Berlijn: een stad om zeker te bezoeken!


Publicatie datum:

Waarom is het de moeite waard om Berlijn te bezoeken?

Gesponsorde koppelingen

Al eens in de hoofdstad van onze oosterburen geweest? Nee? Het is absoluut de moeite waard om dat wel eens te doen.

Vijf redenen om een bezoek te brengen aan Berlijn:

Historie
Uiteraard behoeft dit eigenlijk geen toelichting. De Eerste en de Tweede Wereldoorlog speelden zich af in Berlijn. Daarna wordt Berlijn van 1961 tot 1989 verdeeld in Oost en West door de Berlijnse Muur.
Welke highlights zijn de moeite waard? Vlakbij de Brandenburger Tor kun je het Joodse Holocaust Memorial bekijken. Een groot plein met enorme kubussen die van klein naar groot en van groot naar klein op het plein verdeeld staan. Je kunt het vergelijken met het antisemitisme, wat klein en ondergronds begonnen is en langzaam steeds groter wordt.
De tentoonstelling Topografie des Terrors is ook zeker een bezoek waard. Hier stond ooit het hoofdkwartier van de Gestapo van waaruit de Holocaust georganiseerd en uitgevoerd werd.
Het Alexanderplatz met zijn Fernsehturm is een duidelijk overblijfsel van het communisme. Nu bulkt het er van de warenhuizen maar eenentwintig jaar geleden kon je daar geen C&A, Nokia en Coca Cola ontdekken.
Checkpoint Charlie en de Berlijnse muur zijn natuurlijk onmisbare trekpleisters.
Ben je heel erg geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog? Dan is een reisje naar het voormalig concentratiekamp in Sachsenhausen aan te raden. In ongeveer 45 minuten ben je met de S-Bahn in het dorpje Sachsenhausen en van daaruit kun je lopend naar het concentratiekamp. Dit was de allereerste concentratiekamp van Duitsland en het diende dan ook als voorbeeld voor alle anderen. Er is nog veel te zien en samen met een gids krijg je veel informatie over het kamp. Zeer indrukwekkend!

Beleving
In Berlijn kom je ogen en oren tekort. Het is een enorm grote stad met verschillende kleine centra, zoals het Alexanderplatz en de Brandenburger Tor. Overal is wel iets te zien of te beleven. Opvallend is de vele graffity die je vanuit een tramraam op vele gebouwen kunt bewonderen. Ook kun je er prima mensen bestuderen. De subculturen zijn veel opvallender dan in Nederland. Je komt nog èchte rockers en punkers tegen.

Techniek
Duitsland staat bekend om zijn uitstekende technische ontwikkelingen. Denk aan merken als Siemens, Volkswagen en Krupp. In Berlijn, aan de Trebbiner strasse, kun je het Techniekmuseum bezoeken. Je kunt er zo drie uur verdwalen. Wat is er dan te zien? Oude scheepsmotoren, gevechtsvliegtuigen, schepen, stoomlocomotieven, drukpersen en wat al niet meer. Vergeet niet het museumpark in te gaan. Met mooi weer kun je daar heerlijk wandelen en zie je onder andere een windmolen, een watertoren en een bierbrouwerij. Ben je klaar in het museum en het park, ga dan nog niet naar de metro. Naast het museum zit nog een testcentrum genaamd het Spectrum. Daar kun je talloze testjes en proefjes doen met elektriciteit, magnetisme, gezichtsbedrog en geluid. Ook voor iemand die meer 'Alpha' is, is het zeker een leuke activiteit.

Bier en vlees
Onthou één halte van de S-Bahn: de Hakescher Markt. Daar kun je op een groot plein neerploffen tussen de markt en het station en dan rustig genieten van een halve liter bier. Ook kun je daar uitstekend eten. Vlees wordt niet in kleine porties geserveerd. Onder het station bevindt zich een Irish Pub waar bijna iedere avond wel live-muziek is. De Hackescher Markt is bij uitstek het gezelligste plein van Berlijn!

Openbaar vervoer
In Berlijn hoef je je niet te ergeren aan het Openbaar Vervoer. Vaak sta je niet langer dan twee à drie minuten te wachten bij een halte. De S-Bahn is een soort trein die een paar meter boven de weg gebouwd is en daardoor nooit voor een stoplicht hoeft te stoppen. De U-Bahn is de metro. De U staat voor ondergronds. De M staat voor tram. Die rijdt gewoon op de autowegen en staat dus geregeld stil voor de stoplichten. Kom je met de atuo naar Berlijn? Parkeer hem dan bij het hotel en pak gerust de U-bahn, de S-bahn of de metro.

Ben je enthousiast geworden? Pak dan de trein of auto naar Berlijn. Wie weet kun je nog vijf redenen hieraan toevoegen!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Hoe is het weer in Lloret de Mar?

Lloret de Mar is volgens velen de mooiste badplaats van Spanj en het is altijd mooi weer in Lloret de Mar.

De beste landen om te gaan backpacken

Ben je van plan om te gaan backpacken? Lees dan snel dit artikel voor meer informatie over geweldige landen om doorheen te reizen!

Jong en oud gratis met vliegtuig naar het buitenland

Ja, je leest het goed het is echt mogelijk, jong en oud kunnen gratis met zelfgebouwd vliegtuig naar het buitenland.

Kerstshoppen in Essen

Waar kan je gaan kerstshoppen in Essen

Het Griekse eiland Kos

Een vakantie op Kos voor zowel de strandliefhebber als de actieve toerist. Uitgaanstips en bezienswaardigheden kort uiteengezet met persoonlijke ervaringen.

Wat is er te doen in Canada, bezienswaardigheden in Canada

Bekijk hier de schoonheid en de toeristische highlights van Canada.

Noorse grammatica 5

De persoonlijke voornaamwoorden

Thailand - het land van de glimlach II (vervolg)

Vervolg van een korte en beknopte beschijving van het land Thailand

Vive la France

Waarom een vakantie naar de Provence aan te raden is

Noorse grammatica 7

De aanwijzende voornaamwoorden

Italiaans voor op vakantie

Veel gebruikte woorden en zinnen voor als je op vakantie gaat naar Italië.

Noorse grammatica 14

Het voltooid deelwoord

Goedkope ruimtevluchten, goedkoop vliegen in de ruimte

Over een paar jaar voor iedereen goedkope ruimte vluchten met de mooiste vliegtuigen.

Rondzwerven aan het einde van de wereld: Isla Navarino, Circuito de Los Dientes

Dit artikel verschaft informatie over de indrukwekkende vijfdaagse wandeltocht, Circuito de los Dientes op Isla Navarino in het verre zuiden van Chili, het echte einde van de wereld.

De goedkoopste skivakantie, goedkoopste wintersportvakantie, goedkope skivakantie, goedkope wintersportvakantie

Op zoek naar een goedkope wintersportvakantie? Lees hier hoe je goedkoop en toch gezellig op skivakantie kunt!!

Ontdek de verborgen schoonheid van Lucca

Een vakantiehuis Toscane is steeds populairder als accommodatie. Kies een vakantiehuis in de buurt van Lucca en ontdek een echt Toscaans juweeltje.

NS Winterklaar

Winterklaar was de grootste kreet die de NS uitsprak in 2010, Wegen zijn verhard en vervangen na de strenge vorst van vorig jaar. Pekel is in grote hoeveelheden opgekocht, er zu genoeg zijn voor een compleet nieuwe winter.

Tips en bezienswaardigheden in Barcelona

Zorg dat je het beste uit je trip naar Barcelona haalt! Lees dit artikel voor de beste tips en de mooiste bezienswaardigheden!

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligerswerk in het buitenland, een hele ervaring.

Vakantie in Londen met de kinderen! Deel 1

Op reizen naar Londen met kinderen tips

Alles over de OV chipkaart

Informatie over de OV-chipkaart die binnenkort in heel Nederland wordt ingevoerd.

Werken als hotel of camping entertainer

Wil je ook werken als entertainer en de beste tijd van je leven beleven?

Goedkoop naar Barcelona, online gratis Barcelona verkennen

Iedereen gaat tegenwoordig spotgoedkoop naar Barcelona, lees hier hoe ook jij gratis op verkenning kan in Barcelona.

Vakantie of overwinteren in Albir - Costa Blanca Spanje

Ontdek het mooie en rustige Albir aan de Costa Blanca. Albir is een mooie en rustige badplaats gelegen in de Provincie ALfaz Del Pi aan de Costa Blanca.

Stopover in Singapore

Tips bij een stopover in Singapore. Lijst van bezienswaardigheden.