De Routeplanner


Publicatie datum:

Een routeplanner altijd handig natuurlijk, maar welke kunt u het best gebruiken?

Gesponsorde koppelingen

Wanneer u ergens moet zijn waar u de weg niet weet, eens een andere route wilt nemen of juist in de buurt een straat wilt vinden dan is het handig om op te zoeken hoe u daar het beste kunt komen. Maar wat is nou het makkelijkst?

Gesponsorde koppelingen

Veel mensen gebruiken tegenwoordig het internet om daar de route te zoeken die ze nodig hebben. Er zijn veel verschillende routeplanners te vinden en meestal hebben deze niet veel informatie nodig om u de route te geven die u hebben wilt. Een postcode en huisnummer of een straatnaam en plaatsnaam zijn meestal voldoende om u op weg te helpen.

 

De online routeplanners hebben een aantal voordelen, zo kunt u bijvoorbeeld een kaartje te zien krijgen waar u route opstaat, het fijne hiervan is dat u in kunt zoomen op een onduidelijk deel. Ook staan vaak alle straatnamen op het kaartje, als u dan verkeerd rijd kunt u makkelijk weer u weg terug vinden. Bij veel routeplanners kunt u kiezen tussen de snelste, kortste en alternatieve route. Zo zit er altijd wel een route voor u bij. Ook geven ze aan hoeveel brandstof en tijd u ongeveer voor de rit kwijt bent.

 

Een andere manier om u plaats van bestemming te bereiken is via een GPS systeem. Een GPS systeem en een systeem waarvan het zendgedeelte bestaat uit minstens 24 satellieten, door middel van deze signalen bepaald het systeem u geografische ligging. Het systeem is nagenoeg overal ter wereld te gebruiken en is meestal tot op ongeveer 20 meter nauwkeurig. Een GPS heeft net als de routeplanner op internet ook genoeg aan de postcode en huisnummer of straat en plaatsnaam.

 

Het voordeel van een GPS systeem is dat het overal gebruikt kan worden, in de auto, op de fiets en ook tijdens het wandelen. Met een GPS weet u altijd waar u zich bevind, dit is vooral makkelijk tijdens wandel en fietstochtjes. De meeste GPS systemen hebben een scherm waarop u kunt zien waar u heen moet en meestal kunt u ook een stem inschakelen die u verteld hoe u moet rijden zonder dat u op het scherm hoeft te kijken. Ook als er een omleiding is dan kunt u met dit systeem makkelijk weer op de juiste weg komen of er wordt een andere route voor u uitgestippeld. Ook past de tijd zich aan, wanneer u bijvoorbeeld lang voor een stoplicht moet wachten dan wordt de tijd langer, rijd u bijvoorbeeld harder dan wordt de tijd korter.

 

Of u het best een route kunt printen of beter een GPS aan kunt schaffen hangt dus af van waar u heen wilt gaan en voor welke doeleinden u het gebruikt. Als u veel in u eigen buurt bent dan is het makkelijk een route uit te printen, voor lange afstanden of voor de fanatieke wandelaar/fietser is het dan weer fijner om een GPS te gebruiken.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie reizen

Noorse grammatica 13

onvoltooid verleden tijd

Voordelig weekendje Brussel

Een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden en de leukste attracties in Brussel.

Vakantie in Spanje

Spanje is een van 's werelds meest bezochte vakantiebestemming .

Goedkoop vliegen naar je droombestemming, goedkope vliegreizen

Wie droomt er niet van een goedkope vliegreis naar een romantische zonnige bestemming.

Noorse grammatica 6

Wederkerende voornaamwoorden en wederkerende werkwoorden