De 10 favoriete steden


Publicatie datum:

Elke stad in de wereld is anders, maar welke is het meest geliefd en waarom?

Gesponsorde koppelingen

Parijs is de stad der liefde, Kaapstad heeft mensenhaaien, Montreal heeft super koude winters, in London regent het vaak. Laten we maar niet over Tokyo beginnen.. 

10. Barcelona, Spanje.

Terwijl de meeste Mediterrane steden er ouderwets uitziet, blijft Barcelona een rijkelijke en jeugdige stad. Verzadigd met stijl, eigenwijze architectuur, goed eten,  altijd feest, spontane commentaren zoals het volgende van een Catalonishe schoenenverkoper: 

"Veel mensen denken dat Parijs de meest modebewuste stad ter wereld is. Veel mensen in Barcelona vinden dit opvallend, want wij vinden dat Fransen zich helemaal niet goed kleden. En het eten is hier ook veel beter."

Na Londen, Parijs en Rome, is dit de 3 na meest bezochte stad in Europa (volgens Euromonitor International). Barcelona's uitnodigende weer, verrassend leuke bars, voetgangers vriendelijk, zoals La Rambia en Gothic Quarter, strand en altijd een goede-tijd-gevoel verslaat Barcelona de stad der liefde, Parijs.

9. Kaapstad, Zuid-Afrika.

Vorig jaar werd de iconische Tafelberg uitgekozen als één van de zeven wereldwonderen in een poll, en versloeg zelfs de Grand Canyon en de Galapagos eilanden.

Hoe kan een plat, 1085 meter hoog en plat stuk berg nu zo bijzonder zijn?  Zelfs National Geographic maakte het de nummer 2 van de meest favoriete stranden op de wereld.  Maar ook voor zakenlui is dit één van de favoriete steden. Maar ook voor de down-to-earth toeristen die hier komen, is het een favoriete stad. 

Een schattige haven, mooie architectuur, een goed wijn land, super om te winkelen, prachtig weer, mooie stranden, pinguins, en natuurlijk de Tafelberg, wat heb je nog meer nodig?

8. Montreal, Canada.

Montreal is één van de voorlopers als 's wereld meest woonbaarste steden lijst.

Wat maakt Canada's originele "sin city" zo populair? 18-jaar oude jongeren met een nep ID en Nieuw Engelanders opzoek naar een snelle, goedkope, Europeas-achtige reisjes, maar voor 7,5 miljoen toeristen per jaar is deze feestelijke stad een van de favorieten. Een stad die bezoekers verzekerd dat ze zeker veel plezier zullen hebben, laat opblijven en katers hebben terwijl ze hier de heerlijkste gerookte vlees sandwiches eten 's ochtends vroeg.

Zomers komen de meeste toeristen, en niet voor niets: Er zijn legendarische festivals en marktjes, inclusief het International Jazz Festival en Just for Laughs, waarbij een 's werelds meest bekende komieken komen optreden.

Zelfs wanneer het ver onder 0 is, komen de mensen nog en hebben plezier.

7. New York City, Verenigde Staten.

Parijs trekt meer mensen aan dan New York, net als Londen, vooral door de aanstaande Olympische Spelen. Zelfs Busan (Zuid-Korea), heeft een groter warenhuis dan de voormalige warenhuis Macy's in Manhattan.

Maakt het New York uit? Nee. Waarom niet?

Want geen stad is zo duidelijk geweldig als New York, the op twee na meest bezochte stad op aarde. Times Square en Central Park blijven de meest bezochte plekken in de wereld. En dan is er ook nog Broadway, Fifth Avenue, het Yanke stadion en alle leuke buurtjes en natuurlijk de wolkenkrabbers.

New York heeft een historisch museum waar (wat wij hoorden) dinosaurussen en Neandertalen in het geheim tot leven komen wanneer de zon ondergaat. Juistem.

Het punt is, in elke stad waar ze de metro hebben, praten tegen een dikke agent, of window shoppen om 3 uur 's nachts, biedt veel meer ontdekking aan voor bezoekers dan wat dan ook in de wereld.

6. Parijs, Frankrijk.

Elk jaar bezoeken meer dan 15 miljoen toeristen Parijs. En niet voor niets wordt deze stad door zoveel toeristen bezocht, prachtige kunst, architectuur, eten en mode zijn allemaal redenen om naar Parijs te gaan.

Voor degenen die er voor het eerst komen, geldt vaak hetzelfde patroon: Het hebben van een checklist en veel heel veel rondlopen. Wanneer je loopt, kom je meer te weten over een stad, maar hierdoor krijg je ook een beter gevoel over de stad dan bijvoorbeeld met de bus te gaan.

Het Louvre, de Eiffeltoren, Arc de Triomphe, Notre-Dame, het is niet gemakkelijk om hier te komen. Maar wat mensen vooral leuk vinden, is dat ze hierdoor meer over de stad te weten komen en komen te zien.

5. Petra, Jordanië.

Op 22 augustus 1812, een 27-jaar oude Zwitserse avonturier genaamd Johann Ludwig Burckhardt, haalde een paar Bedoeine mannen over om hem door een nauw dal te leiden in de Arabische Woestijn, waar de zogenoemde "verloren" stad van de oude wereld lag.

Gevonden: Petra.

Een paar eeuwen later, de geweldige ruines van de Jordaanse roze-rode stad, die dateert van meer dan 2000 jaar geleden, verwelkomde vele architecten, gidsen, Indiana Jones scouts voor locaties en meer dan een half miljoen bezoekers per jaar die meer versteld staan van de stad dan de dure entree prijs die ze moeten betalen.

De UNESCO website heeft nog niet zo lang geleden deze stad als "Wereld Wonder" genoemd. Petra mag zich misschien wel de enige stad in het Midden Oosten noemen die in die Top 10 staat waar geen oorlog is uitgebroken. Het lijkt wel of Petra elk jaar populairder aan het worden is. En niet zonder reden.

4. San Francisco, Verenigde Staten.

Er is geen plek in Amerika dat zulke spectaculaire bruggen heeft, huizen op heuvels heeft, bellende cable cars, zeeleeuwen bij Pier 39 en dat zo relaxed is.

Dit jaar viert San Francisco haar 75-jarige verjaardag van de Golden Gate Bridge. 

Elk jaar bezoeken 16 miljoen toeristen deze geweldige stad. Waar echt vanalles te doen is.

3. Santiago, Chili.

Er zijn grotere Carnavals en Tango festivals aan de andere kant van de Andes, maar zou Buenos Aires of Rio er zo ziekelijk uitzien na een aardbeving van 8.8?

Santiago heeft smog, en veel lawaaiierige diesel motoren, maar welke stad heeft dat daar niet?

Maar wat belangrijker is, is het super lekkere weer, blijere muziek, sexier café's, betere bar uren en caipirinha prijzen and stoerdere uitziende mensen in grijze pakken en zonnebrillen.

Het is dan ook geen verrassing dat The New York Times deze stad heeft geplaatst op de nummer 1 van de 41 plaatsen die je moet bezoeken.

Augustus bonus: Als je wil gaan heli-skiën voor $200,- in het midden van de zomer, een uur van de stad vandaan, zal er geen stad zijn die je zoiets zo goedkoop en dichtbij aan kan bieden.

2. Shanghai, China.

In de jaren '30 werd Shanghai het Parijs van het Oosten genoemd. Tegenwoordig is Shanghai de rijkste en drukste stad van China en wordt steeds westenlijker. 

Shanghai is een stad waar het onmogelijke mogelijk is. Van modern tot ouderwets. Het is een stad waard om te bezoeken.

1. Tokio, Japan.

Elke stad adverteert met het motto "Vele steden in één". Maar Tokio is een stad dat dit niet doet.

In de gekte van de Japanse hoofdstad, wordt gezegd dat toeristen hier de grootste cultuurshock hebben. Van de drukte op het Shibuya kruispunt, kanoën onder de kersenbloesems in Shinjuku Gyoen National Garden, tot in een volgelopen stadions met juichende fans van Sumo worstelaars in Rygoku Kokugikan Stadium, of in een van Tokio's 160.000 restaurants eten, een culinaire wereld waar meer Michelin sterren zijn dan waar dan ook ter wereld, of 's ochtends vroeg naar de tonijn veiling gaan in Tsukiji Central Fish Market waar meer dan 1000 hangars zijn uitgestald met vis.

Hoeveel werelden en ontdekkingen komen hier wel niet samen? 

In Tokio buigen de mensen voor je, en dit doen ze niet zodat ze hun hoofd niet stoten, maar dit doen ze uit beleefdheid. Soms zeggen ze dat ze je net zo eren als een god.

Als dit je geen liefde waard is, dan is niets dat.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Hoe overleef ik de vliegreis?

Tips om het vliegen zo aangenaam mogelijk te maken

De beste landen om te gaan backpacken

Ben je van plan om te gaan backpacken? Lees dan snel dit artikel voor meer informatie over geweldige landen om doorheen te reizen!

Eifelsteig

Eifelsteig -Een bijzondere lange afstandswandeling vlak over de grens

Vakantie in Spanje

Spanje is een van 's werelds meest bezochte vakantiebestemming .

Noorse grammatica 1

Zelfstandig naamwoorden/substantiver

De kracht van Indiase vrouwen

In dit artikel wordt beschreven hoe de positie van Indiase vrouwen verbetert door middel van microkredieten

De wondere wereld van mysterieus Madagaskar

Op zintuigstrelende zeilsafari rond de eilanden van Madagaskar

Colombia

Colombia, is het veilig?

Noorse grammatica 19

De gebiedende wijs en de partisipp-vormen

Saba

Informatie over Saba

Frans voor op vakantie

Veel gebruikte Franse woorden en zinnen voor op vakantie in Frankrijk!

Bezoek aan Samos

beschrijving samos

Voordelig weekendje Brussel

Een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden en de leukste attracties in Brussel.

Londen voor gevorderden - Hampstead Heath & Hampstead

Londen voor de gevorderde Londen-ganger

Goedkoop hotel Amsterdam, goedkoop overnachten Amsterdam.

Amsterdam is de perfecte stad voor een gezellig of cultureel weekendje uit, lees hier waar je goedkoop overnachten kunt in Amsterdam.

Noorse grammatica 25

Deel 3 van de Noorse voorzetsels

Vietnam (2) - Mai Chau en omgeving

Een beschrijving van mijn reiservaringen in Vietnam. In dit stuk de Muong berstam en de Mai Chau Vallei.

Uitgaan in Marmaris

Uitgaan in Marmaris is super vet, je moet alleen wel weten wat de goede tenten zijn. Hieronder een overzicht met één van de beste tenten in Marmaris!

Noorse grammatica 8

De onbepaalde (persoonlijke) voornaamwoorden

Bezwaar maken tegen verkeersboetes

Bezwaar maken tegen Nederlandse verkeersboetes, naheffingsaanslagen en dergelijken

Goedkoop op Safari, goedkoop op fotosafari, goedkoop op filmsafari

Waarom duur op safari in Afrika als je goedkoop op foto- en filmSafari kunt.

Gezellig, gemoedelijk Dublin

Lees meer over een heerlijk weekendje weg

De cultuur (shock) in Ghana

Vriendelijk, gastvrij, trots, nuchter, relaxed en vooral humor, vrolijk en vol levenskracht.

Bijzondere belevenissen en gevoelens in Berlijn

Het is 25 jaar geleden dat de Berlijnse muur viel, pas het laatste jaar besef ik me hoe wanhopig de inwoners van deze stad zich gevoeld moeten hebben.

De goedkoopste last minute aanbieders, top tien goedkope last minute reizen.

In dit artikel vindt je de goedkoopste betrouwbare last minute aanbieders op een rijtje.