu genoeg zijn voor een compleet nieuwe winter.