Dagtochtje Wijk bij Duurstede


Publicatie datum:

Voormalige handelsstad is nu goede plek voor dagje weg. Wat valt er te beleven?

Gesponsorde koppelingen

Heerlijk voor een dagje weg: Wijk bij Duurstede. Ik wist dat het een lief plaatsje was, ben er in mijn wandellustige levensfase wel eens doorheen gelopen vanuit het pittoreske Amerongen -leuke combinatie, overigens!- maar heb het pas onlangs echt ontdekt. Zelfs op een regenachtige zondag is 'Wijk', zoals de inwoners zeggen, de moeite waard

Gesponsorde koppelingen

Vroeger
Vroeger was Wijk bij Duurstede deel van Dorestad; een succesvolle handelsstad tussen de Rijn en de Lek in de negende eeuw. Nu is het een rustig stadje van circa 23.000 inwoners.

Kasteel

 Kinderen
De geschiedenis van Wijk bij Duurstede herleeft in het Museum Dorestad. Saai? Nee! Kinderen beleven hoe het was om vroeger te leven; kunnen in een prehistorische hut zitten en graven naar oude scherven.
De molens van Wijk bij Duurstede zijn ook voor kinderen de moeite waard. Zo is de Abronamolen te beklimmen (voor kinderen uiteraard onder begeleiding). Je bent dan vlakbij de wieken en kijkt uit over de rivier. Ernaast is  een gezellig lunchcafé.

Cultuur
Wijk bij Duurstede telt tientallen rijksmonumenten, waaronder een kasteel, de walmuren, de oude kerk en prachtige woonhuizen.
Voor liefhebbers van hedendaagse kunst: elke zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur is er open huis op 16 plekken in Wijk; van ateliers tot de kerk en het kasteel. Van moderne schilderkunst tot zilversmederij en beeldhouwwerken, binnen en buiten. Meer informatie en de route vind je op: www.cultureelrondje.nl
Daarnaast zijn er in de omgeving mooie wandel- en fietsroutes, die je vindt op de site van VVV Wijk bij Duurstede.

Molen

Winkelen en uitgaan
'Wijk' heeft tientallen eenvoudige of sjieke eetgelegenheden en leuke kroegjes. Niet te missen op mooie dagen is Theetuin de Winkel (www.ttdewinkel.nl)
Winkelen in de sfeervolle, monumentale binnenstad is ook een aanrader; veel winkels zijn gevestigd in monumentale panden, die goed bewaard zijn gebleven. Elke eerste zondag van de maand is het koopzondag en mogen de winkels open zijn. Wij wisten dat niet, dus dat was een extra verrassing.
Mijn partner en ik waren er op een zondag dat er een oldtimerparade plaatsvond, begeleid door een concert van Schotse bagpipes. In ieder geval een levendig, actief stadje!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Last minute Kreta, Last minute Chersonissos

Chersonissos is de populairste plaats van Kreta, lees hier hoe je goedkoop naar Kreta kan.

Brazilië

Brazilië is een land waar ik heen ben geweest op vakantie. Hier leest u meer over dit prachtige land!

Kamperen op camping de Pekelinge Oostkapelle

gezellige kindervriendelijke camping, de pekelinge

De goedkoopste skivakantie, goedkoopste wintersportvakantie, goedkope skivakantie, goedkope wintersportvakantie

Op zoek naar een goedkope wintersportvakantie? Lees hier hoe je goedkoop en toch gezellig op skivakantie kunt!!

Het toppunt van schoonheid, de mooiste rondingen van de Islam

De mooiste rondingen van deze aardbol komen voor rekening van de Islam.